Šta je novo?

7800, bolji kuler!

• Začetnik teme Začetnik teme Rale45
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Dakle, koji kuler za graficku da uzmem do 20 evra?
U pitanju je ASUS 7800GT.
Vazno je, naravno, da bude sto tisi, i da ima kontrolu broja obrtaja.

Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
ArticCooling NV silencer 5 rev.3
Jeste da je malo skuplji ali bolji tesko da ces naci.

Dodaj jos toliko i uzmi Zalman VF700Cu.

Silencer je po meni bolji kuler (jako dobra stvar je sto se vruc vazduh izvlaci napolje iz kucista), samo sto nije univerzalan, pa ne moze da se prenese na sledecu graficku. Mada, ne verujem da ce skoro hteti jacu graficku. 🙂

Ima covek 7800 i hoce kuler za 20 evra. To je kao da imas Porse i neces da das 300 e za gume, nego jurish da uzmes Sava gume za 50 evra... 🙂

byMaX je napisao(la):
Ima covek 7800 i hoce kuler za 20 evra. To je kao da imas Porse i neces da das 300 e za gume, nego jurish da uzmes Sava gume za 50 evra... 🙂

pa verovatno je bilo koji od ovih bolji od stock kulera 🙂

U svakom slucaju ce biti bolje hladjenje sa manje buke, a tu je i kontrola ventilatora, jer ovaj nikako (ni flashom BIOS-a) ne mogu da kontrolisem.

Rale45 je napisao(la):
pa verovatno je bilo koji od ovih bolji od stock kulera
Zasto bi to tako bilo? Ako je kuler na grafickoj dobro projektovan, naravno da ce biti suprotno.

kisa je napisao(la):
Zasto bi to tako bilo? Ako je kuler na grafickoj dobro projektovan, naravno da ce biti suprotno.
evo, reci cu ti koliko je sve to lepo zamisljeno ...
u 3d modu kuler je bio stavljen (fabricki) da se vrti na 43%, pa ti vidi, a temperatura je debelo probijala 80 stepeni.

Poslednja izmena:
Ja bih to prepakovao 🙂... skini zastitni lim i ventilator i stavi neki 8-9-12cm vent da poliva po hladnjaku...

590_l.jpg

voleo bih i ja da to moze, ali zauzeta su mi 2 od 3 PCI slota ispod graficke, tako da nista od toga ... 🙁

ma jok, probao sam sve ... i asus drivere i enchanced drivere (sve najnovije naravno) i najnoviji smart doctor ... nista ne pomaze ...
U smart doctoru se vidi samo onaj deo programa koji je za overklok, a nema onog dela gde prikazuje voltazu, temperaturu i broj obrtaja.
Vise ljudi ima taj problem sa EN7800 serijom, tako da nije samo do mene 🙂

pozdrav :wave:

Cek cek, nadam se da nisi nabio PCI kartu odma do 7800 ? Mada cak i da imas 1 PCI slot slobodan - onda nemas mnogo srece, svako resenje osim silencera zauzima vise prostora (zalman, coolviva ...), a to opet nije 20 eur...

probaj da stavis neki ventilator da duva 'medj' karte, mozda jednostavno nemas dobar protok u kucistu....

IMG_2078.jpg

http://www.3dxtreme.net/index.php?id=acnvsilencer5rev34

Poslednja izmena:
Ima jedan PCI slot prazan izmedju zvucne i graficke.

Nista, ona je izbor ostao na Silenceru...

pozdrav :wave:

jos jedno pitanje, na onom gore linku gde stavljaju silencer na GTX memorija je sa 2 strane, dok je na mojoj kartici samo sa jedne. hoce li to biti problem?

I, na kraju krajeva, gde to da kupim???
🙂

rale sacekaj novu verziju riva tunera,tvorac je najavio da ce biti omogucena kontrola ventilatora....i dodjes mi 10€ za ovaj info

Eeeee, Floyde, druze stari, prevario si se! 🙂

Omogucice kontrolu fana na GTX karticama, a za GT-ove to ne vazi. 🙁

Nista, moracu da predjem na GTX :smash:

Hmmmm, ko li bi mogao time da se bavi .... hmmmmm

User se zove Chuck Norris, koji nabavlja Silencer-e i ostalu galanteriju.

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno