Šta je novo?

A1 garancija na mobilni

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koja je politika A1 po pitanju garancije na teleofne uzete kod njih? U yettel traze licnu kartu kupca/vlasnika ugovora prilikom reklamacije...
Planiram sa KP da uzmem neki tel sa garancijom A1 (neki random lik na ugovor uzeo) pa me zanima ovo...

Ista, samo vlasnik ugovorne obaveze može da reklamira uređaj.

Zar nije fora da se sa racunom ode direktno u ovlašćeni servis i nije važno ko je vlasnik ugovor, tek ako se menja uređaj mora vlasnik ugovora?

Jednom prilikom mi nisu ni trazili racun, samo su proverili u sistemu po imei da li je u garanciji ili ne. Sve zavisi ko bude za pultom i kakvog su raspolozenja.
Ako se menja tel, onda ides u poslovnicu i samo vlasnik ugovora moze da preuzme novi uredjaj. A i vlasnika ugovora mozes da nadjes lako, ako ne znas ko je u pitanju.

a da, sad sam se i ja setio da je to ustvari problem, kod menjanja telefona... hvala svima

Ja bi jako voleo da mi neko od nadleznih objasni kako smeju tako da krse zakon.

Mislim da je caka u tome sto ti nisi vlasnik telefona koji je uzet ugovor dok se telefon ne isplati u potpunosti. To bi u prevodu znacilo, da se telefon prilikom zamene daje "vlasniku" a to je mobilni operater, pa onda od njih vlasnik ugovora uzima na koriscenje. Ako sam pogresio, neka me neko ispravi.

Nikad nisam uzimao tako telefon ali ako se dobija fiskalni račun za telefon onda definitivno krše zakon. Ako se ne dobija fiskalni nego samo ugovor onda ne.krše zakon jer su dali telefon na korišćenje vlasniku ugovora

Nazad
Vrh Dno