Šta je novo?

8600gt OC

Hvala ti Splintere, pokusacu i sa ATI Tool-om, samo ATI Tray sigurno moze sa Nvidiom da radi za ovaj prvi ne znam, ali probacu.

Uspeo sam uz pomoc Superstarra, u Rivi da pomerim onaj slajder, ali za sada to je maksimum Gpu-a, 940, sto obrni okreni nije lose.

Evo moj novi rez.:d:d:d

Poslednja izmena:
Da malo dignem temu iz mrtvih.. Jel neko probao da flesuje bios na ovim kartama?
ja imam kartu iz potpisa i napucao sam je na 670/940 i tu mi stabilno prolazi sve zivo i visecasovno igranje. Jedna mana ove karte je sto se greje ko zmajev zug i nas defaultu i ovako ocovana(i do 87 stepeni) probacu da je malo ohladim poliranjem i AS5 ako uspem negde da je nabavim.
Nisam u mogucnosti da odradim 3dmark u 1280x1024 ali u 1024x768 daje mi ovako ocovana oko 7250 markova sa e4500@320x9.

Verovatn da ima lose hladjnje, to je mnogo za tu karticu, pogotovu zimi, i leti 'ajde da je ta temperatura, ali zimi nikako nije dobro!

@ ilija

to ti je prevelika temp, posebno za ovaj period, ljeti mozes ocekivati jos +10-ak stepeni!
na svom asusu nisam imao tolike temp ni poslije vmoda gpu na 1.6v (prolazila ati tool na 850mhz za gpu), kada je max temp bila oko 83 C! zbog temp-a, drzim na 1.4v i temp ne prelazi 70 C!
jesi li stavio fan na max?

Znam da je prevelika temperatura ali gpu pocinje da trothluje tek na 115 stepeni .Hladjenje je uzasno single slot a ta njegova zujalica od venta pocinje da duva na 75 % tek na +85 stepeni ,nikada ni ne duva na 100% niti to ni sa jednim softverom ne mogu da namestim ne znam zasto,jednostavno ne prihvata setovanja za fan. razmisljam se za coolviva pro se ali mislim da mi se ne isplati jer mozda uleti i 3870. Kazem probacu prvo da ispoliram kuler i stavim AS5 pa da vidim da li ista znaci,ko zna mozda ovo ne naleze dobro nista nisam zagledao preterano ,samo znam da je bas vrelo ,vreli su svi oni kondenzatori i ispred i iza ovog "hladnjaka" ,ali za divno cudo sve je max stabilno i to uz visecasovno maltretiranje sa ati-toolom bez artifakta i slicno.
A ta zujalica mi je ubedljivo najglasnija komponenta u kucistu. Jedino ne znam gde da nadjem AS5...ili da koristim kechap.. senf mozda..

Sklonio sam ovo G***o od stock hladnjaka i nabacio coolermaster cool viva .Grdosija .Sada je maximalna temperatura koju sam ikada video 51 stepen,a u sobi mi je 30 stepeni tada bilo... Nemam reci.

3DMark05:

12314Marks

700/2000 Nije ni Gigabyte za bacit

Poslednja izmena:
Posto nisam nikada bavio clockovanjem grafickih kartica zanima me koliko ce poboljsati performanse za igrice. naravno pitam za galaxy 8600 ge!!!

Ne nadaj se nekoj "revoluciji".Ako kartica(odnosno chip i memorija koju nosi) nije dorasla zadatku,tu nikakav klok ne pomaze...

Zavisi koje igre igras,ako je to Crysis nece pomoci ni voltmod.
OC graficke kartice ti moze posluziti u nekoj igri gde dobijas 20-tak frejmova i to ti se ucini neigrivo.Tada pribegavas overkloku da bi izvukao max iz karte i dobio nekih 25 FPS(koji su manje neigrivi od onih 20:d) i to ti je to...

Poslednja izmena:
Mislim na Call of duty 4 ....mada mi i ovako radi dobro ali bi voleo 125 zakucanih fps.....mislim na multyplayer!

Brate,ti si bas neki okoreli multyplayer-dzija...:D
Mozes da probas, zasto da ne,samo mi nije jasno sta ce ti vise od 70FPS pa cak i za multi?!

Bash opasan.....pa matori potrebno je.....posto kada dodjes u situaciju 1-1 bliski susret i kada obojica zapucaju tada dobija onaj ko ima vise fps-a...naravno igram clanski

ej ljudi ja moga gainwarda drzim na 677/2016 i sve radi ok temperatura ne prelazi 70 stepeni jel mogu da ga drzim stalno na tom clocku do god je kompjuter upaljen za svaki dan ? neznam kolko mu je max nisam probo ali ovako kad bi stalno radio super :D

stavio sam ga na 702 i pustio 3dmark06 i vidim da je temperatura bila 69 i da je fun radio na 100% samo kad pipnem memorijske cipove opecem se kolko su vreli a ona nema hladnjak preko njih... pa me samo to zabrinjava.... :smoke: a pitam se samo sta ce onda biti posle par sati neke igre...

Poslednja izmena:

evo mojih klokova... sa klokom se izgubilo seckanje u Assasins Creedu na 1680X1050...

Mislim da bi ti puno pomoglo da kloknesh CPU malo. Tih 1.8 je relativno slabo. A taj cepu bi trebao da radi 9x333 bez problema.

BTW evo mog OC podviga po pitanju 8600GT, u pitanju je XFX 8600GT xXx, moze josh malo da izvuche, ali na ovim vrucinama postaje nestabilna.

28b60sz.png

Poslednja izmena:
pa, nisam pokusavao da klokujem sa ovom novom plocom... videcu kad se vratim sa mora sta ova nova moze... stara (945P-S3) nije htela vise od 2.1 GHz...

videt tjemo... ;)
stavio sam da mi klok za svaki dan bude 680/1680/1496, a kad se igra Assasins Creed podigne se na 700/1700/1540... bitno mi je da mi se ne skrati radni vek graficke, jer ova ostaje bar jos jedno 4 godine, ako ne i vise... moji roditelji nemaju obicaj da vrse upgrade racunara, sem ako nesto ne crkne... inace sam trebao da dokupim jedan WD6400AAKS, ali ovo riknjavanje ploce se isprecilo, pa sam morao da kupim nju i jos 3 gb rama jer stari ram (ddr2, 533 MHz, 2gb) nije hteo da radi na ovoj... posle hard diska sam razmisljao o nekoj grafickoj, ali ovako ostaje neko vreme...

@activated1 svaka cas za klok. Moja brljavi na 725MHz za GPU.

@veseliburek nesto su mi cudni ti tvoji def klokovi za kartu meni na def stoji 625/1800/1440

pa shoma,tvoja je GT GS GLH,njegova GS(Samo Golden Sample)..I ja imam Gainward 8600GT GS GLH,memorija ide do 2200,GPU me zeza,nece preko 660...Ima li neko vMod za ovu kartu???

pa shoma,tvoja je GT GS GLH,njegova GS(Samo Golden Sample)..I ja imam Gainward 8600GT GS GLH,memorija ide do 2200,GPU me zeza,nece preko 660...Ima li neko vMod za ovu kartu???
tacno tako...
samo me zanima jedna stvar...
pise mi u uputstvu od ploce da postoji neki C.I.A. 2 koji kao radi O/C proca u zavisnosti od opterecenja racunara... da li je to tacno ili je to neki bullshit?
@shoma: zar vetj na 725 brljavi? kad sam pokusavao da radim neki OC u februaru i kliknuo MAX CORE u Atitool-u poceo je da brljavi na 850-860 i tu mi se zakucao komp... memorija je isto pocela da brljavi i zakucala se na 1850...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno