Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kako onda Speedtest i ostali pokazuju punu brzinu koja u stvari nije i kako onda oni ograničavaju brzinu ? (Tehničko pitanje).

Zato sto ti je izabran server na Speedtestu VIP ili telekom itd (prikazuju maksimalnu ostvarivu brzinu). Izaberi exe net iz nisa ili a1 iz ljubljane i videćeš realnu brzinu

Poslednja izmena:
Ja ne skidam uredjaje sa Wifi, meni 100gb i dalje dovoljno. Jedan mesec sam na iphone uspeo nagurati 43gb preko wifi ali toliko vise ne koristim

Sent from my MI MAX using Tapatalk

40-60/20 ako je na LTE 800, odnosno 80-120/40Mbps ako je na LTE 1800.

Evo LTE 800 (odličan LTE signal).

Po mom iskustvu na VIP - LTE800 max sto sam izvlacio 55/25, a na 1800 max 120/45.

Najcesce na 800 - 50/20
Najcesce na 1800 - 80-90/35-40

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moze i preko 50 - kad je malo korisnika na bs.

Poslednja izmena:
Vec 2 dana brzina 2mbps. Novi Sad

Da citiram sebe iz druge teme :)
Vip vikend net, LTE 800 - subota ujutro. Poljska Ržana, 5km istočno od centra Pirota:

Do sada najbolji rezultat na LTE 800 (kolko mogu da vidim).

Inače signal (Carrier RSSI - koji merim sa USB modema u homemade ruter sistemu na x86 mašini) je:
slr-vip.png

E vidim da je neko pisao, jel ima još neko iskustva sa korišćenjem usluge u kafićima. Ortak oće u kafiću da stavi net za goste, ne može da dovuče "žicu".

Meni ovo pada na pamet, ali ne znam kako je u praksi...

U praksi će mu verovatno biti dovoljno 100GB (osim ako ortak ne drži Starbucks), u najgorem slučaju će doplaćivati još 600din za dodatnih 100GB.

Mene u Vip ubedjuju da sam ovaj mesec potrosio 100gb :), pitao sam ih za prosli, kazu 60gb. garantujem da svaki mesec potrosim toliko. Mislim da je greska do obracunavanja no neka im bude

Nemas usage counter u modemu?

Sad radi 35mbps, iako sam kako kažu potrosio paket. Nemam pojma sta je

Moze li neko potvrditi dal ima mogucnost za javnom ip adresom na kucnom netu ili vikend netu kod vipa?

99% sam siguran da ne može...

10.86.155.x mi je trenutno IP od Vipa na vikend netu, i još sam primetio da vipov NAT ubija sve tcp konekcije koje su neaktivne duže od minut. Nekad mi dođe da poludim kad sam povezan na ftp/sftp (pa često koristim VPN u takvim situacijama).

Jel postoji mogucnost doplate za javnu ip adresu, znas li?

I meni ovog meseca 12dana pre obracuna puklo 100gb ista potrosnja kao i uvek. Prvi put da sam prekoracio i bas sam se iznenadio. Nesto su mi sumnjivi

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A kako bi bilo da pogledate counter u modemu pre nego sto sumnjate?

I meni ovog meseca 12dana pre obracuna puklo 100gb ista potrosnja kao i uvek. Prvi put da sam prekoracio i bas sam se iznenadio. Nesto su mi sumnjivi

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Moguce da na preseku sistem nije nulirao potrosnju. Neka sam potrosio kako kažu, zasto mi trenutno radi na 40mbps?

Moguce da na preseku sistem nije nulirao potrosnju. Neka sam potrosio kako kažu, zasto mi trenutno radi na 40mbps?

1. Ako si prekoracio 100GB moze ti trajati po staroj brzini do kraja sesije
2. Nisi valjda merio sa serverima prema kojima nema limita kao VIP-ov?

Kazu da sam potrosio 110gb, ja im kažem da mi brzina varira od 0.2mbps do 40mbps. Nije bitno gde sam merio, to je raspon

Kazu da sam potrosio 110gb, ja im kažem da mi brzina varira od 0.2mbps do 40mbps. Nije bitno gde sam merio, to je raspon

Kako nije bitno, prežvakano 100 puta, kad radiš speedtest prema VIP-ovim(i još nekim) serverima, nema limita u brzini, dobićeš maksimalnu fizički brzinu koju možeš da izvučeš.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ako pustim snimak na YT u 1080, da li je dovoljno 2mbps za to?

Youtube jeste smanjio bitrate za 1080p video, ali na nešto preko 2Mbps, svakako 720p može da radi i sa 2Mbps.

Meni je tako bilo prošli mesec, ruter pokazivao oko 80gb ali je račun stigao sa 107, poslednjih 5 dana sam imao 2 Mbit brzinu. 20 GB nisam mogao nikako da ispucam na speedtest.

Modem ti meri i speedtest - bio ka VIP-u ili ne, ali VIP ne bi trebao da meri...

YT moze i na 56k modemu da radi, ali ce seckati kao lud :) Dakle, ako bufferuje dobro 1080p, sigurno je preko 2Mbps.

Da li može da funkcioniše na brzini od 2 mbps, IPTV (ne Telekom Srbija, nego m3u lista)?!!.

Nazad
Vrh Dno