Šta je novo?

9600GT vs. 8800GT???

dzena

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2008
Poena
320
Koji je bolji izbor za igranje na monitoru od 22 inca?

XFX GF NVIDIA 8800GT 600MHz 256MB DDR3 DUAL DVI, PCI-E Alpha Dog Edition 10.433 din

XFX GF NVIDIA 9600GT 680MHz 512Mb DDR3 'XT edition'
11.737 din.

Ili dajte nesto bolje za ove pare, ali neka bude nVIDIA.......

Thanks..!

A zašto nVidia? Za te pare imaš Ati Radeon 4850 koji je bolja kartica od obe navedene.

Ma mani se Ati-ja, drajveri su mu nikakvi... Ja uzimam 9600GT sad i jedva cekam, za te pare bolje nemas....

Kakvi drajveri, ja nisam vidio da se neko zali na drajvere... Mnogi se "zale" da im Crysis razvaljuje, sto ne vjerujem da ce sa 9600 GT!;)

@ Dzena poslusaj Dariusa i uzmi 4850-neces se pokajati! Odlicna grafa. Tone zadovoljnih korisnika!;)

Preporucio bih ti 8800GT. Meni je crysis radio fenomenalno na very high u 1280x1024 sa 2aa (nema potrebe za vise na mom monitoru).

Ostale igre przi i smeje im se u isto vreme takav utisak odaje graficka.
Poceo sam cak i da tripujem - Pre sam znao da kad podesim nesto na high i vidim da pocne da secka , znam da ne moze da se podesi na vise (sa starom masinom).

Sad podesim na maximum i ne verujem koliko sve dobro radi pa odem ponovo u options ali tamo nema dalje ...to je to...
:)

Ne znam kakav je ati, ali mislim da taj Radeon 4850 ima jedan moj drugar. I boga mi u witcheru se nije bas proslavio.. pojedine sekvence je znao zesce da zasecka pri naglom okretu kamere. (a ostatak masine mu je amd 4500 x2 , 2gb geil ram....) .

I ne znam zasto se zalite na nVidine drivere. Meni su svi do jednog radili bez problema (ove sad ... 1.5.2400.10 sam instalirao od kad sam uzeo graficku) .

Poslednja izmena:
Preporucio bih ti 8800GT. Meni je crysis radio fenomenalno na very high u 1280x1024 sa 2aa (nema potrebe za vise na mom monitoru).

Poceo sam cak i da tripujem - Pre sam znao da kad podesim nesto na high i vidim da pocne da secka , znam da ne moze da se podesi na vise (sa starom masinom).

Sad podesim na maximum i ne verujem koliko sve dobro radi pa odem ponovo u options ali tamo nema dalje ...to je to...

Ne znam kakav je ati, ali mislim da taj Radeon 4850 ima jedan moj drugar. I boga mi u witcheru se nije bas proslavio.. pojedine sekvence je znao zesce da zasecka pri naglom okretu kamere. (a ostatak masine mu je amd 4500 x2 , 2gb geil ram....) .

I ne znam zasto se zalite na nVidine drivere. Meni su svi do jednog radili bez problema (ove sad ... 1.5.2400.10 sam instalirao od kad sam uzeo graficku) .

tvom drugaru je procesor bottlebeck
8800gt jeste super karta ali kad je ovakvo poredjenje u pitanju jasno je ko dan - 4850 definitivno najisplatljivija kartica koja trenutno postoji.

Mislis? joj sto cu da ga zezaaam ! :banana:

Sto se tice Witcher-a, zna on dosta zezati i na jacim konfama; nego nek' on pogleda da nema programa koji kradu memoriju u task baru, pogotovo antivirus. I neka stavi prioritet na High, meni drasticno bolje radi tako!

P.S. Mislim nema sanse za 4850, treba da przi bre Witcher-a!;)

Hoće Witcher ponekad da zapinje nevezano za mašinu, tako je to kad se krpi endžin od pre 6-7 godina. Al to opet ne znači da je 4850 loša karta i da je 8800GT bolja kupovina, jer nije.

Ne bih znao jer nisam testirao i jednu i drugu na indeticnoj masini.

Samo vam pricam onako kako jeste, a dok je igrao witchera bili su iskljuceni antivirusi i sve (to mu je autopilot kad god startuje neku igru).

Nista drugo nije imao instalirano tako da nisam mogao da vidim kako se snalazi u ostalim naslovima :p

jeli neko procitao prvi post :)

XFX GF NVIDIA 8800GT 600MHz 256MB DDR3 DUAL DVI, PCI-E Alpha Dog Edition 10.433 din

XFX GF NVIDIA 9600GT 680MHz 512Mb DDR3 'XT edition'
11.737 din.

Ili dajte nesto bolje za ove pare, ali neka bude nVIDIA.......

Thanks..!

^a jesi ti pogledao 2. i 3. ?
covek je lepo rekao da mu odgovara i AMD/ATI ako je bolji od ove dve pomenute.

pa sta se onda raspravljate oko nicega :)

Ne raspravljamo se nego neko upadne i preporuči 8800GT napamet, iako je i slepcu jasno iz brojnih testova da je 4850 bolja kupovina (i sad i za budućnost) :) Ej, normalno igranje u 1680x1050 sa nasviranim AA i AF za 150 evra, šta treba više pričati. A to sa drajverima je tek lol, ljudi koji nemaju Radeona znaju kako mu drajveri ne valjaju :) Mora da su vidoviti ili su čitali Kuzmine odgovore na pisma čitalaca iz 2003. i probleme sa Radeon 9600Pro karticama u OpenGL igrama :)

Poslednja izmena:
Da bude ironija josh veca ja sam imao 9600pro od 2004 do 2007 i bio prezadovoljan istom (naravno za ulozeni novac) , al ljudi se josh uvek pozivaju na one fore, AMD se greje i nije za profesionalnu upotrebu jer je nestabilan, a ATI grafichke ne valjaju jer su driveri loshi :d

Pazi zavisi dosta od toga koje kuciste imas, koliko je provetreno i gde ti stoji...Ako ti je kuciste kao i meni zaglavljeno u stolu :D i + ti je slabo provetreno ja bi sacekao sa kupovinom 4850 dok ne srede hladjenje. Posto je ovo referentno stvarno tuzno.

predlazem da se privremeno banuju svi koji pricaju da ati ima lose drajvere....takodje i oni koji tvrde da je 2d lepsi na ati-ju
ati je imao primetno lepsi 2d od g-force 2mx,a to se odigravalo leta gospodnjeg 2000-2001 (i to je diskutabilno jer smo tada furali budjave daewoo 15",samsung753s i sl. monitore na kojima je slika svakako odvratna)....
imao sam nekoliko ati kartica,pocev od prvog radeona sa DDR memorijom(primerak sto je testiran na benchu),zatim 9000pro....pa x1600 u laptopu....i nikada,nikada,nikada,nikada nisam imao neprijatnosti zbog drajvera...uvek zadovoljavajuci fps, bez izletanja na desktop, a igrao sam se dosta tada i uvek na overklokovanom kompu
razumem da se niko nije naucen rodio (ovde smo da razmenimo informacije i iskustva), ali me nervira sto se notorne gluposti prihvataju i plasiraju kao apsolutne istine....

sto se tice teme ,ko ima da izdvoji preko 100€ za vga moze da se dvoumi samo i jedino izmedju 4850 i 4870 karte(podrazumeva se da je igranje prioritet),za manje od 100€ 8800gt 512mb je dobra kupovina (polovan naravno posto je nov u cenovnom rangu sa 4850 od kojeg je losiji)

XFX GF NVIDIA 8800GT 600MHz 256MB DDR3 DUAL DVI, PCI-E Alpha Dog Edition 10.433 din....
vga sa 256mb i 22" monitor nemaju apsolutno nista zajednicko

pa sad definisi to preko 100€?

110 ili 150?

i 4870 je preko 200 :)

sto se tice catalyst imao sam 9600xt koju sam hteo sto pre da prodam koliko su bili ocajni drajveri, presao na 6600 i uzivao :) imao sam x1950gt i drajveri su bili odlicni, nikakvih problema sa karticom nisam imao, zamenio sam je jedino zbog prelaska na pcie, sa 9600gt i uzivam :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno