Šta je novo?

9800SE softmode

kele036

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2003
Poena
601
type; Kupio sam power color radeon 9800SE, koja radi na 380Mhz za jezgro i na 680Mhz za memoriju, a sve to na 256 bitnoj magistrali, ali sa 4 pipelina. Kako da probudim ostala 4 pipelina i tako dobijem 9800Pro ili cak XT. Pokusao sam sa Riva Tunerom da zamenim ati2mtag.sys fajl, ali mi to nije uspelo, ili ja nisam uradio sve kako treba. Sta da radim

kele036 je napisao(la):
type; Kupio sam power color radeon 9800SE, koja radi na 380Mhz za jezgro i na 680Mhz za memoriju, a sve to na 256 bitnoj magistrali, ali sa 4 pipelina. Kako da probudim ostala 4 pipelina i tako dobijem 9800Pro ili cak XT. Pokusao sam sa Riva Tunerom da zamenim ati2mtag.sys fajl, ali mi to nije uspelo, ili ja nisam uradio sve kako treba. Sta da radim

Evo, pogledaj ovde: http://www.ocfaq.com/softmod/download.php

Ako si prepravio ati2mtag.sys sa Riva Tunerom, trebao si da obratis paznju i na to da zamenu novog i starog fajla mozes da obavis iskljucivo u safe modu. Najbolje da je da fajl prekopiras u poseban folder, odradis softmod sa RT, i onda u safe-u zamenis fajlove, resetujes i vidis u RT-u sta si napravio.

Jos jedno pitanje

type; Hvala Maxeru i Valeku, uspeo sam sa Riva tunerom da probudim preostala 4 pipelina na mom 9800SE tako da sam sa Bartonom 2500 klokovanim na 2800+ postigao 5176 3DMarks03, dok je raniji rezultat bio 3666, ali na zalost sve to uz artefakte koji su se javljali u vidu kvadratica kao sahovska tabla. Inace kada sam Bartona digao na 3200+ rezultat je bio preko 5400 3DMarks03(imam slabu memoriju). Pitanje za sve znalce, da li mi se kod ovakvog stanja stvari isplati da eventualno flesujem bios kartice jer je ona ocigledno bila predvidjena za 9800PRO imajuci u vidu klok jezgra i memorije, ili necu nista dobiti.

Ako vidis artefakte, nema leka 🙁
Jednostavno ti nije uleteo primerak sa sa svih 8 ispravnih pipeline-ova.

Nazad
Vrh Dno