Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Au brate,235W : )

*** ja mu rekao da nije normalan ali on kaze ma dovoljno je to radi
e sad dokle ce ne znam mislim ja u sebi

Mnogo se ljudi tripujete oko napajanja. Proizvodjaci vole bas takve i trljaju ruke. Kako je krenulo moci cete uskoro da sa tim napajanjima napajate bojler ili ves masinu. Za neki prosecan komp dosta je i do 400-450w ali one cifre 600, 1000... su stvarno preterivanje.

Da... i ups i surge protectori su samo preterivanje...... kada jednom izvriste za komponente drugi put nece mnogo razmisljati. Neki se uce na svojim greskama, pametni ljudi na tudjim ;)

Naravno da se prica o napajanju ali isto tako se nadovezujem za ups i surge protector jer ne moze da bude nesto stabilno kroz duzi vremenski period ako radi na granici svojih mogucnosti. Peak potrosnja koji uredjaji prave mora biti u skladu sa snagom samog napajanja. A isto tako kao sto se prica da slabije napajanje radi ok j e isto to sto se tvrdi i za potrebu ups i sl.

aj da se vratimo temi jel neko probao 169.28 drajvere jel ima nekih poboljsanja kod 8800GT

meni nisu bili dobri pa sam se vratio na 169.21

ok hvala ja sam sad na 169.21 a skino i ove pa da vidim da li ima nekih poboljsanja

Da li su ovo dobri skorovi za 8800GT@650/1900 u 1024x768 sve na default_u

Najvise me buni rezultat u 05 posto vidim da drugi imaju preko 16000. Takodje kad sve ukljucim na max (AAx8 i AIx16) u 05 dobijam tek malo nizi skor (~13200) skor kao i da je iskljuceno? Masina je iz postpisa.

Kod mene je na default clocku za graficku i sa E2180 koji radi na 3Ghz skor 11000 u 3dmark-u 2006 i naravno u rezoluciji 1280x1024.Tako da mislim da je to malo slabo s obzirom da si radio test za 1024x768.

E ovako jedno pitanje...Da li je moguce da, posto je 8800GT PCIex 2.0 a zna se tj cuo sam da PCIex 2.0 ploce isporucuju na slotu 150W, maticna ploca koja podrzava 2.0 kad se u nju ubode 8800Gt koji trosi sam 110-120W da mu ne treba eksterno napajanje????

ako bi mogao neko da preporuci ili barem da kaze koje su to trenutno maticne koje podrzavaju PCIex 2.0

Znaci sve sa X38 chipsetom...i ove druge...E sad da li je neko proveravao da li je neophodan 6pinac da se ubode u 8800Gt dok ona lezi u takvoj ploci...

Znaci sve sa X38 chipsetom...i ove druge...E sad da li je neko proveravao da li je neophodan 6pinac da se ubode u 8800Gt dok ona lezi u takvoj ploci...

Verujem da je potreban. Da nije, ne bi ga ni pravili sa tim. Može da se desi da povuče i više struje od tih 150W (odakle ti ta informacija?) koliko daje PCI-E 2.0. Ne verujem da je neko eksperimentisao sa tim...

Procitao ne mogu da se setim gde(neka tema je bila o PCI 2.0) al ok ono cisto me zanimalo...Pa ja reko pravili ga zbog ovih sa PCI 1.x posto oni ipsorucuju 75W pa da ne bude da moze samo na PCI 2.0 bez 6pinskog konektora...

Ok nije bitno pitam onako jer imam prolbema sa mojojm 8800GT pa ne znam vise za koju slamku da se vatam...Menjao i napajanje i sve i doso sam do zakljucka da je do grafe...

Otisla je na reklamaciju e sada pitanje je da me ne ispale jer drugu nemaju da mi daju a pare nazad necu dobiti tako da....

Jeli moze neko da mi odgovori moze li 8800gt na ovu konfiguraciju bez problema sa napajanjem itd

Asus A8N-E S939
x2 3800
Cetri HDD (!), od 74, 250, 320 i 500
Cooler Master 550W (igreen ili real power ne sjecam se)
tu je i tv karta ali je mogu skinuti ne koristim je..

moze li?

Moze moze nemash problema...Ipak je to kvalitetnija serija CoolerMastera...E sad bash 4Harda ali mislim da bi trebalo da moze mada ne znam koliko hardovi trose

E ovako jedno pitanje...Da li je moguce da, posto je 8800GT PCIex 2.0 a zna se tj cuo sam da PCIex 2.0 ploce isporucuju na slotu 150W, maticna ploca koja podrzava 2.0 kad se u nju ubode 8800Gt koji trosi sam 110-120W da mu ne treba eksterno napajanje????

Ne moze,barem ne kod mog dobrog druga na ASUS P5E ploci i ASUS-ovim 8800GT-om.
Inace sve to sto si naveo vezano za PEG 2.0 je tacno,tako da mi nije jasno zasto nije radila.

Verujem da je potreban. Da nije, ne bi ga ni pravili sa tim. Može da se desi da povuče i više struje od tih 150W (odakle ti ta informacija?) koliko daje PCI-E 2.0. Ne verujem da je neko eksperimentisao sa tim...

Pa pazi,logicno je da naprave dodatak za napajanje pa ako nemas PCI Express 2.0 plocu onda ubodes i napajanje.

@Jonesba: I sta bi na kraju sa tvojim 8800GT problemom? Sta su ti rekli na reklamaciji?

E sad bash 4Harda ali mislim da bi trebalo da moze mada ne znam koliko hardovi trose

HDD @ 7.2 k RPM:
5 V = 670 mA
12 V = 960 mA

5 V x 0.67 A = 3.35 W
12 V x 0.96 A = 11.52 W

= ~ 15 W

Znachi jako malo....

Da li 8800gt moze da radi na chieftec napajanju od 350W?
Konfiguracija iz potpisa.

Ja se ne bih igrao posto je verovatno i staro...Sto neko rece naforumu imash para za 8800Gt e vala mozesh da kupiash i posteno napajanje...Mada probaj nista ne kosta(osim 230e za GT)

Ma kontao sam da ce morati novo ,,ali reko čisto da pitam.

Imam duznost da napomenem nesto ljudima, mozda nekome koristi

Kupio sam 8800GT, cuveni palit, donesem kuci ne radi lepo, gasi malo monitor, treperi slika, izbacuje malo artifakte u vidu zalenih, ili plavih svetlih piksela svuda po slici,
Rekamiram, kao sto sam napomenuo, u E-linku dobijem novu. Donesem kuci, probam - isti prob. - javlja se samo u native rezoluciji mog monitora, koji je radio na 7800GT perfektno.

Posle mnogo glavobolje i zamalo sto nisam odneo kompijuter u servis (nesto sto sam mislio da nikad necu da uradim) Ispostavi se da graficka nije najkompatiblinija s monitorom, i to kad se na monitoru koristi digitalni ulaz. Jer 60 Hz koji su default za monitor izgleda graficka nova malo drugacije racuna i monitor dobija nesto vise od 60 i zato problemi sa slikom
Sve je reseno overrideovanjem refresh rate-a iz drivera. tako sada umesto 60 imam 56.

Ako neko ima mozda slican probelm moze da proba slicno resenje

Eto ... sad imas problem sto moras da menjas karticu u potpisu ... CCC .... :D

Najzad sam i ja dobio svog Palita 8800GT, prvi utisak posle 7600GT-a je da je karta brutalna. Isprobao sam je u svega par igara, čisto da vidim da li OK radi - srećom nema nikakvih problema. GPU je odmah hteo na 700, memorija na 2000, uostalom, kao i svima ostalima. Markove još nisam provrteo, dosad vidjenim sam više nego zadovoljan.

E sad, ima i stvari koje mi se baš ne svidjaju - famozni plavi kuler. Sve preko 35% podešavanja za ventilator pravi dosta veliku buku. Jeste da sam navikao na pasivno hladjenu grafu, ali sam bio načisto sa tim da će se i ovaj (plavi) kuler, ma koliko izgledao bolje, ipak čuti. Temperature su sasvim OK, u leru od 45 do 48-49, u igrama od 54-55 do nekih 60C. Sve ovo dok je ventilator podešen na 40%. Nervira me i što u Riva Tuneru 2.06 nikako ne mogu odvojeno da podesim klok GPU-a i obrtaje ventilatora posebno za 2D, a posebno za 3D. Ima li još neko ovaj problem, tj. još bolje pitanje - zna li neko kako da rešim ovo?
Osim ove sitnice koju ću da rešim jednim Accelerom S1 čim počne da otopljava, svim ostalim sam stvarno oduševljen (***a ovo mi je prva grafička iz više klase) :wave:

Edit: I ja sam kao i Gamer!M! imao sličnu situaciju sa osvežavanjem monitora, sa 60Hz (default za moj monitor) povećalo se na 75 samo od sebe odmah posle instaliranja grafičke i drajvera 169.21, s tim što ja nisam imao problema da vratim osvežavanje na tačno 60Hz.

