Šta je novo?

8800 gts a opet nista????

To sam ti ja i reko covek nema pojma kako sta funkcionise od hardvera novije generacije, to sto je tebi prodao prvi put je video kad je tebi prodao, pa i necudi sto nije zna da namesti sve da radi kako treba i eto sad dzabe mu diploma nije diplomirao sklapanje hardvera i racunara to je ipak mnogo razlicito od rada i pisanja programa, mnogo me nervira sto se takvi likovi tripuju da znaju sve o racunarima a ustvari su programeri ili tako nesto.

A tek profesore sto volim kad nesto "oprave" :p

Da li ima neko ko bi mogao konkretno da mi pomogne da ga podesimo, da odnesem komp kod njega na par sati, uz finansijsku nadoknadu. Po mogucstvu da ima jaci komp da mozemo da proverimo i kod njega... U obzir dolaze Nis, okolina Nisa ili Beograd (posto sam jednom nedeljno u BG-u zbog posla)...????

Ovaj momak mi predlaze da se prebacim na AMD-a 5000+ i ako sam tek kupio ovaj 4300 c2d??? (meni to nikako ne pije vodu)
Uz napomenu da u svemu sto smo do sada probali, jedino procesor daje slabije rezultate....
u 3d marku 06 na testu za procesor, on jedva gura 1fps...:( znaci neka zezancija ili podesavanje oko njega na stima...

Moze i na PM!

HVALA!!!

Poslednja izmena:
@BuNnY_nIsH, jel tebi prijatelju radi sve kako treba? Mislim, jel rade igrice ne seckaju, ne restartuje se masina, ne pregreva CPU i GPU i slicne gluposti? Ako je to sve ok, onda se opusti i lagano ces vec skontati ako ima problema u cemu je isti. Neko ti je vec rekao da odes na 3DMark-ov forum ili sta vec, idi vidi mozda neko ima slican problem sa istom karticom i procesorom, isto tako udri malo Google pa mozda i tu izguglas nesto, znam da ja jesam dosta puta. Ako su sve komponente ispravne, ako su sve montirane, instalirane kako treba, ako su sve na svom mestu, ako su podesavanja u BIOS-u pravilno odradjena (ako je dirano uopste nesto...) onda posle ciste instalacije ne moze da ne stima, osim opet ako ne postoji neki softverski problem, u tom slucaju neka nekompatibilnost izmedju par programa mozda, driver-a i slicno, pa onda promenis driver za grafulju, pa ako je i dalje isto, skini driver za CPU ili za Chipset ploce itd, itd...moras malo proces eliminacije da sprovedes...

Pa 3dmark 06 u cpu testu i treba da ima tako 1-2fps! Ne znam sta si ti ocekivao...

Da li ikakav uticaj na igre (seckanje ili tako neshto), ima to da li je na HDD neki SATA ili ATA kontroler ili tako neshto....???? Posto ja imam onu losiju varijantu (valjda ATA), i deshava mi se da mi glupava fifa secka tu i tamo, pa bih eventualno i to zamenio, pa da mi bude 100% nova konfig. a na lap topu mi radi extra ista ta fifa sa 512 rama ...:( eee, zivote ironijo....

Poslednja izmena:
Dok mi recimo mnogo zahtevnije COH radi turbo dobro....na desktop rachunaru....

naravno, sve mijenjaj! ;)

... ali ne odjednom. Posle neces znati sta nije valjalo :)

A sad ozbiljno. Mani se vise menjanja! Promena hard diska nece nista da ti ubrza fifu.

ma mislio sam na taj kontroler, kao on bi mogao da bude razloga seckanja u igrama.....meni je sadashnjih 200GB vishe nego dovoljno....

... ali ne odjednom. Posle neces znati sta nije valjalo :)

A sad ozbiljno. Mani se vise menjanja! Promena hard diska nece nista da ti ubrza fifu.

Oce ubrzace mu promena hard diska ali ako uzme Raptora:d

Rodjace,
Ako se neko STVARNO razume u kompjutere, a verujem da u Nisu ima dosta takvih, resice taj problem za 2 sata ili ga NIKAD nece resiti...To sto je decko na ETF-u ne mora nista da znaci, veruj mi...Ja sam totalno laicki citao ovu temu, pola skracenica, oznaka, brojeva i ostalih kurcoboca nikad nisam ni video, ali ZNAM da NIKADA ne bih strovalio 7 glava u kompjuter samo da bih igrao igrice, a da se pritom i sam slabo razumem u to. Ali, ako ti rade lepo te igrice, uzivaj, sta te briga sta kaze 3dmark ili sl. Ja, konkretno, od igrica koristim samo Flight Simulator a imam kompjuter koji je, po standardima ovog foruma i ovih ljudi, kameno doba. Smanjim detalje, smanjim rezoluciju i uzivam u sustini igrice... Ipak, ako si promenio procesor, plocu, memoriju, formatirao hard, reinstalirao Windows, onda je problem u toj grafickoj karti. Napajanje moze samo da ti spzi te komponente ako je lose, a ne i da ti uspori performanse, koliko ja znam. Sta bi ti sad hteo? Da se oformi konzilijum dobrih poznavaoca u racunare (da ne kazem zaludjenika), organizuje ekspediciju do Nisa i uspostavi dijagnozu tvom kompjuteru? Ne razumem stvarno...

