Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

Karta odlicno izgleda, tiha je u 2D-u, u pakovanju pored standardnih stvarcica dolazi i Tomb Rider igra.

3dmark06, na brzinu, def 650/1900

Sada sam bas uporedjivao i lici kao jaje jajetu. Znaci da ih Palit pravi samo sto stavljaju drugi brend ;)

moj Palit

Picturepoza.jpg

Gainward

gainward_8800gtglh_card_back_bg.jpg

Pa zar nije Gainward ogranak Palit-a?

Pa i nije bash da lice, Palit ima npr. oklopljene zavojnice i pogledaj podnozje procesora.

Pa i nije bash da lice, Palit ima npr. oklopljene zavojnice i pogledaj podnozje procesora.

Ako malo bolje pogledas Palit je samo farbao s gornje strane zavojnice ;) a podnozje procesora se razlikuje samo u par kondezatora sto ne mora da znaci nista.

Jedino je zanimljivo ambalazno resenje koje vidim prvi put do sada.

Evo i meni stigao danas Palit Sonic, ali onaj stari sa zelenim PCB-om :S:
Kutija je stvatno pravo remek delo, prosto mi krasi magacin u kojem stoji :D
A i karta nije bas kraljica lepote, sreca pa mi kuciste nije providno :D

Ali na srecu to su i jedine lose stvari koje imam da kazem. Malo sam se plasio kako ce sve ovo podneti moj chieftec 400w ali za sada kuc, kuc, sve sljaka kako treba. Cak sam i procesor stavio na 3.0ghz cisto da ne gusim kartu. Kartu nisam overklokovao jer nema potrebe za sada. Od igara probao sam DiRT, Bioshock, Crysis, COD4, Timeshift, ProStreet svaku po 10-15 min i sve klizi kao podmazano, cak i bolje nego sto sam ocekivao. Fan na kartici sam stavio na 50% i maks temperatura je dostizala 70C u Crysisu. 3dMark 05 daje 15620 poena (proc 3.0ghz, grafa default) a 06 daje 10278. Sve u svemu, za sada sam zadovoljan.

Gainward izgleda bas kao palit na slici, nema tog budza iza GPU-a kao na njihovoj slici i ima jedan IC vise, bas kako je i na onoj velikoj slici. Taj Gainward sto je u tom testu je Sample.
sada je Gainward isti kao Palit (prva slika) ima isti onaj glupi sticker preko srafa koji drzi GPU cooler (jbo sam mu mamu!), samo sto ima onaj "grill" poklopac i nista vise.

Poslednja izmena:
Ja koliko vidim ima neke 2 budzevine iza GPU-a dok ovaj defektni Gainward ima jednu. Nekako imam utisak da je Gainward uvalio ove ploce sa greskom Palitu, da se to rasproda, dok to ne preprave.

koga je birga ako se dobro klokuje :) a ocigledno se klokuje.. ima li nekih razlika izmedju novog i starog sonica? mislim na max oc i temp? nesto kontam da je tisi i hladniji, ali ne mora da znaci...

malo sam se ispalio, mislio sam da su menjali i kuler, ali nisu :D

Ljudi, koju uzeti? Gde uzeti? Ako ima na NBG negde, utoliko bolje. :)

Preporučite nešto, samo da je 8800GT sa 512mb, i za ime boga, da je *tiha* kartica.

Poslednja izmena:
to da je tiha, mozda ti ispuni sparkle 8800gt, imas u delu o graf karticama, pasive, al se greje :) mada neki fina 9ka (ili 2 :D) bi to resila... kako covek kaze oko 211e....

Imas da nadjes Gigabyte 8800GT 512mb sa Zalmanovim kulerom, za oko 220e. Konsultuj PC berzu

Ljudi, koju uzeti? Gde uzeti? Ako ima na NBG negde, utoliko bolje. :)

Preporučite nešto, samo da je 8800GT sa 512mb, i za ime boga, da je *tiha* kartica.
Mislim da bi ovaj Palit Sonic (mada i obicni, valjda sad imaju isti cooler) trebalo da je prilicno tih... takva su bar dosadasnja iskustva ljudi.

Poslednja izmena:
Ok, ljudi situacija je ovakva.. sad sam tek pročitao poruke ovde, ali u međuvremenu sam već obavio posao.

Prvo da kažem da sam video na youtube klip kako zvuče referente 8800gt, čoveče, ono je turbina, kao onaj horor od Thermaltake Volcano CPU kulera koji sam imao pre 100g. Uzeo sam Gainward, sad sam pikao Neverwinter Nights 2 i Trackmaniu pola sata, ova kartica se za sada uopšte ne čuje. Usudiću se da kažem da mi komp u životu nije bio ovako tih, ali to ima i veze s tim što sam izbacio iz kućišta 2 fana od 80mm. :)

Update: Cuje se jako malo u 2D modu (imam problem cujem dobro), ali to nije problem.

Izgleda da cu morati da pazarim Zalmana ili neko slicno resenje.

Poslednja izmena:
Au pa ovaj Inno3D radi na default-u 700/2000mhz plus je samo malo skuplja od Palit Sonic-a tako da je ovo izgleda sledeci best buy.

Au pa ovaj Inno3D radi na default-u 700/2000mhz plus je samo malo skuplja od Palit Sonic-a tako da je ovo izgleda sledeci best buy.

A, ne. Obican Palit 8800GT (dakle, ne Sonic) je bio i ostace "best buy". Za best buy se gleda odnos "cene i kvaliteta" (po Vujakliji :d), odnosno - cene i performansi, da prebacimo na nas recnik ;)
A to je upravo to - 8800GT za najnize moguce pare. Bolje od toga nema, jeftiniji punokrvni GT kod nas ne moze da se nadje (onu verziju od 256MB ne racunam).

A ove Sonic, OC, Accelero i ostale trt-mrt varijante, sa nesto boljim cooler-om i dignutim klokovima za po 15MHz :D nikada nece moci da se nazovu "best buy". Dobra kupovina - da, zbog tek nesto malo vise cene, a boljeg cooler-a/visih taktova... ali "best buy" - ne.

A, ne. Obican Palit 8800GT (dakle, ne Sonic) je bio i ostace "best buy". Za best buy se gleda odnos "cene i kvaliteta" (po Vujakliji :d), odnosno - cene i performansi, da prebacimo na nas recnik ;)
A to je upravo to - 8800GT za najnize moguce pare. Bolje od toga nema, jeftiniji punokrvni GT kod nas ne moze da se nadje (onu verziju od 256MB ne racunam).

A ove Sonic, OC, Accelero i ostale trt-mrt varijante, sa nesto boljim cooler-om i dignutim klokovima za po 15MHz :D nikada nece moci da se nazovu "best buy". Dobra kupovina - da, zbog tek nesto malo vise cene, a boljeg cooler-a/visih taktova... ali "best buy" - ne.

Pa sto si ti onda uzeo Sonic-a? :p

Nazad
Vrh Dno