Poslednja izmena:
Najzad sam i ja dobio svog Palita 8800GT, prvi utisak posle 7600GT-a je da je karta brutalna. Isprobao sam je u svega par igara, čisto da vidim da li OK radi - srećom nema nikakvih problema. GPU je odmah hteo na 700, memorija na 2000, uostalom, kao i svima ostalima. Markove još nisam provrteo, dosad vidjenim sam više nego zadovoljan.

E sad, ima i stvari koje mi se baš ne svidjaju - famozni plavi kuler. Sve preko 35% podešavanja za ventilator pravi dosta veliku buku. Jeste da sam navikao na pasivno hladjenu grafu, ali sam bio načisto sa tim da će se i ovaj (plavi) kuler, ma koliko izgledao bolje, ipak čuti. Temperature su sasvim OK, u leru od 45 do 48-49, u igrama od 54-55 do nekih 60C. Sve ovo dok je ventilator podešen na 40%. Nervira me i što u Riva Tuneru 2.06 nikako ne mogu odvojeno da podesim klok GPU-a i obrtaje ventilatora posebno za 2D, a posebno za 3D. Ima li još neko ovaj problem, tj. još bolje pitanje - zna li neko kako da rešim ovo?
Osim ove sitnice koju ću da rešim jednim Accelerom S1 čim počne da otopljava, svim ostalim sam stvarno oduševljen (***a ovo mi je prva grafička iz više klase) :wave:

Edit: I ja sam kao i Gamer!M! imao sličnu situaciju sa osvežavanjem monitora, sa 60Hz (default za moj monitor) povećalo se na 75 samo od sebe odmah posle instaliranja grafičke i drajvera 169.21, s tim što ja nisam imao problema da vratim osvežavanje na tačno 60Hz.

Meni kuler stoji na 56% i skoro se ne cuje,sve preko toga postaje glasnije mada kapiram da ako kuciste stoji malo dalje(sto kod mene nije slucaj) moze i preko toga.
Nema potrebe da menjas kuler,po meni je jako efikasan i ne verujem da je Accelero S1 mnogo bolji.
Problem sa ventilatorom mozes u Rivatuneru da resis tako sto ces da namestis da ti radi na manje obrtaja kada GPU nije opterecen(znaci u 2D),a da se povecava broj obrtaja u zavisnosti od opterecenja.Mozes na vise nacina-preko profila i lauchera ili da izmenis pocetne auto vrednosti,procesljaj imas na netu o tome,mislim da je cak neko na forumu to objasnio u jednoj temi.

ne znam kod tebe ali kod mene je vent bucan tek na 60% u stvari tek tad ga cujem
ali nikad ne dodje do do te granice temp uglavnom oko 60stepeni max 63 u krizi posle 2 sata mucenja

Poslednja izmena:
Imam duznost da napomenem nesto ljudima, mozda nekome koristi

Kupio sam 8800GT, cuveni palit, donesem kuci ne radi lepo, gasi malo monitor, treperi slika, izbacuje malo artifakte u vidu zalenih, ili plavih svetlih piksela svuda po slici,
Rekamiram, kao sto sam napomenuo, u E-linku dobijem novu. Donesem kuci, probam - isti prob. - javlja se samo u native rezoluciji mog monitora, koji je radio na 7800GT perfektno.

Posle mnogo glavobolje i zamalo sto nisam odneo kompijuter u servis (nesto sto sam mislio da nikad necu da uradim) Ispostavi se da graficka nije najkompatiblinija s monitorom, i to kad se na monitoru koristi digitalni ulaz. Jer 60 Hz koji su default za monitor izgleda graficka nova malo drugacije racuna i monitor dobija nesto vise od 60 i zato problemi sa slikom
Sve je reseno overrideovanjem refresh rate-a iz drivera. tako sada umesto 60 imam 56.

Ako neko ima mozda slican probelm moze da proba slicno resenje

A da li si probao da reinstaliraš Windows??:type:

A da li si probao da reinstaliraš Windows??:type:

Probao sve... ali video sam da je problem u komunikaciji graf i monitora kad mi je u instalaciji windows-a monitor krenuo da gubi sliku.

ATI ima opciju u drajverima "reduce DVI frequency for high resolution TFT monitors"
tako mi ja palo na pamet da je mozda problem u osvezavanju i neobicnoj rezoluciji mog monitora. (sad je sve 1280x1024 ili 1680x1050)

Sa nVidiom je to malo teze i mora rucno da se radi, a ima vise nacina.

Glavno je da je problem resen

Vrh Dno