Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kućni net. :)

Dakle, ja sam uzeo kombo Kućni net + Nova2. Trebalo je biti 3 meseca bez pretplate na oba ugovora, međutim pošto sam imao vaučere 20% i 40% to nije moglo da se kombinuje, već samo ili 3 meseca free ili 40% na net. Naravno, uzeo sam 40%.

Poslednja izmena:
^
Iskorišćen za mobilnu pretplatu. Kažem, uzeo sam kombo Nova2+Kućni net..

[No message]

BTW, tomic, kako dobi toliko na netu koji je ogranicen na 30/6? ^^

Dođe kraj godine a ne nabavih ja vaučer :(
Dok kad važi ta akcija 40%?

Ne, vauceri, ako ih nadjes, vaze do 2018. Do kraja godine imaju razloga da ih daju iz SocGe-a radnici, jer ako iskoriste dobijaju tablet neki skart :)
Ali vaucer vazi do kraja 2017.

Poslednja izmena od urednika:
Poslednja izmena:
Ako i sutra (kad počinje novi obračunski period) ostane ovaj speed... :banana:

Cova ima jos uvek Smart tarifu, nije presao na Kucni Net :)

Imam problem sa vip kucni net 3 tarifom.Od kad sam ga instalirao ponekad mi kompijuter zabaguje.Ako neko ima neku ideju zasto molim da mi kaze.Hvala unapred.

Preko LAN/WiFi, ili preko USBa koristis karticu nekako?
Posto sa USB tehterom, ili USB modemom ume da zabaguje cesto :(
Ako je LAN/WiFi, onda ne znam.

Imam problem sa vip kucni net 3 tarifom.Od kad sam ga instalirao ponekad mi kompijuter zabaguje.Ako neko ima neku ideju zasto molim da mi kaze.Hvala unapred.

vidi da nema nekog smeca u task managar-u,mozda neki delic instalacijskog softvera tog rutera koji nicemu ne sluzi. kao sto je slucaj sa zte usb modemima.

Super, bas sam razmisljao koliko ja trosim na trenutnom net-u, srecom u Win 10 ima Data usage
Pogledajte prilog 212035

I ja bih uzeo Net 2 ili Net 3,pošto bih otkazao ADSL kada mi za mesec i po dana istekne ugovor.

Pročitao sam temu, i jedina nedoumica za mene je da li mi je 100 GB dovoljno. Video sam ovu poruku iz citata ranije u temi, proverio kod sebe i na jednom kompu pokazuje 20 GB koje je napravio Total Commander, a na drugom kompu, na kojem se svaki dan gleda YT i Kodi, prikazuje 2 MB.

Pošto imam vremena da tačno ustanovim potrošnju do kraja tekućeg ugovora, zna li neko najbolji free softver, da instaliram na obe mašine i da mi precizno utvrdi potrošnju, ovo iz Win-a ne radi kako treba.

I ja bih uzeo Net 2 ili Net 3,pošto bih otkazao ADSL kada mi za mesec i po dana istekne ugovor.

Pročitao sam temu, i jedina nedoumica za mene je da li mi je 100 GB dovoljno. Video sam ovu poruku iz citata ranije u temi, proverio kod sebe i na jednom kompu pokazuje 20 GB koje je napravio Total Commander, a na drugom kompu, na kojem se svaki dan gleda YT i Kodi, prikazuje 2 MB.

Pošto imam vremena da tačno ustanovim potrošnju do kraja tekućeg ugovora, zna li neko najbolji free softver, da instaliram na obe mašine i da mi precizno utvrdi potrošnju, ovo iz Win-a ne radi kako treba.

Total Commander nema veze sa merenjem protoka, 2MB moze biti jedna slika u velikoj rezoluciji, to sa kodi i YT nema veze... :)

Instaliraj na obe masine DU Meter, imas u okviru njega totals and reports, dnevni, nedeljni, mesecni protok, pa izmerice ti precizno, pokrece se zajedno sa sistemom.
DU Meter nije free, ali lako se nadje "narodna free" verzija... :)
Program je legendaran.

du.png

Pitanje za ostale...
Kasno sam se setio, zna li neko jel moze jos negde da se nadje onaj vaucer za 40%...? :(

Poslednja izmena:
Lol za merenje sa TC, koristim ga već preko 15 godina :), nego mi Win data dijagnostika daje samo njega u statistici. I to tačno znam šta je u pitanju, bekap preko mreže sa jednog kompa na drugi, preko TC, od pre nedelju dana:

Prtscr01.jpg Prtscr02.jpg

Hvala svakako na savetu za DU Meter, probaću sa njim ako se neko ne javi sa proverenom free opcijom.

