Šta je novo?

[A1] Kucni net

U kući mi je ok signal ali mi treba da ga izbacim malo u dvorište (par metara) pošto smo leti u glavnom napolju. Daj neki link antene ako ti nije problem ili to rešenje bez antene

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

nema na KP trenutno 4G antena sa SMA konektorima. ima covek koji prodaje neke 4G panelke koje navodno daju 35dBm pojacanja,ali imaju TS9 konektore,znaci opet se morate muciti da nadjete i kupite adapter SMA na TS9 i tako dalje...antena mora da bude namenjena za 4G na 800/1800mhz,a posto zivimo tu gde zivimo i nismo tehnoloski opremljeni niti imamo prodavnica sa takvim stvarima,najbolje je naruciti iz inostranstva pravu antenu za 4G,koja ima SMA konektor i resite problem za sva vremena. pisem ovo vec vise puta pa cu mozda nekima biti dosadan,mozete nakaciti i antenu za wifi namenjenu za 2400mhz,nece bas u fulu raditi kako treba,ali bitno je da kupite onu sa SMA konektorom,da mozete odmah da je nakacite na ruter,izbacite napolje,usmerite gde najbolje hvata,ucvrstite i kraj.

evo link od nekog sto prodaje panele sa TS9 konektorima:
https://www.kupujemprodajem.com/mes...4016&conversation_id=0&return_id=OTAwNjUzMjY=

evo i od lika iz Pirota koji prodaje yagi 4G antene sa pojacivacem i bez,mislim da cak njegove antene vec imaju SMA konektore,pitajte ga sve:
https://www.kupujemprodajem.com/Mob...3g4g-mreze-38147668-oglas.htm?filter_id=15046

sto se tice laksih resenja,uzmi i napravi ovakav lim,stranice neka budu pola metra recimo i ruter stavi unutra sto blize uglu. ako koristis 4G na 800mhz onda napravi i vece od pola metra,ako koristis 1800 onda moze manje od pola metra stranice limova. stavi ruer unutra pa posle okreci ruter i eksperimentisi u kojoj poziciji najbolje hvala signal. ovo sam laicki napisao,da se sto brze uradi tipa daj sta das.

mora ovako.JPG

Poslednja izmena:
Nemam vremena da pravim 3D corner, a i jako je nezgodna za montazu (velicina plus vetar - grid su keve). Kako mislis za spajanje 2.4 GHz antene ako ovo ima 2 prikljucka - da li se spaja samo na 1 ili treba splitter? Takodje, kakvo je generalno iskustvo sa 2.4G antenama - imam jednog hyperlinka hg2424g negde koji mi nista ne radi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa nista,spojices samo jednu antenu. druga nije obavezna. neki ovde kazu da su probali te wifi antene i da rade. ne bas kako treba jer nije taj spektrum,ali kao rade...tako kazu nemoj meni verovati uzmi probaj i javi nam kako radi. ja imam korner i ponekad muke s vetrom,ali brate od 115 na 97dBm nije mala stvar za obicno parce lima. :)

Ja sam juce prvi put restartovao ruter, nesto se zakucao. Nakon toga torrent 3+mb/s

Sent from my MI MAX using Tapatalk

pa nista,spojices samo jednu antenu. druga nije obavezna. neki ovde kazu da su probali te wifi antene i da rade. ne bas kako treba jer nije taj spektrum,ali kao rade...tako kazu nemoj meni verovati uzmi probaj i javi nam kako radi. ja imam korner i ponekad muke s vetrom,ali brate od 115 na 97dBm nije mala stvar za obicno parce lima. :)

Pa nije obicno parce lima - to je antena :)

Ja sam juce prvi put restartovao ruter, nesto se zakucao. Nakon toga torrent 3+mb/s

Ja ga restartujem svaki drugi dan. Cak sam podesio da se sam iskljucuje u toku noci i da se ukljucuje ujutru, al ni to nije dovoljno. Mora fizicki restart.

Meni radi savrseno bez restarta ikakvog, mozda imate dosta korisnika u kraju?

Kod mene nije bio problem do mreze. Na telefonu je radio normalno, neto se ruter zakucao. Nemam puno kod mene jer znam da oni sto su želeli da uzmu nemajunsignal dobar. Jer im stan gleda na suprotno od bazne stanice pa imaju 2 zgrade do nje. Ja gledam na nju i drzim ruter kod prozora

Evo kako kod mene u NS radi iz stana. Lokacija je losa jer nije sjajan signal, ali MR200 radi dobar posao.
61d9b785308d8561ee897912c85cb18e.png

Ovakav upload sigurno ne moze za ove pare nigde...

Kucni Net ili Vikend Net??

Jel neko probao da pozove kucni net karticu ili da poziva sa KN kartice?
Da li moze da se koristi i za pozive?

Pozdrav ljudi, danas sam nabavio taj kucni net, uz ruter ZTE MF283+

Preko WiFi sve radi super, al imam problem sa povezivanjem kablom sa racunarom,
znam kad se povezem na klasican adsl ruter, samo utaknem i odmah radi, al ovde mi pokazuje da nema interenta, jel treba nesto posebno da se odradi u podesavanjema?
Nista se ne spominje u korisnickom uputstvu.

Probao sam sva 4 lan izlaza, probao da restartujem ruter, da cekam mozda se konektuje, al nista.

Nisam gledao moj ugovor, mada ga ja povremeno koristim, i uvek kada radim speed test ka serveru ts ide mi preko 100Mbps, i 12/8 zvanično. Makar su trebali npr na toj baznoj da rezervišu za korisnika tih 10 Mbps. Jer kao što rekoh džaba njima sve drugo ako npr dodje 50 korisnika sa net karticama ili prepaid, i svi puste yt. Mada čisto sumnjam da oni garantuju tih 10Mbps ili koliko je već korisnik uzeo svih 24/7/365. Sigurno su se nečim ogradili. Do duše na vdsl-u nemam tih problema, brzina mi je konstantna 24/7/365, dok sam na sbb-u preko dana imao 30 Mbps, a od 18 do 01h do 5 Mbps zbog zagušenja mreže. Ali je tu lepo pisalo do, tako da je sa strane ugovora ok.

Pa ne znam koliko korisnika ima....al evo veceras je bas usporio. Cak i posle restarta. Nista. Moguce da je mreze preopterecena...al to nije fer. Obecali su 10mb/s
Mislim da nije do opterecenja, oni i jesu rezervisali protok na BS za Kucni Net, tj. KN ima prioritet.

Ako se desi jednom, verovatno je nesto trenutno, mozda rad na BS, pa ne gase celu, da ne bi ljudi gubili pokrivenost, vec deo po deo, sektor/antenu, zato bi sporije radilo.

Samo da prebacim post na novu stranu, posto je bas zapao da bude poslednji na prethodnoj, pa ga pretpostavljam niko nije ni video.
Jos uvek me interesuje to isto. ↓↓↓

Pozdrav ljudi, danas sam nabavio taj kucni net, uz ruter ZTE MF283+

Preko WiFi sve radi super, al imam problem sa povezivanjem kablom sa racunarom,
znam kad se povezem na klasican adsl ruter, samo utaknem i odmah radi, al ovde mi pokazuje da nema interenta, jel treba nesto posebno da se odradi u podesavanjema?
Nista se ne spominje u korisnickom uputstvu.

Probao sam sva 4 lan izlaza, probao da restartujem ruter, da cekam mozda se konektuje, al nista.

Samo da prebacim post na novu stranu, posto je bas zapao da bude poslednji na prethodnoj, pa ga pretpostavljam niko nije ni video.
Jos uvek me interesuje to isto. ↓↓↓
Nema podešavanja. Isto se koristi kao i kod adsla. Ubodeš i ne misliš.

Proveri ispravnost kabela

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk

Danas opet zakucao ruter, u smislu da mi trazi sifru da bi se povezao. Ne na wifi, vec otvori novi prozor u pretraživaču. Opet restart pa je proradio. Prosle subote isto

Pozdrav, forumasi! Dugo me nije bilo na forumu, pa nisam u toku sa novostima. Kucni Net me i dalje odlicno sluzi, ali sada hocu da obnovim post paid ugovor uz telefon, pa bih bio zahvalan, ako neko moze da mi ponudi vaucer za popust. Hvala,

Čitao sam temu ranije i ne mogu da se setim da li je neko duže vreme koristio net van lokacije nista kojoj krene prijavljen? Mislim da li su pokrenuli neke restrikcije ili niko to ne prati?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Čitao sam temu ranije i ne mogu da se setim da li je neko duže vreme koristio net van lokacije nista kojoj krene prijavljen? Mislim da li su pokrenuli neke restrikcije ili niko to ne prati?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Normalno radi svuda po Srbiji, nezavisno koliko si dugo van svoje maticne lokacije u ugovoru.

Na adresi na kojoj se uzme ima prioritet u odnosu na ostale uredjaje na baznoj stanici koja pokriva tu lokaciju.

Tako mi je receno, ne znam da li je zaista tako u praksi.

Nazad
Vrh Dno