Šta je novo?

7800 Gtx

nemam nikakve dokaze ali u jedno sam siguran - 7800GTX NECE biti najjaca karta u serijalu nego sredina. nV ce izbaciti i sporiju i brzzu, neku nasviranu do j@j@ samo se ceka ati pa da neka GTXZYZ ili ultra/mega/giga varijanta izleti...

Jako je ocigledno da ce nvidia imati i brze varijante, a cini mi se ako bude zatrebalo da nece biti problem ni 32 pajpa.

pa da, nesto kao sto je bilo sa x800pro i x800xt, samo sto je nV prvo izasla sa drugoplasiranim cisto da zaintrigira javnost a i ati...

Sva je prilika da ce sa nVidia sigurno odraditi 32pajpni GPU onog momenta kada TSMC u potpunosti stabilizuje 90nm proces. Do tada ce se gurati GTX kao najjaci model.
Sto se tice sporijih i jeftinijih modela evo sta hrvatski kolega iz VIDI-a kaze za GT:

http://www.theinquirer.net/?article=24640

Ova informacija implicira da ce "vanilla" 7800 biti 16 pajpni GPU kojim 'vidija planira u potpunosti da zameni za proizvodnju skupi NV45

U mid range segmentu ostaje aktuelni 6800 (NV41) koji je native PCI Express GPU izradjen u 110nm sa 12 pajpova.

Posto sam negde procitao da nVidia ima vece performanse po pajpu od Atija, a izbacice gpu sa 32 pajpa, jel to onda znaci da Ati ima OOOOgromnu brigu, posto ce u tom slucaju imati isti broj pajpova?

topuz je napisao(la):
Posto sam negde procitao da nVidia ima vece performanse po pajpu od Atija, a izbacice gpu sa 32 pajpa, jel to onda znaci da Ati ima OOOOgromnu brigu, posto ce u tom slucaju imati isti broj pajpova?
Niko ne zna pajp arhitekturu R520! Cinjenic aje da je NV40 imao bolje performanse po pajpu u odnosu na R420 pri istom taktu,a li to ne znaci da isto vazi i za G70 vs. R520!
U svakom slucaju R520 ce inicijalno raditi na oko 200-njak MHz vise u odnosu na G70, tako da i u slucaju 24pajpne arhitekture, trebalo bi da baci bolji skor u odnosu na G70 u GTX slucaju!

mislim da nema sta da brinemo... najvaznije je da niko ne podbaci umnogome kako ovaj drugi ne bi stekao vecu prednost... sta ce ko uzeti je vise stvar afiniteta.... zivela konkurencija 😉

Nazad
Vrh Dno