Malo sam se poigrao sa 8RDA+, i ustanovio sledece...
Ploca sa revizijom 1.0 ima problema sa naponima.
Ploca sa revizijom 1.1 isto ima problema sa naponima, specijalno za memoriju, ali je vecina ostalih bagova resena.
-FSB
Bez modifikovanja struje za cipset od 1.5v, stigao sam do 221 fsb-a.
Na 222 FSB-a se bios zakucao, dok sam ga na 225 ubio skroz, pa je morao programator da uskoci u pomoc.
Razlog je taj sto je na ploci lose resena struja, i verovatno je usled silnog o/c i potraznjom za 5v, koji daje sve ostale struje, zafalilo BIOS-u struje da se izcita/upise, pa se isti zbrljao.
Pokusao sam vise memorijskih modula da proverim kompatibilnost i dovod strujom.
-OCZ PC-3500 EL CAS2
Nije hteo da predje 400DDR-a zbog toga sto kada njega ubodem, struja u BIOS-u pokazuje 2.87V umesto 2.9 koje sam postavio, dok na unimeru direktno na izlazu sa tranzistora pokazuje 2.83.
To je ipak slaba struja za ovu memoriju, koja je operativna od 3.0v do 3.3v
-Corsair PC-3200 CAS2 Rev 1.1
Isto kao i OCZ, malo struje za ovaj modul.
Isti padovi napona.
-Samsung PC-2700 (Probrani)
Ovo se pokazalo kao najbolje resenje.
Memorija koja nije zahtevna sto se tice struje, radila je stabilno do 440MHz FSB-a, doduse asinhrono.
Cim se stave dve memorije, tek nforce2 moze da delimicno parira konkurenciji.
Koristiti nforce2 bez dve memorije (128-bit), je lose posto su performance odprilike prepolovljene.
Naravno postoji i pad napona extra kada se zauzete 2 banke.
U memorijskim setovanjima ima vrlo zanimljiva opcija.
A to je MEMORY 200%, sto je DDR-800 na 200FSB-u?
Cemu ovo sluzi, a uz to jos i ne radi?
-Chipset
Cipset dozivljava isto pad napona pri butovanju, sa 1.51v na 1.48 pa nazad na 1.51v
Najveca zamerka je losa struja, i ako se to sredi u verziji 1.2 gde se ocekuje promena struje za cipset do 1.7v, bice nesto od ove ploce.
Procesor je bio 1700+ Tbed. rev B
Izdrzao je do ~2.350MHz, ne secam se tacno cifre, ali je u mojim testovima popadao mnogo puta, pa sam se zadrzao na poslednjoj frekvenciji na kojoj je sve radilo.
Malo screenshot-ova..
Ploca sa revizijom 1.0 ima problema sa naponima.
Ploca sa revizijom 1.1 isto ima problema sa naponima, specijalno za memoriju, ali je vecina ostalih bagova resena.
-FSB
Bez modifikovanja struje za cipset od 1.5v, stigao sam do 221 fsb-a.
Na 222 FSB-a se bios zakucao, dok sam ga na 225 ubio skroz, pa je morao programator da uskoci u pomoc.
Razlog je taj sto je na ploci lose resena struja, i verovatno je usled silnog o/c i potraznjom za 5v, koji daje sve ostale struje, zafalilo BIOS-u struje da se izcita/upise, pa se isti zbrljao.
Pokusao sam vise memorijskih modula da proverim kompatibilnost i dovod strujom.
-OCZ PC-3500 EL CAS2
Nije hteo da predje 400DDR-a zbog toga sto kada njega ubodem, struja u BIOS-u pokazuje 2.87V umesto 2.9 koje sam postavio, dok na unimeru direktno na izlazu sa tranzistora pokazuje 2.83.
To je ipak slaba struja za ovu memoriju, koja je operativna od 3.0v do 3.3v
-Corsair PC-3200 CAS2 Rev 1.1
Isto kao i OCZ, malo struje za ovaj modul.
Isti padovi napona.
-Samsung PC-2700 (Probrani)
Ovo se pokazalo kao najbolje resenje.
Memorija koja nije zahtevna sto se tice struje, radila je stabilno do 440MHz FSB-a, doduse asinhrono.
Cim se stave dve memorije, tek nforce2 moze da delimicno parira konkurenciji.
Koristiti nforce2 bez dve memorije (128-bit), je lose posto su performance odprilike prepolovljene.
Naravno postoji i pad napona extra kada se zauzete 2 banke.
U memorijskim setovanjima ima vrlo zanimljiva opcija.
A to je MEMORY 200%, sto je DDR-800 na 200FSB-u?
Cemu ovo sluzi, a uz to jos i ne radi?
-Chipset
Cipset dozivljava isto pad napona pri butovanju, sa 1.51v na 1.48 pa nazad na 1.51v
Najveca zamerka je losa struja, i ako se to sredi u verziji 1.2 gde se ocekuje promena struje za cipset do 1.7v, bice nesto od ove ploce.
Procesor je bio 1700+ Tbed. rev B
Izdrzao je do ~2.350MHz, ne secam se tacno cifre, ali je u mojim testovima popadao mnogo puta, pa sam se zadrzao na poslednjoj frekvenciji na kojoj je sve radilo.
Malo screenshot-ova..