Šta je novo?

[A1] Kucni net

Tacno,nestane na 10sekundi pa se vrati, proverila malopre. Oko 13h online radio je prestao sa radom. :)
Ranije ovo nisam primecivala, a danas mi je bila namera da proverim to sto ljudi ovde pricaju, i istina je. Ne znam ima li ovoga na sbb-u ili adsl-u??? Znam da je ranije cesto mom prijatelju koji koristi sbb pisalo limited i pojavi se onaj kao uzvicnik kod crtica za wifi, pa kad restartuje modem net proradi, nikako sam ne uspe da se vrati u zivot

Eto, rekoh ja da je najbolje pustiti online radio i proveriti to. Na adsl-u tj vdsl-u ima ali tipa 1x mesečno. Moja prethodna konekcija na vdsl-u je trajala 44 dana bez prekida. Za sbb ne mogu da se setim, koristio sam pre 4 godine i tada nisam gledao na koliko se tačno prekida konekcija.

Kako nema protoka o čemu pričate vi???
I kod mene sesija traje 5h al protok je konstantan i nema prekida sve radi bez ikakvih problema

Udji u ruter, kada konekcija bude na 4h i 50 min pusti u winampu online radio i počni da skidaš neki fajl od par GB. Videćeš da će radio da secne i da se desi prekid preuzimanja fajla. Meni se d3go za to vreme sam zaustavi, pa moram refresh ručno. Sva sreća nije mi to primarni net, pa je 5 sati ok za youtube itd. Zamisli pozovem nekoga na skype u vezi posla ili viber, moram prethodno da resetujem konekciju ili da udjem u ruter i vidim kada će biti prekid. Totalno bez veze.

Od brzine rekonekcije rutera, najbrža je alt-tab > Konektuj se varijanta koga mrzi da čeka desetak sekundi. Net je dovoljno brz i ok da je lako zanemariti "dezinformacione prekide". Što me podseti mts-a i adsl prekida po par minuta a nekad i bogami po par sati... :S:

@ MaxM

Mislim da je neko u ovoj temi ranije preneo iskustva sa Cube ruterom, ne verujem da je lošiji od ZTE, mada mi je lično za nijansu bolji Alcatel OT (dobio sam ga kao test uređaj). Po nekom sećanju Cube do 32 uređaja a Alcatel OT do 15 uređaja. Najbitnija je jačina i kvalitet signala na lokaciji. Sa lošim signalom i bilo koji ruter je "loš"...

Edit: http://www.4gltemall.com/huawei-e5180-4g-lte-cpe-router.html

Poslednja izmena:
I Live TV ima buffer, uopste nije live cak. I najbolji (citaj skroz legalni) imaju dovoljno buffera i lag-behind da se to primeti olako. (ok, mozda imam istrenirano uho za ovo, ali verujem da bi svi primetili)
Samo igre i downloadi, gde nema resume-a, bi pukli i primetilo bi se.

Recimo Xpam preko GProxy-a mozda ne bi se uvek primetilo.

VDSL je meni jednom trajao preko 10 meseci konekcija. Trajala bi i vise da se nisam preselio :)

Free weekend NBA 2k17, na Steam-u, ~67000 Mb... toliko o tih 100 gb... inace vecina igara danas ide bez problema preko 30 gb... verujem da vec ima i onih koje prebacuju 100 gb.

Realno su limit trebali staviti na 500 Gb, da bi bili konkurentni za ljude koji sa PC-a ovo koriste. Za ljude koji imaju tablete i mobilne... zavrisice i ovo posao.

Trebali su staviti terabajt, j*biga sad.

Važnije je da to radi svima kako treba nego da stave unlimited pa da ljudi kao ti siluju mrežu sa downloadom igrice od 67GB.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Na aplikaciji moj vip mi pise da sam utrosila 16gb, dok na 192.168.01 gde je ona statistika pise 20gb. Sta je merodavnije? :)

Statistika na 192., ali Moj VIP je limit za 100GB. Fora je da ne ulazi sav saobracaj u obracun i limit.

Hm, zanimljivo. Nisam to znala, hvala ti. Ne ulazi sav, sta ne ulazi npr? :)

Speedtest ka VIP serveru, sav saobracaj unutar VIP mreze (gledanje racuna i sl) meni ne ulazi (osim na prepaid broju). Moguce da i neke stvari tipa nVidia driveri ili ensto sa MS sajta ima lokalni cache i ne ulazi.

Doduse i Moj VIP nije real-time, pa neki saobracaj mozda jos nije obracunat. Ali tesko da je to cak 4GB.

treba antena za taj ruter,pa da se iskoristi maksimum. nisu u kuci idealni uslovi,smetaju zidovi. barem i da je ruter napolju,opet mnogo bolje.

Ja sam naručio na aliexpres pa kad stignu javljam utiske.....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

A koliko cesto ruter zabode da mora rucni restart, jel jednom u sedam dana ili cesce. Bitno mi je zbog burazera sto bih isto vukao net od mene a ako ja nisam kuci necu ga moci restartovati

Trebali su staviti terabajt, j*biga sad.

Važnije je da to radi svima kako treba nego da stave unlimited pa da ljudi kao ti siluju mrežu sa downloadom igrice od 67GB.

Mreža za penzionere i one koji se tako osećaju NHF. Šteta što im je marketing okrenut populaciji do 30.

Promašena tema (mislim na ovu ponudu koju zovu kućni net). Mobilni net kao i do sada što je bio. Da bi bio kućni mora da podrži ono čemu internet u kući služi, što sa ovim limitom nikako ne može.

PS Taj NBA Vdsl progura za 2.5 sata... Toliko.

Slažem se za 1Tb...

Igre skidate svaki mesec 5 komada po 60GB?

A koliko cesto ruter zabode da mora rucni restart, jel jednom u sedam dana ili cesce. Bitno mi je zbog burazera sto bih isto vukao net od mene a ako ja nisam kuci necu ga moci restartovati

Nije često i nema pravila. Kod mene (ZTE ruter) je zabo možda tri puta u ovih pet meseci. Ovde ponekad varira napon u mreži pa smatram da je to uzrok...

Igre skidate svaki mesec 5 komada po 60GB?

Ja sam poskidao iz Steam, GOG i Origin biblioteke sve što planiram da igram u narednih godinu dana, dok sam još uvek na ADSL-u. Da vidiš samo kako mi se šareni desktop :d

Pa kad pređem sada u martu na ovaj Vip "Kućni" net, da sam malo opušteniji. Skidam i neke serije, čisto da se nađe.

A za dve godine, verovatno će biti neka bolja ponuda, ili manje ograničenje :)

Mreža za penzionere i one koji se tako osećaju NHF. Šteta što im je marketing okrenut populaciji do 30.

Promašena tema (mislim na ovu ponudu koju zovu kućni net). Mobilni net kao i do sada što je bio. Da bi bio kućni mora da podrži ono čemu internet u kući služi, što sa ovim limitom nikako ne može.

PS Taj NBA Vdsl progura za 2.5 sata... Toliko.

Slažem se za 1Tb...

Mreža za sve koji nemaju drugu alternativu ili imaju wifi pilićare u okruženju. Da je ovo "mobilni kućni net" i ja trubim već x postova. Što se tiče limita od 100Gb i to bi moglo da ostane ALI bar da "povećaju" smanjenje brzine na 5/2. Kada bi se bahati telenor i buđavi mts trgli iz nekog svog latentnog stanja pa ponudili nešto slično, konkurencija bi sigurno učinila svoje. Ovako je kao i u svakodnevnom životu: "Ćuti i ne talasaj, moglo bi da bude i gore..." :mad:

Ja sam poskidao iz Steam, GOG i Origin biblioteke sve što planiram da igram u narednih godinu dana, dok sam još uvek na ADSL-u. Da vidiš samo kako mi se šareni desktop :d

Pa kad pređem sada u martu na ovaj Vip "Kućni" net, da sam malo opušteniji. Skidam i neke serije, čisto da se nađe.

A za dve godine, verovatno će biti neka bolja ponuda, ili manje ograničenje :)

:D Vuče torent i sa 2/2. Samo nam je apetit sada veći nego pre xx godina....

Ma uopšte se ne sekiram. Za jednu hiljadarku mesečno ovo je premija. :)

TV pretplatu odavno nemam, otkažem fiksni koji koristim samo da se javim telemarketerima kada me probude, i smanjim troškove sa 30 na 15 evra (net+mob). To je 180 evra godišnje.

Na kraju dvogodišnjeg ugovora imam za GTX 1060 :d (odnosno, šta već bude tada aktuelno).

Poslednja izmena:
e kad se setim pre koliko ono godina bese, kada je telenor poceo sa mobilnim internetom.. uzeo sam paket od 5 gb mesecno i to sam imao samo na gprs mrezi jer nisam imao 3g signal. e to mi je tad bilo super jer sam pre toga imao dial up. bilo je bolje jer mi linija vise nije bila zauzeta i stalno sam bio on line a brzina je bila slicna, cak i bolja nego dial up.

mislim da ste stvarno preterali sa pricama i kalkulacijama ko koliko neta moze da potrosi dok bekapuje internet. jednostano, paket je sa 100 gb limitom a posle toga smanjena ali upotrebljiva brzina. imate uslove pa kome odgovara neka uzme. ako znate da vam je malo, nemoj te uzimati.

ovo je najvise za one koji nemaju alternativu u vidu kabla/vdsl, za one kojima je bitna kolika-tolika mobilnost i na kraju za one kojoma nije malo 100gb. a to koliko su veliki 5k i 16k streamovi, znamo svi da izracunamo.

poslato sa pejdžera

Poslednja izmena:
Dešava se sigurno, ali pošto sam držao mts i trlenor karticu u zte ruteru video sam da je konekcija trajala i po 80 sati. Nisam mogao duže da testiram, ali ću svakako jednom prilikom testirati i telenor i mts postpaid net, da vidim koji je uptime njihove konekcije. Meni se na vdsl-u nekada menjala ip adresa, tj pucala konekcija na svakih 7 do 10 dana, a sada konekcija traje i po 40 i nešto dana bez problema. Meni lično ovaj kućni net kao ni kablovski sbb koji sam probao ne bi odgovarao za stalnu upotrebu, jer mi je potreban upload od minimum 1 Mbps 24/7 . Kod sbb-a je bio problem čestih radova na mreži, resetovanje konekcije svakih par dana itd. Vip je ok za youtube, surf, torrent itd. Da nema ovog pucanja konekcije na 5 sati i zaglupljivanja rutera nekada da se sam rekonektuje, bilo bi idealno. Ali dobro, ipak to ide preko mobilne mreže i baznih stanica, pa imaju opravdanje da tako kažem od zagušenja mreže da resetuju konekciju na 5 sati.

Izvinjavam se sto pisem u ovu temu gde je diskusija o 4g kucnom netu, hajde bar da kazem nesto kad vec pisem,( o temi ne o citatu ) po meni dobro je da ovako nesto postoji, mislim ovakav bezicni internet za koji ti nije potreban ni kabal ni telefon ni ostala s***** posebno za ljude koji nemaju mogucnosti za vece brzine od telekomovog adsl ili su malo udaljeniji od grada, nego mi se nasao zgodan citat pa reko da pitam, posto je i meni potreban upload na dan - dva najvise pet bez prekida, pa me intresuje posto mi je stigla kablovska sbb u moju ulicu pa cekam da mi istekne ugovor u telekomu ADSL koji naravno nije mogao da predje 10 mb, znam da ni sbb nema nesto posebno posto tv ne gledam puno a sve je to isto, ali imaju vecu brzinu neta ali naravno ne moze bez televizije, ZBOG CEGA JE RECMO IDELAN 4G KUCNI NET , za ljude koji nece puno da plate recimo tv telefon i ostalo za sta vas uslovljavaju kod kablovske ili adsl ,
Zanima me kakvo je stanje kod sbb da li mogu dobiti net bez prekida up i down dan dva pet bez da secnu ne bitno na koliko minut dva pet naravno ne racunam nesto nedaj boze da se desi tehnicki nego mislim oni kao oni ?? Hvala. Inace nisam imao nikakvih ali bas nikakvih problema sa adsl da je prekidalo i slicno za 4 godine koliko koristim ali kad vec stiglo brze i kablovska hajde da probam posto puno koristim net........ Jos jednom izvinjavam se sto pisem ovde al kazem nadje mi se zgodan citat :D

Poslednja izmena:
I kablovski internet zavisi mnogo od lokaliteta, kod kuma na Čuburi radi 100% na 100+ download-a. Samo jedan put imao problem kada su mu zamenili modem i nisu znali da nameste.

Kod mene kablovski ok radi ali uslovljavaju ko što neko već pomenu da uzmeš i tv.... 2350 din mesečno naspram 1040 dinara mislim da ima matematike da odaberem ovo, a uslovljen sam da nemam adsl jer sam i dalje "dvojnik" iz telekoma mi traže 100e za novi broj na ovaj neće da me prebace na digitalnu namrerno čini mi se..... i u slučaju kao kod mene ovaj net mi dođe ko kec na desetku da se ne natežem s ostalim secikesama...

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

e kad se setim pre koliko ono godina bese, kada je telenor poceo sa mobilnim internetom.. uzeo sam paket od 5 gb mesecno i to sam imao samo na gprs mrezi jer nisam imao 3g signal. e to mi je tad bilo super jer sam pre toga imao dial up. bilo je bolje jer mi linija vise nije bila zauzeta i stalno sam bio on line a brzina je bila slicna, cak i bolja nego dial up.

mislim da ste stvarno preterali sa pricama i kalkulacijama ko koliko neta moze da potrosi dok bekapuje internet. jednostano, paket je sa 100 gb limitom a posle toga smanjena ali upotrebljiva brzina. imate uslove pa kome odgovara neka uzme. ako znate da vam je malo, nemoj te uzimati.

ovo je najvise za one koji nemaju alternativu u vidu kabla/vdsl, za one kojima je bitna kolika-tolika mobilnost i na kraju za one kojoma nije malo 100gb. a to koliko su veliki 5k i 16k streamovi, znamo svi da izracunamo.

poslato sa pejdžera

Mislim da ljudi maše poentu, trebamo biti apropri protiv uvodjenja bilo kakvih limita u kolicini podataka. Kad jedan provajder povuce ovakav potez, samo je pitanje kada ce ostali krenuti da se prisecaju da i njima odgovara, cak iako nisu wireless provajderi... koji navodno štite mrežu od svojih korisnika (čitaj teraju ih da plate još para za punu brzinu pristupa). VIP je i ranije prvi uvodio invacije u zaokruživanju i tarifama... no videćemo.

ovo je takav pristup internetu da je jednostavno potrebno da postoji ovakav FUP od 100 gb ili koliko vec operater odredi. kada bi svi poceli da bekapuju internet bez ogranicenja, pukla bi mreza svima.

poslato sa pejdžera

Mislim da ljudi maše poentu, trebamo biti apropri protiv uvodjenja bilo kakvih limita u kolicini podataka. Kad jedan provajder povuce ovakav potez, samo je pitanje kada ce ostali krenuti da se prisecaju da i njima odgovara, cak iako nisu wireless provajderi... koji navodno štite mrežu od svojih korisnika (čitaj teraju ih da plate još para za punu brzinu pristupa). VIP je i ranije prvi uvodio invacije u zaokruživanju i tarifama... no videćemo.
Tehnologija koju koriste internet provajderi(kabl), wifi provajderi, i mobilni operatori se mnogo razlikuju.

Ja sam potpuno za ovaj limit od strane VIP-a(ali bi mnogo loše bilo da stavljaju tarabu posle 100GB npr, kao MTS/Telenor), a ne da bude neograničeno pa da mi baguje internet non stop zbog ljudi koji bekapuju internet.

Ovako bar dobijam ono što sam platio, i to 24/7/365 bukvalno.

Па наравно да би се појавиле „сметње" код много већег ограничења (или без икаквог). Можда и овако буде смањења брзина кад буде много већи број 4Г корисника...

Nazad
Vrh Dno