Šta je novo?

7800GS AGP mini benchmark

Bas sam naisao na clanak na sajtu The Inquirer-a |link| da ce 7800GS AGP biti predstavljen 7 Februara.
Bas lepo od nVidia-e sto misli na ljude koji su jos uvek na AGP-u! :banana:

Poslednja izmena:
pixel/vertex units 16/6
GPU/MEM 500/1200, AGP

'de ces vise :D

Falcon je napisao(la):
pixel/vertex units 16/6
GPU/MEM 500/1200, AGP

:smoke: vise nego dovoljno!

Zver breeee...živeo AGP.... :guitar:

Najacha karta sa sm3.0 za AGP.....mogu oni to uvek da naprave...ako imaju dosta HSI chipova....sem ako ovo nije native..agp...al' ne verujem po duzini.
Neko ce se obradovati sa i865,nf2,nf3 chipsetom...ako ima takvih josh uvek koji ce dati na grafiku tolke pare a ne na novu PCI-E matichnu.

Karta nije native AGP, vidi se lepo sa slike.

U svakom slucaju dobar potez od nVidia-e!

e, pa kako su ubili agp onako iz "cista mira" dabog da vaskrso! :D

****** onako nikad plocu ne bi zamenio (8rda+)

Falcon je napisao(la):
pixel/vertex units 16/6
GPU/MEM 500/1200, AGP

Ja se izvinjavam zbog sirenja dezinformacija, permutovao sam klokove sa nekom drugom karticom (ili sa svojim zeljama ;)). Uglavnom, evo kratkih specifikacija...

The GeForce 7800 GS has an AGP Interface, sixteen pixel pipelines, six vertex shaders, and a core clocked at 375MHz with the memory clocked at 1200MHz (effective). Price-wise most stores will stock the card at somewhere around the $300 mark

>> preview <<

Poslednja izmena:
@falcon
ovaj poslednji link ka prewiev je PCI-e kartica !
a za AGP sam na par mesta procitao da je GPU/MEM -> 400/1250 !!

@ToxiC
Naisao sam info o AGP kartici ovde a link sa te strane vodi do onog linka koji sam postovao u brzini, nisam ni primetio da je na testu bila PCI-E kartica. U svakom slucaju, mozemo ocekivati dobru karticu, koja i na default kloku :whip: x850XT

Drago mi je sto su se "setili" da izbace G70 karticu za AGP :)

Cek a koja je poenta i sto je ta karta (naj)bolja ako ima 16, 6 i radi na sporijim taktovima od 6800 ultre???

Evo sad videh da u 3d marku 03 ima poena cak manje i od moje karte, dok me u 05 dere za finih 50%.

Poslednja izmena:
Par slika same kartice

7800gs.jpg

7800gs-front.jpg

7800gs-back.jpg

7800gs-side.jpg

Uporedni test 6800GT i 7800GS kartica...

7800gs-6800gt.gif

7800gs-presults.gif

Sorry za slike, nisu velike, 180KB sve zajedno :wave:

Interesantna kartica...samo sta treba ona da predstavlja...to je pitanje...ako je brza od moje 6800Ultra od 5-10%...ako je i toliko...
...zbog cega bi ja kao Hi-End AGP kupac kupio tu karticu ???
...ima isti broj pipeline-ova...shader-a...a klok...manji ???

...ma pokusavaju da izvuku pare od nas sto smo na AGP-u :eek:)
posto ih je ATI Po_ebao u Hi-End trzistu sa X1900 XTX :eek:)))
ATI Rules :eek:)))

Josh ako se otkljucha taj G70...mada malo verovatno....Kako 8 ROP-a u G70..???

