Šta je novo?

9800XT popravka

Misko78

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2004
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600K + Arctic Liquid Freezer III 420
Matična ploča
MSI PRO Z690-P DDR4
RAM
Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
GPU
Gigabyte Aorus Master 3080
Storage
Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
Zvuk
Onboard
PSU
Corsair HX1000i
Kućište
Phantex P600S
Monitor
Cooler Master GM34-CW
Miš & tastatura
Razer Basilisk Ultimate + Keychron Q6 Max QMK
Laptop
Macbook Pro M3
Mobilni telefon
Iphone 17 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dobio sam Asus 9800XT VIVO sa otkinutom schottky diodom i podlogom za njeno lemljenje (videti na prilozenoj slici) kartu je vec neko drugi popravljao ali je to jako lose uradio sa dovodjenjem vodova i spojio je dve nozice na cipu gde sam stavio upitnike. Karta radi ali se uzasno greju i GPU i memorija pa posle svega 2-3 minuta 3D_a izbacuje brljotine. Pitanje za elektronicare: Da li smem da dovedem potrebni vod od nekud drugde i da li neko moze da razjasni zasto su spojene one dve nozice na cipu. Takodje da li neko moze da mi desifruje oznaku Schottky barrier diode na kojoj pise u prvom redu D1328 (ovo sam nasao da je datum proizvodnje) i drugom vaznijem redu gde su vrednosti B330B. Potrebna mi je oznaka da bih kupio istu u radio klubu u kom imaju potuno drugacije oznacavanje, a za ovu oznaku sam nasao da znaci 3A/30V.

Bio je na forumu user "cika Pera", koji je popravljao mat.ploce. Moju 9800xt nije uspeo sto ne znaci da nece tvoju.Potrazi pomoc kod njega.

Bio je na forumu user "cika Pera", koji je popravljao mat.ploce. Moju 9800xt nije uspeo sto ne znaci da nece tvoju.Potrazi pomoc kod njega.

Bila je kod njega jedno 10 dana i nista nije uradio i imam utisak da je nije ni pogledao za to vreme posto sam je ja sam popravio danas a ja sam elektronicar hobista a on je profesionalac.

Elem, karta je ovde u Beogradu kupljena, nebitno gde, za tada paprenih 400€ i tadasnjem vlasniku se ucinilo da je nesto zasmrdelo iz kucista i primetio je da je jedan od dva fana crkao. Kartu je tada izvadio napolje i odneo u servis doticne firme i posto je mislio da je on nesto zgresio kada je karta tj. ocigledno ventilator zasmrdeo pristao je da mu kartu poprave a ne da mu zamene iako je kao i sve Asusove karte bila u trogodisnjoj garanciji. Nazalost nesposobni serviser je otkinuo schottky diodu zajedno sa vodovima i posle toga umesto da mu daju novu kartu oni su mu uvalili krpez, tj. lik je uzeo i nasao je odakle da pokupi vodove ali je to uradio kriminalno spojivsi na cipu na slici dve nozice a pod lupom sam utvrdio da je spojio i trecu, takodje je provukao zicu kojom je dovlacio vod kroz rupu za nemontirani kondenzator i prikljestio je pa je imala kontakt i sa te strane, a dok je lemio sagoreo je SMD diodu. Danas sam ocistio to sranye sto je napravio izvukao nove vodove i zamenio schottky diodu i karta radi i ne greje se uopste, a Cika Pera to nije ni pogledao posto neko za koga znam sta je sve u stanju da popravi nije moguce da nije otklonio ovako lak kvar, u svakom slucaju ne ljutim se na njega posto je i meni i drugarima vec dosta toga popravio za stvarno malu lova ali hvala mu za novo iskustvo i za ustedjenih 20€.

kakva reklama za cika peru ;(

A ja mu jos ostavio moju kartu kada je rekao da ne moze da je popravi. :lupko:

Ajde nemojte da ste takvi, rekoh uvek sam imao vrlo pozitivna iskustva sa cika perom, to sto se sad desilo uopste mu ne zameram jer sam do sada imao sa njim iskljucivo pozitivna iskustva. Ja sam kod njega popravio dve ploce a moji drugari graficku i jos par ploca, on je odlican serviser to sto je sada zabrljao je greska koja bi svakome mogla da se desi.

Obzirom da se elektronikom baviš iz hobija ovaj poduhvat zaslužuje sve čestitke.:Klanjanje

Nazad
Vrh Dno