Šta je novo?

8RDA+ iz mog ugla

drfedja je napisao(la):
Ja sam se resio KX7 i presao na KD7E, sto mu dodje slicno kao moddovana KX7, samo sto ima i garanciju :D

Jedino sto nema mogucnost da menjas Vio ali zato Vcore moze do 2.325 i a Vddr do 3.25 :) Da, ima i podesavanje PCI latency i + CAS 1.5 ako uopste postoji takva memorija.

CAR je napisao(la):
Apsolutno.

Veci :)
Iako ce me sad Aca odmah napasti jer ja nisam vlasnik 8RDA+, te stoga nema sta da polemisem (doduse, delimicno he's got the point), evo kako radi EPoX nF2 na 232 MHz FSB-u sa stegnutim setovanjima:

P.S. Ona slika, sa 250 MHz FSB-om i onako losim bandwith-om je skandalozna... ta je memorija tako razlabavljena da je to strasno.

Samo jos da nadjes Epoxa koji ce ti raditi sa dva modula sinhrono na 232MHz-a i jos da kupis dve memorije koje ce da rade na toj magistrali sa najostrijim setovanjima. :beat: Nisam siguran da imas 400€ na bacanje. :d:d

Iako sam ovo mogao da te pitam i telefonom, ipak sam izabrao ovakav nacin, jer bih hteo da se utvrde neke cinjenice, koje ce, verujem, zanimati jos neke ljude...
Pa, evo...
laxduke je napisao(la):
Malo sam se poigrao sa 8RDA+, i ustanovio sledece...
Ploca sa revizijom 1.0 ima problema sa naponima.
Ploca sa revizijom 1.1 isto ima problema sa naponima, specijalno za memoriju, ali je vecina ostalih bagova resena.
Da li si ti to probao dve ploce... reviziju 1.0 i 1.1? Ona problematicna, koju sam ja video, je bila rev 1.0. Sad, da li si ti to probao i 1.1 naknadno, pa utvrdio da i dalje ima problema sa naponom, ili si to negde procitao? (nije mi namera nikoga da "napadam", Boze sacuvaj, a narocito ne tebe, Urose, samo bih zeleo da saznam da li si ti licno probao obe revizije... jer iz ovog, a i jednog narednog posta mislim da je rec samo o jednoj ploci, rev 1.0)
laxduke je napisao(la):
-FSB
Bez modifikovanja struje za cipset od 1.5v, stigao sam do 221 fsb-a.
Hmmm... ne mora nista da znaci, ali na svim testovima koje sam ja video Vdd je bio na oko 1.55-1.58V. Pojedinci sa raznih foruma cak navode i 1.6V "stock".

Mali citat iz teksta o modifikovanju napona cipseta:
"The VDD (voltage to the nForce2 chipset) is controlled by the IRU3037A chip which is supplying around 1.55-1.6V default on the 8RDA+ board."

Iz ovoga do sada navedenog (procitao sam i ostatak posta... ovo me je dodatno uverilo), moj zakljucak je da si zakacio felerican primerak ploce. A to je uvek moguce.
laxduke je napisao(la):
Pokusao sam vise memorijskih modula da proverim kompatibilnost i dovod strujom.

-OCZ PC-3500 EL CAS2
Nije hteo da predje 400DDR-a zbog toga sto kada njega ubodem, struja u BIOS-u pokazuje 2.87V umesto 2.9 koje sam postavio, dok na unimeru direktno na izlazu sa tranzistora pokazuje 2.83.
To je ipak slaba struja za ovu memoriju, koja je operativna od 3.0v do 3.3v
Zakljucak iz ovoga (ne OCZ primer, vec situacija sa memorijama uopste)... definitivno ti je uleteo bangav primerak! Takva obaranja napona, isto kao i obaranje napona cipseta pri restartu... jedino resenje je zamena ploce.
Naravno, mozda bi moglo i drugo resenje, extremnije... a to je Vdd, kao i Vddr mod. Naime, uradis ova dva moda, ali ne da bi podigao voltazu nesto extremno, vec samo do granica stabilnosti ploce, odnosno, da bi postigao onu stabilnost kakvu bi trebalo da ima ploca na default-u, kao i kad se malo "poigras" s njom.
Kazes, obara napon cipseta na 1.48, pa posle vrati na 1.51? Stavis na recimo 1.6V. Obara napon memorije na 2.83? Stavis na 3.0V. Tako, i kad padnu naponi, opet su u nekim normalnim granicama, nisu kriticni.
Ovo navodim iskljucivo kao jednu mogucnost, koju ti niti ces, niti bi trebalo da radis (boli ti uvo sad da se bakces :D), ali ako se vec zakaci takva ploca (jos jednom ponavljam, definitivno felericna), pa da se "napravi" da "radi"... Drugo resenje, znatno bolje, je zamena ploce.

Naravno, pri ovom modovanju, bolje hladjenje svega :) se podrazumeva.

Inace, problema sa memorijama ima, tu nema price... dosta modula nece da rade, rade bolje (vise MHz) u drugim plocama ili odbijaju da butuju! Bilo je problema narocito sa tvojim OCZ PC3500 EL-om, ploca se ne budi, pa sa TwinMOS-om... Medjutim, takvih problema ima i na nekim drugim nF2 plocama, a ima i ljudi koji bez problema teraju bas tog OCZ-a u EPoX-u.
Takodje, EPoX je izbacio i novi bios (3129), u kome se pominje resavanje upravo problema oko memorije, odnosno, famoznog C1 error-a:
"Solved issue from hanging during post "C1" when OC memory"
Ako jos uvek imas plocu, mogao bi ovo da probas (a mozda si i probao).
laxduke je napisao(la):
Cim se stave dve memorije, tek nforce2 moze da delimicno parira konkurenciji.
Dobro znas da je celokupan "koncept" nForce-a upravo dual channel arhitektura. Mislim, pobogu, ako je ploca vec napravljena da maksimalno iskoristi dual channel, zasto bi je sad ogranicavao koristeci samo jedan modul, odnosno single channel?!? (ne ti, vec bilo ko... ti ni ne mozes dual, bar ne stabilno :) )
A u dual DDR rezimu rada, brza je definitivno od bilo kog AMD resenja.
laxduke je napisao(la):
Koristiti nforce2 bez dve memorije (128-bit), je lose posto su performance odprilike prepolovljene.
Nisu bas prepolovljene... ali su ipak nize. Znatno.
laxduke je napisao(la):
Naravno postoji i pad napona extra kada se zauzete 2 banke.
Prilicno tezak Vddr mod... samo do granica stabilnosti.
laxduke je napisao(la):
U memorijskim setovanjima ima vrlo zanimljiva opcija.
A to je MEMORY 200%, sto je DDR-800 na 200FSB-u?
Cemu ovo sluzi, a uz to jos i ne radi?
Moze da se desi i da proradi, sa nekim buducim memorijama... ali u svakom slucaju, ne sluzi nicemu.
laxduke je napisao(la):
-Chipset
Cipset dozivljava isto pad napona pri butovanju, sa 1.51v na 1.48 pa nazad na 1.51v
Najveca zamerka je losa struja, i ako se to sredi u verziji 1.2 gde se ocekuje promena struje za cipset do 1.7v, bice nesto od ove ploce.
Dakle... ostaje pitanje da li je tebi uleteo los primerak, ili si probao i 1.1 reviziju, koja se isto ponasa?
Dalje, i ta tvoja nesrecna :D ploca bi mogla da se zameni, pa da se vidi sta je... a tu je i modovanje kao krajnje resenje, ali to je, ponavljam, samo u slucaju da ne moze nista drugo da se ucini... a kako bi se utvrdilo da li su sve 8RDA+ ploce lose (odnosno, njihova naponska jedinica), ili je to neka losa serija, ili pak revizija, ili prosto, samo jedan primerak.

Pozdrav i hvala puno na iscrpnom izvestaju... ma kako mracan on bio!:ang:

Aca je napisao(la):
Samo jos da nadjes Epoxa koji ce ti raditi sa dva modula sinhrono na 232MHz-a i jos da kupis dve memorije koje ce da rade na toj magistrali sa najostrijim setovanjima. :beat: Nisam siguran da imas 400€ na bacanje. :d:d
E, ova ti valja! :D:D:D

Bravo Care..opet prigodan nickname..:p da ne hvatam ceo tvoj post u quote ali otprilike sam i sam to hteo da pisem ali me mrzelo tako da si izneo i moje misljenje.U celom svetu ljudi razvaljuju te ploce a ovde je decko napisao problem na ocito losoj ploci i odmah se uzelo zdravo za gotovo.Drugo svi prave famu oko modovanja a na slobodno mogu da kazem bagovitim Abitima KX333 se to radilo i nema problema.Jedina ali jedina losa strana i to za onoga ko nema love je stvarno veliko otvaranje za 2x256 neke ultradobre mem. sa kojom BTW nema premca jer kao sto si rekao sto bi na NF2 neko drzao jedan stick to je van pameti svake.