Kazem ja josh jednom...neko sa nf3 s393 moze da se obraduje...ako sve ne baci na papir i predje na nf4 ...Intelovci nemaju bash neki izbor sem oni koj josh teraju na i865 i i875 a da nemaju Celerone. E kad bi intel izbacio neku Preslicu ili Cedu Mileta :D u s478 kao sad ovo NV shto je uradio sa 7800GS AGP...al malo verovatno.

nastyjoe je napisao(la):
...ma pokusavaju da izvuku pare od nas sto smo na AGP-u :eek:)
posto ih je ATI Po_ebao u Hi-End trzistu sa X1900 XTX :eek:)))
ATI Rules :eek:)))

Erm.. jel neko ovde pominjao ATI? Anyone? Nije, ovde je tema 7800GS, zato zadrzi svoje komentare na relaciji ATI-nVidia za sebe. Ako ti se raspravlja o high-end klasi imas topic o X1900 seriji.

Sto se tice 7800GS sigurno se moze OC na nekih 425-450 MHz, ako se jos uzme u obzir naprednija arhitektura i by default brza memara trebalo bi da bude brza od 6800Ultra.

Evo reviewa sa FiringSquad-a:LINK

Poslednja izmena:
mLaki je napisao(la):
...Sto se tice 7800GS sigurno se moze OC na nekih 425-450 MHz...

Не бих се баш надао, све што се сада тестира су баш то, тест примерци, и наравно то су најбољи од најбољих, што значи да ће они који се нађу у продаји бити много мање оверклокерски расположени...

Уосталом, док код нас дође биће неких 400-450 евра, а толико се не исплати дати за AGP картицу :p

pa cena bi trebalo da bude izmedju 300 i 350$, sto je itekako manje od 400-450e :)

Wulfgar je napisao(la):
...Уосталом, док код нас дође биће неких 400-450 евра, а толико се не исплати дати за AGP картицу :p

Оно је цена у Америци, а ово је највероватнија цена код нас (по мојој слободној процени :D )

Cene (cifre) ce kod nas biti otprilike iste kao u Americi, samo ce biti u evrima.
Znaci 300-350 EUR-a
Tako je bar uobicajeno

...sa onim ATI sam hteo izmedju ostalog da kazem:
Ova 7800GS kartica je ustvari obican odpadak od 7800 Serije...
znaci verovatno svi neispravni GPU-ovi na kojima neradi svih 20 (24) pipeline-ova...ce da zavrse u ovoj kartici...
A dali je bolja od 6800Ultra...tesko...barem po meni...
Zbog toga sto je uvek bolje resenje Hi-End graficka jedne generacije (6800Ultra) nego Mid-End nove generacije (7800GS)...uvek je tako bilo...osim cuvene FX serije kartica :eek:)
...koja propast :crash:

@nastyole
covece, 7800GS ce da bude naj kartica za AGP !!!
ne mogu da svatim ovako ostre kritike za ovakav potez nVidia-e :zgran:

Па шта очекујеш од хас хардкор атијеваца него да се бунимо :d

Како сада да се хвалим да имам најмоћнију графу за агепе када је видија избацила ово чудо :(

Зна ли се када ће се појавити код нас?

@nastyjoe

Kazes da je 7800GS spada u mid-range?A sta je sa 7600 derivatima?Ispade da ce oni biti(po tebi) jednako brzi kao 7800GS ili 6800U sto je tesko poverovati

Lepo je da Nvidia nije zaboravila na AGP,mada mislim da je trebalo da idu na 7800GT verziju sa HSI bridge-om,tek bi to bila bomba(koju ,istina, bi mali broj ljudi kupio :D )
A Ati bi bilo bolje da gleda da ubaci u ponudu nesto od agp mid range koji je zaista konkurentan u praksi(a ne na papiru kao x1600)

Poslednja izmena:
nastyjoe je napisao(la):
...sa onim ATI sam hteo izmedju ostalog da kazem:
Ova 7800GS kartica je ustvari obican odpadak od 7800 Serije...
znaci verovatno svi neispravni GPU-ovi na kojima neradi svih 20 (24) pipeline-ova...ce da zavrse u ovoj kartici...
A dali je bolja od 6800Ultra...tesko...barem po meni...
Zbog toga sto je uvek bolje resenje Hi-End graficka jedne generacije (6800Ultra) nego Mid-End nove generacije (7800GS)...uvek je tako bilo...osim cuvene FX serije kartica :eek:)
...koja propast :crash:

7800GS koristi cip nove genreacije u odnosu na tvoju 6800Ultra, ima nove mogucnosti i efikasniju arhitekturu, radjena je u sitnijem procesu i kosta mnogo manje da se proizvede. Zagrevanje i potrosnja joj je daleko, daleko manja od 6800Ultra - uzmi samo cinjenicu da 7800GT vuce malo isto ako ne i isto vati u svim okolnostima kao 6600GT. E to sto si rekao za mid-end - hi-end jednostavno nije tacno, mid-end karta nove generacije bice odnosno mora biti brza od najjace karte prosle generacije, tako je uvek bilo tako ce uvek i biti.

Poslednja izmena:
ma nije problem u svrstavanju kartice u xxx-range, nego sama cinjenica da nVidia izbacuje karticu (GPU) nove generacije za AGP, koji je napusten uveliko, ili bar toliko napusten da se ni na koji nacin ne razmislja o istom prilikom koncipiranja novog GPU-a !!!
dali ce uslediti ATi odgovor..... daj Bože, no to nije tema ovog thread-a, ali je svakako za pohvalu ovakav potez :)

mLaki je napisao(la):
7800GS koristi cip nove genreacije u odnosu na tvoju 6800Ultra, ima nove mogucnosti i efikasniju arhitekturu, radjena je u sitnijem procesu i kosta mnogo manje da se proizvede. Zagrevanje i potrosnja joj je daleko, daleko manja od 6800Ultra - uzmi samo cinjenicu da 7800GT vuce malo isto ako ne i isto vati u svim okolnostima kao 6600GT. E to sto si rekao za mid-end - hi-end jednostavno nije tacno, mid-end karta nove generacije bice odnosno mora biti brza od najjace karte prosle generacije, tako je uvek bilo tako ce uvek i biti.
Ovako:
Sve to stoji...cip nove generacije...ali oba imaju 110 nanometara proizvodni proces(ne znam odakle ti informacija za novi proizvodni proces), sto znaci da efikasnost po clock-u ne moze da bude veca od 6800Ultra kartice...
Jeftinije ce da kosta sigurno...zbog usavrsenosti prozvodnog pocesa...ali ako uzmes u obzir moju tvrdnju da ce svi ti procesori da budu ustvari neuspeli 7800GT ili 7800GTX...znaci falicni procesori kojima nerade svi Pixel i Vertex Shaderi...onda tek moze da se prica o jeftinijoj kartici...
Uostalom i da bude novi GPU specijalno pravljen za AGP sa toliko Pixel i Vertex Shadera (16+6) i tim Clockom u istom 110nm procesu...ona nemoze da bude brza od 6800Ultra vise od 10%...
Sve u svemu to je kartica koja treba da zameni 6800Seriju za AGP jer su verovatno prestali da proizvode...sto znaci da ce da kosta oko 300€ koliko je sad od prilike 6800GT...

Sto setice tvrdnje o Mid-Hi-End karticama...ne znam odakle ti te podatke vuces...nVIDIA je imala probleme sa FX5XXX karticama tako da nemogu da uzmem u obzir te kartice jer su bile spore...uostalom 5600 je bila sporija od Ti4800...imao sam tu karticu...
A posto nisu jos izdali zvanican Mid-Range serije 7XXX onda nemoze da se kaze da je brzi od 6800Ultre...
Dok kod ATI-a stvari bas tako i stoje:
9800XT je brzi od X600XT iako je nama u AGP ili ti PCI-E varijanti
X950XT PE je brzi od X1600XT...
Sta vise da pricam...end.

Nazad
Vrh Dno