I mene interesuje vaučer, ako neko ima.

Poslednja izmena:

Ja cu ti reci za ovo da ti nije ni priblizno tacno - pisao sam vec koliko sta trosi - primera radi 10min youtube na 1080p30fps ti potrosi 300MB. Ne znam koliko imas ukucana ali ne zaboravi da ima ljudi koji gledaju i sa moba youtube zato je najbolje meriti potrosnju na routeru ako imas tu mogucnost. Ja sam izracunao da bi meni trajalo nekih 5 dana tih 100GB uz malu stednju... :d

Sent from my iPhone using Tapatalk

Net kući trošim samo ja: radna mašina, htpc i jedan fon.

Za merač potrošnje integrisan u Win sam i napisao da je beskorisan, zabeležio je samo interni transfer fajlova u mreži, pa jurim neki softver.

90% potrošnje mi je Kodi. Sigurno pogledam film ili dve epizode neke serije dnevno, uz povremeni filmski maraton :)

Uza dve epizode/filma dnevno tesko ces proci sa 100GB.
Fora je doduse da za Kodi ti treba tranfer rate - ako skines nesto i pogledas offline, i 2Mbps na koliko spadne speed posle moze proci. Uzasno je... ali moze proci ;)

Ja samo neke engleski show-ove sa dBoks alternate-a predjem verovatno 30-40GB mesecno, a uopste ne skidam serije odatle.

Onda sam se u suštini i odlučio.

Kako doći do vaučera, to je sada pitanje :D

Ja trošim oko 120-130Gb mesečno, ali samo preko zime. Preko leta, to je 60-70Gb, jer nemam veće potrebe, a ni vremena da toliko eksploatišem internet.

1. Da li može da se dobije mesec dana probnog korišćenja?

Prošli put sam se zaleteo i potpisao UO sa SBB-om na 24 meseca pa mi 90% vremena nisu trebali ne TV programi (D3 non stop isključen) kao ni fiksni (potpisao Trio Gold). Sada je UO prestala i treba mi samo net a opet ne bih da potpišem sa VIP-om pa da mi bude 100GB malo.

2. Ili na primer, nekada je moglo u Telenoru (ne znam da li je i dalje tako) da se potpiše bez UO net ako korisnik ima svoj modem/ruter. Bilo bi dobro da tako može i u VIP-u za Kućni net.

3. Da li neko zna koliko se potroši neta ako se razgovara 60 minuta preko Skype-a mesečno? Brat ima neki free Skype pozive zbog kupovine Office-a pa to koristimo za pozive prema inostranstvu.

Poslednja izmena od urednika:
1min Skype poziva, cini mi se, bese oko 600kB u proseku, ali moze i sa mnogo manje da radi, sam bira Skype, ne zavisi od tebe.
Video pozivi 3x vise.
Ne moze bez UO valjda, ali mislim da moze probni mesec. Cimni OP-a.

Mizerno malo se trosi za te audio/video pozive.
Mislim da ne moze ceo mesec besplatno, mozes da uzmes na 1 dan. I mislim da ne moze bez UO.

1. Da li može da se dobije mesec dana probnog korišćenja?

Prošli put sam se zaleteo i potpisao UO sa SBB-om na 24 meseca pa mi 90% vremena nisu trebali ne TV programi (D3 non stop isključen) kao ni fiksni (potpisao Trio Gold). Sada je UO prestala i treba mi samo net a opet ne bih da potpišem sa VIP-om pa da mi bude 100GB malo.

2. Ili na primer, nekada je moglo u Telenoru (ne znam da li je i dalje tako) da se potpiše bez UO net ako korisnik ima svoj modem/ruter. Bilo bi dobro da tako može i u VIP-u za Kućni net.

3. Da li neko zna koliko se potroši neta ako se razgovara 60 minuta preko Skype-a mesečno? Brat ima neki free Skype pozive zbog kupovine Office-a pa to koristimo za pozive prema inostranstvu.

Imaš u Vip-u akciju "dodji i probaj" daće ti Sim karticu i mesec dana možeš da je akaš, između ostalog i internet. Pa vidi da li ti odgovara i koliko trošiš

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno