Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ovo ti je kucni net, koji bi trebao da bude NEOGRANICEN, znaci nema brzi ili spori megabajti

Lepo si se upecao, a ne citas sta pise malim sivim slovima i sta je pricano na forumu i kako sam ja pisao da bi zakonski trebali zabraniti ovakve stvari jer je ovo na granici sa false advertising.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kucni net 1
12,5/13 radi ko mutav
Okolina Pozarevca, 2km od repetitora (bar tako prijavljuje program) snaga -83 decibela u ruteru...
Max brzina koju ostvarujem preko Vip servera je oko 50mb/s..uglavnom stabilnih 43+mb/s...

Jedino so koliko vidim kod vas ne trosi mb iz paketa kad testirate brzinu na pojedine servere, a kod mene sve belezi

Jedino so koliko vidim kod vas ne trosi mb iz paketa kad testirate brzinu na pojedine servere, a kod mene sve belezi

Serveri koji ne trose MB iz paketa su: Telekom Srbija (a ne MTS), Telenor, Vip, SBB. Ova 4 servera ne pokazuju realnu brzinu paketa, vec max fizicki ostvarivu na tebi najblizoj baznoj stanici.

Svi ostali domaci (BeoTel Net, Radijus Vektor, KBC, Exe...) i strani serveri regularno trose MB iz paketa i pokazuju realnu brzinu paketa.

Poslednja izmena:
Verovatno ulaze, ali imaj na umu da su ti neograniceni testovi i realni rezultati za sve one koje imaju net bez ogranicenja. Ako sam dobro upucen samo korisnici kucnog neta imaju ogranicenja, dok korisnici mobilnih paketa i vikend net nemaju nikakva ogranicenja. Dakle - rezultati su i vise nego realni sto se moze videti iz drugih tema.

Da li i ovi neograničeni testovi u lokalu ulaze u prosek, pa se hvale rezultatima? https://www.vipmobile.rs/press-cent...la?slug=vip-ima-najbrzu-mrezu-potvrdila-ookla
Ne bi trebalo uopste da ulaze rezultati za Kucni Net, jer se vidi da je sa modema, vec je Ookla valjda samo jace TELEFONE koristila kao reper. Ima negde satro opis, ali kod nas su iskljucivo 4G brzine ulazile u prosek i razmatranje, i na jacim telefonima (ne bi trebalo da su ulazili modemi, ali 3G nije ulazio u prosek).

U sustini, ovo su slabi rezultati, iako su bolji od podosta razvijenih zemalja. Jer ako je prosek recimo 40, to znaci da za jednog ko je imao 150 merenje, ima 5 njih koji su imali 15 samo, sto je slabo za 4G. Jeste to dovoljna brzina za telefon - ali ako sa ovako malo 4G korisnika su tako male brzine, sta ce tek biti kada dodje zamena generacija telefona.
Nemaju bas puno mesta za nove BS, barem ne u mestima kao sto je Stari Grad.

A prosek od 18 tek, na 4G...

Ja jednom pokušao i odustao, wasn't worth it :D

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kod vađenja kartice potrebno je prvo ugurati unutra da klikne i izađe malo napolje. I posle ovog ne ide lako, ali sa pincetom izađe bez problema.

OK, rekoh mozda je predlog na konto merenja brzine :)

Ruter ne meri baš najbolje utrošene gigabajte. :)

c49d58338a1275e31e8446469d4470c9.png

f4109e88bddf686c8f43b361faa74e2d.png

Koliko imaš dana do kraja obračunskog perioda? Ruter prikazuje protok od 1. u mesecu, a ne od početka obračunskog perioda.

Ja sam odabrao da mi obračun bude prvog u mesecu tako da bi trebali da se gađaju. Nisam gledao na vip sajtu kolika mi je potrošnja, još nisam napravio profil. :D

Ja sam odabrao da mi obračun bude prvog u mesecu tako da bi trebali da se gađaju. Nisam gledao na vip sajtu kolika mi je potrošnja, još nisam napravio profil. :D

Uzmi u obzir da ti ruter detektuje i pokazuje svu potrošnju (uključujući speed test). Dok vip ne troši MB kad testiraš brzinu na servere vip, telenor, sbb i telekom srbija. Ruter ne zna da vip ne skida MB za ove servere pa uračuna koliko je MB proteklo i za te testove i ako tebi ti isti MB nisu skinuti iz paketa.

Poslednja izmena:
Pozdrav! Zadovoljni sam korisnik Kucni Net 1 tarife od februara meseca. Sada bih da obnovim i postpaid ugovor (za mesec dana istice u potpunosti), pa bih da iskoristim svaku mogucu povoljnost. Uzimam novi telefon. Da li postoje vauceri uz aktuelene postpaid tarife? Ako postoje, a nekome nisu potrebni, meni jesu, hitno! Hvala! Da li mi sleduje neka povoljnost kao dugogodisnjem postpaid korisniku i kao korisniku Kucnog neta?

Kod vađenja kartice potrebno je prvo ugurati unutra da klikne i izađe malo napolje. I posle ovog ne ide lako, ali sa pincetom izađe bez problema.

Pa, da. I prvi put kada smo je postavlaljali, gurne se da "klikne". Isto tako i za vadjene-prvo se gurne da "klikne", onda se ona oslobodi.

Koliko db bi trebalo da bude optimalna jačina, kod mene uvek -94db

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Kod mene je u stanu -76 (VI sprat), a u kuci (PR+ I sprat) -103, -104... Ne znam da li postoji optimum, ali sto manje, to bolje.

Sto vise to bolje. Manji broj posle minusa u prevodu.
Optimum je sto veca snaga, tj. sto manji broj iza minusa :) Do -55dBm mislim da najvise moze, ali sve iznad -65dBm je extra.

Moze LTE i na -125dBm da radi, ali to je vec na granici za Kucni Net 2, KN3 ne bi mogao verovatno.

Ne racunas ostale kerove sto laju (wifi analogija, ali generalno radio analogija). To je u idealnom slucaju, ali u praksi imas ostale koji koriste taj BS sa jacim signalom i onda tvoj signal od njihovih talasa (ako je tako nizak) ne moze da se vidi. Dakle - sto vise kerova u carsiji, moras jace da lajes, odnosno jaci signal da imas.

Nazad
Vrh Dno