Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Ortak narucio iz Pakoma XFX dobija je krajem nedelje 250e mp cena :wave:

Ortak narucio iz Pakoma XFX dobija je krajem nedelje 250e mp cena :wave:

super nije velika cijena s obzirom da je prvi talas. Samo da jos definitivno vidimo performanse. *** na svakom sajtu gdje ima "kao" review GT-a, zakljucak je drugaciji. Ipak je drugacije kad neko odavde kupi, pa da svoj sud.

Pa testovi imaju rzlicite performanse zato sto je svaka karta drugacije klokana,za sad ih j najbolje odsrafio evga ali ja to neznam gde ima da se kupi u srbiji,mada video sam da ih je i zotek lepo odsrafio za sad su to moji favoriti jos da cena padne na 230 u janoaru i to je to.

U srbiji koliko ja znam niko niti uvozi niti prodaje eVGA,ali shta fali XFX-u.
eVGA kartica ima preko i jeftinija je od MSI-a.
Stvarno neznam shta je bolje uzeti:naklokovanu fabricki(640,670) ili obicnu(600)?,)

obicnu, za moj racun.

u hrvatskoj ima par firmi koje su dobile po 2-3 komada. Rasprodato je sve u roku od 15 minuta. Cijene su bile od 1875 do 2000 kuna.

Da, samo da imaš u vidu da je 2900Pro najjeftiniji u Hr oko 250e, dok je kod nas jeftiniji ~30e ;)

Taman toliko da 8800Gt bude jeftiniji i dosta je :)
Pa ko voli, nek je uzme ;)

E sad samo da se odluce ljudi sta ce 2900pro ili 8800GT morali bi da se urade neki uporedni testovi da opet nebi bilo rata izmedju ATI-jevaca i Nvidie-vaca. Normalno da odradi test neka neutralna strana Voodu-jevci naprimer.

E sad samo da se odluce ljudi sta ce 2900pro ili 8800GT morali bi da se urade neki uporedni testovi da opet nebi bilo rata izmedju ATI-jevaca i Nvidie-vaca. Normalno da odradi test neka neutralna strana Voodu-jevci naprimer.

2900pro je slabiji od 8800GTS u 80% igara. 8800GT je logican izbor

Nisam pobornik ni jednog klana,tako da uzimam ono sto je trenutno bolje,a to je sada 8800GT.
Mozda ce Ati preuzeti primat za nekoliko meseci,ali ne mozemo do veka cekati nesto novo.
I da bude bolji opet to ne kaci toliko moju rezoluciju u kojoj se igram...

Jedva cekam prve testove mada verujem ovim sajtovima koji su je testirali,a uskoro ce i
http://www.behardware.com

Poslednja izmena:
Pa ne verujem da ati bez nove generacije gpu moze nesto protiv nvidie zato sto shaderi kod nvidije rade na 2.5 puta vecem kloku od jezgra a kod atija i jezgro i brzina shadera su na istoj frekvanciji, tako da ne moj da se zanosite za ati bolje nabavite tih 50-ak evra vise i uzmite pravu stvar ne kupujete grafiku svaki dan kad je bal nek je maskenbal. A i to sto ati podrzava dx 10.1 pa on ni dx 10 ne moze da istera na maksimalnim podesavanjima a ja posteno da vam kazem ne znam dva coveka da cepaju igrice u 10-ki. Znaci nema sta da cekate a i citao sam po sajtovima da je brza nvidija 8800gt za nekih 20 % a jos kad znamo da nvidija blisko saradjuje sa proizvodjacima igrica znaci to vam je to,a ti fanovi atija (ja sam bivsi) pa jedino nvidija nije americka firma,a ameri nas ne vole bas nijvise koliko se ja secam.

Pa ne verujem da ati bez nove generacije gpu moze nesto protiv nvidie zato sto shaderi kod nvidije rade na 2.5 puta vecem kloku od jezgra a kod atija i jezgro i brzina shadera su na istoj frekvanciji

Arhitekture nisu direktno uporedive, tako da ovo sto ti kazes ne drzi vodu.

pa jedino nvidija nije americka firma,a ameri nas ne vole bas nijvise koliko se ja secam.

nVidia jeste americka firma ! http://www.nvidia.com/page/companyinfo.html

Pa i nisi uporedljive nvidia 8800gt na 600 hz ubija atija 3870 na 825 hz pri tom ati koristi memoriju na 2400hz a nvidija na 1800hz za to si upravu ipak nema tu sta da se uporedjuje nvidija je jednostavno bolja bar za sad dok se ne pojavi intel na polju grafike a onda se vec zna ko je tata
a za ovo drugo si upravu ja sam mislio da je nvidija iz koreje,tako mi licio njen predsednik hvala na tacnoj informaciji. Sta bi tek bilo da nvidia koristi memoriju na 2400hz necu ni da zamisljam a da nvidija barem ima nasto srpsko u nazivu NVIDIJA TESLA!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Mene OVO najvishe impresionira, pogledajte rezultate... Strahota... :)

OK drugari... sad mi stvarno treba pomoc i savet ljudi koji su dobro obavesteni. Danas, sutra, prekosutra sklapam konfiguraciju i vec narucujem komponente. Naravno ono sto me trenutno muci najvise je graficka jer imam oko 250 evra za grafu ali mi se nikako ne uzima GTS sada a ne mogu da cekam duze od par dana...

Ima li neko makar neku informaciju gde da narucim GT od 512 vec sada??? Nije problem ni da uplatim unapred, samo hocu da budem siguran da mi stize u narednih nedelju dana...

Samo vi ovim postovima proodavce ohrabrujte da zakolju sa cijenom...pa kad je fiste na preko 250e bice kuknjave...i oni citaju forume ,samo da znate...

Evo gledam neki bosanski sajt,u Sarajevu kosta 556KM iliti skoro 280 eura,VGA GIGABYTE nVIDIA GF8800GT PCI-E 512MB DDR3,TV dual DVI
Jedino kod nas jos nikako da dodje :( ima li iko info kad ce da stigne?

od nedelje

Pa sacekaj desetak dana nisi valjda lud da bacas pare na 8800 gts 320mb,kad si vec toliko cekao. A gts od 640 mb tesko ces da nadjes za 250 evrica.

Pa... otprilike sam narucio konfiguraciju i nadam se da ce od ponedeljka moci da ulegne i ova kartica... samo da se ne proda sve prvi dan :wall:

Posto mi je ovo prvi post na ovom forumu pozz svima !
specially @ stormwatch, vdeki, goranM

uskoro cu i ja sam biti u situaciji (mora se vec...) da treba da pazarim graficku, pa gledam danima kako se odvija ova diskusija. zanimljivo. jedini problem je sto cu se ja "uklopiti" u nekih 170-180E, tako da nisanim na 2900GT (ako ga bude po toj ceni). u svakom slucaju, mislim da je nerealno diskutovati o tome kako ce koja graficka da radi, koliko ce da "sije" direktnog konkurenta itd, dok se nisu ni pojavile sve! dalje, ako 8800GT bude kostao toliko koliko kazu da ce da kosta, to ce biti vrlo zanimljiva kupovina. zivo me interesuju testovi na konkretnim igrama tih konkurenata i to posebno u DX9 i DX10modu, kao i u vecim rezolucijama, detaljno sa i bez AA i AF ...

konkretno, ne mogu biti zadovoljan jednom cinjenicom (ne zato sto sam ATI fan): DOMINACIJA. kako sto se tice procesora tako i sto se tice grafickih kartica. smatram da je ZA NAS nepovoljno da jedan proizvodjac odskoci previse od drugoga, i da se vremenom dominacija pretvori u apsolutnu dominaciju. to ce naravno da upropasti slabijeg. da bi raznoteza postojala potrebno je da bude BALANS, da bi bilo balansa, potrebno je da postoje DVE strane. sta ce biti bude li (ne daj boze) u buducnosti samo 1 strana? odma mi padaju na pamet slike: cika Fidel, cika Sloba, da ne navodim dalje ... ne valja. prosto. zato sam ja (barem) najzadovoljniji kada su konkurenti "tu negde". zasto? POSTOJI IZBOR !
sta ce biti ako jedan pobedi? (sahrani drugoga?). monoteizam? ne verujem u napredak u tom slucaju. "servirace" se jela iz jedne kuce, ma kakvo to ****** da bilo, i PR-ovi ce to klasirati kao "last-Hi-end ..." - sta ja znam sta vec ne? a izbor? NONE !
mislite o tome.

poz svima

znao sam da mora da dodje 8800GT da bih zamenio 7800GT

ali cekam novu godinu, prvo da svi predstave sva osvezenja koja imaju ...
posto i Ati i nVidia kuvaju dosta toga za fo nove godine

a kolko mi se cini cene su kod nas za graf napumpane prvih nekolko nedelja, a posle kad dobiju svi i vece kolicine bude dosta bolje

Vrh Dno