Šta je novo?

8800 GTX Ultra 768

Ja ipak glasam za Ultru, jerbo Ultra je Ultra...nijedna druga nema takav naziv.Znaci da nema bolje.I vredi svih 800 evra.Pa i vise.Best buy, pravac na ITSvet jos malo pa nestalo.

ma odma dvije pa u Sli! :d Ili triple SLi, u dilemi sam?? :trust:

Ajde da se pridruzim predlogu za temporarily banovanje i za zatvaranje ove gluposti od teme.

Ultra je brza od 4850. procitajte Maxin test. Neverovatno kako se olako prelazi preko cinjenice da ima 768MB i 384bita.

Povlacim izjavu, ULTRa nije brza. U najboljem slucaju po nju je ista kao 4850, a uglavnom je sporija. :(

Poslednja izmena:
Nego, jel 4870 brza od GTX 280?:trust: Nesto mi smrde oni testovi po netu. Izgleda da se GTX 280 preznojava, a ATI bljuje vatru.

A sto se tice ULTRE, dobra je za Line 95, kuglice, tetris i ZUMU.:smoke:

280 je 2x g92 , dakle nista novo.

4870 jeste i te kako nesto novo, samo je pitanje kakva ce biti situacija sa drajverima za igre.

Sto se tice 3d modelovanja, dileme nema.

Sto se tice 3d modelovanja, dileme nema.

sta ti znaci "dileme nema?" bolje je sta?
i mene bas to zanima posto se bavim 3D mdoelovanjem....AutoCAd, 3DSMax i graficka mi nije toliko bitna za igrice koliko da vrti viewport, i jos po mugucnosti u OpenGL-u

E sad svi testovi svih kartica su samo za igre, mene bi zanimalo kako se ponasaju i u drugim aplikacijama...recimo 8800GT, 4850, 9800GTX...

sta ti znaci "dileme nema?" bolje je sta?
i mene bas to zanima posto se bavim 3D mdoelovanjem....AutoCAd, 3DSMax i graficka mi nije toliko bitna za igrice koliko da vrti viewport, i jos po mugucnosti u OpenGL-u

E sad svi testovi svih kartica su samo za igre, mene bi zanimalo kako se ponasaju i u drugim aplikacijama...recimo 8800GT, 4850, 9800GTX...

Sto se tice softvera za modeliranje i grafiku tu nema sta da se prica.ATI je u prednosti u odnosu na Nvidia grafike..Ati daje kvalitetniju staticnu sliku,a Nvidia daje vise frejmova sto je vazno u igrama..Znaci Ati za modeliranje,Nvidia za igranje..:D

LoL
Lepo ti nama reci da li si kupio tu ultru ili ne...ako vec juris nvidiu, znaci da ti ne treba za modelovanje?:D

@Xaver:
Ako te zanima neki konkretan test, daj predlog, rado cu da istestiram ovu moju grafu...a znam da prelaskom sa 7900GTO na 8800GT razlike skoro da nije ni bilo.

Poslednja izmena:
Znaci Ati za modeliranje,Nvidia za igranje..:D

Znachi ATI kartice nisu za igranje ?? :laugh:

Vec je bilo ovakvih izjava ali nikako nemogu da nadjem taj post kad je neko "odvalio"ovo isto a znam da je neki chlan sa forum tu izjavu imao u potpisu. :)

Ako neko zna na shta mislim molio bih ga da postuje link ka taj glupoj izjavi.

:wave:

LoL
Lepo ti nama reci da li si kupio tu ultru ili ne...ako vec juris nvidiu, znaci da ti ne treba za modelovanje?:D

@Xaver:
Ako te zanima neki konkretan test, daj predlog, rado cu da istestiram ovu moju grafu...a znam da prelaskom sa 7900GTO na 8800GT razlike skoro da nije ni bilo.

Aj provrti onaj stari al ako mozes u 1680x1050 posto mu to sasd dodje ko neki standard

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=23832&hl=benchmark

link na rapidu jos radi

Znachi ATI kartice nisu za igranje ?? :laugh:

Vec je bilo ovakvih izjava ali nikako nemogu da nadjem taj post kad je neko "odvalio"ovo isto a znam da je neki chlan sa forum tu izjavu imao u potpisu. :)

Ako neko zna na shta mislim molio bih ga da postuje link ka taj glupoj izjavi.

:wave:
Ja nisam rekao da Ati nije za igranje,vec sam rekao da je Nvidia bolja sto se tice igrica..Naravno ti sa ATI-jem mozes da igras,ali kako ce se ona pokazati to je pitanje..Najbolje je da se vidi uporedjivanje 4850 i GTX280.Pa da se vidi sta je bolje.

ATI jos od 9500pro kartice ima tehnicki naprednije i mocnije kartice od trenutne konkurencije iz nVidie.

To je jasno kada se uporede Fillrate-i , bandwidth i sirova procesorska snaga u FLops.

Kapitalizam podrazumeva postovanje pravila konkurencije, i ne dopusta "obaranje cene", tako da su ATI jevi drajveri namerno osakaceni kako bi u FPS parirali konkurenciji iz nV. Ne bih sad da navodim primere kada je neka kartica / po pravilu posle pojavljivanja sledece generacije/, pretvarala u karticu daleko jacu od svog nekadasnjeg direktnog takmaca.

Ako ne verujete, uzmite pa modujte ATI u FireGL , a nVidiu u Quadro , pa izvrtite testove u Mayi , ili 3dMaxu ili Renderwareu

Pitanje je sta tebi treba, i koliko si vest u cedjenju suve drenovine.

namjerno sakati drajveri, teorije zavjere, truli kapitalizam... Ah, kako extra tema! :d

Kapitalizam podrazumeva postovanje pravila konkurencije, i ne dopusta "obaranje cene", tako da su ATI jevi drajveri namerno osakaceni kako bi u FPS parirali konkurenciji iz nV. Ne bih sad da navodim primere kada je neka kartica / po pravilu posle pojavljivanja sledece generacije/, pretvarala u karticu daleko jacu od svog nekadasnjeg direktnog takmaca.
dakle ATi potrosi grdilo para na razvoj hardvera, i onda ga namjerno osakati drajverima??? :smoke: :wall:

Poslednja izmena:
^I zato nije za igranje, al je za modelovanje kewa:d

Covek, stvarno nemam nista protiv tebe, ali procitaj samo sta sve ovde pise...Zapoceo si temu o kartici koje nigde nema, kao da zelis da je kupis, pa je onda ispalo da se zezas...
Dalje se pretvorilo u gomilu nebuloza- da ultra kosta 800 eura, da nvidia drzi tu cenu u Srbiji ne bi li ljudi kupovali GTX 280, da je GTX 280 u stvari 2xG92, da Ati redom ima bolje kartice od 9500pro(!) i da ih namerno sakati losim drajverima zbog kapitalizma, da je Ati bolji za modelovanje jer bolje prikazuje staticnu (!) sliku a Nvidia za igre itd itd...

Znaci, LOL.

meni samo nije jasno zasto ovaj thread nije uveliko obrisan?!

Ovaj thread para vredi - umalo da kupim 8800 ULTRA :d

da je Ati bolji za modelovanje jer bolje prikazuje staticnu (!) sliku a Nvidia za igre itd itd...
najbolje ubaciti radeon i ati u hybrid crossfire sli, pa kad gledas filmove i slicke, ugasis nvidiju, a za igrice ugasis ati (jeste da je slika losija, ali je fps tad bolji) :d

najbolje ubaciti radeon i ati u hybrid crossfire sli, pa kad gledas filmove i slicke, ugasis nvidiju, a za igrice ugasis ati (jeste da je slika losija, ali je fps tad bolji) :d

Mislish radeon i geforce ;)

To je tacno, ali je takodje tacno da je D10U ustvari 512-bitni udvostruceni g92 On-Die.

Takodje da se osim novog PureVidea , ni u cemu ne razlikuje od pomenutog.

A sto se atijevih modela tice, setite se 9600 vs 5600 , 9700 vs 5900 , x1600xt vs 6600gt, ...

To je tacno, ali je takodje tacno da je D10U ustvari 512-bitni udvostruceni g92 On-Die.

A sto se atijevih modela tice, setite se 9600 vs 5600 , 9700 vs 5900 , x1600xt vs 6600gt, ...

x700 je bio protiv 6600gt, tek posle je dosao x1600

ja sam mislio da sam ja saljivdzija, kad ono... :d

Nazad
Vrh Dno