Aca je napisao(la):
Ali cemu sve to - sto bi rekao filozof koji je imao koga, imao s cim i imao gde!:hair:

Care, mogao bi komotno da se zaposlis kao PR Manager u Epox-u :D :D
Sto bi kod nas kaz'li: Fal'te me usta, il' cu vas poderati... :)

Nego sto se tice Abit-a KD7E, nesto mi se i ne svidja, il' smo Valek i ja probali bangav primerak, jednostavno nece preko 210FSB.

Alexandar je napisao(la):
Care, mogao bi komotno da se zaposlis kao PR Manager u Epox-u :D :D
Sto bi kod nas kaz'li: Fal'te me usta, il' cu vas poderati... :)
:D:D
Hehe, nisi jedini koji mi je ovo rekao... :)
A sto je najgore, ipak nije EPoX moja firma... mislim, samo baci pogled na avatara i sve ti je jasno... ;)

Nego, ja sam vise branio nF2 kao novu tehnologiju, i to dobru, nego bas 8RDA+ kao plocu... ali posto je ona najbolja nF2 ploca, ispade da je branim.
Alexandar je napisao(la):
Nego sto se tice Abit-a KD7E, nesto mi se i ne svidja, il' smo Valek i ja probali bangav primerak, jednostavno nece preko 210FSB.
Nije bangav, jednostavno, takva je ploca. Isto toliko je i Aca namakao kad je testirao. Fedja sa svojim 1-2 MHz vise.
E sad, mozda moze i vama da se zalomi primerak k'o sto je Acin KX... :D (a i tvoj... sto da se lazemo, odlican je!)

Re: Re: 8RDA+ iz mog ugla

Da li si ti to probao dve ploce... reviziju 1.0 i 1.1? Ona problematicna, koju sam ja video, je bila rev 1.0. Sad, da li si ti to probao i 1.1 naknadno, pa utvrdio da i dalje ima problema sa naponom, ili si to negde procitao? (nije mi namera nikoga da "napadam", Boze sacuvaj, a narocito ne tebe, Urose, samo bih zeleo da saznam da li si ti licno probao obe revizije... jer iz ovog, a i jednog narednog posta mislim da je rec samo o jednoj ploci, rev 1.0)

Ukupno sam probao 3 ploce, i to dve rev 1.1 i jednu rev 1.0
Kada sam probao verziju 1.0 bio si prisutan.
U toku probe dve verzije 1.1 dosao sam do istih zakljucaka, i onda sam proverio jos par stranih foruma da vidim da li je serijska bolest ili je u pitanju nesto drugo.

Hmmm... ne mora nista da znaci, ali na svim testovima koje sam ja video Vdd je bio na oko 1.55-1.58V. Pojedinci sa raznih foruma cak navode i 1.6V "stock".

Odakle iz BIOS-a?
To je smesno, samo priznajem merenje unimerom na 3 zareza, i to direktno sa tranzistora, posto SMbus i/o kasni jedno 10ms sto mozes videti iz PDF-a o cipu.

Mali citat iz teksta o modifikovanju napona cipseta:
"The VDD (voltage to the nForce2 chipset) is controlled by the IRU3037A chip which is supplying around 1.55-1.6V default on the 8RDA+ board."
Iz ovoga do sada navedenog (procitao sam i ostatak posta... ovo me je dodatno uverilo), moj zakljucak je da si zakacio felerican primerak ploce. A to je uvek moguce.

Ne verujem puno pricama na netu dok ne probam sam.
Ipak oni sve testove rade na probranim primercima ploca, memorija i procesora.
Cupanje iz gomile koje ide sirokim narodnim masama je druga stvar.

Zakljucak iz ovoga (ne OCZ primer, vec situacija sa memorijama uopste)... definitivno ti je uleteo bangav primerak! Takva obaranja napona, isto kao i obaranje napona cipseta pri restartu... jedino resenje je zamena ploce.
Naravno, mozda bi moglo i drugo resenje, extremnije... a to je Vdd, kao i Vddr mod. Naime, uradis ova dva moda, ali ne da bi podigao voltazu nesto extremno, vec samo do granica stabilnosti ploce, odnosno, da bi postigao onu stabilnost kakvu bi trebalo da ima ploca na default-u, kao i kad se malo "poigras" s njom.
Kazes, obara napon cipseta na 1.48, pa posle vrati na 1.51? Stavis na recimo 1.6V. Obara napon memorije na 2.83? Stavis na 3.0V. Tako, i kad padnu naponi, opet su u nekim normalnim granicama, nisu kriticni.
Ovo navodim iskljucivo kao jednu mogucnost, koju ti niti ces, niti bi trebalo da radis (boli ti uvo sad da se bakces :D), ali ako se vec zakaci takva ploca (jos jednom ponavljam, definitivno felericna), pa da se "napravi" da "radi"... Drugo resenje, znatno bolje, je zamena ploce.

Pises napamet, posto plocu nisi ni probao.
CPU max je 2.2v, VDIMM max je 2.9, VCORE nema podesavanje za sada.

Naravno, pri ovom modovanju, bolje hladjenje svega :) se podrazumeva.
Inace, problema sa memorijama ima, tu nema price... dosta modula nece da rade, rade bolje (vise MHz) u drugim plocama ili odbijaju da butuju! Bilo je problema narocito sa tvojim OCZ PC3500 EL-om, ploca se ne budi, pa sa TwinMOS-om... Medjutim, takvih problema ima i na nekim drugim nF2 plocama, a ima i ljudi koji bez problema teraju bas tog OCZ-a u EPoX-u.
Takodje, EPoX je izbacio i novi bios (3129), u kome se pominje resavanje upravo problema oko memorije, odnosno, famoznog C1 error-a:
"Solved issue from hanging during post "C1" when OC memory"
Ako jos uvek imas plocu, mogao bi ovo da probas (a mozda si i probao).

Probano, i samo je resen problem pri butovanju, dok problem kompatibilnosti ostaje.

Za ostala pitanje sam delimicno odgovorio, pa ih necu stavljati u QUOTE.
Sto se tice same ploce, cekamo rev 1.2, koja bi trebala da ima i VCORE do 1.7v i resene sve naponske probleme.

Sve sto sa nasao od problema na ploci je naslo dosta korisnika na dosta o/c foruma sirom sveta, tako da tesko da mi se zalomio los primerak, pre bi rekao da je cela serija "izletela" iz pogona.

To se vidi po tome da vremenska razlika od rev 1.0 do rev 1.1 je samo 5 nedelja, a to se moze procitati sa donje strane ploce gde je utisnut datum izlaska ploce sa stampe.

Da, a evo i iz mog ugla. Radi se o najobičnijoj Kingston Value ddr333 memorij sa labavim setovanjima cas 3 3 3 6. Čisto da napomenem da na Kx333 ta ista memorija nije htela da radi preko ~196MHz dok druga koju sam probao je radila.

Bogami, izgleda da ploca ipak ima neke tripove, mozda ne svaki primerak, ali ipak..
Probao sam jos ranije T`bred A i Samsung PC2700 (2 modula) i sve je radilo ok na 200 fsb (sa retail biosom koji nije ni davao vise), ali pre neki dan sam probao T`bred B 1700+, sa kingston pc2700 i desavali su se cudni tripovi. Naime desavalo se da na odredjenim setovanjima (mnozac, fsb,memorija) procesor se ok overklokuje, ali ima npr. normalan ALU skor, ali ocajan FPU (na nivou P3 600), nakon vracanja Palomina bi bila ista situacija, pa tek nakon malo cackanja bi se unormalilo.
Juce sam probao i T`bred B 1800+, koji nikako nije hteo ni na 2200MHz, a ujedno su se desavale cudne stvari sa mojim Kingston PC2100, koji inace odlicno radi na 155 5-2-2-2 1T. Probao sam sve moguce kombinacije, ali nikako nije hteo na 2200, a pritom su se desavale kojekakve stvari, poput signaliziranja da memorija nije u redu (iako je bila na krajnje skromnim setovanjima i frekvenciji), pa mi se cak desilo i da se bios obrise i to pri fsb ~180 (srecom sam imao disketu sa biosom pri ruci). Poneo sam danas jos jedan 1800, cisto da se uverim da nije do primerka, kao i drugu vrstu memorije (Elixir 333) . Probacu sutra, mada mi je ploca jako sumnjiva. Samo da napomenem, probano je sa tri verzije biosa, ukljucujuci i najnoviju, a i zanimljivo je da sa Palominom i T`bred A se nista slicno nije desavalo.

BeastMaster je napisao(la):
Da, a evo i iz mog ugla. Radi se o najobičnijoj Kingston Value ddr333 memorij sa labavim setovanjima cas 3 3 3 6. Čisto da napomenem da na Kx333 ta ista memorija nije htela da radi preko ~196MHz dok druga koju sam probao je radila.

A da li su na kingston 333 memoriji winbond chipovi od 6ns?:)

<Mancha> je napisao(la):
Bogami, izgleda da ploca ipak ima neke tripove, mozda ne svaki primerak, ali ipak..
Probao sam jos ranije T`bred A i Samsung PC2700 (2 modula) i sve je radilo ok na 200 fsb (sa retail biosom koji nije ni davao vise), ali pre neki dan sam probao T`bred B 1700+, sa kingston pc2700 i desavali su se cudni tripovi. Naime desavalo se da na odredjenim setovanjima (mnozac, fsb,memorija) procesor se ok overklokuje, ali ima npr. normalan ALU skor, ali ocajan FPU (na nivou P3 600), nakon vracanja Palomina bi bila ista situacija, pa tek nakon malo cackanja bi se unormalilo.
Juce sam probao i T`bred B 1800+, koji nikako nije hteo ni na 2200MHz, a ujedno su se desavale cudne stvari sa mojim Kingston PC2100, koji inace odlicno radi na 155 5-2-2-2 1T. Probao sam sve moguce kombinacije, ali nikako nije hteo na 2200, a pritom su se desavale kojekakve stvari, poput signaliziranja da memorija nije u redu (iako je bila na krajnje skromnim setovanjima i frekvenciji), pa mi se cak desilo i da se bios obrise i to pri fsb ~180 (srecom sam imao disketu sa biosom pri ruci). Poneo sam danas jos jedan 1800, cisto da se uverim da nije do primerka, kao i drugu vrstu memorije (Elixir 333) . Probacu sutra, mada mi je ploca jako sumnjiva. Samo da napomenem, probano je sa tri verzije biosa, ukljucujuci i najnoviju, a i zanimljivo je da sa Palominom i T`bred A se nista slicno nije desavalo.

Tu mislim da je problem u chipsetu... jer se i na asusima desavaju slicne stvari, pogotovo kod tbred b...:wave;

DADE je napisao(la):
A da li su na kingston 333 memoriji winbond chipovi od 6ns?:)

Prvo imas vise modela pc 2700 memorije od kingstona
A drugo kingston je proizvodjac memorijskih modula koji stavlja razne cipove u svoje module tako da moze da bude a i nemora sve zavisi od serije dok nevidis modul i cipove na njemu neces znati

cheers

Ja imam tu istu kingston value, a sto se tice rezultata eno ga na listi za memory amd... 213mhz 2 2 2 5 2 radi al tu je vec nestabilna, verovatno trazi visi napon...:)
Na kom naponu je ti koristis za 211fsb? Kod mene na asusu a7n8x je problem sto nece da radi na cl3, a ni na cl2.5 na vecim magistralama od 185, jednostavno nece da se pali ploca... a na cl2 ide dok god dizes napon...:wave;

e pa moj modul je malo slabiji na cas 2 a ostala setovanja labava radi negde do 192mhz stabilno na 2.9v, a sve preko toga mora da ide na cas 2.5, T(RAS) 6, T(RCD) 3 i T(RP) 3....

Re: Re: Re: 8RDA+ iz mog ugla

Izvinjavam se sto nisam ranije odgovorio...

laxduke je napisao(la):
Ukupno sam probao 3 ploce, i to dve rev 1.1 i jednu rev 1.0
Kada sam probao verziju 1.0 bio si prisutan.
U toku probe dve verzije 1.1 dosao sam do istih zakljucaka, i onda sam proverio jos par stranih foruma da vidim da li je serijska bolest ili je u pitanju nesto drugo.
OK, to vec bitno menja stvar...
Medjutim, ima i ovde kod nas vec odredjen broj ljudi (necu da kazem "mnogo", jer nije tako) sa ovom plocom, i nesto se ne zale na te probleme...

Nista ne pametujem, niti izvodim neke zakljucke, samo mi nije bas najjasnije u cemu je problem...

