Šta je novo?

7800 Gtx

illidan

- Bike Camper -
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,605
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, cm atmos 240 - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - fosi audio za3 - kef q350, fiio ft1, all balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
gigabyte mo27q28g
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nvidia GeForce 7800 GTX graphics cards spotted at Computex

By Patrick Schmid

May 31, 2005 - 11:00 EST

Taipei - Graphics cards manufacturers are gearing up to launch boards carrying Nvidia's next-generation graphic processor, Tom's Hardware Guide has learned. The chip, code-named G70, was shown behind closed doors at the Computex trade show today.

Nvidia is expected to officially introduce the 7800 series within the next few days. What we know so far is that Nvidia will name its high-end model not "ultra" anymore, but use the add-on "GTX" instead. A simple 7800 and a "GT" will complete the product line.

The graphics processors will be equipped with up to 512 MByte memory, support SLI and will be built in an 110nm process by TSMC. There is no reliable information on the potential of the cards at this time. However, manufacturers claim the 7800 will "clearly" outperform the 6800.

Sources mentioned that pricing of 7800 cards should be in line with the 6800 series and come in between $550 and $600 for the GTX model. But the almost traditional short supply of the new generation processors is likely to significantly inflate the price of 7800 cards.

Here are the first pictures of a 7800 GTX card:

20050531-nvidia_g70front2.jpg

20050531-nvidia_g70back.jpg

edit: ako ne prikaze slike, idite na ovaj link:
http://www.tomshardware.com/hardnews/20050531_110037.html

Poslednja izmena od urednika:
Ako je ovo 7800GTX, onda imam nekoliko ovakvih u kutiji za alat :d

Pa ova slika je vec bila postovana na Guru3D.com-u😉
I vest o 7800GTX-u!

pozz

Pazi kada su sklonili slike sa THG-a. K'o da je neki Top Secret 😀
A ja zaboravio da ih snimim na hard :wall:

Poslednja izmena:
Ne razumem samo kako Nvidia misli da se sa 24 pipeline-a i izradom u 0.13nm nosi sa Atijevim R520 sa 32 pipeline-a i 0.90nm ???

A ti si siguran da ce R520 imati 32 pipeline-a, how exactly?

Pa gde su slike??? Smrc, smrc. :d

POZ :wave:

Dobro Nedjo..sad ti meni objasni kako se onda isplati npr. uzeti X850XT ili 6800U kad dolaze ovakve zveri...pa cak i da ih stavim u SLI ( Crossfire ) ???
Mislim da je najbolje malo pricekati..pa pazariti...zar ne..??

Pazi, UVEK je bolje pricekati. Ali ima i ona: "Ko ceka, taj ne doceka" 🙂
SLI/CrosFire setapi ce i dalje biti brzi od ovih kartica pojedinacno, ali ce bit mnogo skuplji (ako pricamo u najbrzim kartama).. e sad, svako ce naci svoju kalkulaciju

To je tacno, ali zanimljivo je komentarisati na temu da li izdvojiti (za 99,998% Srba apstraktnih) ~800 e SAMO za 2 kartice koje ces prilepiti u SLI/Crossfire ili za duplo manje uzeti PS3 (naravno, na divljem zapadu) i ZAISTA uzivati u nadrealnoj grafici... Po nekoj slobodnoj racunici zver za igru kostala bi oko 2500 evropskih novcanih jedinica, pa eto bar nekog zakljucka... :eyebrows:

, koje igre mislite da igrate na tako skupim masinama???? Ja uzeh za 200evra 6800le i sa njime cu sigurno moci da jos 6-8 meseci igram sve igre u 1024 sa filterima i max detaljima, onda ga prodam, dodam jos 100 i traje mi jos 6-8 meseci. Zaista ne vidim svrhu davalja tolikog novca, ali to je verovatno stvar ukusa.

RealNS je napisao(la):
To je tacno, ali zanimljivo je komentarisati na temu da li izdvojiti (za 99,998% Srba apstraktnih) ~800 e SAMO za 2 kartice koje ces prilepiti u SLI/Crossfire ili za duplo manje uzeti PS3 (naravno, na divljem zapadu) i ZAISTA uzivati u nadrealnoj grafici... Po nekoj slobodnoj racunici zver za igru kostala bi oko 2500 evropskih novcanih jedinica, pa eto bar nekog zakljucka... :eyebrows:

Kako li cete videti tu nadrealnu grafiku na obicnom TVu??? Ili ce svi nakupovati HDTVe....

Mene samo zanima koje napajanje se preporucuje uz ovakvu i slicne nadolazece karte

Poslednja izmena:
Uskoro ces morati da kupis sopstveni trafo 🙂

Ne razumem samo kako Nvidia misli da se sa 24 pipeline-a i izradom u 0.13nm nosi sa Atijevim R520 sa 32 pipeline-a i 0.90nm ???
Zaboravljate da nVidia još nije predstavila 7800ultra i moguće je da će ultra imati 32 pipeline-a.

jel moze da se moduje ? 😀

u 64p

p.s. i ja sam skoro pooko >200 evra za karticu, pa su ovo samo moje frustracije kada vidim da izlaze novi modeli 😉

Saša Č je napisao(la):
Zaboravljate da nVidia još nije predstavila 7800ultra i moguće je da će ultra imati 32 pipeline-a.
Ne verujem da će biti 7800 ULTRE jer su i Nvidia i ATI prvo predstavljali najbrže čipove, tako da će 7800 GTX biti najbrži Nvidijin GPU.
Biće veoma zanimljivo videti mainstream GPU kada se bude pojavio,pretpostavljam da će biti na nivou sadašnjih modela visoke klase a imaće nižu cenu.

Poslednja izmena:
Ne verujem da će biti 7800 ULTRE jer su i Nvidia i ATI prvo predstavljali najbrže čipove, tako da će 7800 GTX biti najbrži Nvidijin GPU.
Znam ja to, ali mi je teško da poverujem da će nVidia da tek tako odbaci ultru.
GTX mi izgleda kao sadašnji GT sa kojim je nVidia stvorila novu klasu.
Biće veoma zanimljivo videti mainstream GPU kada se bude pojavio,pretpostavljam da će biti na nivou sadašnjih modela visoke klase a imaće nižu cenu.
To većinu nas zanima i tu će biti veoma zanimljivo.
Neke informacije govere da se ne zna hoće li R520 imati 32 ili 24 p, i da se čekaju rezultati 7800 GTX. Moguće je da će R520 imati 32 p ali da će neki biti isključeni.

I posle ovih vesti nekom je jos uvek ps3 monster a on izlazi za godinu do dve kada ce izaci neki 8800 GTX ...

Razlika izmedju GT-a iGTX-a je u tome sto ce X biti sa SLI podrskom, a GT nece!

Da, i prema nekim informacijama, GT ce dolaziti i sa bridge-om u AGP varijanti *(nema nativnog AGP G70 GPU-a) ali ce imati malko sporiju memoriju, pa ce bez obzira na dodatnu elektroniku, imati istu cenu. Ovo je nezvanican info...

Dakle ja cekam 7600GT.

🙂

Jedva cekam testice i skorove u 3D '03 i '05...

Kada se ocekuje 7800FX??

Gidra85 je napisao(la):
Kada se ocekuje 7800FX??

nikada!
Nikada vise, nVidia nece koristi FX u nazivu svojih kartica :d
premijera 7800-ke je za dve nedelje!

Ma šta ti je, ima još ljudi koji tvrde da su FX bile odlične kartice. 😀 Ne ponovilo se...

Sorry nisam ni video da sam napisao samo FX. 😉
A kod nas se ocekuje...? :trust: Jel se zna?

pa za dve nedelje... kod Nedje, pa kod mene... 😀
Za kupce ... do kraja jula...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno