Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ti si vrv vodja copora :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko db bi trebalo da bude optimalna jačina, kod mene uvek -94db

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Jak signal se smatra do -80dbm. Od -80 do -100 dobar, zadovoljavajuci. Od -100 se vec smatra slabim, ali i sa ovom jacinom mozes dobru brzinu da postignes.

Tebi bazna u dvorištu izgleda. :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da mu je bazna u dvoristu bio bi u sivoj zoni, pa bi mu signal bio losiji nego nekome malo dalje [emoji23]
Mozda mu je do tipa stana - bilo je u NS kada sam gledao stanove - niska cena stana, izadjes na terasu, a na 5-10m od nje toranj i taman antene u tvojoj visini sektorke ka tebi okrenute. [emoji1]

Antena je verovatno na zgradi pored moje. Udaljenost nekih 50 metara, a stan je u visini antene. Zračenje je maksimalno.

Def. rekord za upload (i VIP i LTE uopste kod nas)

Ja sam terao do 80Mbps dalje nisam testirao ali kladim se da je ovo 4G+ mreža

Nije 4G+, već LTE 1800MHz sa 20MHz širine kanala.

Nije 4G+, već LTE 1800MHz sa 20MHz širine kanala.

Na ovoj mojoj lokaciji pouzdano znam da je 800 + 1800. Čak i vidim sektore. Jedan pored drugog. Dok se nije dodao sektor 800 MHz bila mi je brzina oko 80 Mb/s. Generalno, bandwidth za 1800 i jeste 20, ali nema to veze sa trenutno izmerenom brzinom. Širina od 20 je postojala i pre 800 MHz sektora.

Moze biti i LTE1800, ali ovo je maltene teoretski maximum za njega kod nas, i morao bi biti skroz cist signal (niko drugi da ne koristi).

Ako ti telefon ne pokazuje 4G+ doduse, ne znam kako ces znati sigurno? Koji fon je u pitanju uopste?

Moze biti i LTE1800, ali ovo je maltene teoretski maximum za njega kod nas, i morao bi biti skroz cist signal (niko drugi da ne koristi).

Ako ti telefon ne pokazuje 4G+ doduse, ne znam kako ces znati sigurno? Koji fon je u pitanju uopste?

LTE1800 u vipu ide do 150 Mb/s dok LTE800 ide do 75 Mb/s.
Realni uslovi odstupaju. iPhone telefoni (moj je 6s - cat6 antena) ne pokazuju 4G+ simbol. I kad je samo 4G i kad je 4G+ pokazivaće samo 4G. Kad bih koristio neki android video bi se +

Ja mislim da je ovo ZTE ruter za kućni net
Ili možda nije???

Ljudi, vidite na ekranu da stoji LTE a ne WiFi simbol.
Pritom, vidi se da je testirana mobilna beza, a ne WiFi veza.
Pritom, ZTE MF283+ ima cat4 antenu (do teorijskih 150 Mb/s, i ta cat4 antena ne pidržava 4G+ mrežu)

Poslednja izmena:
Evo da ih vidite, označio sam:

Levi duži sektor je GSM900 i LTE800 a desni kraći je UMTS2100 i LTE1800

IMG_0385.JPG

Jel vam stizu racuni jer meni jos nije stigao na mail...

Ako ti je 1. obracunski, trebao je odavno stici.
Ali mnogo nas ne dobija eRacun na mail uopste u VIPu, ne znamo sta je u pitanju.

Da ne veruje covek, malo pre mi stigao mail :D

I meni pre 10ak minuta stigao racun na mail.

I meni stigao danas, a trebao je pre 10ak dana, jer mi je presek svaki prvi. Do duše, ja odmah platim čim se kreira, ne čekam sa stigne na mail.

Isto i meni danas, pitao sam i preko Twittera, izbegavaju odgovor, samo proslede podatke za uplatu. Dakle prošlog meseca mi uopšte nije stigao račun a sada lepo kasni.

To moj bug sa vikend netom srusio citav sistem [emoji23]

Da, bre.. i on poceo da radi :D

Jel se pojavio jos nekom u Moj Vip aplikaciji dodatak za brzi net? Jos 100GB za 600 kinti?

Na telekomu sam sada, daleko od kuce. Cim stignem sa posla, kacim. Nznm uopste na sta se odnosi.

Nazad
Vrh Dno