Nego, interesuje me, da li si na sve tri ploce imao max FSB od 221 MHz?
laxduke je napisao(la):
Odakle iz BIOS-a?
Naravno... pa odakle bi drugo? :D

Salim se... ali sta ces, nemaju svi unimere.
laxduke je napisao(la):
To je smesno, samo priznajem merenje unimerom na 3 zareza, i to direktno sa tranzistora, posto SMbus i/o kasni jedno 10ms sto mozes videti iz PDF-a o cipu.
Ovde se slazem sa tobom. Samo je unimer merodavan.
laxduke je napisao(la):
Ne verujem puno pricama na netu dok ne probam sam.
Ipak oni sve testove rade na probranim primercima ploca, memorija i procesora.
Cupanje iz gomile koje ide sirokim narodnim masama je druga stvar.
Slazem se... ali zato sam i naveo iskustva ljudi sa stranjskih foruma, ne moze bas ni svako od njih da bira.
laxduke je napisao(la):
Pises napamet, posto plocu nisi ni probao.
CPU max je 2.2v, VDIMM max je 2.9, VCORE nema podesavanje za sada.
Procitaj ponovo moj post... kazem, "ukoliko bi modovao plocu"... Znam ja dobro koliki su ovako maksimalni naponi. Medjutim, na tvojim primercima to ocito nije dovoljno, pa sam kao jedno resenje (drugo je zamena ploce) naveo modovanje, kako bi se pojacali naponi, i stoga, pri tom "padu" (napona memorije i cipseta), i dalje ostali u nekim granicama normale. I time omogucili normalan rad ploce.
laxduke je napisao(la):
Probano, i samo je resen problem pri butovanju, dok problem kompatibilnosti ostaje.
I pretpostavljao sam da ce tako da bude...

A za problem kompatibilnosti... "svi kupite Corsair-a i nema da brinete!" :D:D:D
Eh... sta ti je propaganda ...
laxduke je napisao(la):
Sto se tice same ploce, cekamo rev 1.2, koja bi trebala da ima i VCORE do 1.7v i resene sve naponske probleme.
1.7V... malo je to... :D
laxduke je napisao(la):
Sve sto sa nasao od problema na ploci je naslo dosta korisnika na dosta o/c foruma sirom sveta, tako da tesko da mi se zalomio los primerak, pre bi rekao da je cela serija "izletela" iz pogona.
Jos je veci broj ljudi koju su neverovatno zadovoljni tom plocom, a te simptome nisu osetili...

Nego, bilo bi interesantno da i ovdasnji vlasnici 8RDA+ ploce probaju ovo tvoje, pa vide kako se ponasaju njihovi primerci. U prvom redu da ubodu 2 (ili sva 3, sto da ne) modula u plocu i vide kako se krece napon DDR-a. Za napon cipseta mislim da bi bilo malo teze, jer sumnjam da svi imaju unimere... a sto se napona memorije tice, sam si rekao da je moguce ocitati pad iz biosa. (tebi umesto namestenih 2.9V stoji 2.87V)
Isto tako, i da kazu koliko im bios pokazuje za Vdd... i to na default setovanjima (a posle moze prilikom O/C-a). Ovo bi me najvise interesovalo kod Darkmatter-a i dradule-a, jer su oni poterali 238, odnosno, 240 MHz magistrale.

Jel to 1.2 il stamparska greska

Evo posta sa http://www.amdboard.com/

02/13/03 - New! EPoX 8RDA3+ nForce2 motherboard
A new nForce2 SPP from EPoX named 8RDA3+ will be released during next CeBit Show in Hanover Germany during March 03. The motherboard specifications, here
http://www.epox.de/produkte/produkt.asp?ProduktID=243&Par1=Mainboards - SA , show support for SATA, Dual LAN, IEEE1394, USB 2.0 and 6 audio channel.

Nek prouci neko sa znanjem nemackog. Ni na jednom drugom epox sajtu nema nista o ovoj ploci.

e pa moj modul je malo slabiji na cas 2 a ostala setovanja labava radi negde do 192mhz stabilno na 2.9v, a sve preko toga mora da ide na cas 2.5, T(RAS) 6, T(RCD) 3 i T(RP) 3....

Izgleda nije problem u memoriji vec u chipsetu! Modovao sam svoju 8rda+ i digao napon na chipsetu na 1,76v na 215fsb (sinhrono) i sad moze na cl2 2-3-2 da radi stabilno! A do sada mi je htela samo ako spustim tajminge na jako labavo, plus sto je bila jako nestabilna...

A kingston hiper x 370 sam uspeo na 226fsb stabilno u dual chanel modu, a pre modovanja nije htela sa dve ni na 205 stabilno da radi....

Pozdrav:wave;

Vrh Dno