Šta je novo?

8350

• Začetnik teme Začetnik teme lukac3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lukac3

Cenjen
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poena
169
Moja oprema  
Mobilni telefon
84123741729
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Stavio sam trenutno u pc fx 8350 sa fabrickim kulerom napajanjem od 700w novom plocom i ram memorijom, e sada imam problem pri paljenju to sto kuler na procesoru pri paljenju zavrti pa ugasi i onda posle 2,3 sekunde krene normalno da radi?
Da li je to normlano ?
Inace u pocetku sam imao problem kad upalim pc krene da radi pa se sam ugasi i onda krene normalno da radi, pa sam ja onda krenuo kablome opet da staljvam iz napajanj i kucista i sredio sam to, ali ostaje problem(mozda i nije problem) sa kulerom

Koja ploca je u pitanju? Verovatno nema problema, jednostavno tako funkcionise, ako pc radi kako treba onda nemas brigu...

Izgleda da nisam lepo neke kablove spoji sada pali sve ok-ej 🙂

Vodi racuna, sta da ti kazem, ne bi smelo da se desi da taj box kuler nesto zastane i sl., jer je i onako na ivici da odrzi taj cpu, sto se tice grejanja...

Ja imam i fx8350+evo212 i i7 4770+d14 i svi kuleri kad pritisnem power dugme se zavrte, stanu i nastave da se vrte ako si na to mislio. A posto mi je uvek upaljen coretemp do danas nisam primetio nijedan spike u temp tako da sve radi kako treba.

Zavisi od temperature sobe, meni fx takodje sa box kulerom isto tako zastane a stari athlon u drugoj sobi gde ne grejem ne radi dok se ne podigne windows...

Moguce da ima veze sa plocama i biosima, kod mene na ovoj iz potpisa radi od samog pritiska dugmeta i to bas na vecem broju obrtaja sve dok ne ucita win i AI suite softver gde sam napravio fan profil po mome, a nisam imao tako nesto ni na predhodnoj MSI ploci, gde je prvo radio AthlonII a posle PII x4 965....

I kod mene odma zavrti vent. na stock cooleru i nema nikakvog zastajkivanja, na stranu to sto je stock kuler uzasan.

To ti je normalno, dok ne postigne radnu temperaturu, a i sve zavisi od ploce biosa itd.. al nema sta da se sekiras...

@lukac3

Kada upalis racunar i kada udjes odmah u BIOS. Koju ti temperaturu pokazuje za CPU?

rr sam pc sada i pokazao je u bios-u 37.

To ti je ok temperatura. Inace CPU temp je u stvari ocitavanje temperature Socketa.
Ona je vecinom veca nego temperatura za Core. Kod mene je obrnuto zbog specificnog hladjenja.

U svakom slucaju pozeljno je da zamenis box kuler, jer su 8350 ringle

^Definitivno.
Meni je sa box coolerom temp. pod 100% loada na 4ghz bila oko 72c, sa 212-icom i 4.4ghz ne prelazi 52c, takodje, pod 100% loada.

Da, 212 je bestbuy samo EU verzije koje se prodaju kod nas dolaze sa slabijim fanovima. To jest rade na manjim obrtajima.

@Sh0m1
Ako imas takve temp na full load, ima tu dosta prostora da se nagura tvoj 8350 🙂

Ma plasim se za napajanje :d
Ne znam da li je ovo LC od 600W dovoljno za neki ozbiljniji overclock, s obzirom da na 4.0 vec trosi 125W.

Jasno. Jos ako imas model LC od 600 a realnih 500W
U drugoj temi sam ti video napon. Mogao bi sigruno na 4.6

Da, LC600H, tako nesto.
Pokusacu 4.6ghz, da li bi 1.40-1.41v bilo dovoljno kao pocetna vrednost? Pa ako bude BSOD-a da idem malo vise.

Mozes probati ali ne verujem, osim ako nemas super primerak.
Pre ce biti 1.45v naravno to za load napon sa LLC

Znaci 1.45V i LLC na high, ili nesto tipa 1.42 pa LLC da ga povecava?

Za LLC moras sam da provalis, to zavisi od ploce. Takodje cpu VDDA voltaza moze da pomogone u stabilnosti napona koji ti namesta LLC

OK, pokusacu za pocetak 4.5ghz i 1.42v pa ako sve prodje kako treba icicu na 4.6 🙂

Srecno i pipaj napajanje da li se puno greje 😉

Radio je prime 10-ak minuta, oko 54c je bila temperatura i samo mi odjednom oborio klok na 1.4ghz i voltazu na 0.9v. Cim sam ugasio prime vratilo se na normalu?!
Da probam IBT ili AIDA64 stress test, nemam pojma sta je ovo sa prime-om.
I IBT je puko posle drugog kruga na very high. Vraticu zasad na 4.4GHz pa kad budem imao vremena zezacu se sa naponom i ostalim stvarima.
EDIT: Iz nekog razloga p95 obara klokove cim prodje 8 minuta testiranja :d
I na 4.4ghz na kojima mi komp radi stabilno vec 2 dana obori klok. Nema nikakvog obaranja kada igram nesto i sl.
Zasad cu da se manem prime-a i da ga testiram u realnom radu.

Poslednja izmena:
Radio je prime 10-ak minuta, oko 54c je bila temperatura i samo mi odjednom oborio klok na 1.4ghz i voltazu na 0.9v. Cim sam ugasio prime vratilo se na normalu?!
Da probam IBT ili AIDA64 stress test, nemam pojma sta je ovo sa prime-om.
I IBT je puko posle drugog kruga na very high. Vraticu zasad na 4.4GHz pa kad budem imao vremena zezacu se sa naponom i ostalim stvarima.
EDIT: Iz nekog razloga p95 obara klokove cim prodje 8 minuta testiranja :d
I na 4.4ghz na kojima mi komp radi stabilno vec 2 dana obori klok. Nema nikakvog obaranja kada igram nesto i sl.
Zasad cu da se manem prime-a i da ga testiram u realnom radu.
Nisi iskljucio APM u power menagment sekciji i ukljuci high performance c mod

Prilicno sam siguran da jesam, ali provericu opet.

Da sve iskljuci sto stedi energiju i slicno (C1, cool n quiet, core 6 state)

Provalio sam sta je, cim socket temp dodje na 70c, pocne throttle. E sad, dok sam imao stock cooler socket je pod prime-om isao i na 80c i nije bilo throttlinga. Valjda ima neki nacin u biosu da podignem sa 70 na nekih 75-80c limit za socket. Core temperatura je uvek ispod 53-55, ali socket luduje.
Citam po netu da HPC moze to da prouzrokuje, sad cu da ga ugasim pa da vidim.

Poslednja izmena:
Ponavljam se kao papagaj po internetu, da li je to u AOD-u? To je najmerodavnije.

Nazad
Vrh Dno