Šta je novo?

7900GS za $199..

• Začetnik teme Začetnik teme ivica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
ivica je napisao(la):
E ovo ima da razbuca..one Ati paljevine kad se umoduje 600/1500...
...ili vise :-devil-:

to je za mene.... tacno toliko kesa mogu da odvojim.... 🙂

bojsa je napisao(la):
...ili vise :-devil-:

Ma da..bre...dodje mi da zabodem neku TC (Turbo Cashe) furdu..da se poshtapnem dok ne izidje ovo a onda...mashala

Ima d aide..u nebesa...i josh ako se otkljuchava na 24px-a...mada neshto sumnjam...ako je to isti chip kao ovaj 7950GT shto da ne...

Kada se da izadje vec jednom...
Znachi...kad videh ovo..ne uzima mi se vishe onaj Bliss...jer ce do trepne blic biti ispod 120 evra...😀

Ma neka x300 polovnjacha ili slichno..ako ona riva ne zavrshi poso...

Taman da se skupi josh malo kintice...🙂))

Samo da vidimo cenu kod nas, ne verujem da ce biti tako niska...sto je steta kartica je dusu i telo dala za vmod i oc :-devil-:

Poslednja izmena:
ma ne morash ni da gledash..koji su frekvencije...odmah se zna da ce biti repriza 7600gs ddr3...samo shto ova ima 256-bitnu magistralu...valjda..i 20px-a..8 vishe
od 7600gs/gt-a a i vs-a je verovatno 7-8.

Pa u pochetku nece biti bash niska...ali ako bude bilo gainwarda verovatno d'oce..😀

Znachi pre pochetka oktobra ne verujem..mada ko ce ga znati..mozda su celo leto shtancovali..😀

Sad sam u nedoumici da li je chekati ili izeti onog bliss-a kao tvog.

Verovatno cu malo da prichekam..da vidim oce li se cena gs stabilizovati..i na koliko...

Sad sam gledao..ove furde..od tc i sl...koshtaju oko 40-50 evra..sho mi mnogo..jedino ako bi izletela neka za 30-tak polvnjacha..

pa verujem da ce ovi nashi da bilduju...cenu na oko 220 evra minimum kda se pojave....mada...kako je krenulo da se glodju sa atijem...moze da bude i manje.

Sa modom ima da obere preko 8-9k u marku 05 ako ne i vishe...mozda i 10k

Evo..nekih procurelih rezultata 7900gs-a

probija 7k na defaultu u 05 i fali mu malo za 15k u 03 dok je u 06 3,5k sm2.0 1650 a sm3.0/hdr 1630

Ma kad se moduje ..tachno shto sam rekao...inache na defaultu nije mnogo brza od 7600gs modovane i klokovane..
To objashnjava ovakvu cenu..
Verovatno ce i driveri das poprave malo stanje..

Znam video sam, a sto se drajvera tice ne verujem da ce mnogo popravljati stanje jer nvidia ima dobre drajvere...ne k'o ATI sa svakom novom revizijom +50% u ovoj igri, +30% u onoj...

Pochelo je pochelo.....Evo Galaxy-ja...Fino...Zalmanche.....
Nece biti to bash jeftino kod nas...

Kako bi to bilo dobro propustiti kroz...olovku..😀

Za te pare vec ima da se kupi X1900GT/X1800XT...

Bojim se da nece biti nimalo jeftina karta. 230 sigurno. Ima da prodjete kao mi sa 6800GS! To je neka karta za prelaznu fazu, malo nize cene a onda kad izadju nove generacije ima da im padne cena da se nece isplatiti ni da se prodaje.
Cela prica mi je jako dobro poznata. Imate solidne karte, mozda treba da sacekate new gen grafike posto se zna da ovo bas nece biti toliko jeftino kod nas kao preko. Mozda SLI do tada. Zato bih da vi sto pre testirate te Blisseve u paru pa da se uporede.
Nadam se zbog vas da gresim, bilo bi ruzno da vam za 3-4 meseca kazem: Eto, sta sam vam rekao...
Oprezno momci, bacite prvo sve na papir pre nego sto se zaletite. Ako karta cupa 7K i 15K def ne mozete da ocekujete da to ide posle moda na 13K i 27K. Probajte prvo SLI sa vasim modovanim!
Mada... Videcemo...

Poslednja izmena:
Obrisao sam post..da ne bih dobio po ushima..

Nego...bice manja cena....garant..🙂

Poslednja izmena:
A ko to unapred može da tvrdi da će se modovati?

I ko bre garantuje cenu? 199$ pretvori u eure i dodaj bar 10% i dobices cenu.
Davce oni to i za dz ali ja necu hteti da uzmem :d
Sve best buy grafike od 199$ su kod nas 220-230e... Videcemo jos dali ce i toliko da bude. Ja bas nesto i sumnjam

koliko sam primetio u nemackoj su club3d i sparkle 184 i 189 evra 🙂

e to je vec lepo od njih ali daleko je Nemacka od nas. Nadam se da ce biti i ovde nesto povoljnije od onoga sto slutim...

e to je vec lepo od njih ali daleko je Nemacka od nas. Nadam se da ce biti i ovde nesto povoljnije od onoga sto slutim...

Inace, i x1900GT ima u Kanadi za oko 170 US$, ali i Kanada je daleko (ustvari, prilicno sam siguran da je jos dalje od Nemacke 😉 )

Pa koliko dalje toliko skuplje...takod a be ne bi chudilo da x1900GT bude skuplji i za 50-100 evra od 7900gs-a.

Poslednja izmena:
Ima ga vec ali za 290e!!! Cisto ako ti se zuri ili ako imas u dzepu a nista u glavi :d

Bezobrazluk!
290 !!!???
Pa GT je jeftiniji!
Verovatno hoce da nekome kazu najnovija karta sa oznakom koju niko nema od tvojih drugara !
I on je kupi ...

Lopovi !

Dobro, tu i je i GT bio 330 ***!

Prema firingsquad-u rek'o bi da je ATI-jev GT i te kako dobra kupovina. Pogledajte samo Oblivion.

Pojavio se danas 7900GS Club 3D za manje od 200e. Na zalost stigla je veoma mala kolicina.

Ma planulo je odmah.
Sad kad se pogleda bolje, kad izadje G80 ima da bude ~150 evra.
Kako su te grafike crna rupa za pare....:wall:

A GT je 290 evra..a ne GS.

Prema firingsquad-u rek'o bi da je ATI-jev GT i te kako dobra kupovina. Pogledajte samo Oblivion.

Najveci problem sa x1900GT je njegov hladnjak, koji je osetno manji od onoga na x1900xt/xtx karticama, tako da neki znacajan overclock sa njim i nije moguc. Npr. kod mene GPU ide do 88c a overklokovan je samo 20MHz (594MHz, fabricki 575). Memorija zato ide i preko 800MHz bez problema. Sa boljim hladjenjem GPU ide i preko 700 ali za te pare onda vec moze da se uzme 1900xt 256MB. Evo i par rezultata, 594/1602MHz:
3DMark 05 - 10180
3DMark 06 - 4936
F.E.A.R. - 70fps (1280x1024, 2xAA, 8xAF, soft shadows ON, sve ostalo na max)

Nazad
Vrh Dno