Šta je novo?

8800 gtx sli

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

datorec

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2006
Poena
319
jel mogu u sli da se stavljaju kartice razlicitih proizvodjaca? i kako bi to radilo?

hvala!!!!!

p.s. nadam se da neko na ovo moze da mi odgovori jer na prethodno pitanje nisam dobio odgovor

nVidia je uvela takav vid podrske jos od Forceware 81.94 revizije drajvera.
Dakle moze SLI sa grafikama istog chipa a razlicitog proizvodjaca.

PS. "slabija" (sa manjim klokovima, ako je takva situacija) kartica uvek ide u primary PCI-e slot (obicno prvi slot ka procesoru)

Poslednja izmena:
Mislim da je u ovoj situaciji bolje smanjiti klok jace kartice tj. izjednaciti ih 🙂

8800gtx su kartice istog proizvodjaca i bez ikakvih problema ce da rade. Jedino imaju razlicite nalepnice na sebi 😉

Jedini (eventualno) problem moze da predstavlja slucaj da ti nova kartica ima noviji video BIOS pa da moras da flesujes staru. Desava se da nece da rade zajedno ako su im biosi razliciti.
Elem, Marko[ns] ti je dobro rekao, bez barem 24" monitora i 1920*1200 sta ce ti 2 GTX-a?

radi sve bez problema iako je jedna oc. ne treba da se flesuje nista. namestio danas i radi bruka.

znaci igraces crysis(kad izadje) na max :d
uradi testove, 3d mark i postuj

radi sve bez problema iako je jedna oc. ne treba da se flesuje nista. namestio danas i radi bruka.

Pored ponekih moderatora ovde, sad imas ubedljivo najjaci graficki sistem na forumu.🙂
Medjutim, zar ti nije malo bezveze da imas dve graficke vredne cca 1000e na monitoru od 400e?
Bolje da si uzeo novi Samsung 245B za 600e, a drugu graficku kad stigne vise dx10 igara.

daj sliku kucista inside 🙂

ne bih se ja uopshte bunio da imam taj monitor od "samo" 400 evra....

A inace daj rezultate,bash me zanima kako radi....

Mada je smeshno bez nekog Quada ili bar e6700 ili sl da se teraju te dve grafe...

Poslednja izmena:
ne bih se ja uopshte bunio da imam taj monitor od "samo" 400 evra....

A inace daj rezultate,bash me zanima kako radi....

Mada je smeshno bez nekog Quada ili bar e6700 ili sl da se teraju te dve grafe...
bilo bi idealno kupiti q6600 za nekih 4-5 nedelja, tad ce kostati izmedju 250-300e kod nas.
ps: ni ja se ne bi bunio na imam 226bw :-devil-: ili bar 225bw 😉

Iskreno, mislim da je stavljanje high-end kartica u SLi u ovom trenutku čisto bacanje para. Što naravno ne znači da to ne treba uraditi ako se ima para za bacanje 🙂

evo danas cu imati priliku da probam Asus 8800gtx 768mb na Sempron64 2800+ 754🙂))

Bas me zanimaju rezultati, i u kakvoj ce ljubavi biti stari dobri Sempi i ova "bomba"🙂

testni sistem ce biti (Semp64, 512Mb ddr, i 19"TFT, i naravno 8800gtx koji ce imati vise rama nego sto postoji na sistemu🙂 )

Poslednja izmena:
evo danas cu imati priliku da probam Asus 8800gtx 768mb na Sempron64 2800+ 754🙂))

Bas me zanimaju rezultati, i u kakvoj ce ljubavi biti stari dobri Sempi i ova "bomba"🙂

testni sistem ce biti (Semp64, 512Mb ddr, i 19"TFT, i naravno 8800gtx koji ce imati vise rama nego sto postoji na sistemu🙂 )

izbacicesh rezultate ko ja sa X300😀

Zashto bi rezultati bili loshi na x2? Jel' po vama 8800gtx u sli smanjuje cifru kod super pi rezultata ili daje soma markova vishe zbog procesora [dok u igrama je to totalno nebitna stvar].

Danashnje igre ne znaju ni dual core procesore da koriste kako treba, a da ne pricham o nekom quad-u

Da li ti to kazes da je procesor u igrama totalno nebitna stvar ? I da nije bitno koji je procesor potreban za 8800 GTX SLI ?

mnogo jak proc je bitan u ovom slucaju,jer SLI sa GTX-evima je ubistvo....

Ja potpisujem da ce u markovima sa Quadom imati bar dve-tri hiljade poena vishe...

slazem se, gledao sam neke testove na netu, ako nadjem link napisacu ga

Zashto bi rezultati bili loshi na x2? Jel' po vama 8800gtx u sli smanjuje cifru kod super pi rezultata ili daje soma markova vishe zbog procesora [dok u igrama je to totalno nebitna stvar].

Danashnje igre ne znaju ni dual core procesore da koriste kako treba, a da ne pricham o nekom quad-u

pazi kad ti je za 8800GTS 320Mb X2 na 2.6GHz, 2.7GHz minimum..mozesh misliti koliko je bitan i koliko tu C2D doprinosi poenima u markovima..

Evo ovako, imam 8800GTS i E4300@3GHz i sta da vam kazem sem da jos uvek reziltati rastu skoro linerano sa Overclockovanjem procesora. Znaci na 3GHz 16550 na 3.18GHz 17400. Zakljucak je da E4300 ni na 3GHz ne moze da izvuce max iz 8800GTS, zamislite onda sa je potrebno za 2X8800GTX.

htedoh da okacim neke slicice ali nesto mi ne polazi za rukom zao mi je mozda sledeci put

Evo ovako, imam 8800GTS i E4300@3GHz i sta da vam kazem sem da jos uvek reziltati rastu skoro linerano sa Overclockovanjem procesora. Znaci na 3GHz 16550 na 3.18GHz 17400. Zakljucak je da E4300 ni na 3GHz ne moze da izvuce max iz 8800GTS, zamislite onda sa je potrebno za 2X8800GTX.

u igrama ti ne raste tako drastichno koliko u markovima..fora je shto oni nameshtaju da procesor radi posao grafichke u jednom delu..kada budu projektovali karte tako da one rade svoj posao a procesor svoj onda nece biti problema oko zagushenja..
kontam da X2 na 3.0GHz je dovoljan da se GTS ne zagushi a sve preko toga je dobitak u jako malim procentima..

Pa ne znam bas. Na starom kompu sa Veniceom i 6800GS mi je bilo skoro svejedno na koliko radi procesor, svega 500 markova razlika izmedji 1.8GHz i 2.7Ghz, tacnije 6100VS6600. No verujem da je u igrama razlika ipak manja.

Poslednja izmena:
u principu bilo koji dual core na 3.0GHz+ ce ti obezbediti 90% performansi grafichke karte da moze da se razmashe..barem bi trebalo..

Prvo 6000+ nije naivan procesor

Drugo ako cu da zbog +-5 fps da pravim frku onda u tom sluchaju neshto nije u redu sa mnom

Trece cenovno nemaju veze sa vezom, a daju skoro iste preformanse u igrama

Chetvrto 60% ovog foruma svoj C2D ne koristi u punom potencijalu

PS: Namena mog proca nisu igre

Prvo 6000+ nije naivan procesor

Drugo ako cu da zbog +-5 fps da pravim frku onda u tom sluchaju neshto nije u redu sa mnom

Trece cenovno nemaju veze sa vezom, a daju skoro iste preformanse u igrama

Chetvrto 60% ovog foruma svoj C2D ne koristi u punom potencijalu

PS: Namena mog proca nisu igre

nije naivan ali mu je cena previsoka za ono shto pruza,mnog jeftiniji C2D kad se nasvira lepo ka shije kako god okrenesh...

a proc ne sluzi samo za igre naravno,osim mozda pojedincima,ali u svakom slucaju ce ti svaku stavku brze odraditi bolji proc tako da ako ima mogucnosti za 2 GTX-a ima i da doda josh malo para za proc i da uziva u "punom sjaju"...:banana:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno