Šta je novo?

8800 GTS 512 zuji

• Začetnik teme Začetnik teme Marac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Uzeo sam novu Gainward 8800 GTS 512 zuji u 2D i 3D. Kad pustim neki film ili sad kad ovo pišem grafička ispušta neki visoki zvuk.Dok sam u win onda ne cvili.
Mogu to reklamirati, jer sam 100% siguran da je grafička.

da je gigabyte sa zalmanom to ne bi bilo čudno, al gainward - tu nešto ne valja.

Uzeo sam novu Gainward 8800 GTS 512 zuji u 2D i 3D. Kad pustim neki film ili sad kad ovo pišem grafička ispušta neki visoki zvuk.Dok sam u win onda ne cvili.

ako ti je karta nova sa garancijom, reklamiraj.

Meni zuji (cvili) ASUS 9600gt, ali kada vrti kocku u ATI Tools. U igrama tek kada otvorim kuciste i oslušnem, čuje se slabo krčanje.
Vredi li to reklamirati?

Aha, i zamijeni za ATI, jer skoro sve NV8 i NV9 kartice zuje. :d

Salim se, sasvim normalna pojava, drugi dio gornje recenice je trula istina. 🙂

Ne znate vi sta je buka, ova moja kada se zavrti to je strasno, moracu neki dobar cooler da nadjem. Jel ima neke preporuke, a da se lako mogu naci kod nas? Koliko vidim mogao bi uzeti CoolViva Pro ili CoolViva Z1.

Nije to cooler nego zavojnice...

Sramota, tolke pare uzimaju ljudima, a zuje im graficke... 😀

Aha, i zamijeni za ATI, jer skoro sve NV8 i NV9 kartice zuje. :d

Salim se, sasvim normalna pojava, drugi dio gornje recenice je trula istina. 🙂

To sam i mislio. Izgleda da pod velikim opterećem (ati tools) baš zuji, u igrama ne bih ni čuo da nisam posle otvarao kućište.
Koliko sam primetio kada je klokujem (770/1850/2100) ne zuji jače tako da se neću smarati reklamacijom.

Poslednja izmena:
Da li kome cvili kad pusti film ili kad je na internetu.

Ne znate vi sta je buka, ova moja kada se zavrti to je strasno, moracu neki dobar cooler da nadjem. Jel ima neke preporuke, a da se lako mogu naci kod nas? Koliko vidim mogao bi uzeti CoolViva Pro ili CoolViva Z1.

Bolje potraži neki AC Accelero S1, trenutno apsolutno najbolje što može da se nađe kod nas (u Srbiji) a cena ne znatno viša od tih CoolerMaster rešenja. 😉

Da li kome cvili kad pusti film ili kad je na internetu.

To je relativno normalno, različite kartice se različito ponašaju na različitim konfiguracijama 🙂D).
Na primer: ako ta tvo9ja zuji na tvojoj konfiguraciji, ne mora da znači da bi zujala i kod drugara na njegovoj...

@marac: reklamiraj karticu

Slazem se, naravno. Sta ce tek za 2 godine da radi kad se nakupi prasina? Upalis komp a cuje se kao da si upalio traktor 🙂

A sta li rade one graficke sa pasivnim hladjenjem? Dal one uopste mogu leti da se ohlade? Dal restartuju kompjuter? Mislim da cu otvoriti temu....

100 posto tvrdim da gyg shit pasivne 8600gt i 2600xt NE rade bez nekog ventilatora koji duva u njih

Po n-milioniti put na forumu... NAVOJNICA, KALEM, PRIGUSNICA... nazovi kako hoces 🙂 Bilo je slucajeva da od (pre)opterecenja pocne i napajanje da zuji.

mozda pomogne: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=163025

btw: bolje da zuji nego da bruji :d

@MARAC: ko to moze znati... sigurno nije u redu da cvili majku mu nije to uredjaj za teranje krtica, komaraca i bubasvaba. Idi je reklamiraj.

Da li može doči do kakvih problema radi cviljenja za neko vrijeme ili če raditi normalno

U sustini ne ako samo zuji navojnica... Moj ti je savet da ipak probas istu graficku na drugom racunaru. Pa ako opet zuji sta da ti kazem osim da probas da je izreklamiras

100 posto tvrdim da gyg shit pasivne 8600gt i 2600xt NE rade bez nekog ventilatora koji duva u njih
Meni je svojevremeno jedan Gigabyte X1650 Pro sa pasivnim hladjenjem blokirao komp u letnjim danima.

I tebi je ok da ti grafika radi na 100c?

Nije se pokvarila, tako da mi nije bitno uopste.
Al' ipak sam sad namontirao jedan intel box na nju, cisto zbog toplijeg vremena, poenta posta je bila da
graficka RADI i bez njega. : )

meni je radila pasivna 7600GT gigabyte al kakve to veze ima sa ovim postom ???

Pitao je nexilion da li pasivne kartice mogu da rade leti normalno, eto to je kao neka veza. 😀

imao sam i S3 trio i Trident i Hercules i Matroxe ma gomilu kartica koje su hladjene pasivno...
Poenta je da je njemu upala falicna graficka kojoj zuje zavojnice. Ko god kaze da je to normalno veoma gresi. Kao sto rekoh u pitanju su graficke kartice a ne generatori tona za rasterivanje krtica.
Tako da prica ko je imao kakvu pasivnu grafiku nema mnogo veze sa ovom temom.

Nazad
Vrh Dno