Šta je novo?

[A1] Kucni net

Planirao sam da kupim neku antenu kako bih pojacao prijem signala. Trenutno je 100-105 dBm, ali kada ruter stavim na suprotnu stranu kuce ide i do -80 dBm.
Problem je sto ruter ne moze da stoji na toj lokaciji iz vise razloga.
Koju biste mi antenu preporucili za ovaj ruter ? Budzet do 3.000 din.
Bazna stanica ja msm na 2 km od kuce, bez prepreka jer sam na visini.

Poslednja izmena:
Planirao sam da kupim neku antenu kako bih pojacao prijem signala. Trenutno je 100-105 dBm, ali kada ruter stavim na suprotnu stranu kuce ide i do -80 dBm.
Problem je sto ruter ne moze da stoji na toj lokaciji iz vise razloga.
Koju biste mi antenu preporucili za ovaj ruter ? Budzet do 3.000 din.
Bazna stanica ja msm na 2 km od kuce, bez prepreka jer sam na visini.

A sto ne stavis ruter na tu stranu kuce gde je -80 dbm i kupis samo 20m mreznog kabla i jos jedan ruter? To ti ispadne jeftinije i plus imas vise rutera i WiFi mreza.

Pa ping mi se uvek krece oko 15-30 prilikom merenja....
Na ruteru je stalno zelena lampica kod 3G/4G (mada neki kazu da treba da sija plave boje jbm ga sada)

Evo ovde mi stoji DC-HSPA+ -83dbm

A ovde UMTS -82dbm

E sada valjda su dobri ovi parametri :)

Dobar ping za 3G :)

Zelena boja diode označava 3G dok plava označava 4G pristup. Parametri su OK.

A sto ne stavis ruter na tu stranu kuce gde je -80 dbm i kupis samo 20m mreznog kabla i jos jedan ruter? To ti ispadne jeftinije i plus imas vise rutera i WiFi mreza.

Imam oko 20-tak wifi mreza u okolini i "zagusenje" je preveliko. Jedva sam pronasao najmanje zastupljen kanal. Zato nisam planirao dodatni ruter.
Antena mi deluje kao najbolje resenje, jer je bazna stanica relativno blizu i bez prepreka na putu.

Imam oko 20-tak wifi mreza u okolini i "zagusenje" je preveliko. Jedva sam pronasao najmanje zastupljen kanal. Zato nisam planirao dodatni ruter.
Antena mi deluje kao najbolje resenje, jer je bazna stanica relativno blizu i bez prepreka na putu.

Pa ti rucni izaberi wifi kanale 1, 6 ili 11. Na ta tri kanala nemas interferenci. Oni su najstabilniji.

Je l' još uvek daju MF283+ LTE? Čemu služe PSTN na uređaju ili su sada van funkcije? Prepostavljam da su dizajnirani za povezivanje analogne telefonije?

Je l' još uvek daju MF283+ LTE? Čemu služe PSTN na uređaju ili su sada van funkcije? Prepostavljam da su dizajnirani za povezivanje analogne telefonije?

Daju se jos ZTE. PSTN sluzi da se jednog dana uvede i fiskni telefon od strane vipa. Na primer Hrvatski vip nudi kucni net i telefon koji se ukljuci u taj PSTN slot

DC-HSDPA je kacenje na i koriscenje dve bazne stanice u isto vreme za 3G net.

Ja mislim da taj dc hspa ide preko jedne stanice i jedne antene. samo postoje dva linka u isto vreme,dve iste frekvencije koje emituje jedan sektor. pa se dobija dupla brzina u praksi. samo ta stanica mora da podrzava tu tehnologiju. jer kako sam se ja kacio na Vipu na taj dc hspa,a samo jedna antena uperena ka meni,druga bije u skroz drugom pravcu?

Ja mislim da taj dc hspa ide preko jedne stanice i jedne antene. samo postoje dva linka u isto vreme,dve iste frekvencije koje emituje jedan sektor. pa se dobija dupla brzina u praksi. samo ta stanica mora da podrzava tu tehnologiju. jer kako sam se ja kacio na Vipu na taj dc hspa,a samo jedna antena uperena ka meni,druga bije u skroz drugom pravcu?

Pa to kazem, kupis dc sa jedne antene. Alfaunits je mislio da moraju dve bazne stanice tj. dve raazlicite lokacije

Ne moraju, ali ne mogu sa identicnog izvora biti oba signala.

Inace, novost za koriscenje vip kucnog neta na 3G mrezi:

Nema vise limita brzine 6/4. Evo meni sad radi normalno i ide do 20/5 koliko je 3G u praksi obicno.

Da li je i ostalima sad ovaj slucaj? Posto je svima ranije kucni net na 3G mrezi bio limitiran na 6/4

Kada je vec takva situacija onda umesto u antenu ulozis pare u wifi router. Na ZTE ugasis wifi i ostavis samo routing preko LAN, a potom utp kablom spojis sa wifi routerom koji stavis negde gde ti odgovara. Mnogo bolje resenje nego da razvlacis dugacak kabl za antenu koja bi stajala na tom mestu (sto duzi kabl veci gubici a i sum), a takodje bolje resenje nego da antenom pucas kroz zidove posto time bas neces mnogo signala dobiti :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kada je vec takva situacija onda umesto u antenu ulozis pare u wifi router. Na ZTE ugasis wifi i ostavis samo routing preko LAN, a potom utp kablom spojis sa wifi routerom koji stavis negde gde ti odgovara. Mnogo bolje resenje nego da razvlacis dugacak kabl za antenu koja bi stajala na tom mestu (sto duzi kabl veci gubici a i sum), a takodje bolje resenje nego da antenom pucas kroz zidove posto time bas neces mnogo signala dobiti :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

To sam mu i ja predlozio. I ja imam tu varijantu. Na zte sam odmah iskljucio wifi i nasao za 600 din 30m Cat5E mrezni kabl. :)

Dva signala sa dva sektora/dve bs.
Ne može 'dupla snaga' nikako.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno