Šta je novo?

9800Gx2 problem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Shone_King

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poena
154
Pozz,skoro sam uzeo 9800GX2 karticu nesto za dz Gainwatd BLISS 9800GX2 i imam zestoki problem vec , karta kao karta izgleda vrhunski , radi u sistemu extra i ne pravi mi probleme pri obradi Video materijala , posto inace radim video montaze spotova i u AE-u ali ima zestoki problem pri pokretanju igrica ,igrica tipa Worms Ultimate Mayhem nece ni da radi na najslabijim podesavanjima ,kao da imam Single core i 256mb rama a ne ovo iz opisa..sto je najgore ni ostale igre ne rade ne znam u cemu je problem ,pretpostavljam da se pregreva jer je temperatura extremno visoka al opet ne znam kako da resim to u svakom slucaju mozda je i nesto drugo u pitanju??? Interesuju me vasa iskustva sa ovim modelom karte i vase misljenje hvala unapred !!! p.s. evo ovde linkova SS-va sa GPU-z . http://imageshack.us/photo/my-images...mperature.gif/ http://imageshack.us/photo/my-images/80/9800gx2.gif/

Instaliraj MSI Afterburner i pokreni live monitoring i vidi koje su ti temperature.
Znaci igre ti rade ali rade sa niskim frame rate-om?
To moze da bude i do drugih stvari..
Izbagovan vin,virus,repovi unutar registra ,mesanje ATI drivera sa nVidia i sl..
Probaj prvo sa novim sistemom pa tek onda predji na lsedeci korak ukoliko se problem i dalje javlja.

daj leba ti otvori kuciste i vidi jel okrece kuler, spalices grafu za dzabe!

Sad sam doso kuci ,vrti se kuler ,al temp i sve ono je isto..ne znam sta da radim 🙁 da preko PC-Berze sam je uzeo,sto?

Pazi slika govori sve a plus si se uverio sam kada si pipnuo, mogucnost je da se nakupila prasine kao prvu pomoc probaj da je izduvas ili jos bolje da otvoris grafu i ocistis jer su temperature ALARMANTNE i jos kad bi startovao neku igru cao zdravo gasi komp vadi grafu operisi javi posle operacije kako je proslo...
Postoji mogucnost da ces morati da menjas pastu ali prvo je ocisti....
A jos nesto koje napajanje korsitis min je valjda za tu 600w psu moze i to da je pregrejava ako ti je slabo napajanje...

Poslednja izmena:
Nikakav problem da je ocistim 🙂 ,samo sam cuo da ima problem da se otvori zbog SLI-a??? Posto su valjda to dve karte povezane sli flat kablom jesam u pravu??

Ali nemoras da je rastavljas skini joj samo masku i izduvaj ocisti je sa stapicima za usi malo usisivac to bi trebalo da odradi posao.
Drugo podesi posle u afterburneru da kuler duva na max cisto da vidis da li se te temp spustaju to jeste vruca grafa ali su tebi temp mnogo velike sad sam procitao da joj je stepen kada pocinje da troluje 105c a tebi je na ivici.
Nisi mi rekao PSU kojim je guras???
I trece gde uze to cudo ako si vec hteo dual gpu sto ne ode na gtx295 valjaju ih za 100eu polovne koliko sam video, da koliko si je platio ako nije tajna.

Evo ti tutorijal kako da rasklopis grafu i kako da je ocistis
http://www.youtube.com/watch?v=Vvru-JoFlVM&feature=related

Poslednja izmena:
Sacu bas 🙂 znaci da skinem samo gornju masku?? 🙂 Nece da podesi u afterburneru kuler uopste.. :/...dodje mi na 120C kad je u igrama jedva da rade igre.. PSU CM PMSP A3 460W teralo je i hd4870 , ma imao sam GTX260 al je crkla , pa sam imao 70e i kupio ovu a cuo sam da je inace jaka al da ima bagova i nadao se da necu naleteti na bagovitu...ma nikad vise Dual ali nikad 🙂 😀

Sumnjam brate jer ono nemam proc i ostale komponente koje trose mng i normalno mi grafa radi u obradi video materijala After Effects itd 🙂 ..sacu da je ocistim pa javljam 🙂

Dobijas kontra efekat.
Probaj sa drugim napajanjem to je preslabo i zato se karta pregreva jer napajanje nema dovoljno
snage ni ampera na 12v izlazima!
Vrlo moguce da ti je i prethodna karta crkla zbog napajanja!
Prvo kupi kvalitetno snaznije napajanje pa onda razmisljaj o nekoj zahtevnijoj karti.
Taj CM nema sanse da izbaci 300 "zdravih" wati!

P.S.Radi poredjenja imao sam isto to napajanje samo 430w i na testu opterecenja napajanje je trotlovalo i restartovalo sistem
dok je Chiftec 350w iz stare garde radio punom parom!
To napajanje je krs zivi!

Poslednja izmena:
ona verovatno ima 2x6pin peg konektora za napajanje probaj da razdvojis grane 1pega od drugog da ne vuku istu struju sa iste grane ako uopste ima v1 v2 v3 grane inace kao sto ti je receno napajanje je slabo za tog dvoglavca moj savet termalnu pastu u ruke pazari termalne padove i podmazi tu zivotinju dobro.Verovatno nus pojava loseg napajanja je ne reagovanje venta 😀x

U loadu je temp bila 72c sto ja mislim da je zaista odlicno pokrenuo sam Heroes VI igru ,sad se temperatura vratila na 60c al podsecam da sam skinuo onaj Cover , igra i dalje malo secka ,testiracu na vise igara i poslati ss-ve sad 🙂 , podmazao bih je al je ja mislim mnogo ali bas mnogo *******o rastaviti je skroz :/

Idealno je da je ocistis i stavis novu pastu.Tad bi spustila jos temperature.
Ali ako nikad nisi radio i nemas mirne ruke bolje nemoj da nesto ne zeznes ili nadji
nekog ko je rasklapao karte da ti to odradi.
Inace ta karta po snazi je u rangu GTX280 .

Jesi ti siguran da je to iz igre?
Trebao si da stavis da se GPU-Z loguje a ne da izadjes iz igre i pogledas temp jer ti tad
u momentu prelaska iz full loada u idle skine i do 10c za to vreme.
MSI Afterburner i ukljuci live monitoring i prati temperature.
Ides na settings/monitoring - u graph markiras gpu temperature i otkacis ispod u kvadratic show in on screen display i na kraju OK .
MSI Afterburner minimiziraj i odigraj neku igru.

Sacu da probam 🙂
edit : istestirao sam 74c u toku igranja 🙂

Poslednja izmena:
Neka ti stalno bude ukljucen program za temperature i obracaj paznju na to redovno. Da ne poverujes da si ciscenjem skinuo 50stepeni. Sta je unutra bilo, blato i glina? 😀

Mom se drugaru zapalila graficka prosle godine . Ventilator se napunio one dlakave prasine od koje se moze dzemper napraviti. Odjednom poceo uzas miris paljevine iz kompa, iscupao sam kabl i otvorio kuciste. Dim i smrad kao u krematorijumu, Naravoucenije glasi da se mora iznutra cistiti komp XD
Graficka je prezivela sto smatram ludom srecom i radi i dan danas. Neki Asusov 4850 model.

Ta gusta prasina tzv cebe je najopasnija.
Imao sam prilike kada sam servisirao racunare da vidim toliku kolicinu prasine tog cebeta na cooler-u,u napajanju,grafickoj i
u samom kucistu da ti se smuci zivot.
Ne znam sta takvi korisnici misle ali kuciste ti je kao i auto,moras da ga odrzavas nebi li sve bilo u savsenom redu.

Poslednja izmena:
Ta gusta prasina tzv cebe je najopasnija.
Imao sam prilike kada sam servisirao racunare da vidim toliku kolicinu prasine tog cebeta na cooler-u,u napajanju,grafickoj i
u samom kucistu da ti se smuci zivot.
Ne znam sta takvi korisnici misle ali kuciste ti je kao i auto,moras da ga odrzavas nebi li sve bilo u savsenom redu.

A kakav je taj lik koji mu je prodao takvu graficku, punu prasine i ne ociscenu, msm kako ju je uopste takvu prodao 😀

Pa to ti je priča kad se čovek zaleti ali za te pare je mogao je da nadje neku gtx 275 ili čak gtx285 koje su bolje od te GX2-ke...+ ta 9800gx2 je bagovita grafa i sve bi bilo bolje nego ta kupovina,ma važno je da si je očistio nemoj mu ni vraćati taj back plate neka se vozi tako mnogo su manje temp.

E sad ta grafa vuče max 200w a to tvoje CM napajanje je 70% efikasnosti sad sam bacio pogled na test isporučuje je oko 370W taj tvoj sistem je na ivici znači otprilike vuče u nekom max loadu oko 350W tako da pazi očisti i PSU malo ga izduvaj je će se grejati e sad poenta priče je da tvoj PSU ne isporučuje dovoljno ampera grafi a to može da pravi problem pri igrama tj. da budu loše perfromanse i naravno pitanje je koliko će dugo PSU da izdrži pod tim opterećenjem pazi da ti ne odnese i tu grafu i još po nešto.

@filipfg skinuo sam i Cover sa nje 🙂 zato je i opala temperatura , izgleda da su uradili katastrofalni airflow -.-
Necu ni da stavljam cover sad , ma gledao sam testove i govorili su da je jaka grafa svi *** , a ja inace radim i rendering jer radim spotove u After Effectsu pa mi treba i jaca grafika , a za gtx 2xx seriju cuo sam da su na nasem trzistu uglavnom reparirane tako da mi to nije bilo sigurno nikako , cistim inace komp redovno tako da mi je temp samog procesora 25c 🙂 i imam dosta kulera pritom 🙂 e sad igre mi rade sad ok hvala Bogu 🙂 bez seckanja itd 🙂 , hvala vam svima na pomoci zaista 🙂 e sad mene interesuje posto cu da menjam ovo cudo koju polovnu grafiku da uzmem za jedno 80e ?

edit: Sto se tice napajanja uskoro stize LC 6600 GP2 🙂 ili neki Chieftec od 550w 🙂

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno