Šta je novo?

[A1] Kucni net

Nije vezan za adresu mozes da ga "setas" gde hoces sto bi se reklo, ali kad podnosis zahtev, moras da budes u zoni pokrivenosti na toj adresi 4G.

Sent from my Tapatalk

Pozdrav, moze da se seta ruter. Ja sam uzeo jedan za stan koji sam kasnije prebacio na vikendicu. Nije pokriveno 4G ali mi je brzina oko 16mbps. Odlicno! Kuci zelim isto ali se bojim da mi 100GB bude malo jer mi je TV preko neta(KODI i ostale aplikacije, you tube). Imam sada ADSL ali nevidim nigde koliko potrosim za mesec dana. Inace, Neo tarifa i kucn net su pun pogodak.

Pozdrav, moze da se seta ruter. Ja sam uzeo jedan za stan koji sam kasnije prebacio na vikendicu. Nije pokriveno 4G ali mi je brzina oko 16mbps. Odlicno! Kuci zelim isto ali se bojim da mi 100GB bude malo jer mi je TV preko neta(KODI i ostale aplikacije, you tube). Imam sada ADSL ali nevidim nigde koliko potrosim za mesec dana. Inace, Neo tarifa i kucn net su pun pogodak.

Jesu super, jer karticu svuda po Srbiji setas i smenjujes 3G i 4G (inace koja ti je to lokacija vikendice gde vip nema 4G, pa hvatas samo 3G?).

Inace, jedino ti je smor za TV, to bas puno pojede.

Ili možda da se prebaci na vikend net ako mu dozvole?

Sent from my iPhone using Tapatalk

To tesko da moze - vikend net kada se ne koristi je 0 rsd. Tako bi i on mogao sebe prebaciti na vikend net i ne koristiti isti, sto bi u sustini znacilo da je raskinuo ugovor pre zavrsetka ugovorne obaveze :)

Za surf jeste, a jutjub ako gledaš 480p može da prođe.

Послато са P8 lite уз помоћ Тапатока

480p radi bas ok na 2 Mb/s, pa cak i EON radi dobro, ali onda ne bi bas mogao pored toga u istom trenutku jos nesto zahtevnije da radi

A da li moze ili da li je neko probao da raskine ugovor za kucni net? Naravno da ne placam penale za raskid s moje strane. Problem je da ipak licno meni takav internet kao kucni nije ok, veza preko dana puca minimum 5-10 puta, s tim da kad potrosim 100gb veza postaje jos slabija i sporija. Inace internet je super i stvarno se isplati, ali kao pomocni ili za neke, koji su stalno u pokretu prosto boljeg nema, ali nije za kucni. Meni su obecali pun 4G signal, ali ustvari signal mi je stabilno 2 crte, s tim da, posto sam kucni net 3 paket, gde brzina min. garantovana 30-40mb, meni ide max. 17-27mb. U najmanju ruku bih smanio paket na osnovni, upola cene ipak manje placam... Ali opet, pucanje veze to nece resiti, zato mi raskid zvuci kao bolja opcija. I da, da li ima neko takav problem (bag), da ne moze pristupiti routeru (adresi 168.192.0.1)? Ja mogu jedino da pristupim podesavanjima u routeru nakon njegovog resetovanja, posle nema sanse, dok ga opet ne resetujem. Jel moze neko da me posavetuje, sta da radim?

Pa možda i postoji, idi i pitaj.
Reci da ti je slab signal i da net puca stalno.

Mada mi tu smrdi nešto, ne kontam kako ne možeš da pristupiš podešavanjima rutera.. Onda nešto ne valja na ruteru, ili na kompu tvom..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Sa 2 crtice ako ti tako slabo radi, nesto ne valja. Mozda da nekada bude zagusenje na stanici bas, ali ne da stalno imas tako slab protok.
Meni na -114dBm radi otprilike tako, a to je jedva crtica.

A da li moze ili da li je neko probao da raskine ugovor za kucni net? Naravno da ne placam penale za raskid s moje strane. Problem je da ipak licno meni takav internet kao kucni nije ok, veza preko dana puca minimum 5-10 puta, s tim da kad potrosim 100gb veza postaje jos slabija i sporija. Inace internet je super i stvarno se isplati, ali kao pomocni ili za neke, koji su stalno u pokretu prosto boljeg nema, ali nije za kucni. Meni su obecali pun 4G signal, ali ustvari signal mi je stabilno 2 crte, s tim da, posto sam kucni net 3 paket, gde brzina min. garantovana 30-40mb, meni ide max. 17-27mb. U najmanju ruku bih smanio paket na osnovni, upola cene ipak manje placam... Ali opet, pucanje veze to nece resiti, zato mi raskid zvuci kao bolja opcija. I da, da li ima neko takav problem (bag), da ne moze pristupiti routeru (adresi 168.192.0.1)? Ja mogu jedino da pristupim podesavanjima u routeru nakon njegovog resetovanja, posle nema sanse, dok ga opet ne resetujem. Jel moze neko da me posavetuje, sta da radim?
Ajde ovako - za pucanje veze mozda je router ili cak problemi na bs (ja sam npr redovno prijavljivao kada bi primetio problem u NS sa BS-om i uglavnom bi sredili za 3-4 dana cak i ako je vikend bio). U svakom slucaju to prijavis tehnickoj, osim ako ne mislis na 2 puta sto ga kratko prekine u toku dana za sesiju.
Sto se tice protoka - trebali su na licu mesta da se uvere ili ti da se uveris prilikom sklapanja ugovora, ali jos jednom prijavi problem i sa tim. Ono sto je moj savet je da pomeras malo router na par mesta - cak i 10cm nekad znaci ogromnu razliku u signalu.
Sto se tice 100GB limita - ne znam zasto uzimate onda taj net - pa samo ja sam pricao milion puta u ovoj temi da je 100GB jako malo za vecinu ljudi da bi se klasifikovalo za kucni net :)

Jel ima neko problema sa Huawei Cube 5180S-22 4G ruterom u lokalnoj WIFI mrezi? Povremeno mu se ping penje i do 9000ms i gubi mnogo paketa. Pritom mi je totalno cista situacija sto se tice signala drugih access pointa - nema ih uopste.

Znam samo da su mi savetovali da uzmem ZTE, da li su znali nešto sto ja nisam. To ne znam

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Izgleda da jesu... Ja sam skoro siguran da je ili moj komad neispravan (ali ne pojavljuje se problem uvek, samo povremeno), ili je Cube tesko djubre.

Kod mene Cube E5180 radi ok,cak je 2-3 puta ispalo dole sa visine od 1.5m i tresnuo direkt od patos :)

meni danas net 9/9

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Par dana mi je bilo 9/9 kako god izmerim (mereno na exe net Niš i još neki server iz Bg) evo sad isto na -99db
na ruteru
Ali primećujem da dosta lošije radi nego u početku....

ceb7962ad856672b19e2b7ed692f825f.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Par dana mi je bilo 9/9 kako god izmerim (mereno na exe net Niš i još neki server iz Bg) evo sad isto na -99db
na ruteru
Ali primećujem da dosta lošije radi nego u početku....

ceb7962ad856672b19e2b7ed692f825f.jpg

kako ti je ulpoad 15 kad je max 8?

Nemam pojma nikad mi nije pokazalo ispod 10. Kad sam uzeo u sms u ruteru jednom mi je samo stigla poruka da mi dupliraju brzinu..... probaću da je nađem jedino ako nije zbog toga?

Nemam pojma nikad mi nije pokazalo ispod 10. Kad sam uzeo u sms u ruteru jednom mi je samo stigla poruka da mi dupliraju brzinu..... probaću da je nađem jedino ako nije zbog toga?

Dupliranje brzine? Mislim super ako je tako

Tačnije mislim da je bilo ne dupliranje nego za istu lovu dobijam brži paket.....
Evo sad kako je malopre mereno
8d059c42e436dab622765c9ef293df92.jpg

Ja sam uzeo pre par dana onaj drugi paket sa dl 20mb. Brzina mi je stalno ~25dl 10+ul.

A bre ne znam ljudi tako mi piše [emoji38] nemoj ovo da čita neko iz vipa pa da mi odma fik i gotovo [emoji23]

Kombinacija Linux i WPA/WPA2 enkripcija i Huawei LTE Cube 5180s-22 ne radi. Ping u lokalnoj mrezi se penje do neverovatnih 64 sekunde i gube se paketi. Nije non stop, ali kada krene da se desava, vrlo tesko se vraca u normalu, cak i posle gasenja i paljenja. Kada prebacim na WEP, radi bez problema. 300%.

Poslednja izmena:
imak kucni net 1, i prvih 2 meseca je sve radiilo bez problema.. mada u zadnje vreme se desava da je signal odlican, ping ide bez problema, ali nema interneta, po 2-3 minuta nikako da se ostvari konekcija, "waiting for" "loading", kao da nesto koci, i onda odjednom proradi i sve radi normalno

mislim da je signal Signal strength -96 dBm ok ? prikazuje 5 crtica kod njih u modemu, stabilno, nikad ne varira

33/12 je speedtest ka vipovom serveru
12/8 je speedtest ka exenet

pisao podrsci na email, odgovorili psole 20 dana kao da je sve u redu do njih, da ja proverim signal ili odnesem ruter na testiranje u poslovnicu :)

vip-speed.png
vip-exenet-speedtest.png

Nazad
Vrh Dno