Šta je novo?

9800pro VS 6600 VS ....

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
heh...
Preporuka za grafichku karitcu ~160€ je?
Dali traziti polovnu 9800pro? ili uzeti 6600agp?
odnos performansi?

9800Pro i 6600 nije dobro poredjenje, 9800Pro je malo brzi u D3D a 6600 u OpenGL, ja bi pre poredio 6600 sa 9700Pro, slicnih su performansi (osim sto je 6600 brzi u OpenGL-u). Bolje da jos skupljas pare i pazaris 6600GT koja je 35-45% brza od obe koje si naveo.

Poz. :wave:

9800pro ako je nadjes za 160e kupuj odma :)
Jer i ta karta je jos uvek dovoljno snazna da vuce najnovije naslove,a pritom ustekas neki kes nekupujuci 6600GT koji po meni nije nista spektakularno brzi od 9800pro.

Poz

ne kupujem ja, nego prijatelj, tako da nema vremena a ni smisla da chekam da kupim polovnu 9800pro.
Verovatno ce pasti 6600.

Onda MSI-jeva NX6600-VTD128 Diamond
klokovi su 400/800.Ja mislim da je ovo super kupovina.

Ima li ih u agp varijanti kod nas?
Mislim na ovuog MSI-a

Poslednja izmena:
za 160e R9800-pro i jos se razmislja :zgran:

9800 pro je sigurno bolji od 6600,ali vec od 6600gt tesko
kao je stvarno 160 e to je extra
ja sma gledao dilerske cene i svuda je negde oko 170-180 e i to bez PDV-a
znaci 9800pro

Lose si gledao.
Za 170-180e moze se kupi svaki 6600 sa sve PDV-om.

mLaki je napisao(la):
Bolje da jos skupljas pare i pazaris 6600GT koja je 35-45% brza od obe koje si naveo.
Navedi molim te u kojoj igri?

Doom3 recimo, ali on je nebitan.

35-40% je previse! 10-20% je OK.

Sasa je napisao(la):
Lose si gledao.
6600 GT AGP CLUB 3D kosta tacno 170.3 eura dilerski bez PDV-a.

Jel` ovo neki dealer b2b sajt? Ako je cena dilerska, to dileri znaju.

Ako mozes da nabavis 9800Pro za 160 evara, nemoj uopste da se razmisljas. Ako ipak ne mozes (kao ja na primer), kupi neki proveren (overklokabilan) 6600.

Kol'ko sam ja provalio za sada kod nas ima samo Club-3d (ima takt memorije na 500Mhz) i Asus koji izgleda prilicno neubedljivo ali mu je memorija postavljena na 550.
Ja ozbiljno razmisljam o tom Asusu ali ne mogu da nadjem nista o overklok mogucnostima. Evo ti i linka do Rusa i mnooooogo dobre 6600 non-GT :-devil-:

http://www.overclockers.ru/lab/15940.shtml

Iskopao sam nesto o Asus 6600

"Azthiszem az eredmények magukért beszélnek. Mindenki szurje le belole a tanulságot. Ha húznám a kártyát, az Nv még esélytelenebb lenne... (ugyanis a 6600-at kemény 20/12 mhz-vel lehetett huzni)".

Racunajuci da posle ovih reci stoji jako tuzna faca umesto smajlija mogu da pretpostavim sta znaci...

Ali opet samo pretpostavljam ;)

Prema ovoj slici koju si kacio izgleda da se radi o 64-bitnoj karti, (mem cipovi su sa jedne strane), pa su mozda zato bili razocarani

Na sajtu pise "Memory interface 128 bit...". To da je 64 bit-na sam i ja u prvi mah pomislio...

bancho je napisao(la):
Prema ovoj slici koju si kacio izgleda da se radi o 64-bitnoj karti, (mem cipovi su sa jedne strane), pa su mozda zato bili razocarani

Cetiri cipa sa posebnim memorijskim vodovima, ne, to je 128bitna kartica.
Izgleda bednije jer koristi nestandardni dizajn i TSOP memoriju ali i dalje je ovo 6600.

Tek 6200 sme da se pravi sa 64bitnom magistralom, nVidia nije predvidela "6600SE".

Pozdrav!

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
6600 GT AGP CLUB 3D kosta tacno 170.3 eura dilerski bez PDV-a.

Kazem ja, lagano ponovo u osnovnu skolu. ;)
Ajde sada ponovo procitaj moj post, pa reci gde si video "GT" u mom njemu.
Znam ja da ti volis da mene ispravljas, ali dok ne naucis da citas, nece ici ;)

Svaki 6600 znaci svaki 6600, a obzirom da je u topicu napisano "..vs 6600..." te da se ova kartica poredila sa 9800Pro, jasno je da se misli na 6600.
Svima osim tebi izgleda. Ovo napominjem cisto zbog tebe, da predupredim tvoje eventualno "vadjenje" ;)

Pozdrav!

p.s. da ne pominjemo koliko ne postujes svoj posao i kolege time (neprofesionalnost u najmanju ruku, a ja da nisam fin kao sto jesam bi ti rekao jos koju rec;)) sto navodis dilerske cene. Jaka stvar navesti cenu iz dilerskog cenovnika, koja uostalom nije nista posebno, to moze znacajno nize.

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
Cetiri cipa sa posebnim memorijskim vodovima, ne, to je 128bitna kartica.
Izgleda bednije jer koristi nestandardni dizajn i TSOP memoriju ali i dalje je ovo 6600.

Tek 6200 sme da se pravi sa 64bitnom magistralom, nVidia nije predvidela "6600SE".

Pozdrav!

OK Sasa, hvala za pojasnjenje, bio sam ubedjen da je ako su u pitanju cipovi samo sa jedne strane da je 64-bita... Dobro je sto je tako jer bi nase trziste verovatno bilo preplavljeno 64-bitnim verzijama
Karta stvarno sugavo izgleda ali dobro mozda moze da se ocuje dobro

KIBLA`s je napisao(la):
9800 pro je sigurno bolji od 6600,ali vec od 6600gt tesko
kao je stvarno 160 e to je extra
ja sma gledao dilerske cene i svuda je negde oko 170-180 e i to bez PDV-a
znaci 9800pro

Sasa je napisao(la):
Lose si gledao.

Mislim da je covek rekao da je gledao cene 9800Pro, a ne 6600...

Sasa je napisao(la):
Kazem ja, lagano ponovo u osnovnu skolu. ;)
Ajde sada ponovo procitaj moj post, pa reci gde si video "GT" u mom njemu.
Znam ja da ti volis da mene ispravljas, ali dok ne naucis da citas, nece ici ;)

Svaki 6600 znaci svaki 6600, a obzirom da je u topicu napisano "..vs 6600..." te da se ova kartica poredila sa 9800Pro, jasno je da se misli na 6600.
Svima osim tebi izgleda. Ovo napominjem cisto zbog tebe, da predupredim tvoje eventualno "vadjenje" ;)
Slusaj bre, nemoj da se mangupiras i da glumis neku facu. Nemas bre pojma ! :d Rekao sam samo koja je cena 6600GT, a u ranijim postovima je spominjan 9800pro vs 6600 ukljucujuci i GT.
Sta oces ti od mene ?
Ti si taj koji treba da lepo nauci da se izrazava. Sta ti to znaci "u mom njemu" ? ili ono cuveno tvoje " / " . Nivo pismenosti ti je drugo polugodiste drugog osnovne. ;)

Sasa je napisao(la):
p.s. da ne pominjemo koliko ne postujes svoj posao i kolege time (neprofesionalnost u najmanju ruku, a ja da nisam fin kao sto jesam bi ti rekao jos koju rec;)) sto navodis dilerske cene. Jaka stvar navesti cenu iz dilerskog cenovnika, koja uostalom nije nista posebno, to moze znacajno nize.
Pa uostalom, dilerska cena nije nikakva tajna danas, a verujem da pola foruma ima dilerske cene, kao sto i sam kazes. Sta tebe uostalom briga za to da li cu ja da kazem dilerske cene ili ne? Mozda se meni isplati da prodajem po tim cenama. Prema tome skini mi se vise i promeni "plocu", stalno se ponavljas. :smoke:
Zamolio bih te da me ubuduce stavis na "ignore"

Pozdrav!

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
Slusaj bre, nemoj da se mangupiras i da glumis neku facu. Nemas bre pojma ! :d

Jeste, nisam ja faca na ovom forumu, nisam dovoljno seljak da je okacim kao avatar ;)

drfedja je napisao(la):
Rekao sam samo koja je cena 6600GT, a u ranijim postovima je spominjan 9800pro vs 6600 ukljucujuci i GT.

Ali si to napisao kao ispravku mog posta gde ja kazem da je 6600 160-170 sa sve PDV-om. Tu si se faco *****ao sa "ispravkom" ;)

drfedja je napisao(la):
Ti si taj koji treba da lepo nauci da se izrazava. Sta ti to znaci "u mom njemu" ? ili ono cuveno tvoje " / " . Nivo pismenosti ti je drugo polugodiste drugog osnovne. ;)

Tvoj je problem ako to ne razumes, u kom slucaju ti nisi ni za predskolsko ;)

drfedja je napisao(la):
Pa uostalom, dilerska cena nije nikakva tajna danas, a verujem da pola foruma ima dilerske cene, kao sto i sam kazes. Sta tebe uostalom briga za to da li cu ja da kazem dilerske cene ili ne? Mozda se meni isplati da prodajem po tim cenama. Prema tome skini mi se vise i promeni "plocu", stalno se ponavljas. :smoke:

Dilerska cena je dilerska, znaci za dilere. Jel ti to nije jasno ?
Ti prodaj sta oces kome oces, imas lepo oglase pa okaci svoje prodajne cene.
Ali si najblaze receno nezahvalan (citaj *****) prema svojim kolegama kada javno iznosis dilerske cene.

drfedja je napisao(la):
Zamolio bih te da me ubuduce stavis na "ignore"

Duznos moderatora je da izmedju ostalog sprece iznosenje gluposti tj. da ih ispravljaju, tako da to ipak ne smem da uradim. Zamisli kada bi neko citao tvoje izjave bez ispravke/cenzure.. uzas ;)

Sasa je napisao(la):
Jeste, nisam ja faca na ovom forumu, nisam dovoljno seljak da je okacim kao avatar ;)
Jel' ti to mene otvoreno vredjas? Ako hoces da se vredjamo ili nesto vise, mozemo da se nadjemo u cetiri oka, pa da porazgovaramo da vidim kolika si faca. Nemoj molim te ubuduce da vredjas pa da kacis smajlije. Seljacina si ti, koji si se dovukao ovde i *****avas ljude po forumu. " ;) "
Ne znam samo sto te svi toliko trpe. :d
Sasa je napisao(la):
Ali si to napisao kao ispravku mog posta gde ja kazem da je 6600 160-170 sa sve PDV-om. Tu si se faco *****ao sa "ispravkom" ;)
Kao prvo nisam uopste imao nameru da te ispravljam, "nepogresivi covece", vec samo da dodam da 6600GT ima da se kupi za te pare.
Sasa je napisao(la):
Tvoj je problem ako to ne razumes, u kom slucaju ti nisi ni za predskolsko ;)
Hoces li da izmislis neku novu foru, ili da te saljemo na posmatranje u Lazu? :d

Sasa je napisao(la):
Dilerska cena je dilerska, znaci za dilere. Jel ti to nije jasno ?
Ti prodaj sta oces kome oces, imas lepo oglase pa okaci svoje prodajne cene.
Ali si najblaze receno nezahvalan (citaj *****) prema svojim kolegama kada javno iznosis dilerske cene.
Ma sta tebe to boli uvo da li ja kazem koja je dilerska cena ili nije, aman covece skini mi se sa vrata.
Sasa je napisao(la):
Duznos moderatora je da izmedju ostalog sprece iznosenje gluposti tj. da ih ispravljaju, tako da to ipak ne smem da uradim. Zamisli kada bi neko citao tvoje izjave bez ispravke/cenzure.. uzas ;)
Moje izjave su uglavnom vrlo korisne, a tvoje su uglavnom offtopic i vredjanje usera. Ti si bre sramota za ovaj forum i za ceo benchmark sajt, kako ti to nije jasno. Inace, ovo bi trebalo da shvatim, kao da ti mene cenzurises ? :d
Jel' tebe neko placa da budes moderator ili ti to tako volis malo da se istresas po ljudima? Koliko vidim po tebi, duznost moderatora je da ljude po forumu pravi retardiranim, da ih ismeva i vredja. Sta ti mislis, da je dovoljno da stavis smajli i da to bude kao QL.
Molio bih te da me od sada ostavis na miru i da gledas svoja posla. Ja na ovom forumu nikoga ne vredjam i oduvek sam gledao da pomognem ljudima koliko je to u mojoj moci.

Izjave "u cetiri oka" deluju smesno, elokvencija slaba pa nemas drugo resenje ? ;)

Drugo, nemoj toliko da pomazes, "koliko je u tvojoj moci" je lepo, ali si previse sujbektivan (tj. neobjektivan) da bi te kapirao kao opste korisnog, previse velicas jednu stranu a negiras drugu.

To sto negde imas dilerske cene, ne znaci da si uvatio boga za mude i nece naterati nikoga da pomisli, u je, ovaj fedja je faca, vidi decko ima dilerske cene. Sam si rekao da ih ima mnogo ljudi na ovom forumu, ali mnogo od tih zivi od razlike u dil i MP cenama, a ti to ne postujes ni malo.
A ko ne postuje kolegu, tesko da postuje sebe. Da ne idem dalje sa zakljuccima.

I da, mislim da je ql kad stavim smajli, mada ti imas pravo da kapiras kako oces. Svako u zavisnosti od svojih sposobnosti inteligencije i iskustva kapira stvari drugacije, nama je to ocigledno previse razlicito.

Sto se tice sramote, nesto mi secanje kaze da si ti imao vecu ulogu od mene, posebno na samom sajtu. Naglasak na imao. Pa si se bese nesto i nadrkao, nije te bilo neko duze vreme. I onda si se opet pojavio odnekud, a za to si kapiram morao da predjes preko "vlastitog ponosa". ;)
(i da ovo mi je vrlo ql *******cija)

A ja svoje pozicije imam i dalje ;)

Pozdrav!

p.s. sto se tice nepogresivog, naravno da nisam, imas po forumu vise mojih gresaka i kasnijih "izvinjenja" zbog istih. Nesto nisam video tvoje, a imas ih svuda pa i u ovom threadu. Pocni od onog sto sam vec pomenuo, obzirnosti prema profesiji i kolegama.

Poslednja izmena:
Btw. ajde da zavrsimo ubrzo, pa da pobrisemo ovo, nije mu mesto ovde. Kad vec moderatori ne rade svoj posao :D

Napetost je prisutna svakako ali ovakvi postovi nemaju smisla, pogotovo ako se radi o "vidjenijim" clanovima foruma. PM ljudi pa sve ostalo i "4 oka" ako vam se hoce ali sta posle ocekivati od novih nebazdarenih korisnika? Kako njima objasniti da je ovakvo ponasanje ne dozvoljeno? Pa oni bi za ovo dobili BAN kao vrata....ako nista barem jedan od njih, sto opet nije OK jer ni jedan od vas dvojce nece....ako pricamo o pravilima foruma. Licno mislim da ste oboje napravili ****** od gluposti.

Pozdrav!

Ja imam opravdanje. :)

Ja ako obrisem (sto bih rado uradio), gomila "dusebriznika foruma" ce skociti u glas "eno ga, zeznuo je pa brise, moze mu se, on je moderator, a sta mi kad pogresimo, ko ce nas da spasi brisanjem".

I ispada da je fedja u pravu, sto naravno nije slucaj. A ako ne odgovorim, to je jos gore.

Tako da, stvarno nije do mene :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno