Šta je novo?

7970 - Coil whine

Ma, drugar je vec nestrpljiv kome treba da prodam staru graficku, a da se sa njima ganjam jos 5 meseci, nesto nemam zivaca. Vec mi je preselo.

Interesantno je da mi je takodje "pomalo" neispravna i stara graficka koju sam kupio u Emiju, od prvog dana. Nju nisam ni reklamirao, buduci da mi ne pravi problem u igrama i u 90% slucajeva u obicnom radu, znajuci da ce, verovatno, isto da me prave ludim.

Ma zovi njihov call centar, kazi da imas reklamaciju i odmah ti salju kurira na adresu. Kazi im karta nije ono sto si ti trazio, pisti itd... Ja reklamirao gigabyte 760 dva puta uzastopno, prvi put zato sto se ventilatori vrteli malo bucnije prilikom podizanja windowsa (da bi posle skontao da je to normalno kod gigabyta). Drugi put jer su mi poslali reviziju 2 iste kartice koja se malo vise grejala. Kad posaljes karticu odmah narucujes drugu na njihovom sajtu i pod napomenu pises razlog narudzbine, koliko si proslu platio, da uzimas ovu u zamenu, razlika u ceni, ili doplacujes ili ti vracaju... Meni se prva reklamacija resila za 10 dana i to zato sto nisu imali na stanju karticu a druga reklamacija za 5 dana. Tako da samo napred dok ne dobijes sta zelis!

Nista od tih informacija nisam dobio kada sam nosio kartu u shop. Da nisi ti narucio kartu? Cujem, drugacija je procedura kada se naruci preko neta, a drugacija kada kupis u shopu. ako narucis jos i imas neka prava, ovako mozes da se slikas.

Poslednja izmena:
Online kad narucis mozes u prvih 15 dana od kupovine da vratis karticu i ako ti se ne svidi, to je razlika, a posle ide koliko mi se cini sve kao i u radnji kad kupis, jer msm da je to za online kupovinu regulisano bas zakonom kao nsto kupovina na nevidjeno, pa nisi dobio ono sto si trazio bla bla i vratis nazad. Bas imas drugu graficku, ja moram monitor da im vracam :D a drugi nemam :D haha show :D

Sta da se radi, sledeci put cu naruciti... Nisam imao pojma, jos se cimao i placao taksi do drugog dela grada, bezveze.

Izvinjavam se na duplom postu, nema opcija edit / delete a bitno mi je da utvrdim:

Da li neko moze da mi kaze, kakva su vasa iskustva sa centrom za zastitu potrosaca? Ne cima mi se sa servisom tamo-vamo, a mislim da su moja prava prekrsena u ovom slucaju.

Po ovom tekstu, mislim da se moj slucaj odnosi na zloupotrebu izraza garancija a mozda eventualno neposteno poslovanje.

http://www.zastitapotrosaca.gov.rs/nadleznost.php?pismo=latinica

Medijacija je besplatna za sporove u vrednosti ispod 40.000 dinara a moja karta kosta bas prigodnih 34.000... Pa razmisljam da ipak pokusam da "isteram pravdu" i pozovem ovlasceno lice zajedno u prodavnicu. Spakovao bih celo kuciste u taksi, da sami cuju na licu mesta. Nece mi biti tesko, da uz sto manje buke i dreke utvrdimo to civilizovano. Da li je medijacija korisna u tom smislu ili mora ipak sudsko vestacenje, ukoliko ne dodje do dogovora?

Znacilo bi mi iskustvo pravnika, ako ima takvih na forumu.

Kako da znam koje kvarove uopste pokriva dobavljac odnosno uvoznik, ko vec. Da li to sto ja mislim da roba ne odgovara "normalnom" ponasanju, znaci automatski da sam ja u pravu? Gde je uopste pismeno naznacen normalan nivo buke u decibelima koje proizvodi coil whine?

Poslednja izmena:
Pistanje zavojnica je relativno normalan problem i to nikako ne znaci da je karta neipravna. Ja imam 8 7950 karata od kojih je jedan Vapor X koji rastura koliko pisti. Gigabyte jedva da se nazire kad se priblizim na 10cm od karte dok se Asusi ne cuju uopste.
Sapphire malo stedi na kvalitetu komponenti i to je to. Koliko para toliko muzike, za 34.000 nisi mogao da dobijes savrsenu kartu. To si trebao prvog dana da im vratis i da kazes da ti ne odgovara, sad je kasno.

Prvog dana nije pistao. Meni i dalje nije jasno kako to moze da bude normalno. Ne bih stedeo da sam znao, naravno. Ne trazim savrsenu kartu, svasta, a 34.000 nije malo pa i da ti rastu pare na drvetu. Ne mora uopste da se klokuje i ventilatori mogu biti bucni ne smeta mi. Ovo zvuci kao da neko kredom skripi po tabli i menja se kako varira framerate.

Poslednja izmena:
Pistanje zavojnica je relativno normalan problem i to nikako ne znaci da je karta neipravna. Ja imam 8 7950 karata od kojih je jedan Vapor X koji rastura koliko pisti. Gigabyte jedva da se nazire kad se priblizim na 10cm od karte dok se Asusi ne cuju uopste.
Sapphire malo stedi na kvalitetu komponenti i to je to. Koliko para toliko muzike, za 34.000 nisi mogao da dobijes savrsenu kartu. To si trebao prvog dana da im vratis i da kazes da ti ne odgovara, sad je kasno.

Sapphire malkice vise stedi na kartama, pocev od coil whine problema, pa zavrsi na nekvalitetu ventilatora. Njihove grafike treba zaobilaziti u sirokom luku.

Pretpostavljam da je Vapor x kvalitetniji, a i da zavisi od primerka. Posto nisam dobio ni jednu od "besplatnih" never settle igara nego samo kartu uz cd sa drajverima i sestopinski konektor, pretpostavio sam da to utice na nesto nizu cenu. Imao sam Safirke ranije i nisu pistale.

Ah, sudbo kleta. Ovo je verovatno jedini slucaj da za manje para dobijes vise "muzike". :)

Poslednja izmena:
Kontaktiraj ih opet i trazi im da razgovaras sa nekim od pretpostavljenih tj da ti daju telefon na koji da se obratis a ne sa serviserima, ili onima iz call centra, oni ce ti uvek reci da je to normalno da se na to ne moze uticati kao sto su meni rekli da je normalno da mobilni utice na rad zvucnika iako je u drugoj sobi odvojene zidom itd pa uzmem drugi par zvucnika oni rade normalno, a da su nastavili da me zavlace posto su zvucnici cirka 3k din lepo bi im poslao pa nek njih nervira tamo, samo sto je kod tebe ozbiljnija cifra u pitanju. A i drugo je kad rudaris pa mozes sve to da stavis u neku sobu gde i ne ulazis i ne cujes a ne ovako da ti pisti pola metra od tebe dok igras nesto itd

Pitacu sutra koje su mi mogucnosti. Kad vidim ove rudare kojima je to skroz kul, pitam se kakve sanse ima da ubedim nekoga ko ima materijalni interes da me zavrne. U srbiji uopste nije bitno da kupac bude zadovoljan, a svemogucim servisima nema ko da stane na rep. A tek prica sa pretpostavljenima... Setim se uvek ludog "direktora" Radijus Vektora. :D

Svi pucaju od zelje da pruze izvanredno korisnicko iskustvo, sprovode bogznakakve ankete korisnickog zadovoljstva, a kad stvarno treba, zaglavis u nekom birokratskom limbu, ostavljas brojeve na koje niko ne zove, cekas neki fantomski deo 5 meseci... Cudi me da nije usla voda u graficku. Letnja je sezona pa je to verovatno hit u servisu.

Poslednja izmena:
Nije to meni uopste cool ali nisam jednom imao kartu koja je cvilela. Na svu srecu nijedna do sada se nije drala kao ovaj Sapphire sada pa nikada nije bio problem. Pretpostavljam da je i tvoja karta isto ovako glasna. Ono sto hocu da ti kazem... Kupio si najjeftiniju 7970 koju si nasao i nemoj da ocekujes savrsenstvo, pogotovu od Sapphire-a. Osim toga imas posla s Altijem... Zelim ti svu srecu. Zato sto kupujes u najjeftinijoj radnji ne znaci da ces najbolje proci.
Ponovicu kao papagaj, sto prvi put na forumu: Ja sam imao gomilu neprijatnih stvari s njima i onda sam prestao da kupujem ista sto ide pre Altija, ista sto oni uvoze i sl. Jednostavno ne zelim da imam nista s njima. I gle cuda, svi problemi vezani za HW su nestali.
Ako ne uspes da resis problem istrpi to kao covek i pamet u lavu sledeci put ;)

Uh, opet Alti? Oni su mi prosli put, greskom stavili 4 umesto 8 gb pa se srecom javio Chinaski sa foruma, koji je tamo radio. Ne znam da li je jos tamo... Tako da mi je to jedno iskustvo bilo skroz pozitivno, ali je i njihova greska bila ocigledna a ja sam imao "vezu". Hm, nije iskljuceno da cu i ja onda tako, ali ne znam sta uopste uvozi Alti. Nesto im ne radi sajt kako treba.

Inace, urezao mi se jedan komentar u vezi cviljenja na netu, lik je ladno izjavio kako u tome uziva i da ima u sebi sadisticku crtu. :D

Evo i mene zanima gde kupovati hw ako ne preko njih ili gigatr*na/ CT-a ??? po meni isti djavo gde god kupio od ove 3 firme samo ces kod altijevih radnji najjeftinije proci, msm ne verujem da jedni dobijaju robu losijeg kvaliteta od drugih, ono ja sam sve preko jedne radnje narucivao i to je bio em*i i za sad sam imao problem sa jednom grafickom, ( bacanje artefakata) hdd ( pistanje u toku rada ) i sad monitor od skoro desni zvucnik probija izgleda ali svakako kod njih pise da oni ne snose nista sto se garancije tice nego da se kupac obrati ovlascenom servisu..

Evo i mene zanima gde kupovati hw ako ne preko njih ili gigatr*na/ CT-a ??? po meni isti djavo gde god kupio od ove 3 firme samo ces kod altijevih radnji najjeftinije proci, msm ne verujem da jedni dobijaju robu losijeg kvaliteta od drugih, ono ja sam sve preko jedne radnje narucivao i to je bio em*i i za sad sam imao problem sa jednom grafickom, ( bacanje artefakata) hdd ( pistanje u toku rada ) i sad monitor od skoro desni zvucnik probija izgleda ali svakako kod njih pise da oni ne snose nista sto se garancije tice nego da se kupac obrati ovlascenom servisu..

Ha ha, cuj ne snose oni garanciju, to NIJE TACNO, oni tebi izdaju garanciju jer su ti oni i prodali robu i NJIHOV je problem da je resavaju. Nemoj pristajati ninasta drugo, sad ces ti biti njihov potrcko. Zamisli da si kupio konfiguraciju, aoni iz 5 firmi nabavljali robu, pa je jedna komponenta iz Nisa a druga iz Subotice. Trcao bi do Nisa i do Subotice da resis, hmm... kako da ne.

Poslednja izmena:
Ha ha, cuj ne snose oni garanciju, to NIJE TACNO, oni tebi izdaju garanciju jer su ti oni i prodali robu i NJIHOV je problem da je resavaju. Nemoj pristajati ninasta drugo, sad ces ti biti njihov potrcko. Zamisli da si kupio konfiguraciju, aoni iz 5 firmi nabavljali robu, pa je jedna komponenta iz Nisa a druga iz Subotice. Trcao bi do Nisa i do Subotice da resis, hmm... kako da ne.

Mislio sam na ovo

" Primetili ste da uz svaki uređaj koji poručite dobijate i odgovarajući garantni list. Shodno tome, robu na servis dostavljate lično ili dostavnom službom u ovlašćeni servis koji je naznačen u garantnom listu. Zakonski rok za rešavanje reklamacija je 45 dana i on teče od dana prijema u ovlašćeni servis. U vezi sa reklamacijama i servisom u garantnom roku, ne postoji nikakva obaveza prodavnice Emmi pa čak ni u organizovanju prevoza uređaja do ovlašćenog servisa. "

Mozes ti poslati njima u njihov servis pa oni salju dalje, tipa ja za monitor mogu poslati njima pa da oni drze monitor kod njih 15 dana da bi rekli pa da zeza zvucnik saljemo ga u ovlasceni servis koji je npr za asus monitore KimT*c, i ja sam prvo kontaktirao njih i dobio odgovor da posaljem direkt njima i to cak treba da se javim i dogovorim posto asus snosi troskove slanja, dok bi kad bi slao alt*ju na servis sam snosio troskove slanja koji nisu mali za monitor od skoro 10kg. Eto pogledaj na njihovom sajtu u odeljku http://www.emmi.rs/informacije_-_ka...ke,_nacini_placanja,_garancije/servis.23.html o tome pricam.

Drugo je konfiguracija, na to ti oni daju 2 god garancije i tjt, zalepljena nalepnica i cao , ako ti rikne kuler moras im slati da oni zamene i to saljes njima jer oni dalju garanciju, zato i sve smanje na 2 god

Svasta.
Sto se tice toga gde kupovati robu... Aman ljudi pa bar u Beogradu imate gomilu radnji, ima i ostalih firmi koje uvoze i rade velikoprodaju, uvek imate neki izbor. Necu da reklamiram nikoga. Nije Alti jedini koji prodaje. Stvarno imaju uzasnu politiku prema kupcima i ako nemate "vezu" bicete osteceni skoro svaki put.
Neko je spomenuo Chinaskog... Sjajan momak, zadnji put sam ga sreo u Gigatronu kad sam reklamirao kuciste. Takvi ljudi donekle mogu da spasu ugled firme ali politika koju firma vodi je ipak presudna. Ako firma gleda da ti otme svaki dinar i ponisti svaku garanciju i sve sto posaljes u servis oni vrate kao ispravno... Kad se opecete vise puta shvaticete da u takve firme ne treba ulaziti ma kakvu cenu da imaju. Bolje je platiti 1000 vise negde drugde.

Svasta.
Sto se tice toga gde kupovati robu... Aman ljudi pa bar u Beogradu imate gomilu radnji, ima i ostalih firmi koje uvoze i rade velikoprodaju, uvek imate neki izbor. Necu da reklamiram nikoga. Nije Alti jedini koji prodaje. Stvarno imaju uzasnu politiku prema kupcima i ako nemate "vezu" bicete osteceni skoro svaki put.
Neko je spomenuo Chinaskog... Sjajan momak, zadnji put sam ga sreo u Gigatronu kad sam reklamirao kuciste. Takvi ljudi donekle mogu da spasu ugled firme ali politika koju firma vodi je ipak presudna. Ako firma gleda da ti otme svaki dinar i ponisti svaku garanciju i sve sto posaljes u servis oni vrate kao ispravno... Kad se opecete vise puta shvaticete da u takve firme ne treba ulaziti ma kakvu cenu da imaju. Bolje je platiti 1000 vise negde drugde.

Pa da ali gledaj ovo npr ti kupis robu kod altija nebitno graficku karticu nebitan proizvodjac i kartica ti ima problem i posaljes je u ovlasceni servis direktno, ne saljes je njima u servis altija u cacku itd jer ce ti oni reci kao padawan-u vasa kartica je ok, i kakve ti onda imas veze sa njima ako je roba poslata u ovlasceni servis, jedino da su u nekom dilu otkud znam pa da i ovlasceni servis zateze oko toga. Ja sam im slao neke zvucnike na reklamaciju i islo je u cacak direkt, nisam dobio garanciju nego onaj papiric samo udaren pecat i tjt, otkud znam kome da saljem osim njima. dok za monitor nisu oni ovlasceni, opekao sam se za graficku da je kod njih stojala 15 dana i poslali su je u ovlasceni servis lupam u ponedeljak a u utorak je reklamacija prihvacena i izdata druga kartica, da bi ta druga kartica stojala u ovlascenom servisu 15 dana jer je niko nije preuzeo da je meni vrati, na kraju sam ih zvao svaki dan i valjda su pop*zdeli i kao pozuricemo sve nema da brinete i posle par dana sam dobio karticu nazad posle 35 dana od predaje a ocigledan je bio kvar. A i alti za dosta stvari nije uvoznik samo preprodaju itd. I da na kraju su mi karticu trebali poslati kurirskom sluzbom jer je vracena u NS u servis gde sam je i predao a ja sam iz ZR pa su je poslali u WinW*novu radnju i ja pitam kao pa nece mi praviti probleme nisam kod njih kupio, i kao ma druze opusteno pa sve je to isto, reko oke nije problem psoaljite tamo... Znam ja da su altieve radnje emi,winowci i pcpraktikovci, mozda ih ima jos ali samo kazem koja je peripetija bila

Poslednja izmena:
Zaključak je da je bolje kupovati online zbog roka od 15 dana. Ja sam tako kod emmi-ja ostvario povraćaj novca za 7950 grafičku (hdmi izlaz problem). Poslali su u servis na pregled, ja insistirao u skladu sa zakonom na povraćaj novca (ne želeći da razmišljam šta će servis da kaže) i dobio u razumnom roku.

Citao sam po netu da se kao zaliju te zavojnice nekim akrilatom (silikonom) da valjda ne bi vibrirale jer to proizvodi zvuk,
probao i to nakon sto sam se oprostio od garancije, ali nije pomoglo.generalno to ne priznaju za zamenu.
Koje sredstvo si tacno koristio? Ako je gusto, nije mozda moglo da se rasporedi. Postoji jedan sprej koji se inace koristi da smiri zavojnice - uretan. To je vrsta providnog laka. Kada se poprska njime, on je dovoljno tecan da prodre izmedju namotaja. Kasnije se stvrdne. Kosta oko 700 dinara.
Mozete i to da probate ako vam nista drugo nije ostalo

886407_BB_00_FB.EPS_1000.jpg

Hm. Situacija se blago zakomplikovala... :)

Servis je, dakle, odbio zamenu uz obrazlozenje da kvar nije uocen. Pitao sam devojku u shopu koje su moje dalje mogucnosti, onda je otisla negde, zvala nekoga i vratila se sa odgovorom da ce mi eventualno "uciniti" da jos jednom isprobaju kartu u servisu predamnom i da im licno odnesem. Rekoh, dobro, i uzmem kartu resen da sutra izadjem s posla kako bih isprobao kartu u servisu posto mi je servis blizu.

Pre toga, ipak, da se ne bih blamirao u servisu jer sam poceo da sumnjam u to da se mozda, nekim cudom, zaista kod njih ne cuje... Odem kod drugara da jos jednom probam kartu, za svaki slucaj. Napominjem da sam je isprobao prethodno kod mene u dve razlicite masine i podjednako glasno su zavijale zavojnice, pa je to bio vise ocajnicki pokusaj u nadi da se nije zujanje samo od sebe misteriozno povuklo, kao sto se i pojavilo.

I gle, kod njega ne zuji! Onda ponesemo ceo njegov racunar sa sve mojom kartom unutra, dodjemo kod mene i - zuji. Struja. Probao sve uticnice u stanu, sve ostalo poiskljucivao, zbog mogucnosti da unosi smetnju u elektricnu mrezu, isto.

Da stvar bude gora, na toj istoj "struji" moja stara karta ne zavija. Odnosno, jedva nesto malo...

Epilog - karta je verovatno ispravna, kod drugara je coil whine u granicama normale, tj cuje se samo kad prislonis uvo, ali iz nekog razloga je "prozujala" kod mene posle 1 dana i zuji nenormalno i dalje. Nema vise nikakvog smisla slati na servis i reklamaciju. Kombinacija moje struje i te karte uzrokuje zujanje. Posto nemam nameru da se selim zbog ovog problema... Ostaje mi jedino da trpim zujanje, kupim neke zvucnike da gruvaju i udarim brigu na veselje. Ili da je prodam jer ne verujem da je jos neko ovakav maler kao ja, uz velike novcane gubitke jer je ne mogu prodati kao novu. Doplata do Asusa u koji se kunu iznosila bi verovatno bezmalo 200e sto mi zvuci kao travestija jer je potpuno identicna karta.

Ako neko ima jos neku ideju sta da radim... Ovi sprejevi i lakovi mi se nikako ne svidjaju, ubicu je na mestu znajuci moju srecu.

Mozda neki UPS da pegla napon? Da povecam ili smanjim voltazu kroz Afterburner? Neka opcija u BIOSU?

If everything else fails, ostaje i da je dam nekome ko zna sta radi i proba da primeni hemijsko sredstvo na zavojnice.

Poslednja izmena:
Hm. Situacija se blago zakomplikovala... :)

Servis je, dakle, odbio zamenu uz obrazlozenje da kvar nije uocen. Pitao sam devojku u shopu koje su moje dalje mogucnosti, onda je otisla negde, zvala nekoga i vratila se sa odgovorom da ce mi eventualno "uciniti" da jos jednom isprobaju kartu u servisu predamnom i da im licno odnesem. Rekoh, dobro, i uzmem kartu resen da sutra izadjem s posla kako bih isprobao kartu u servisu posto mi je servis blizu.

Pre toga, ipak, da se ne bih blamirao u servisu jer sam poceo da sumnjam u to da se mozda, nekim cudom, zaista kod njih ne cuje... Odem kod drugara da jos jednom probam kartu, za svaki slucaj. Napominjem da sam je isprobao prethodno kod mene u dve razlicite masine i podjednako glasno su zavijale zavojnice, pa je to bio vise ocajnicki pokusaj u nadi da se nije zujanje samo od sebe misteriozno povuklo, kao sto se i pojavilo.

I gle, kod njega ne zuji! Onda ponesemo ceo njegov racunar sa sve mojom kartom unutra, dodjemo kod mene i - zuji. Struja. Probao sve uticnice u stanu, sve ostalo poiskljucivao, zbog mogucnosti da unosi smetnju u elektricnu mrezu, isto.

Da stvar bude gora, na toj istoj "struji" moja stara karta ne zavija. Odnosno, jedva nesto malo...

Epilog - karta je verovatno ispravna, kod drugara je coil whine u granicama normale, tj cuje se samo kad prislonis uvo, ali iz nekog razloga je "prozujala" kod mene posle 1 dana i zuji nenormalno i dalje. Nema vise nikakvog smisla slati na servis i reklamaciju. Kombinacija moje struje i te karte uzrokuje zujanje. Posto nemam nameru da se selim zbog ovog problema... Ostaje mi jedino da trpim zujanje, kupim neke zvucnike da gruvaju i udarim brigu na veselje. Ili da je prodam jer ne verujem da je jos neko ovakav maler kao ja, uz velike novcane gubitke jer je ne mogu prodati kao novu. Doplata do Asusa u koji se kunu iznosila bi verovatno bezmalo 200e sto mi zvuci kao travestija jer je potpuno identicna karta.

Ako neko ima jos neku ideju sta da radim... Ovi sprejevi i lakovi mi se nikako ne svidjaju, ubicu je na mestu znajuci moju srecu.

Mozda neki UPS da pegla napon? Da povecam ili smanjim voltazu kroz Afterburner? Neka opcija u BIOSU?

Nije to do struje vec jedan coil ima luft i prozuji usled toga, a kad si odneo kartu kod njega moguce je da se usled toga promenio luft. U svakom slucaju izvadi kartu, "izlupaj" je necim mekanim od po zadi po delu gde su zavojnice pa pokusaj ponovo. Ne znam sta drugo moze biti uzrok. Imao sam ja 7950 Sapphire DUlaX Flex pa je vristala kako je zujala, a sad 10 komad 7970 i ni jedna ne zuji. Ispada da nema pravila, mada su im 7950 sklonije ovoj pojavi.

Poslednja izmena:
@GoranM pa da samo sto je on doneo komp od druga kod koga ne zuji a kod njega zuji sa tim istim kompom :/

@padawan nisam bas siguran koliko ces i sta dobiti sa upsom, i njega ako budes uzimao nije ni on jeftin a koliko negde procitah ako se dobro secam tu problem moze biti lose uzemljenje ali nisam siguran ako nisam pobrkao negde. Uglavnom ako ides na ups naruci online da bi mogao bez problema da ga vratis nazad, ako ides na drugu graficku msm da sa asusom neces imati problema ja nigde ne naletih da je neko imao jer ugradjuju kvalitetne komponente, a saphire kako koju seriju spuca pa kako kome dopadne da si uzeo neku drugu njihovu graficku mozda ne bi imao taj problem.

Prozujala je prvi put cvrsto zasrafljena u kucistu, a takodje smo je transportovali do mene tako. Mislim, moguce je, samo mi ne zvuci bas logicno. Znaci, resenje je svaki put kad prozuji, da je izvadim i malko izlupam? :) Ne znam ni kako izgledaju zavojnice.

Posto se problem javio tek posle OC-a graficke i procesora kroz Kataliste, kontam da je nesto ipak pre do struje/voltaze.

Nemam pojma, elektrika mi je spansko selo. Drugar kaze da je mozda losa struja u celom kraju.

Od sada sve narucujem online, to je bar jasno. :)

Evo slike sa oznacenim coilima. Probaj izvaditi kartu i malko sa druge strane stampane plocice izlupati, ali nemoj preterivati.

Prilozi

• a014c15f_7970-PCB.jpeg
    a014c15f_7970-PCB.jpeg
    82 KB · Pregleda: 72
Ubaci ti to u ves masinu i ukljuci centrifugu da je malo izcentrifugira, onda vise neces imati problema :D Salu na stranu a sta ako ovo citaju serviseri sto nije nemoguce pa odneses opet graficku a oni kazu a ha gospodine vi ste ovu karticu lupali po zavojnicama, ti kazes nisam dokazite, i oni ti pokazu ovu temu :D

Ako nek citaju, mozda nesto i nauce. :p

Ma ne verujem da cu je lupati... Kategoricki sam protiv nasilja, narocito prema skupocenoj IT opremi. :D

Poslednja izmena:
Prodaj karticu, kupi drugu. Sledeci put porucis u ovom Srbistanu karticu preko neta, pa im zavaljas nazad u roku od 15 dana bez da objasnjavas kad vec nemamo normalne zakone k'o svi ostali. ;)

I mozes uzeti 7950 asusa, pogledaj temu o 7950, sinoc je GoranM bas postavio pitanje sta uzeti i sta se dobro pokazalo itd, skraceno asus no1 sto se tice temperature, tisine u radu i kvaliteta komponenti, minus bi bio nemogucnost pravilnog cf ako uparis 2 asusa jer su glomazne pa bi gornja kartica bila u problemu jer ne moze vent da je ohladi kako treba.

Nazad
Vrh Dno