Šta je novo?

8800 GTX Ultra 768

U redu, u pravu ste.
d10u nema nikakve veze sa g92 arhitekturom, ima pregrst inovacija , siri mem bandwidth usled koriscenja ddr4 i ddr5, potpuno je nov proizvod, malo se greje i daleko je savremeniji od RV770.

http://www.digit-life.com/articles3/video/gt200-part1-p1.html

Jako se kajem sto sam napravio lapsus i x1600xt /x1650/ umesto sa 7600gt, uporedio sa 6600gt.

Kajem se zato sto sam nVidiu prozvao za corporate kriminal. Prastajte...

Covek, stvarno nemam nista protiv tebe, ali procitaj samo sta sve ovde pise...Zapoceo si temu o kartici koje nigde nema, kao da zelis da je kupis, pa je onda ispalo da se zezas...
Dalje se pretvorilo u gomilu nebuloza- da ultra kosta 800 eura, da nvidia drzi tu cenu u Srbiji ne bi li ljudi kupovali GTX 280, da je GTX 280 u stvari 2xG92, da Ati redom ima bolje kartice od 9500pro(!) i da ih namerno sakati losim drajverima zbog kapitalizma, da je Ati bolji za modelovanje jer bolje prikazuje staticnu (!) sliku a Nvidia za igre itd itd...

Haha,ovo si odlicno srocio,ne mora da se cita cela tema nego samo ovaj deo. :D

Ja nisam rekao da Ati nije za igranje,vec sam rekao da je Nvidia bolja sto se tice igrica..Naravno ti sa ATI-jem mozes da igras,ali kako ce se ona pokazati to je pitanje..Najbolje je da se vidi uporedjivanje 4850 i GTX280.Pa da se vidi sta je bolje.

čoveče za nvidiu je bolje da se gtx280 ne upoređuje sa 4850, jer se tu najbolje vidi koliko je taj gt200 "loš". kad ga pet puta jeftinija kartica prati u stopu. znam da je gtx pojeftinio ali samo u "normalnim" zemljama, ali kod nas je razlika još uvek 5x.

ovo loš sam morao da stavim pod navodnike, jer kartica nije loša za igre uopšte, samo što košta otprilike 300e više nego što vredi, pa je to čini "lošom".

Nemojte zaboraviti da sadasnji software-igrice koje mi koristimo danas ne iskoristavaju 2xx core chip.
U tome je i sustinska razlika izmedju atija i najnovije Nvidie, ako bi imali applikaciej koje u fullu podrzavaju physix deo chipa tu bi bila sasvim druga prica ali za to cemo malo sacekati tako da je suvisna prica i dilema oko 280 ili atija (bar za sada)
Ultra ili ne... Kao sto je rekao neko u postu gore, ako je dobijes ispod 10000 din uzmi je jer je ok kartica za bilo sta bi verovatno poterao sa njom, ako imas malo vise para uzmi 4870. Takva ti je trenutna situacija.

čoveče za nvidiu je bolje da se gtx280 ne upoređuje sa 4850, jer se tu najbolje vidi koliko je taj gt200 "loš". kad ga pet puta jeftinija kartica prati u stopu. znam da je gtx pojeftinio ali samo u "normalnim" zemljama, ali kod nas je razlika još uvek 5x.

ovo loš sam morao da stavim pod navodnike, jer kartica nije loša za igre uopšte, samo što košta otprilike 300e više nego što vredi, pa je to čini "lošom".

Tema nastavlja u zapocetom pravcu :D

Molim vas ljudi... Prekinite... Kolicina gluposti na forumu je nista prema glupostima u ovom tredu...

Nemojte zaboraviti da sadasnji software-igrice koje mi koristimo danas ne iskoristavaju 2xx core chip.
U tome je i sustinska razlika izmedju atija i najnovije Nvidie, ako bi imali applikaciej koje u fullu podrzavaju physix deo chipa tu bi bila sasvim druga prica ali za to cemo malo sacekati tako da je suvisna prica i dilema oko 280 ili atija (bar za sada)
Ultra ili ne... Kao sto je rekao neko u postu gore, ako je dobijes ispod 10000 din uzmi je jer je ok kartica za bilo sta bi verovatno poterao sa njom, ako imas malo vise para uzmi 4870. Takva ti je trenutna situacija.
Mocice i ATI da radi fiziku i to oba tipa (Havok i physix). Kod GT200 prednost je CUDA ali ko zna kada ce to i kako ce reagovati Intel. Ne bi me cudilo da plate softverske firme da ne podrze CUDA-u.

A zaboravio si da Radeoni vec dve generacije podrzavaju DX10.1 pa niko nista. Tek sada se prica o igrama koje su DX10.1

P.S. Po meni ako je tacno da je DX10.1 30% brzi od DX10 onda je to prva stvar jer napokon ce se izjednaciti sa DX9 po brzini ili ga prestici.

Molim vas ljudi... Prekinite... Kolicina gluposti na forumu je nista prema glupostima u ovom tredu...
Zarzano nema sta. Eto i ja sam se zarazio :D

Poslednja izmena:
Ha,ha lol DirectX da bude brzi, pa LOL. DirectX 10.1 moze samo da omoguci bolju sliku uspomoc novog Shader Model 4.1 standarda,a da li ce on da bude vishe optimizovan u odnosu na DirectX 10 mozda ali malo je verovatno, a to shto ATI podrzava 10.1 to ne znachi da si obezbedjen za buducnost, za manje od 4godine(koliko je prosechno vreme kupovine novog rachunara) ce izaci DirectX 11, a rachunam od sada jer ne valja uzimati slabije chipove od 4850 sa obezbedjivanje za buducnost u vidu jer 38xx serija ne moze ni da se izbori ni sa sadashnjim igrama.

Ha,ha lol DirectX da bude brzi, pa LOL. DirectX 10.1 moze samo da omoguci bolju sliku uspomoc novog Shader Model 4.1 standarda,a da li ce on da bude vishe optimizovan u odnosu na DirectX 10 mozda ali malo je verovatno, a to shto ATI podrzava 10.1 to ne znachi da si obezbedjen za buducnost, za manje od 4godine(koliko je prosechno vreme kupovine novog rachunara) ce izaci DirectX 11, a rachunam od sada jer ne valja uzimati slabije chipove od 4850 sa obezbedjivanje za buducnost u vidu jer 38xx serija ne moze ni da se izbori ni sa sadashnjim igrama.

:mad:

Jesam ja negde napisao da si obezbedjen naredne cetiri godine sa grafickom koja podrzava DX10.1? Nisam. Takodje sam rekao ako je tacno da je Dx10.1 brzi od Dx10 30% znaci AKO JE TACNO, to je postavljanje pitanja a ne tvrdnja da je nesto tacno.

Poslednja izmena:
idemo u off topic

Mocice i ATI da radi fiziku i to oba tipa (Havok i physix). Kod GT200 prednost je CUDA ali ko zna kada ce to i kako ce reagovati Intel. Ne bi me cudilo da plate softverske firme da ne podrze CUDA-u.

A zaboravio si da Radeoni vec dve generacije podrzavaju DX10.1 pa niko nista. Tek sada se prica o igrama koje su DX10.1

P.S. Po meni ako je tacno da je DX10.1 30% brzi od DX10 onda je to prva stvar jer napokon ce se izjednaciti sa DX9 po brzini ili ga prestici.

Zarzano nema sta. Eto i ja sam se zarazio :D

može ati već neko vreme da radi sa physix-om. primeri su prvo xbox360 koji ima i ati grafiku i physix čip i nintendo Wii, koji takođe ima neku verziju physix čipa i pogađate atijevu grafiku (u rangu x1300 modela). sledeći logičan korak je i da radeoni dobiju physix drajver pa da se igramo.

a sad malo da se vratimo na temu.

lik koji je započeo temu garant više ni ne svraća ovde ali još jednom da ponovim

8800ultra ispod 10000din= OK (ali nema šansone)
4850 trenutno 10900 i tačka.

Da, trebao sam da kazem sa svim igrama.
:mad:

Jesam ja negde napisao da si obezbedjen naredne cetiri godine sa grafickom koja podrzava DX10.1? Nisam. Takodje sam rekao ako je tacno da je Dx10.1 brzi od Dx10 30% znaci AKO JE TACNO, to je postavljanje pitanja a ne tvrdnja da je nesto tacno.
Sry, pocheo sam da se smejem pa sam se malo zaneo(ne zbog tebe vec zbog takve pretpostavke)
Moje mishljenje o toj pretpostavki jeste isto kao i moje mishljenje o pretpostavki da ce novi Duke Nukem izaci do kraja godine, odnosno bilo bi lepo ali shanse su male.

Katanac se smesi...

i treba :)

Vrh Dno