Šta je novo?

[A1] Kucni net

Nije bio prekid već nedostatak rutera, danas došla ekipa, donela ruter i potpisao sam ugovor.

Bio sam na listi čekanja, ali ugovor sam potpisao preko člana benča, kontaktirao me kada je dolazio u ove krajeve ;)

Danas u poslovnici u Lazarevcu nije bilo uredjaja......kaze decko sto radi u VIP-u da tek pocetkom marta ocekuju uredjaje..!

Znači ide im prodaja prilično dobro, nigde nema rutera..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

To mozes da koristis da bi proverio kvalitet veze sa predajnikom i predajnika ka centralnom VIP serveru. Za pravi test odaberi drugi server - tipa Telekomov.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Speed test je isti i ka Telekomovom serveru, SBB itd . Jedino je drugačiji ako se meri na serveru VAN BG-a ili van Srbije . Ali ja npr izmerim realnu brzinu ka exe netu u Nišu .

Da pitam ove koji su dobili Kucni VIP Net ,
pise li u ugovoru da ima ogranicenje na 100GB i dali uvek
u toku ugovora isporucuju u th 24 meseca 100Gb rotoka i posle 2/2 mb neograniceno.
ili da se ne desi da prepolove na 50Gb. Limita po odredjenoj brzini 10,20 ili 40mb/s

Poslednja izmena:
Naravno da se to nece desiti, imas tih 100GB po punoj brzini, posle ide na 2/2.
Brzina je konstantna, isporucuju ono sto ti obecaju.

Bio do Kneza da zamenim karticu za nanoSIM (za neku probu, a moja je samo microSIM, nije ona combo).
Imaju rutere u izlogu cak ;)

Speed test je isti i ka Telekomovom serveru, SBB itd . Jedino je drugačiji ako se meri na serveru VAN BG-a ili van Srbije . Ali ja npr izmerim realnu brzinu ka exe netu u Nišu .

Nope, sorry, impossible...
Osim ako nisi izuzetak.

prvih dana ne limitiraju brzine.

Ista situacija i kod mene. Za realno merenje brzine koristim isti server, kao i server Univerziteta u Nisu. Moze i Radius Vector i serveri u drugim gradovima. Telenor i Telekom pokazuju velike brzine, kao i Vip. Nisi izuzetak.:)

Kod menu su svi skoro potpuno isti, koji god server da izaberem, malo se ping samo menja.

Evo za nedelju dana sve ok. Fercera sve. Tačno ono koliko sam očekivao. Upecao sam onaj prekid na 5 sati i to samo zato što mi je bilo zanimljivo da vidim da li je baš tačno na toliko vremena, inače nisam osetio...

BTW, one plave diode baš pršte u mraku! ;-)

Ja uzeo isto pre neki dan. Radi odlicno i to na lokaciji gde po mapi nema signala ( i oni u centrali bili iznenadjeni). Novi Sad u pitanju.
Prvo sam trazio i dobio na par dana da testiram, onaj manji prenosni 4g uredjaj, radilo extra. Setam po NSu, on u dzepu of jakne, brzina svuda extra. I radi na lokaciji gde stanujem, sto je bitno.
Otisao i potpisao za Net1 paket. Jedino nisu imali zte, vec sam uzeo onaj lepsi Huawei ruter, doplata 150din mesecno. Kazu nemaju vise zte, tek krajem marta. Uz Net2 i Net3 je i Huawei free.
Imam utisak da ljudi bas uzimaju ovo, bilo ih jos par dok sam ja bio u vip centru. Meni ovo inace skroz odgovara, 100GB full speed mi je taman dosta za sve sto mi treba. A necu ostati bez neta ni posle. Posao, surf, yutube, drustvene mreze, hbo go i d3go (rade oba super). Ne gledam svaki dan po 5-6 sati tv, ali taman onoliko koliko ja i porodica gledamo. Ne torrentujem, i ne svlacim gomile gigabajta koji mi verovatno nece nikada ni trebati ( been there, done that 10y ago :). Kablovska i fixni tel mi inace apsolutno ne trebaju.
A super je sto se i kartica lako vadi, pa moze u dual sim tel po potrebi :)
Mene zanima da li je zaista bitna adresa koja se prijavljuje,odnosno da se net samo tu moze i koristiti.Da li je to tacno posto si ti korisnik pa je informacija iz prve ruke!

BTW, one plave diode baš pršte u mraku! ;-)
Ja sam imao pre takav problem sa routerima u sobi, a resis ga tako sto prelepis crnim izolirom. Mozes i staviti nesto ispod izolira ako prosijava malo pa prelepiti preko toga...

Naravno da se to nece desiti, imas tih 100GB po punoj brzini, posle ide na 2/2.
Brzina je konstantna, isporucuju ono sto ti obecaju.

Ne bi bas bio siguran, ali hajde, bitno je da se radi nesto na prosirivanju
kvaliteta celokupnog Interneta u Srbiji. Da ne bude da samo veliki gradovi imaju
mogucnosti da biraju provajdere.
Ovim i manji gradovi imaju vece sanse da dobiju Net kako treba a ne da budu ucenjeni
od Telekoma na 10/1 ADSL ili lokalnih kablovskih operatera sa smesnim brzinama.

Da pitam ove koji su dobili Kucni VIP Net ,
pise li u ugovoru da ima ogranicenje na 100GB i dali uvek
u toku ugovora isporucuju u th 24 meseca 100Gb rotoka i posle 2/2 mb neograniceno.
ili da se ne desi da prepolove na 50Gb. Limita po odredjenoj brzini 10,20 ili 40mb/s

Bas si me podstakao da pogledam ugovor. Pise: prenos podataka-neogranicen; nakon preuzetih 100GB po punoj brzini paketa, brzina pada na 2mb/s.
Kada bi Vip (ili drugi provajder) bio tako neposten i smanjivao sadrzaje paketa (mogli bi da smanjuju i broj minuta i poruka u ugovorima za telefone), ne bi imali sanse da opstanu na trzistu. Vec sam 5.godinu u Vip-u i nikada nisam imao problem takve prirode. Pre par godina, kada sam koristio prvi njihov post-paid paket, podigli su cenu pretplate za 20-ak dinara i svim korisnicima omogucili sledece opcije:
-raskid ugovora bez placanja kazni ili
-prelazak na bilo koji paket po zelji (sto sam ja i uradio). Bilo je ljudi, koji samo sto su sklopili ugovore (meni je bilo ostalo nesto manje od godinu dana do isteka obaveze) i uzeli dobre telefone i odmah su mogli da raskinu ugogvor.
Do sada su bili posteni. Medjutim, ljudi jos uvek ne proveravaju sta se podrazumeva pod "neogranicen" internet mobilnog operatera. Jedan kolega je uzeo Kucni net ne obracajuci paznju na limit od 100Gb i bas se zacudio, kada mu je danas moj brat to pomenuo.

Samo ne kapiram kako misli "steam free weekend", a onda 50GB? Sta je pisac hteo reci?

Nazad
Vrh Dno