Šta je novo?

8600 gts

Manndrak

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2007
Poena
304
Mozda je ovo glupo pitanje ali ...kad ne znam sta da radim.

Probao sam da overklokujem karticu preko Riva tunera ali mi sve stoji i dalje na defaultu?
Jel postoji mogucnost da mi je kartica zakljucana? I ako jeste jel moze da se otkljuca?
Ili...mozda ne znam da korisim Riva Tuner?

Mozda je ovo glupo pitanje ali ...kad ne znam sta da radim.

Probao sam da overklokujem karticu preko Riva tunera ali mi sve stoji i dalje na defaultu?
Jel postoji mogucnost da mi je kartica zakljucana? I ako jeste jel moze da se otkljuca?
Ili...mozda ne znam da korisim Riva Tuner?
To je odgovor na tvoje pitanje
Verovatno nisi isao na apply ili tako nesto:smash::smash:

Ma za toliko znam, nego da li postoji neka opcija koju treba da ukljucim ili...samo podesim clock i apply?

pa moras da pomeras klokove na performance 3d

ok to sam i radio i kad kliknem ok ili apply sve se vrati na staro.

e jel si instalirao onaj expert tool ako jesi onda ti on drzi klokove ili ga deinstaliraj ili klokuj preko njega

Ok expert tool mi takodje nije davao mogucnost overkloka, pa sam ga deinstalirao i opet imam isti problem u rivi. Sve mi lici kao da mi je kartica zakljucana. Jel to moguce i da li moze da se otkljuca nekako ako je to u pitanju?

Ili mozda ima neka opcija koju treba da ukljucim koja bi mi dozvolila overklokovanje?

Hajde postavi neke Screen shotove, ovako mozemo samo da nagadjamo?

Kada budes odradio klokovanje iz rive pokreni neku 3d aplikaciju, recimo onu kocku u atitool-u i iz rive prati preko monitoringa da li ti je povecao klokove

Poslednja izmena:
Skini zadnje drajvere za kartu, rivu 05 .U samoj rivi postavi performance 3d kao sto ti je rekao @ FXGT i iskljuci test opciju.
Ako ti je ukljucena test opcija i ti je ne startujes posle podesavanja oc-a , onda se sva podesavanja vracaju na fabricka setovanja.

Mene interesuje da li je neko ocovao 8600 GTS Gigabyte sa PASIVCEM ??? Posto kartica ima neverovatno nisku temperaturu i sa njim, pretpostavljam da se moze malo kloknuti samo ne znam koliko. Ovih dana je temp do 45 (sada 43) na idle a leti dok je bilo milion stepeni nije isla preko 55 a u igrama ne prelazi 60 (leti).

Isti problem sam imao sa mojom starom Asus 6600GT top. Jednostavno klokovanje iz riva tunera i drajvera (coolbits) nije bilo moguce.

Ali zato PowerStrip is SysTool klokuju bez problema.

Nece pa nece sve sam probao.
Jel moguce da je jednostavno zakljucana?

Sad sam probao i PowerStrip i opet isto. A Sys tool nisam mogao da nadjem da downloadujem.

A jel ima veze mozda sto imam vistu?

Tesko da je vista problem

ok to sam i radio i kad kliknem ok ili apply sve se vrati na staro.

A koji su drajveri? Ako su drajveri koje si dobio uz karticu, mozda oni prave problem. Skini drajvere sa nVidia sajta i najnoviji RivaTuner. Trebalo bi da proradi... :wave:

Poslednja izmena:
da znam i ja sam to primetio upravo malo cas i vratio stare drajvere

cekamo novu rivu valjda ce moci oc

Znaci da ne instaliram te nove drajvere i da cekam novu rivu?

da sa novim drajverima nema oc preko rive sad ce oni samo sto nisu sa novom rivom

Mene interesuje da li je neko ocovao 8600 GTS Gigabyte sa PASIVCEM ??? Posto kartica ima neverovatno nisku temperaturu i sa njim, pretpostavljam da se moze malo kloknuti samo ne znam koliko. Ovih dana je temp do 45 (sada 43) na idle a leti dok je bilo milion stepeni nije isla preko 55 a u igrama ne prelazi 60 (leti).

Imam istu i ne treba mi nista jace sto se tice OC. A sto se tice temperatura bogami meni je u igrama oko 80 leti sto znaci da izgleda tebi nesto ne meri dobro . Imam chiftec senzor i on prijavljuje neki put i 85c.

Meni je na asus 8600gts silent idle temp oko 45 stepeni na sobnoj temperaturi od oko 20 stepeni

Ljudi.. ja imam XFX 8600GTS XXX i nema sanse da je klokujem znaci vraca sve na default isto kao mandraku .. drajveri su najnoviji skinuti za grafiku i riva je 2.06 .. postavljam isto pitanje .. moze li da se desi da je zakljucana za klokovanje .. expert tool nemam u add or remove .. sta da radim?

...smor... asus 8600gts silent isti problem...dok ga testiram u ati tool 0.26 opusteno radi na 800/2000...ali cim namestim da prihvati to setovanje, radi na njemu dok ne pokrenem nesto od 3d i odmah vraca na 675/2000...probao i sa rivom i sa ntune...i sta sad u cemu je fora, oce li se javiti neko iskusniji?!!!

HVALA!!!

Vrh Dno