A jesi ti pokrenuo temu ili Pike![]()
Izgleda je čovek obrisao poruku koja je bila između moje i tvoje Gorane :wave:
Definitivno te kolje procesor. Ja sa c2d 2800 i 7900gs imam oko 5100! :wave:
Daj SM sorove i CPU skor odvojeno
Zahvaljujem se posebno Paradigmi.
Dobili bi bolju sliku kad bi ostavio graficku na istim vrednostima recimo 650/1600 ili 650/1320 a menjao samo brzinu procesora.
Ako mozes probaj, a ako ne hvala i na ovome.
Da si dao prva dva sa istim podesavanjima za graficku sve bi nam se kazalo samo.
ne znam sto poredite globalne 3dmark06 rezultate, ako poredite, onda poredite sm2.0 i 3.0 , a CPU speed i score uzmite kao referencu.
Far Cry Regulator Techreport demo kod mene u 1280x1024 sa 2x7600GS sa DDR3 memorijom daje 166 FPS sa DC Opteronom [email protected] Ghz, dok na 2Ghz daje oko 120 FPS.
Kada se ukljuci AA i HDR, FPS ide i do 40-50 FPS, gde jaci procesor potpuno gubi smisao. Sustina stvari je da u vizelnom efektu nema razlike ni izmedju 120 i 180 FPS, igra tece jednako glatko. Sve druge zahtevne igre mnogo vise "cede" graficku karticu, a ove koje su kao CPU "zahtevne", zapravo dovoljno dobro rade i na matorom Bartonu sa nForce2 plocom i naravno pristojnom grafickom.
Danas se postavlja pitanje gde to obicnom korisniku treba jak CPU. Lepo je to sto C2D kida sve zivo, ali pitanje je koliko to nama zaista treba, osim za merenje duzine polnog organa putem 3D Marka! :d :lol:
Ovako to izgleda kod mene kada je CPU na 2ghz, i kada je na 2.5ghz. Rez. 1280x1024, HDR, AF8X.
fora je sto mu je 2ghz malo, a 2.5ghz dovoljno. Kad bi ga stavio na 3ghz dobio bi 38, a na 4ghz 40fps...na c2d na 2.8 bi dobio isto oko 40. O tome je drfedja govorio.
mene jako interesuje koliko se dobije recimo u FEAR demou sa A64 na 2Ghz i npr. 2.6Ghz. bas me interesuje koliki je dobitak u 12x10 i svim nasviranim sem npr. ss. sa nekom jacom kartom naravno. da vidimo koliko se dobija i koliki je zapravo procesor bottleneck. posebno me interesuje min fps. ajde klokeri sa dobrim kartama i A64 javite se![]()
de to pise ?! to u 800x600 ?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari