Šta je novo?

[A1] Kucni net

ja trenutno na mobilnom uplatim oko 40gb imam 60/20 sto meni je ok sad nzm kako bi radilo da uzmem taj ruter i ugovor od 400gb

@brnatovic
Radilo bi verovatno isto ili bolje. Ne vidim kako bi mogao imati manje brzine na ruteru nego na mobilnom (osim ako ti mobilni koristi 4G+, a ruter potencijalno bude 4G).

Naravno, treba da pratiš brzinu celog dana i da budeš siguran da si zadovoljan sa merenjem, jer 60/20 si možda izmerio samo iz jednog merenja.

Kad smo kod brzine, evo kako se kod mene menja tokom jednog dana.isti signal (98dBm) sve zbog opterećenja mreže. Večeras kasnije možda bude još gore.
Snimak ekrana 2023-02-01 053442.jpgSnimak ekrana 2023-02-02 095339.jpgSnimak ekrana 2023-02-02 175118.jpg

imajte ovo na umu ako nastavljate da koristite Kućni Net pakete bez ugovorne obaveze:

1675358242464.png
A1 kaže sledeće:
Ako u roku od 30 dana od dobijanja obaveštenja pretplatnik ne obavesti A1 o tome da se ne slaže sa izmenom tarifnog paketa i da želi raskid ugovora, smatraće se da je saglasan sa izmenom tarifnog paketa i nastavkom ugovornog odnosa.

Jasada plaćam XL 1420 za ovu drugu godinu ugovora a za prvu je bilo nekih 1200. Još mi nisu poslali niakav zahtev oficijelno.da se slažem ili ne. Ovaj ističe 26og februara. Rekoše da će da zovu opet pa ništa.

imajte ovo na umu ako nastavljate da koristite Kućni Net pakete bez ugovorne obaveze:

Pogledajte prilog 374237
A1 kaže sledeće:
Ako u roku od 30 dana od dobijanja obaveštenja pretplatnik ne obavesti A1 o tome da se ne slaže sa izmenom tarifnog paketa i da želi raskid ugovora, smatraće se da je saglasan sa izmenom tarifnog paketa i nastavkom ugovornog odnosa.
Cekaj malo bez ugovorne obaveze? ja kad ih pitam oni kazu da nemaju ???

Kad ti istekne ugovorna obaveza, na to se misli. Ako si placao 24 meseci, istekao ti je ugovor i placaces skuplje nego kad bi imao ugovor.

Pilicari kao i obicno.

Kad ti istekne ugovorna obaveza, na to se misli. Ako si placao 24 meseci, istekao ti je ugovor i placaces skuplje nego kad bi imao ugovor.

Pilicari kao i obicno.
bez ugovorne obaveze to znaci da ja uzmem od njih uslugu a da ne moram brinut ocu platitti ili ne to kod svakog provajdera privatnog mozes uzet. samo izgleda kod njih ne

Možeš i ovde, usluga se zove vikend net, nema ugovor.
Platiš unapred onoliko dana koliko ti treba internet:
1 dan ( 250 din )
2 dana ( 390 din )
7 dana ( 990 din )
Mesec dana ( 3490 din )

Pozdrav, društvo.

Može li mi neko poslati kontakt agenta preko koga bih mogao uzeti XXL paket sa popustom od 25% uz B535-333 ruter?

U Beogradu ili Novom Sadu.

Pogledajte prilog 374237
A1 kaže sledeće:
Zapušilii tu rupu.

Pogledajte prilog 374237
A1 kaže sledeće:

otkad su ovo uveli? meni istekao ugovor pre godinu dana, ne stizu mi veci racuni

Sutra mi se završava prvi pun obračunski period. Potrošio sam oko 250GB od raspoloživih 400 iz paketa. Brzine stabilne, oko 85. Prekid sesije ni jednom nisam zapazio. Sve u svemu sam zadovoljan jer u odnosu na Yettel koji sam ranije koristio, sada sam za manje para dobio više GB sa sličnim brzinama.
Hvala Jason 13 i ovoj zajednici na svim informacijama.

85Mbps u Koceljevu ? Uh bre, ja jedva sastavim 20 i to po nekad usred noći na 15 KM od Slavije. Koji ruter si dobio?

B525 je ruter. Prvo sam testirao mrežu pa tek onda zvao agenta i dogovorio uzimanje paketa.
Evo trenutno merenje.

Prilozi

• Screenshot_2023-02-06-08-30-08-549_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2023-02-06-08-30-08-549_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 52
Da, 535 je u pitanju.
Puna oznaka 535-333

Jel ima neki agent prodaje područje Bečej?Ovi u poslovnici ne daju ništa povoljno.Ugovor mi istekao još prošle godine.

Prvo bih zamolio narod da se ne smeje mom neznanju, interesuje me da li je moguce ovo sto sam smislio?

U vikendicu bih uveo total tv na jedan tv(tamo gde mi je porodica u dnevnoj), kako sam prosle godine renovirao kucu i imao gomilu obaveza nisam predvideo mesto za drugi televizor a ne bih da mi se vidi kabal sa tavana i da visi sa plafona, pa me zanima taj EON koji dobijam kupovinom total tv paketa. Da li bih mogao njega da gledam preko tv-a bez kabla? Imam kucni net i to 150gb i pitam se, sve i da moze, da li je to dovoljno? Da napomenem da nisam stalno tamo, ako ista znaci...i ako ovo sve ne moze, ima li neko iskusniji da mi preporuci sta da radim i kako da se izvucem iz situacije?!

možda ti je onda bolja opcija A1 vikend net po principu dopune unapred.
Neograničen internet za određen broj dana:

1 dan ( 250 din )
2 dana ( 390 din )
7 dana ( 990 din )
Mesec dana ( 3490 din )

Tih 150 GB bi ti izdržalo nekoliko dana samo uz EON aplikaciju na TV-u

EON za HD programe troši 6Mbps odnosno 0.75MB/s

2700MB na sat
64.8GB za 24h gledanja
1.94TB za mesec dana kontinualnog gledanja televizije

Još jedna napomena: uz Total TV se dobija EON ali:
  • samo za mobilni ili web browser (ne radi smart tv aplikacija)
  • može samo 1 paralelan stream od ukupno 3 uređaja
  • svi kanali rade na svim mrežama u Srbiji

Generalno, svaki internet sa ograničenom količinom podataka je loš za OTT TV servise.

Problem je sto jos imam godinu dana mozda i jace ugovor taj net od 150gb..

Znaci opcije su mi ili total tv na tom jednom tv-u ili msat tv.....pih :(

Moze Total TV sa 2 prijemnika ili msat sa 2 prijemnika.

Jedino da nađeš gde ćeš koaksijalni kabl.

Da li postoji neki način da se dobije 5ghz ruter, bilo koje vrste, pa i da se doplati? Naime živim u zgradi gde ima puno wifi mreža iz okolnih stanova i ovaj ZTE ruter koji su mi dali (sada će 5 godina) jedva izvlači neke brzine osim preko kabla. U decembru sam obnovio ugovor i sve što su mi ponudili jeste opet neki jeftini Alcatel ruter na 2.4ghz koji nisam ni hteo da razmatram da uzmem.

Preko nekog akvizitera da izvuces nesto Huawei B525 ili nesto slicno...

jednostavnije ti je da sam uzmes neki 5ghz ruter, i spojis ga kablom na postojeci ruter

Ali nije bolje rešenje. Najbolje stvarno preko agenta prodaje. 4G + na A1 bas znaci. Kod mene mts na 1800 Mbps modemu CAT19 5CA izvuce 12 mbps.
A CAT6 sa modemom od 400 Mbps i 2CA na A1 izvlači 50ak Mbps. Mislim 12 Mbps je skroz pristojna brzina pri opterećenju ali A1 sa 2CA je tri puta brži. Ali svakako vredi da ima 2CA.
Inace testirao sam na običnom 4G telefonu 150/50 i kad je opterećenje jedva 3-4 izvlači. Tako da znaci sto ima 1800 mbps modem

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno