Šta je novo?

9800pro & FX6600...

• Začetnik teme Začetnik teme sreka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sreka

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2005
Poena
319
Vrijedili mijenjati 9800pro za obicnu 6600,naraavno nekog poznatijeg proizvodjaca?

Ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vredi menjati 9800Pro za 6600Gt, i nikako drugačije.

Poslednja izmena:
A evo ga i iz drugog ugla :

Isplati se. Nekako igre lakse rade na 6600. Kako q4 (primetno) tako i Source bazirane ( CS i DoD). Govorim iz licnog iskustva. (Club 3d 6600 PCI-E 256 Mb)
Posebno jer mozda cak mozes da prodas 9800 za vece pare nego nov 6600.

imam AGP maticnu,tako da mora biti AGP koji je za desetak jevreja skuplji od PCI-E!Vec je na pola puta da je prodam,ali sta dalje u tome je dilema.nemam u planu da doplacujem za 6600GT ili slicno.Sta se preporucuje za prelazak ili da ostavim kako jeste?

Poslednja izmena:
igor2 je napisao(la):
A evo ga i iz drugog ugla :

Isplati se. Nekako igre lakse rade na 6600. Kako q4 (primetno) tako i Source bazirane ( CS i DoD). Govorim iz licnog iskustva. (Club 3d 6600 PCI-E 256 Mb)
Posebno jer mozda cak mozes da prodas 9800 za vece pare nego nov 6600.

Da li rade "lakse", jer se pre starta igara, malčice reklamira nVidia?

Sreka ukoliko nisi na gubitku sa parama mozes menjati. Ko sto neko rece novije igre vise vole noviju tehniku.

Mrsis m*** bezveze!
ili menjaj za nesto sto ces stvarno da osetis kako treba li ne menjaj!

PS-gremlini ne spavaju nikad 😉

Imao sam 9800Pro@XT, a sad imam modovanu 6200-tku @6600 i to dobrano overklokovanu i mogu da ti kazem da uglavnom sve osim Doom3-jke radi bar za dlaku bolje na 9800-tci! 😉

Toliko o tome...

p.s. Ako te zanima zasto sam menjao 9800-tku - e pa trebale su mi pare, pa sam prvo imao 9550-tku, pa sam nedavno jako povoljno uzeo tog Leadtek-a, inace mi ne bi padalo na pamet da menjam 9800-tku za bilo sta slabije od 6800-tke GT i to tek po prelasku na PCI-E...

okmijun je napisao(la):
Mrsis m*** bezveze!
ili menjaj za nesto sto ces stvarno da osetis kako treba li ne menjaj!

PS-gremlini ne spavaju nikad 😉
Mogu samo da se slozim sa okmijum-om.
Imao sam 9800pro pa 6200mod i sada imam 6600GT.Ako si u fazonu da menjas uzmi nesto jace od 6600GT.Mislim primeticesh razliku ali vise u 3dmarkovima nego u radu.

Jok bre nemoj da prodajes 9800Pro ...cepaj nju dok mozes jer ces dozivjeti razocarenje kao ja kad sam presao sa 9800Pro na 6600GGT 😉
Poz...

borab je napisao(la):
Da li rade "lakse", jer se pre starta igara, malčice reklamira nVidia?

Prvo ovako.
Ja sam napisao sta se desava na osnovu mog licnog iskustva. I to je tako.
Mozda u nekoj drugoj igri nije tako.
Licno, vrtenje 3d marka mi nije merodavno.

Znaci nepotrebni su ironicni komentari, ima milion drugih foruma gde su pogodniji.
Pozdrav

Nista ti covek nije rekao lose? Stvarno je to tako sa Nvidia logoom.

Ne vredi 9800pro menjati ni za 6600gt. Dobro su neki rekli, ako vec menjas menjaj za nesto osetno bolje.
Pozdrav!

Poslednja izmena:
@patch033
Pa sto obrisa ono sto si napisao? 🙂

Aj' sad bar nas dvojica znamo o cemu se radi... 🙂 I oni koji su procitali poruku iz mail notification-a... 🙂

E ovako...
Ta 6200-tka tako modovana i overklokovana (550/700) je izmedju obicne 6600-tke i GT-a (i to bliza je GT-u), a platio sam je 80 evrica, dok sam 9800-tku (modovana u XT + ATI Silencer 3) prodao za 170 evrica (i to je bila odlicna cena za kupca) pre 6 meseci.

p.s. Posto je tako jeftina, uskoro je castim Zalman-om za 40 evrica... 😛

M3 je napisao(la):
Jok bre nemoj da prodajes 9800Pro ...cepaj nju dok mozes jer ces dozivjeti razocarenje kao ja kad sam presao sa 9800Pro na 6600GGT 😉
Poz...
Pa ako ti je u zivotu sve 3dmark, ne isplati se menjati. 2001 daje slican broj poena, mozda cak i manje nego na 9800pro, mark03 daje dosta vise nego na 9800pro, a mark 05, pa recimo da su tu negde, mozda je malo jaci 6600GT.
Sto se tice igara, pa svaki novi engine radi bolje duplo na 6600GT, narocito se to odnosi na sad ovaj najnoviji set igara, a ne bih da pricam o OpenGL igricama tipa DOOM3 i Quake IV koji rade mnogostruko bolje na 6600GT. Pored toga 6600 GT ima ostriju sliku od 9800pro, kao i od svih atijevih kartica. Sto se tice boja, to je vec stvar ukusa, mozda ATI ima malo topliji kolorit.
Generalno gledano, svaka igrica bolje radi na 6600GT i to primetno i to za iste pare 🙂 Isplati se menjati u slucaju prelaska na PCI-Express.
Sto se tice 6600, ta kartica je na default-u znacajno sporija od 6600GT, a u igrama se moze porediti sa 9800pro. Pozitivna strana 6600 kartica je sto se core dosta dobro overklokuje, pa je moguce podici performanse kartice i do 50%. Ako nista drugo, prodajom 9800pro ce se otarasiti kartice koja nije vise u garanciji i dobice barem jednako efikasnu, ako ne i efikasniju karticu kada se overklokuje. Procentualno, 6600 se daleko bolje o.c. od 9800pro. U slucaju da mu rikne 9800pro, imace cistu stetu, kao sto se meni desilo sa 9600pro.

Poslednja izmena:
Drfedja znam o cemu pricam i ne gledam 3DMark da bih zakljucio koja je bolja kartica o koje,vec igre sve govore.Znam kako mi je radio HalfLife 2 ,znam kako mi je radio DooM 3 ,MOH😛A itd...ma sve ostale igre i nema nekog velikog pomaka u odnosu na 9800 Pro.MOzda sam previse ocekivao ali to stoji,ne treba mijenjati 9800Pro za 6600GT jer su prerfomanse neprimjetne barem za mene,jer stvarno ne mogu da osjetim kako mi ne doticnu karticu ima 3-4 fps vise .Sto se tice slike ona jeste malo ostrija ali vise volim kako su boje uradjene kod Ati-a 😉
Poz...

Poslednja izmena:
@Delija
Ma ucinilo mi se u prvom tvom postu da hvalis Nv6200 (brzo citah, lapsus) pa se ispravih sa editom. :type:
Kad ti evo sad bas hvalis Nv, a evo da sad napisem opet da se nezna broj tvojih postova o 9800pro i da ja ne mogu da verujem da neko ko je sisao sa 9800pro(high end) hvali Nv6200(low). Ako si uspeo da valjnes ATI 170E - svaka cast. Ja nikad ne bih uzeo tako nesto, vec bih isao na osetno jacu varijantu (kao sto sam i uradio posle 9800pro) :banana:
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ma ta 9800-tka je otisla u martu mesecu i to sa Silencer-om (on sam je 30 evrica)...

Flight je napisao(la):
Stvarno je to tako sa Nvidia logoom.
sta je to tako sa nVidia logo-om?
brdo igara koje ima taj logo radi bolje na ATI-ju.
taj logo je samo reklama pa ko se upeca upecao se.

:wave:

Ma animacija tog logoa lepse radi... :d 😛

Ne procitah ovo unapred...pa ako se ponovim oprostite mi.
Cisto subjektivno misljenje - ne vredi menjati- video sam kako radi i 6600 sa 1gb mem (jest da nije gt ali kloknuta) i 9800pro sa 512 (moja 🙂 hehhe ) i u Q4 i fear... i mislim da radi brze na 9800pro...takodje to misli i FRAPs.. Posebno me iznenadilo kako se dobro drzao u Q4 😀

@ Ser_Zile

Pa tako je to sa tim logoom, ispred skoro svake igrice iskoci, i kaze onako dziberski "Nvidiiiiaaa".

@drfedja
vec sam spalio jednu 9800pro modovanjem!
Koliko sam razumio,ipak ostriju sliku ima 6600 od 9800pro i bolje se snalazi u novijim igrama?ovo mi je vazno!dali ce izbaciti 200-300 3D marku manje,to mi ne znaci.vec dali ce mi u igrama biti slabija od 9800pro?

Pazi se to ne znaci da 6600 imun od spaljivajna 😀

Nece biti slabija od 9800Pro ali nece ni biti bolja 😉
Poz..

Ipak sam rijesio da je mijenjam!Dobicu novo,i ne moram doplacivati nista!koju da kupim FX6600 AGP?koji proizvodjac,koja za klok,itd...?

Poslednja izmena:
Ser_Zile je napisao(la):
sta je to tako sa nVidia logo-om?
brdo igara koje ima taj logo radi bolje na ATI-ju.
taj logo je samo reklama pa ko se upeca upecao se.

Nije tako kako ti zboriš! 😉
Evo ti 1 primer:
Prince of Persia i SoT i WW Rade identično na ASUS GF6200 64b i ASUS 9550 128 extremno OC-ovan.
BF2 ne može da se igra sa ASUS GF6200 64b. Sa ASUS 9550 128 extremno OC-ovanim se igram sa Medium Detail i ako imam samo 512Mb SDRAM-a! 😉
Takođe NFSU2 osetno lošije radi sa ASUS GF6200 64b...
A ti sad vidi koja igra ima koji logo... 😉
Pozdrav!

@sreka
Ako menjas za non-GT kartu, razocaraces se! 😉

p.s. Naravno da nista ne doplacujes, kad menjas bolju za losiju kartu!

Poslednja izmena:
Sad se setih...
Taj tvoj 9800Pro bese Sapphire sa 256Mb?

Nazad
Vrh Dno