Ovo po pingu lici na 4G?
Planirao sam da kupim neku antenu kako bih pojacao prijem signala. Trenutno je 100-105 dBm, ali kada ruter stavim na suprotnu stranu kuce ide i do -80 dBm.
Problem je sto ruter ne moze da stoji na toj lokaciji iz vise razloga.
Koju biste mi antenu preporucili za ovaj ruter ? Budzet do 3.000 din.
Bazna stanica ja msm na 2 km od kuce, bez prepreka jer sam na visini.
A sto ne stavis ruter na tu stranu kuce gde je -80 dbm i kupis samo 20m mreznog kabla i jos jedan ruter? To ti ispadne jeftinije i plus imas vise rutera i WiFi mreza.
Imam oko 20-tak wifi mreza u okolini i "zagusenje" je preveliko. Jedva sam pronasao najmanje zastupljen kanal. Zato nisam planirao dodatni ruter.
Antena mi deluje kao najbolje resenje, jer je bazna stanica relativno blizu i bez prepreka na putu.
Je l' još uvek daju MF283+ LTE? Čemu služe PSTN na uređaju ili su sada van funkcije? Prepostavljam da su dizajnirani za povezivanje analogne telefonije?
Opa, nekada ti se kaci na dve bazne staniceEvo ovde mi stoji DC-HSPA+ -83dbm
A ovde UMTS -82dbm
Opa, nekada ti se kaci na dve bazne staniceAko si u redje naseljenom mestu, atipicno, a dobro
![]()
DC-HSDPA je kacenje na i koriscenje dve bazne stanice u isto vreme za 3G net.
Pisite malo kolike brzine izvlacite na Vip 4g 800mhz?
Ja mislim da taj dc hspa ide preko jedne stanice i jedne antene. samo postoje dva linka u isto vreme,dve iste frekvencije koje emituje jedan sektor. pa se dobija dupla brzina u praksi. samo ta stanica mora da podrzava tu tehnologiju. jer kako sam se ja kacio na Vipu na taj dc hspa,a samo jedna antena uperena ka meni,druga bije u skroz drugom pravcu?
Imam oko 20-tak wifi mreza u okolini i "zagusenje" je preveliko. Jedva sam pronasao najmanje zastupljen kanal. Zato nisam planirao dodatni ruter.
Antena mi deluje kao najbolje resenje, jer je bazna stanica relativno blizu i bez prepreka na putu.
Ne moraju, ali ne mogu sa identicnog izvora biti oba signala.
Kada je vec takva situacija onda umesto u antenu ulozis pare u wifi router. Na ZTE ugasis wifi i ostavis samo routing preko LAN, a potom utp kablom spojis sa wifi routerom koji stavis negde gde ti odgovara. Mnogo bolje resenje nego da razvlacis dugacak kabl za antenu koja bi stajala na tom mestu (sto duzi kabl veci gubici a i sum), a takodje bolje resenje nego da antenom pucas kroz zidove posto time bas neces mnogo signala dobiti
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da i nema ta "oba" signala,dva signala. Mislim da je samo jedan signal,ali sadrzi duplu snagu.![]()
Dva signala sa dva sektora/dve bs.
Ne može 'dupla snaga' nikako.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari