Šta je novo?

7990 1ghz edition to debut at computex 2012

Ne bih se složio sa tobom.

Po ovome: link AMD je javno izjavio sredinom prošle godine da nema referentni dizajn za 7990 i da je partnerima dao odrešene ruke da dizaniraju svoj PCB kao što je i u prošlosti to radio. Znači trenutno najbrže kartice na svetu su AMD 7970x2 kartice u izvođenju partnera.

Pazi, nije u pitanju dizajniranje sopstvenog PCB-a, nego cele karte. AMD u svojoj paleti nema dvoglavu kartu u poslednjoj seriji, dakle nema 7990, 7970x2 ili kako god. Uostalom da je ima zasto bi je sada ponovo lansirao? :) Drugo pitanje je - kako to da je partnerima dopusteno dizajniranje dvoglavih karti da bi nakon godinu dana AMD izasao sa svojom? Ako je time (dopustanjem partnerima) resena stvar, zasto se sada ulaze napor da se izbaci zvanicna 7990 ?

Moze da se kaze ovako kako si napisao, znaci razdvojeno. Ne treba te dve klase karti svrstavati u isti kos.

Pa ako je novi cip u pitanju onda pokusavaju da proguraju kartu s manjom potrosnjom nego klasicne 7970x2 kao test i usavrsavanje cipa. Zar je to cudno? To je i nV radila ranije.

Nisu izbacili HD7990 zato sto su imali problema sa hladjenjem takvu kartu nisu mogli ohladiti sa rjesenjem(turbinom) kakva je na HD7970 kartici, sad su napravili novo hladjenje za koje kazu da je odlicno, tiho, ima 3 venta i ne sprecava ih nista da izbace HD7990 meni je ovde sve normalno ne znam sta se bezveze prepucavate, sacekajmo da izadje karta da vidimo specifikacije i performanse, a najbitnije da vidimo cjenu ;)

Nisu izbacili dual 7970 karticu jer je prošle godine to bilo totalno neisplativo.
Izbacivati nešto što bi bilo se više grejalo, više trošilo i više koštalo AMD da bi se dobilo nešto u rangu sa konkurancijom bi bio loš poslovni poduhvat.

Zato se nadam da je u ovom 7990 neka revizija 7900 čipa (Sea Islands serije) jer ako su stavili dva 7950XT2 (a najviše miriše na to) ništa bitno neće postići. Jedno da cenom ugroze konkuranciju...

Nisu izbacili dual 7970 karticu jer je prošle godine to bilo totalno neisplativo.
Izbacivati nešto što bi bilo se više grejalo, više trošilo i više koštalo AMD da bi se dobilo nešto u rangu sa konkurancijom bi bio loš poslovni poduhvat.

Zato se nadam da je u ovom 7990 neka revizija 7900 čipa (Sea Islands serije) jer ako su stavili dva 7950XT2 (a najviše miriše na to) ništa bitno neće postići. Jedno da cenom ugroze konkuranciju...

Moguce da su stavili 2x7950, ali onda nece moci konkurisati GTX690 kartici, ali to su sve nagadjanja cim nisu otkrili nista vezano za specifikacije samo slike karte moramo jos cekati :)

Jedno da cenom ugroze konkuranciju...

U celoj priči u ovo najamnje verujem, već duže vremena unazad odustali su od rata cenama sa nvidiom, već i jedni i drugi zacenjuju i precenjuju svoje proizvode.

U celoj priči u ovo najamnje verujem, već duže vremena unazad odustali su od rata cenama sa nvidiom, već i jedni i drugi zacenjuju i precenjuju svoje proizvode.

+1

Precenjuju samo tako :)

Cene su visoke ali AMD kao i ranije radi redovno smanjenje cena.

http://www.anandtech.com/show/6093/...price-cuts-inbound-7970ge-available-next-week

Uzmi za primer HD 7970 GHz edition koji je sada daleko jeftiniji od GTX680 a startovao je sa istom cenom.
Da ne pričamo o prvoj HD 7970 koja je još bila skuplja.

Cene AMD kartica su osetno pale od kada su kartice predstavljene ali je problem što je taj, starting point bio preveliki...

nvidia i intel su gospodari 'snobovskih' cena, ati hardver od kako je u amd-vim rukama je daleko pristupacniji od konkurencije!

A šta je ovo, stigla ti 7990? :D

Sve pare odose na 7990 pa se nema za plocu :p ... to je masina za krckanje, pa je ploca nebitna...trenutno nemam neko obicnije kuciste pa sam morao ovo tek uzeto fractal define r4

Ni manje ni vise nego devil 13 :) Monogo lepa kartica. Jesi je klokovao malo ? Gledao sam juce Asus 7990 ares, kakav promasaj od kartice. Vodom hlade samo jezgra , a naponsku ventilatorcicem... .kriminal

Poslednja izmena:
Radeon HD 7990 CrossFireX Smiles for the Camera

An anonymous tipster left an interesting picture on our doorsteps. It shows a pair of Radeon HD 7990 "Malta" reference-design graphics cards chugging along inside an enthusiast PC. AMD surprised us late last month, when it showed off a reference-design Radeon HD 7990 dual-GPU graphics card, at the Game Developers' Conference (GDC) event. The cards in this new picture appear to be identical to the one AMD showed. The "Radeon" embossing appears pretty clear on both cards, so one can't mistake them for FirePro S10000.

Bearing a new internal codename "Malta," compared to last year's various dual-HD 7970 contraptions that were codenamed "New Zealand," the new Radeon HD 7990 is being designed to be far more energy efficient, and quiet. While the various "New Zealand" cards often featured three 8-pin PCIe power connectors and triple-slot cooling solutions, "Malta" makes do with just two 8-pin power connectors, and a dual-slot cooler. We've been talking to a lot of reliable sources in the industry, and nobody has any clue about a tentative launch date.

Izvor

69a.jpg

lepotice :)

Dajte neki manji spojler. Tahiti ili nešto drugo? :)

Mene intersuje kako su odradili hladjenje, performanse HD7990 kartice su manje vise poznate, jedino mogu popraviti neke stvari kroz drivere koji ce vjerovatno izaci sa ovom kartom.

Kazu 4096SP sto bi znacilo 2x HD7970 na taktu 950/1500mhz, ako izbace dobre drivere mozda i najbrza karta na svjetu bude.

Da dva tahiti XT upakovana, samo da vidimo potrosnju. Zbog potrosnje ova karta nije prija prestavljenja sad ce mo da vidimo kako su to rjesili. Karta ima izgleda 2x8pin treba ocekivati 24 aprila i nove drivere tamo gdje radi CF zasigurno ovo je najbrza karta na svjetu.

Ja sam ocekivao 2 x HD7970 na neki 900mhz, ali na 1ghz i memorija na 6GHZ stvarno svaka cast za AMD.
Nadam se da nece boost bios ubaciti na nju, a i ova cjena pretjerano.

Aj napisi nesto konkretno a ne samo link i bla bla ja ovde nista ne razumem jer mi engleski nije bas naj naj . Ako se vec postoji tema bar da se nesto i pise a ne samo linkovi ka stranim forimima i ne znam ti ja sta ;)

Nazad
Vrh Dno