Šta je novo?

[A1] Kucni net

Mesas IPTV i OTT. Elem, zasto jednostavno ne proverite koliko vuce protoka?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li može da funkcioniše na brzini od 2 mbps, IPTV (ne Telekom Srbija, nego m3u lista)?!!.
Ranije dok su brzine neta bile manje jeste moglo, sad teško.

Послато са P8 lite уз помоћ Тапатока

Znamo da postoji ovaj Kucni Net sve tarife za 999 u prvoj godini ugovora.
Ovde je napisano i da postoji na tih 100 gb dokupi se jos 100Gb protoka,
i to onda kosta 1600 dinara. Sto je vec donekle nesto i da "osrednji" korisnik bude spokojan.
Niko nije pitao postoji li neogranicen naj VIP 4G net ? bez limita protoka ?
Ova ponuda VIP kucni Net 3 u proseku 1350 dinara u 24 meseca uopste nije zanemarljiva.
Kako da bude zadovoljan neko sa sela recimo ako non stop nesto streamuje na svoj TV ?
Njemu bi svakako trebao neogranicen NET bez ogranicenja a ne ovaj na
2mb nakon potrosenih 100 ili 200GB koji je neupotrebljiv za normalne svrhe.

Uzme lepo kabl, i svi srećni i zadovoljni.
Druga opcija, omoguće neograničen protok, sledi zagušenje spektra, lošije performanse i sl, pa onda prebacivanje na VIP temu u mobilnoj telefoniji i pljuvanje po njima.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Znamo da postoji ovaj Kucni Net sve tarife za 999 u prvoj godini ugovora.
Ovde je napisano i da postoji na tih 100 gb dokupi se jos 100Gb protoka,
i to onda kosta 1600 dinara. Sto je vec donekle nesto i da "osrednji" korisnik bude spokojan.
Niko nije pitao postoji li neogranicen naj VIP 4G net ? bez limita protoka ?
Ova ponuda VIP kucni Net 3 u proseku 1350 dinara u 24 meseca uopste nije zanemarljiva.
Kako da bude zadovoljan neko sa sela recimo ako non stop nesto streamuje na svoj TV ?
Njemu bi svakako trebao neogranicen NET bez ogranicenja a ne ovaj na
2mb nakon potrosenih 100 ili 200GB koji je neupotrebljiv za normalne svrhe.
Uzme neograniceni vikend net za 3 i nešto hiljade.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

A ne, bilo bi idealno da ima za 1.000 dinara neograničen i protok i brzinu. I opet bi se našao neko da kuka kako su lopovi.

Mesas IPTV i OTT. Elem, zasto jednostavno ne proverite koliko vuce protoka?

Ne mešam ja ništa, i vrlo dobro znam šta sam pitao!!! Konkretno rečeno imam IPTV MAG 254 sa ubačenom m3u listom kanala, tako da me zanima da li bi i kako bi funkcionisao na brzini interneta od 2 mbps? (Da li bi seckao, baferovao, kočio ili šta već...)

Ne mešam ja ništa, i vrlo dobro znam šta sam pitao!!! Konkretno rečeno imam IPTV MAG 254 sa ubačenom m3u listom kanala, tako da me zanima da li bi i kako bi funkcionisao na brzini interneta od 2 mbps? (Da li bi seckao, baferovao, kočio ili šta već...)
Mesas, jer je to OTT, a ne IPTV... Upotrebi Google malo pa ces mozda znati razliku izmedju ta 2 pojma :)
Share-ujes mu konekciju preko kompa i izmeris protok?

Poslednja izmena:
[/QUOTE]

Ne mešam ja ništa, i vrlo dobro znam šta sam pitao!!! Konkretno rečeno imam IPTV MAG 254 sa ubačenom m3u listom kanala, tako da me zanima da li bi i kako bi funkcionisao na brzini interneta od 2 mbps? (Da li bi seckao, baferovao, kočio ili šta već...)[/QUOTE]
Ako je neka hd rezolucija onda secka...pogotovo ako se jos neko nakaci. Ako je neka losija rezolucija, radi....al ope ne bi valjalo da se jos neko zakaci.

Ne razumem samo potrebu za tolikim uzvicnicima. Takodje ne razumem kada se neko vredja, zato sto neko preispituje necije znanje. Opusteno

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ako je neka hd rezolucija onda secka...pogotovo ako se jos neko nakaci. Ako je neka losija rezolucija, radi....al ope ne bi valjalo da se jos neko zakaci.
Ako se jos neko nakaci na sta? Ako je rec o 2Mbps i tome da li je dovoljan za HD stream?
Ako se misli ako se jos neko nakaci na stream, to nema veze sa tvojim linkom onda.
Ako mislis nakaci na baznu stanicu - pa 2Mbps je prilicno malo za 4G, plus Kucni Net korisnici imaju prioritet. Na Vikend Net je verovatno obratno, pa bi kroz koju godinu moglo doci do situacije da Vikend Net korisnici nemaju ni 2Mbps, jer se nakacilo 100 korisnika u isto vreme.

Poslednja izmena:
@alfaunits: Valjda je očigledno da se misli na to ako se istovremeno neko drugi od ukućana 'zakači' (na ruter/MiFi) na taj "kućni internet" limitiran na 2 Mbps da neće da može "HD" (bolje da ne komentarišem HD sa 2 Mbps bitrate-om...) stream bez "seckanja".

Hmmm, jeste ocigledno - ali meni nije bilo :) Moram da vratim spavanje u normalu!

Hm od danas 06.09. je novi obracunski period, slucajno odoh ba Vip sajt da vidim stanje kad ono pise da je potroseno 2.54Gb, Odmah sam otisao da vidim i specifikaciju za potrosn sadrzaj a tamo pise da je potroseno 118.6MB i da. Ko je sad ovde lud? Napominjem da od 8h jutros niko nije bio u stanu i komp nije bio ukljucen, tek sada kad sam dosao sa posla u 15:40 sam to video...

Mozda je zaostala sesije od juce?

Sta kaze modem za potrosnju?

Hm od danas 06.09. je novi obracunski period, slucajno odoh ba Vip sajt da vidim stanje kad ono pise da je potroseno 2.54Gb, Odmah sam otisao da vidim i specifikaciju za potrosn sadrzaj a tamo pise da je potroseno 118.6MB i da. Ko je sad ovde lud? Napominjem da od 8h jutros niko nije bio u stanu i komp nije bio ukljucen, tek sada kad sam dosao sa posla u 15:40 sam to video...
Zato i dovodim u pitanje da sam potrosio 100gb, jer su gledali prethodnih meseci po 60gb max mesecno. Jedino da nije sistem resetovao stanje, pa iz tog razloga za 2 meseca 100gb. Rekao sam im da provere, dobio sam samo Sms da je signal sredjen. Nista se nije promenilo. Cekam presek 10tog pa cu sada svaki dan da gledam. Nema teorije da sam potrosio 100gb

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Koja brzina je nama koji smo ugovore potpisali tokom marta ove godine, mislim na kucni net paket 1?

Sada gledam ugovor i vidim da pise da nakon potrosenih 100 GB saobracaja brzina pada na 2 Mb/s, a koja je brzina u okviru tarife 10/1 Mb/s ili 10/2 Mb/s?

Nigde ne piše u ugovoru kod mene

Koja brzina je nama koji smo ugovore potpisali tokom marta ove godine, mislim na kucni net paket 1?

Sada gledam ugovor i vidim da pise da nakon potrosenih 100 GB saobracaja brzina pada na 2 Mb/s, a koja je brzina u okviru tarife 10/1 Mb/s ili 10/2 Mb/s?

Nigde ne piše u ugovoru kod mene
Svima nakon potrošenih 100 GB brzina pada na 2Mbit/s, bez obzira na paket.

Послато са P8 lite уз помоћ Тапатока

Pita koja im je brzina pre potrosenih 100GB. Zar su uopste menjali brzine? Zar nije samo cena promenjena?

A kakve ovo veze ima sa kucnim netom od vipa ili sa bilo kakvim bezicnim prenosnim netom?

moze li neko ko koristi ovaj net da mi kaze iskreno jako mi je bitno posto planiram da uzmem ovaj kucni net, nakon tih 100gb sta se desava koliki je download realno ? moze li da se gleda youtube na 360p ili 480p? ili bilo sta drugo ako je neko testirao nek napise sta je primetio i sta sve moze nakon tih 100gb! u sustini meni je 100gb i previse ali kuca mi je cesto puna dece a deca ko deca nonstop skidaju neke igrice i gledaju neke gluposti na youtube...

Za jednog korisnika je nakon 100GB saobraćaja tih 2Mbps brzine u downloadu-uploadu sasvim dovoljno. Kada se na kompu izabere youtube klip na 1080p pustim da baferuje 5 sekundi i onda radi bez seckanja. Smart tv pusti youtube klip iz nekog razloga pri toj brzini na 480p, a nekada i na 720p. Mada ja taj net koristim za backup mog vdsl-a, ali sam ga testirao jedan mesec nakon potrošenih 100GB.

Poslednja izmena:
^^ upotrebljivo skroz ako mene pitaš, yt lagano 480p, 720p mora da izbaferuje malo.
Jedino ako ima više korisnika, onda će biti sporije sigurno.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

moze li neko ko koristi ovaj net da mi kaze iskreno jako mi je bitno posto planiram da uzmem ovaj kucni net, nakon tih 100gb sta se desava koliki je download realno ? moze li da se gleda youtube na 360p ili 480p? ili bilo sta drugo ako je neko testirao nek napise sta je primetio i sta sve moze nakon tih 100gb! u sustini meni je 100gb i previse ali kuca mi je cesto puna dece a deca ko deca nonstop skidaju neke igrice i gledaju neke gluposti na youtube...

Zavisi kolika su deca tj koje i kakve igrice skidaju. Ako skidaju išta ozbiljnije ode tih 100 GB za nedelju dana.

U svakom slučaju najpametnije je ti je da instaliraš Netlimiter na detetov komp (tj poželjno na sve kompove u kući) i da posle X dana (poželjno 30 dana) pogledaš statistiku potrošnje na tom kompu.

Sa NetLimiter-om takođe možeš da zadaš limit od tih 2 Mbps i da testiraš da li ti odgovara (ili da vidiš koliko će klinci da ti se žale na spor internet :D :D) kako Youtube radi u tom scenariju.

Pa na osnovu svega toga da doneseš sam odluku.

Ja sam baš pred kraj avgusta kod ćaleta u firmi na komp instalirao NetLimiter da vidim koliko on na mesečnom nivou pravi "saobraćaja" (pa da razmotrim da li ima svhre da mu predložim ovaj "kućni internet" a da odjavi Box3)... mislio sam da on iako jaši dosta na Youtube-u ne prelazi ni 25 GB mesečno kad ono nakupio 21 GB za prva 4 dana u mesecu :D :D (dok je preko D3Go gledao na SportKlub-u utakmice EuroBasket-a koje nije prenosio RTS).

Poslednja izmena:
Sumnjam da mu deca koriste komp - kontam da kao vecina dece danas koriste neki smartphone i samim tim dzaba ti net limiter. Mozes kupiti neki router sa QoS jedino, ali po meni - ako ne planiras da net stalno nosis negde i ima vas vise - cable, adsl, wifi, kucni net tek na kraju bas zbog 100GB.

Ja sam ugovor potpisao još aprila meseca, kucni net 1. Imam ugovor kod sebe, ali nigde se ne navodi brzina. 10/2 Mb/s je bilo i nama koji smo ranije potpisivali ugovore?

Nazad
Vrh Dno