P.S. Ako mislite da je moj post nepristojan, izbacite me, ali stvarn nisam mogao da izdrzim...

Vidi,vec si dosta saveta poslusao i sada ti je puna glava i vise ne znas gde si jer sada dobijas i bez veze savete...
Sada si se bacio na procesor pa ti predlazem da ga proveris sa everest-om koji mene nikada nije izneverio...imas tamo 5-6 testova za CPU i svaki ce ti pokazati gde se tvoj rezultat nalazi u odnosu na druge...ako je to OK zaboravi na CPU,i sa istim proveri takodje memoriju...
Drugo na sta se malo obraca paznja je HD...ja ti mogu samo reci da sam sa p4 na 2000+ sa 512DDR presao na x2 3600+ sa 1GB ddr2 kingstona na 800@ i umalo kao i ti nisam upalio komp jer sam jedva primecivao razliku...na kraju sam umesto ATA diska stavio SATA2 i komp je oziveo...ocigledno imas negde usko grlo pa polako testiraj a taj 3dmark koristi samo za test graficke...i moze napajanje itekako da ti pravi problem i to bas sa HD-om,imao sam takvih slucajeva...sve radi ali sa prekidima koja ti mozes a i ne moras da primtes mada se obicno cuju u vidu krckanja...mislim,svasta moze da bude i uopste ti ne zavidim ali seckanja u igricama vrlo cesto znaju da budu uzrok lose komukacije-protoka izmedju HD i memorije...
Skini ako nemas everest 4 i objavi nam rezultate pa cemo da vidimo...kad bas nemas nikoga da probas graficku u drugom kompu...

Da je problem sa HDD-om seckalo bi mu sa svakom igrom verovatno, isto tako i da je u pitanju napajanje, nece HDD i napajanje da biraju koja im se igra svidja pa da seckaju gde oni hoce...CO je dosta zahtevna igra ako ona radi kako treba onda je sve ok. Koji jos problem ti imas sem malog skora u 3DMark-u?

Da je problem sa HDD-om seckalo bi mu sa svakom igrom verovatno, isto tako i da je u pitanju napajanje, nece HDD i napajanje da biraju koja im se igra svidja pa da seckaju gde oni hoce...CO je dosta zahtevna igra ako ona radi kako treba onda je sve ok. Koji jos problem ti imas sem malog skora u 3DMark-u?

Sem malog skora u 3d marku, seckanje u fifi, i za sada nista drugo. Mada sam pored toga probao samo jeosh COH koji radi extra na FULL i neki tomb raider legend koji takodje klizi.....

...pa eto, dosta ljudi ti je dalo dosta korisnih saveta, na tebi je da isprobas makar neke. Tebi sve radi znaci kako treba, imas mali skor u 3dmark-u i seckanje u jednoj igri, ja sam ti vec rekao da sa sadasnjom karticom imam za 4000 skoro manji skor u 3dmark-u ali da mi je u igrama opet veci FPS, drugim recima **** 3DMark. Znaci malo potrazi i ovde na forumu kako da proveris CPU, Graficku, vidi jos par foruma, potrazi na google-u da nema neko slican problem kao ti itd...ti po meni nemas bog zna kakav problem, tako da probaj jos par nekih novijih igara ako sve ide kako treba sedi i uzivaj, batali kupovinu novog HDD-a...

Poslednja izmena:
Sem malog skora u 3d marku, seckanje u fifi, i za sada nista drugo. Mada sam pored toga probao samo jeosh COH koji radi extra na FULL i neki tomb raider legend koji takodje klizi.....

Shto se seckanja u fifi tiche, moguce da je neki bug, ne treba zaboraviti da vecina nas josh uvek koristi "narodna" izdanja igrica, na mojoj konfi fifa 07, secka i u 640 na low i u 1280 na high znachi nebitno na rezoluciju uvek isto secka, dok sam fifu 06 bez problema gurao u 1024 na high pa chak i 1280 je bilo prihvatljivo. Dok kod druga na Sempromu 2800+ i nf3 plochi, 512mb i istoj grafichkoj sve normalno shto se samog igranja tiche, dok je njemu u meniju nevidjeno spora igra..... shto se 3dmarka tihce ne merem ti pomoc jer o konfi kao tvojoj nazhalost ja trenutno mogu samo da chitam :S:
:wave:

Probaj, za početak da uđeš u bios i daš load setup defaults, pa onda u Win i probaj 3Dmark. Ako ima poboljšanja, onda šteluj bios polako i to je to. Ako nema, onda dio po dio mijenjaj dok ne nađeš kvar.

Probaj, za početak da uđeš u bios i daš load setup defaults, pa onda u Win i probaj 3Dmark. Ako ima poboljšanja, onda šteluj bios polako i to je to. Ako nema, onda dio po dio mijenjaj dok ne nađeš kvar.

BTW, poshto vidim da imash istu graficku i "malo" jaci procesor, da li bi mi rekoa koliki je tvoj skor u 3d marku???

...pa eto, dosta ljudi ti je dalo dosta korisnih saveta, na tebi je da isprobas makar neke. Tebi sve radi znaci kako treba, imas mali skor u 3dmark-u i seckanje u jednoj igri, ja sam ti vec rekao da sa sadasnjom karticom imam za 4000 skoro manji skor u 3dmark-u ali da mi je u igrama opet veci FPS, drugim recima **** 3DMark. Znaci malo potrazi i ovde na forumu kako da proveris CPU, Graficku, vidi jos par foruma, potrazi na google-u da nema neko slican problem kao ti itd...ti po meni nemas bog zna kakav problem, tako da probaj jos par nekih novijih igara ako sve ide kako treba sedi i uzivaj, batali kupovinu novog HDD-a...

Slazem se, za dan dva (posto sam u nekoj guzvi zbog posla), cu josh jednom sa onim likom da odradim reinstall, da skinemo nove drajvere za plocu i graficku, instaliramo neki dobar XP, podesimo karticu, malo OC i vga i cpu, i ako prebacim 6000 u 3dmarku06 (zadnji put je bilo oko 5900), zadovoljan sam i tu se zadrzavam i sa pitanjima i sa dosadivanjem!!!!

Nije pitanje za ovu temu ali se nadovezujem, mi smo OC proc na nekih 2ghz, cuh kao da moze i vishe za svakodnevni rad???

Nije pitanje za ovu temu ali se nadovezujem, mi smo OC proc na nekih 2ghz, cuh kao da moze i vishe za svakodnevni rad???

Eh i jos se pitas sto ti mali rezultat u 3dmark06. 3dmark06 je jako procesorski zavisan, tako da ukupan skor dosta zavisi od procesora, a E4300 na 2GHZ na neki nacin predstavlja usko grlo za 8800GTS! Pre nego sto reinstaliras sistem, gurni taj proc na 3ghz (a verujem da moze bez problema) i vidi sta ti onda kaze 3dmark06.

Eh i jos se pitas sto ti mali rezultat u 3dmark06. 3dmark06 je jako procesorski zavisan, tako da ukupan skor dosta zavisi od procesora, a E4300 na 2GHZ na neki nacin predstavlja usko grlo za 8800GTS! Pre nego sto reinstaliras sistem, gurni taj proc na 3ghz (a verujem da moze bez problema) i vidi sta ti onda kaze 3dmark06.

da znash da hocu....jel ima neko easy objasnjenje kako to u par poteza odraditi (posto ste mi ranije napomenuli da je jednostavno) pa da ja to sada odmah isprobam ili da ipak cekam pa za dan dva sa tim likom da probamo????

da znash da hocu....jel ima neko easy objasnjenje kako to u par poteza odraditi (posto ste mi ranije napomenuli da je jednostavno) pa da ja to sada odmah isprobam ili da ipak cekam pa za dan dva sa tim likom da probamo????
Pa nemoj na brzinu, bolje cekaj tog lika pa gledaj kako on radi pa ces nauciti sta,kako.....

Poslednja izmena:
Posto videh dosta vas sa 8800 gts, na koliko da je kloknem da radi stabilno non stop? Ja imam neki program ASUS smart doctor i odatle moze da se OC jel tako??? tj. znam da moze nego da li je pouzdano? tu mi na 650/1904 pokazuje temperaturu oko 61 stepen....

Poslednja izmena:

Pretrazi malo forum, ima dosta toga o overklokovanju E4300 procesora. Jedino sto bi za svakodnevni rad na 3ghz verovatno morao da stavis bolje hladjenje ali otom potom.

Pretrazi malo forum, ima dosta toga o overklokovanju E4300 procesora. Jedino sto bi za svakodnevni rad na 3ghz verovatno morao da stavis bolje hladjenje ali otom potom.

Ma da, ok za procesor, nego me zanima za graficku, cisto sam snimio da dosta njih koji su ucestvovali u ovoj temi ima 8800gts pa me zanima na koliko radis stabilno...???

Ma da, ok za procesor, nego me zanima za graficku, cisto sam snimio da dosta njih koji su ucestvovali u ovoj temi ima 8800gts pa me zanima na koliko radis stabilno...???
zavisi od primerka do primerka sve ti je to lutrija ali kontam da svaki moze na 620/1920+ i to sa stock-a na taj klok, ne govorim o oc edicijama

Evo kod mene je na 632/985, idle 52-54C full load 70-75C. :)

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    5.4 KB · Pregleda: 65
Kako testirati stabilnost grafe pri OCu, ili se samo gleda temperatura. Imam ovaj MSI 8800GTS oc pa razmisljam dali da probam da vidim dokle ide.

Kako testirati stabilnost grafe pri OCu, ili se samo gleda temperatura. Imam ovaj MSI 8800GTS oc pa razmisljam dali da probam da vidim dokle ide.
Testiraj preko 3DMark 03/05/06. Otprilike neki max je 660/1030(1045), zavisno od primerka....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno