Šta je novo?

8600gt OC

Ja imam Gigabyte 8600gt koja radi na 600/720/1450, pomocu Riva tunera sam oc na 650/800/1570. Posle igranja od 10min comp se zablokirao, a prilikom restarta se cuo beep jedno 7-8 puta, i posle nije bilo slike, mada se win ucitao. I tako ja ugasim racunar i uplim ga nekoliko puta medjutim sve isto. Na kraju sam izvadio karticu, vratio je nazad, i ona je proradila.
E sad, ovo mi je bilo prvi put da sam uradio oc, verovatno sam nesto pogresno radio, mada googlajuci i pregledajuci ovaj forum nisam nasao da je iko imao ovakvih problema.
Ne verujem da se radi o pregrevanju jer imam jedan ventilator od 12cm pored nje.
Nije mi toliko frka zbog ove kartice jer nameravam uskoro da kupim neku jacu, ali sad se bojim da radim bilo kakav oc na njoj. :)

Pretjerao si sa klokovima zato ti se to desilo.

Pozdrav svima! Imam gainward 8600gt gs 256mb 128bit pci-e... Problem je u tome sto ne mogu da je klokujem vise od 700gpu/1730mem,:mad: def. je 600/1600. Da li postoji nacin da je kloknem vise od ovoga? Npr. neki drugi bios da ubacim, mozda od palita , leadteka..., vmod (ali to je isuvise opsno i nemam pojma o tome):d! Sta vi mislite?:wave:

pa budi zadovoljan i sa tim moj je isao 800/1800 :D sve zavisi od primerka a da moj je bio GS GLH
ili ZP IKP ako je obicno to ti je sasvim lep OC za veci ti ne gine Vmod

Pa dobro, nije da nisam zadovoljan, ali hocu jos malo. Ne trazim vise od 750mhz za gpu i bar 1800mhz za memoriju!:D Da li znas kako da odradim vmod kartice, u pitanju je gainward gt gs ne GLH. Znam da je opasno a ja oko toga bas i ne znam...:p

imam asus gf8600gt 512mb pa bi hteo da je klokujem.
interesuje me preko kog programa to da uradim i kako? sta da uradim...
ja sam skinuo riva tuner ali nemam pojma kako se koristi ili sta treba da namestim u njemu da bi i ona malo brze i bolje radila a da je pri tom ne spalim?
imam asus p5k plocu i procesor mi je intel e6550.

Poslednja izmena:
e da samo bi jos dodao da mi trenutno radi
core clock 540
shader clock 810
memory clock 700
to je sve kako je fabricki.
za koliko to sve mogu da podignem da bi je klokovao a da pritom ne preteram negde i nevrisne mi? sta mi predlazete?

jel to ona pasivna varijanta??

aha, u pitanju je taj model.
sta mislis koliko bi ove cifre mogao da podignem preko rivatuner a da mi radi ok i brze malo?

Poslednja izmena:
malo sam je kolkovao.
samo mi reci kad je podesim na riva tuner sta mislis koliku temperaturu graficka ne sme da mi prelazi, da bi mi sve radilo ok?

Imam Gainward-ovu 8600GT 256mb Golden Sample Golden Hell.

Do ovoliko sam uspeo da klokujem, prema upustvu sa ovog sajta:

Core Clock (defoult) sa 625 na 704
Shader Clock (defoult) sa 1440 na 1622
Memory Clock (defoult) sa 900 na 1030

Jel to dobro,lose,srednje....

Ja ne vidim neka poboljsanja, mozda vrlo malo.

Memorija ti ide odlichno, moja je ishla do 900 mozda malo vishe, alli GPU bi trebao da moze josh meni je u sred leta radio na 800, a mogao je i vishe samo se pregrvao onda.

28b60sz.png

Moja ne moze nikako vise, stavio sam je i na 710, ali posle 5-10min pojavljuju se greske.

Imam 22" monitor , i pokusavam ove nove igre (npr. Call of Duty 5) da igram na 1680x1050 sve na low, e sad, one rade ali kad brzo pomeram mis levo desno malo se muti slika i brzo me onda zabole ochi. Zato i pokusavam da uradim nesto sa grafickom, ali sa ovim overklokom ne vidim neke rezultate, pa se pitam da li negde gresim.

Problem te 8600GT je 128bitna magistrala, chak i mojih 192 bit-a je knap za 1680. Dodushe ATI 4670 iako je 128bit radi dosta dobro, ali svakako kartice sa 256bit magistralom su u prednosti u vishim rezolucijama.

Moja ne moze nikako vise, stavio sam je i na 710, ali posle 5-10min pojavljuju se greske.

Imam 22" monitor , i pokusavam ove nove igre (npr. Call of Duty 5) da igram na 1680x1050 sve na low, e sad, one rade ali kad brzo pomeram mis levo desno malo se muti slika i brzo me onda zabole ochi. Zato i pokusavam da uradim nesto sa grafickom, ali sa ovim overklokom ne vidim neke rezultate, pa se pitam da li negde gresim.

Iskljuci Motion Blur :d

Pa sta predlazes onda, posto nema vajde od ove graficke na 1680x1050.

Dal neku (brzu) 8800 ili 9600...?

zavisi koliko para mislis dadas za graficku...imas za 50e msi oc model 3850...ja jedno 70-80e 3870-ku ili ako vise volis nvidia-u onda imas 9600gso za 60-tak eura 8800gt za oko 80e ili novu 4830-ku za 95e
ps ove cene su za polovne kartice sem za ovu 4830-ku

Poslednja izmena:
Valja li ova?

overclocked gainward bliss 8800gts 320mb

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno