Šta je novo?

8600gt OC

Hvala puno ljudi, nije bilo lako! :)

Napisao sam iznad drajveri su 169.04.

Rus je daleko iz dva razloga, kartica koju je on koristio nisam proverio ali verovatno nije sonic+ verzija, bez modovanja se u startu bolje klokuju i obicna Palit GT i Sonic bez plus.
To je prva stvar, druga stvar je hladjenje, verovatno ima neku modifikovanu baglamu.
Kinez je prvi udario 'iljadarku sa Palit 8600GT obicnom, memorija je isla do 1800 i nesto, a gpu 1050, ali Kinez je stavio modifikovanu baglamu od bakra tezine jedno pola kila i neki jaci ventilator i drzao temperaturu na ispod 50c, plus ploca je bila van kucista.

@XFX, pa moj procesor radi na 2,9ghz, tvoj na 3,4ghz, to je valjda bar jasno, plus sto Intel daje malo vise poena po nekom nepisanom pravilu, i ja nekad ako budem poterao procesor na preko 3ghz imacu 14K i kusur.

Kurta da te uputim drajveri su mi doneli oko 5000 poena a graficka koja se je solidan primerak pa se lepo klokuje i proc koji muku muci sa 3d markom su im podpomogli :D

Salu na stranu koristio sad 167.26 drajvere ;) zaista su extra cak dodaju i nekoliko frejmova u igrama

ti vrtis 3Dmark o5 a on 06 ;) i plus on ima X2 a ti 2160

@ d0minator
Flight je vrteo i 3d mark 05 i 06 ne bi sigurno uporedjivao moj skor u 05 i njegov u
06 :)) A sto se tice rezova igracu se jos malo, jer od kad sam stavio 2GB RAMA nece da mi se klokuje kako treba jer nema dovoljno struje :D

@ d0minator
Flight je vrteo i 3d mark 05 i 06 ne bi sigurno uporedjivao moj skor u 05 i njegov u
06 :)) A sto se tice rezova igracu se jos malo, jer od kad sam stavio 2GB RAMA nece da mi se klokuje kako treba jer nema dovoljno struje :D

nisam video sorry :) ;) onda ti je to zbog CPU-a :) :d

@moca87, ne pravi mnogo buke, koliko je bucna Chieftec 12-ca na max obrtajima toliko, kada startujem igre ne cuje se nista, ali ozbiljno, buka umerena, doduse malo sam izolovao kuciste.

Pa ja kad ne igram nista,sve ventilatore usporim,pa zato pitam,a inace imam i jedan 8cm vent koji duva direktno u grafiku i chipset,pa zato pitam.
Zavisi od para naravno (ja da mogu ja bih uzeo najbolje sto mogu) da li ce biti ta 8600 ili neka 8800.Ja se nadam boljem :) ali to ne zavisi od mene,jos uvek,da ne shirim pricu.
:wave:

Evo, i ja da se prikljucim, rig iz potpisa, jos se ne zna max. clock (prvenstveno proca, a i grafike, konkretno ROPova):

3DMark05 - 13303
(162.18WHQL@ 730/865 setovanja kao na Benchovim revieowima)

bice to i brze, bar jos 1K, samo polako...;)
P.S. mrzi me da UL sliku, ali ako zatreba, tu je...

Nisam mogao da editujem ^^^ post, pa evo rezova i za Mark06 (ista setovanja kao i za 05 samo default 1280 rezolucija):
Overall - 6388
SM2.0 - 2765
HDR/SM3.0 - 2671

Jel se to stvarno moze softwerski menjati napon na biostaru ili se zezate, posto mi u petak stize biostar 8600gt, a na sajtu pishe da ima neki v-ranger, nesto za napon

EDIT:
Evo ga link ka kartici:
http://www.biostar.com.tw/app/en-us/vga/content.php?S_ID=6

PS. Bice zanimljivo videti rezove, posto ovde niko nema biostara (bar se nije oglasio), jedino sto ce me hebati je CPU, al nema veze.

Poslednja izmena:
Da da biostar jedini poseduje vranger menjas vgpu iz win-a

Dzaba ti napon kad karta nema 6-pin power konektor, v-ranger odradjuje posao super ali na 8600GTS -u jer graficka ima externo napajanje, probao sam dva komada biostar 8600gt i gpu je isao oko 650 a mem skoro da nije htela da mrdne sa def. 1400MHz a koristio sam v-ranger. Uzmite Palit ili Galaxy, mada ne vidim razlog za bacanje para na 8600GT, uzeh najjeftinijeg palita (2600PRO Sonic) i mnogo sam zadovoljniji nego sa gt-om (meni je asus 8600GT isao na 650/1700) i jos je ovaj palit 2600pro 66E sa pdv a kako se klokuje vidite i sami, a ako se neko bavi i 3d animacijom neki ati 2600xt je zanimljiviji od nVidia jer se moduje u FireGL.

Kartu nisam uzeo sa namerom da igram bilo sta jer slusajuci price po forumu ispade da je 2600xt losiji od 8600gt, uzeo sam je zato sto je prejeftina i radi FireGL moda, a kad sam je vec uzeo izvrteo sam : MOH Airborne, Bioshock, Oblivion, Lost Planet, Jericho, Cod4, stalker i na moje iznenadjenje karta na ovim klokovima radi primetno brze od 8600gt u svakoj navedenoj igri, toliko od mene.

Naravno ne uzimam u obzir volt-modovane karte na 900/2200 :d .

Poslednja izmena:
Dzaba ti napon kad karta nema 6-pin power konektor, v-ranger odradjuje posao super ali na 8600GTS -u jer graficka ima externo napajanje, probao sam dva komada biostar 8600gt i gpu je isao oko 650 a mem skoro da nije htela da mrdne sa def. 1400MHz a koristio sam v-ranger. Uzmite Palit ili Galaxy, mada ne vidim razlog za bacanje para na 8600GT, uzeh najjeftinijeg palita (2600PRO Sonic) i mnogo sam zadovoljniji nego sa gt-om (meni je asus 8600GT isao na 650/1700) i jos je ovaj palit 2600pro 66E sa pdv a kako se klokuje vidite i sami, a ako se neko bavi i 3d animacijom neki ati 2600xt je zanimljiviji od nVidia jer se moduje u FireGL.

Kartu nisam uzeo sa namerom da igram bilo sta jer slusajuci price po forumu ispade da je 2600xt losiji od 8600gt, uzeo sam je zato sto je prejeftina i radi FireGL moda, a kad sam je vec uzeo izvrteo sam : MOH Airborne, Bioshock, Oblivion, Lost Planet, Jericho, Cod4, stalker i na moje iznenadjenje karta na ovim klokovima radi primetno brze od 8600gt u svakoj navedenoj igri, toliko od mene.

Naravno ne uzimam u obzir volt-modovane karte na 900/2200 :d .
DAmn, a ja se bash ponado

@Pnjaf,

Ej Pnjafu, u kakvoj ti zabludi zivis, ili samoubedjenju... Sem naravno tih 3d renderinga.

Poslednja izmena:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=144216

Necu bre sa vama da se prepirem, tome kraja nema :D. Pogledaj performanse iz sticky-ja, testirao sam masine paralelno, ne vidim sta je sad tako veliko iznenadjenje. I jedno pitanje, jesi probao i geforce i radeon ili pricas na pamet ?

Poslednja izmena:
@Pnjaf,

Ej Pnjafu, u kakvoj ti zabludi zivis, ili samoubedjenju... Sem naravno tih 3d renderinga.

Pa chovek ima svoje misljenje i shta sad. FIno ti je reko da probash i jednu i drugu kartu.

Moje mishljenje:
Kontam da je ta prepirka 2600 vs 8600 tako glupava da me chudi kako da niste uvideli ovo: neke igre su optimizovanije za radeone, a neke za nvidiu, i sad ako je neka karta u jednoj igri bolja za 5 frejmova (izem ti 5 frejmova), odma se govori, uff kako je gadno dere, itd. U nekim igrama je bolji 2600, a u nekim 8600, dok 3dmarku ne verujem bash puno.

Pa znam da su neke igre optimizovanije za ati neke za nv nisam noob i racunarima se ne bavim od juce, ja sam u gornjem postu govorio o konkretnim igrama. Pazite svako ima svoje iskustvo i misljenje, nisam sad dosao da bilo koga ubedjujem da je bolje ovo ili ono ali kao sto kazem ove zakljucke sam ja izvukao poredeci te dve karte, na klokovima koje sam naveo. Ovo sam izneo da podelim svoje iskustvo, mozda nekome bude i korisno, so NHF and keep on computing :D

Poslednja izmena:
Pa znam da su neke igre optimizovanije za ati neke za nv nisam noob i racunarima se ne bavim od juce, ja sam u gornjem postu govorio o konkretnim igrama. Pazite svako ima svoje iskustvo i misljenje, nisam sad dosao da bilo koga ubedjujem da je bolje ovo ili ono ali kao sto kazem ove zakljucke sam ja izvukao poredeci te dve karte, na klokovima koje sam naveo. Ovo sam izneo da podelim svoje iskustvo, mozda nekome bude i korisno, so NHF and keep on computing :D

Pa znam da svi znate da neke igre rade bolje na nv, a neke na atiju, vec sam teo da vas podsetim, i da kazem da je mozda vise subjektivan osecaj koja je bolja karta, dok su po meni one tu negde, neka bolja u jednoj, a neka u drugoj igri, a i to nisu ozbiljne razlike.

Nego da se vratim ne temu:
Pfffff, josh mi nije stigla karta, doci ce u utorak, jer im nije stigla isporuka. Al chim stigne odradicu neke testove

Prvo sam kupio Palit Radeon 2600 DDR3 Sonic, pa sam je vratio, i onda sam uzeo Palit 8600GT Sonic +, tako da sam probao i jednu i drugu.

Intresantna stvar da poredite kartice od 105 i od 65 E...

Nego, pnjaf-men, dal je tvoj overklok 2600tke slucajnost il se izgleda svi paliti /xfx, gainward.../ suludo klokuju ?

I jel moze nekako HDMI-out da se premosti u obican , kompozitni TV ?

Pojma nemam, uzeo sam jednu i evo kloka se za svaki dan na 830/1700MHz, mana je sto se ventilator vrti na 100% stalno, ali resio sam to.

Poredio sam stoga sto i jeste velika cenovna razlika, mislim ovaj 2600pro je smeshan na pogled, karta je dugacka koliko i pci-e slot ali kao sto sam i rekao za 66E cak i da je jednaka sa 8600GT se isplati. Druga stvar je sto ce uskoro (ili mozda vec moze) 8600GT da se nadje za 80-85E nov pa sad vise i nije neka razlika u ceni.

Tako da se u osnovi cela prica sada svodi na to ko sta vise preferira.

Poslednja izmena:
Erotika !

A jel ide neki konvertor tipa HDMI-> Svhs ili RGB-out uz kartu ?
Prilican hendikep ako ne moze na obican tv da se nakaci...

Nesto je lose radila kod mene, i zabolela me glava od silnih *******cija sa drajverima, i rekoh ipak je vreme da se posle kratkog pokusaja prelaska vratim na Nvidiu. Doduse imao sam staro napajanje na kome je 8600GT radio bez problema, a ovaj Radeon je trokirao i radio losije nego 7300GT.

Uz kartu ne ide ni jedan kabl. Za hdmi ne znam, klasican tv-out mi ne treba, ja sa driverima nisam imao problema ali kartu sam uzeo pre dve nedelje.

Zbog ovog nikolas-a cu zapaliti nesto keve mi ;)

To je to za CPU dalje ne ide morao bih da menjam napajanje mada izgleda da kartica moze jos malo

mada 13342 nije lose

Prilozi

• scr7.jpg
    scr7.jpg
    144.4 KB · Pregleda: 92
@Abraksas

nije valjda da sam ja kriv sto imas takvu zverinu od karte i sto sam te naterao da je bolje poteras,xexe.

A ako si zainteresovan za jos malo bolji od tog rez-a,da poteramo tu kartu kod mene zajedno,bas bi bilo interesantno ;) :p

:-devil-:

:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno