Šta je novo?

7600gs problem

Ja sam pre par dana uzeo Gainward 7600gs dd2 mem.
Nemam nikakvih problema s njim. U normalnom radu temp. je 47c
kada izadjem iz neke igre vidim da mi temp ne prelazi 55c.
Ploča je gigabajtova nf3 250 ultra
Procesor amd athlon 64 3000+
U 3dmarku 03 daje mi skor od 9830
U 3dmarko 05 daje skor od 4400 rez 1024x768.

vidis. to je ista ploca i proc kao moj.
ako mi iz gigabajta ne kazu zasto se njihova karta kolje sa njihovom plocom, a iste g karte drugih rispektiv proizvodjaca ocigledno rade, najblaze receno, idem kod konkurencije u buduce :)

Pozdrav,
evo da i ja napisem svoje utiske posto sam pre par dana kupio Gainward 7600GS 256Mb DDR3.
U idle je temp oko 57 a kada izadjem iz igre oko 63 stepena
U 3d Marku03 imam oko 9300 poena s tim da su podesavanja fabricka 450 za GPU i 1100 za memoriju.Prezadovoljan sam grafickom sobzirom da sam imao 9600SE I 1740 poena u 3D Marku03.
Imam i jedno pitanje,da li moram da prikljucim napajanje na graficku posto bez problema radi i kada napajanje nije prikljuceno?
Velja

Imam i jedno pitanje,da li moram da prikljucim napajanje na graficku posto bez problema radi i kada napajanje nije prikljuceno?

Ja sam na svim svojim AGP kartama povezivao. Ako imas slobodan molex bolje povezi.

meni je bez napajanja izgledalo slicno kao safe mode :)

AUUU ono za 3DMark 06....3000 poena...da nije malo optimisticno...mislim ja imam u 03 oko 8250 a u 05 imam blizu 4000...ne verujem da P4 ima prednost nad sempronom u rezovima od cirka 2000 poena...nisam pokretao 06(ne bih da se razocaram) ali kontam da ne bi presao 2000poena...mada ako je covek stvarno odradio 3000 svaka cast

Suvise sam mator da bi mi mnogo znacilo da iznosim optimisticne skorove.
Ploca je Gigabyte 945PL-S3 , a test 06 je razdjen u 1024x768.
Zao mi je sto nisam sacuvao screen.

evo i mojih 3DMark rezultata sa Gainward Bliss 7600GS Golden Sample DDR3, AGP verzija bez klokovanja

default podesavanje, 1024x768
3DM-03 9226
3DM-05 4558

temperatura u leru 48C, neposredno posle 3DM 53C

pre ove kartice u masini je cucao Radeon 9000 Pro II koji je u prethodne 3 godine muski odradio svoje, tako da ne moram ni da vam napominjem kakav je sad ovo osecaj:) ...i to sve gura Chieftec od 300W.

Nesto su vam temperature malo vece.Mereno ati tool-om kod mene je u idle-u 36,a pod opterecenjem ne ide vise od 50c.Doduse otvoreno mi je kuciste i zamenjena fabricka zvaka sa kvalitetnom pastom.Klok 480/960.

Poslednja izmena:
Jel ste proverili DX da ne puca slucajno dok radite testove?

Dok je radio 3D-03 sve je bilo ok osim sto mi procesor dogurao do 63C. E sad, kada sam pustio 3D-05 prvi put fino je radio i odjednom se resetovao i to zbog toga sto je presao dozvoljenu temperaturu koju sam mu zadao u biosu

evo i mojih 3DMark rezultata sa Gainward Bliss 7600GS Golden Sample DDR3, AGP verzija bez klokovanja

default podesavanje, 1024x768
3DM-03 9226
3DM-05 4558

OVO je slabo za Golden Sample... ja imam sa obicnom asus 7600gs 11000...

Prilozi

• 3D mark 2003 - 11005.JPG
    3D mark 2003 - 11005.JPG
    123.1 KB · Pregleda: 87
super ako su ti rezultati na nekloknutoj kartici onda si nadmasio sve rezultate u 3D-03 rezultatima koje su ljudi prikazali u postu "testovi graf.kartica usera foruma" pogotovu ako je u pitanju Asus sa DDR1 memorijom

uzgred uporedi procesor u mojoj i tvojoj masini :d

super ako su ti rezultati na nekloknutoj kartici onda si nadmasio sve rezultate u 3D-03 rezultatima koje su ljudi prikazali u postu "testovi graf.kartica usera foruma" pogotovu ako je u pitanju Asus sa DDR1 memorijom

uzgred uporedi procesor u mojoj i tvojoj masini :d
U pitanju je gddr2 memorija,ali u odnosu na tvoju je dosta slabija,procesor jeste moj bolji
ali 3d mark u sustini testira graficku tako da ne verujem da ti fali 2000marks na procesor?
Nista na kompu nije clockovano ali moram da dodam da je pusten u rad pre 20 dana,tj da su sve komponente nove,ako to ima neke veze... Proveri malo u biosu AGP setings da li je sve na mestu mnogo mi je cudno sto imas takav skor...

skor je takav kakav je, opet kazem prodji kroz rezultate koje su ljudi sa foruma prikazali i uporedi ...ja ne vidim da je ova moja ni bolja ni losija od drugih.

A sto se tice uticaja procesora citiracu:
"Sam 3D Mark u tip-ovima kaze da se rezultati iste graficke u razlicitim masinama mogu porediti samo sa istim procesorom. Zasto? Pa zato sto se konacni 3D skor dobija sabiranjem Smartshader rezultata sa CPU rezultatom. Sta to znaci? To znaci da je gore dobijeni rezultat veci zato sto je skor CPU-a veci. U samim "game" testovima frame rate je otprilike isti - 2-3 frame-a gore dole. Pa zasto 3D mark testira CPU? Zato sto se u nekim igricama dosta opterecuje CPU sa proracunima vestacke inteligencije (AI) i sl. pa da se vidi kako bi to uticalo na krajnje performanse u TAKVIM igricama. Naravno, to ne znaci da ce u SVIM igricama frame rate biti toliko bolji koliko je bolji rezultat u procentima. U stvari to samo znaci da u igricama koje dosta opterecuju CPU igrica nece toliko seckati u nekim delovima i to je sve."

Ovo mi je logicno, zbog cega bi inace uopste postojao CPU test kao sastavni deo benchmarka?

Upravu si,samo ne mogu da verujem da je tvoj procesor toliko slabiji od mog pa da je razlika skoro 2000... Ali imas odlicnu gf. to idalje stoji...
Pozdrav

Mozda ce pomoci, gigabyte, inace ima jako cudne ploce za graficke i kartice nekad ne rade sa novijim drajverima, a rade 100% sa starijim..

Probaj instalirati neke od starijih drajvera pa probaj...

iskreno da ti kazem ovaj moj krs je star 4 godine i kad sam ga osvezio sa dodatnih 512Mb i ovom grafickom prosto je poleteo...hocu da kazem osetno je sve brze i ja sam :guitar: ...a da li ima 1000 markova vise ili manje zaista mi je svejedno, cifre sam merio i okacio cisto da vidim da li se tripujem i da eventualno drugi mogu da se uporede, vidim po drugim forumima da sve vise ljudi pazari 7600GS AGP sa ddr3 memorijom

U pravu si,ja imam malo losiju masinu od tebe i 9230 poena u 3D Mark03.
Prezadovoljan sam kupljenom grafikom tako da sam produzio zivot racunaru jos najmanje godinu dana.Interesuje me koje su temperature kod tebe?Ja u idle imam oko 55 stepeni kada izadjem iz igre oko 63,sva podesavanja fabricka.
poz.Velja

u leru je 48C, posle testiranja 3DM-05 je bila 53C...a za posle neke igre ne mogu jos da ti kazem jer od posla ne stizem da odigram nesto onako opusteno...bice uskoro nadam se:mad:

Nego video sam na nekom nemackom sajtu (a nemacki znam koliko sam ga naucio iz Otpisanih) da je max potrosnja ove kartice 33W, nesto mi to malo?? S druge strane vidim da je Chieftec od 300W gura bez problema, cemu onda zahtev za dva molexa??

Sinoc sam dobio ASUS n7600gs sa pasivnimm hladjenjem, i desava mi se isti problem posle par minuta igranja komp se restartuje ili zaglavljuje. U 3d mark posle prvog testa puca.Malo se vise grejala sto sam resio sa dva ventilatora na stranici i pozadini kucista. Ploca mi je malo starija gigabyte 7dxe i ima agp 4x. Tako da ono resenje sa spustanjem agp na 4x kod mene nema smisla. Da li imate neku ideju?

Sinoc sam dobio ASUS n7600gs sa pasivnimm hladjenjem, i desava mi se isti problem posle par minuta igranja komp se restartuje ili zaglavljuje. U 3d mark posle prvog testa puca.Malo se vise grejala sto sam resio sa dva ventilatora na stranici i pozadini kucista. Ploca mi je malo starija gigabyte 7dxe i ima agp 4x. Tako da ono resenje sa spustanjem agp na 4x kod mene nema smisla. Da li imate neku ideju?

moze biti dosta toga...ajde reci kakvo napajanje imas, da li si kompletno deinstalirao stare drajvere od kartice, neke temperature u sistemu...

Meni se cini da je tvoja kartica neispravna. Ako si u mogucnosti probaj je na nekom drugom racunaru samo da utvrdis da radi.

Ovako stare drajvere sam potpuno deinstalirao , procesor je barton 2500+ temperatura 50, u stand baju, malo je visoka ali nisam stigao da se igram sa tim sinoc. Napajenje 350W APC, i ja predpostavljam da je verovatno to problem, posto ima dva dvd rezaca i tv karticu + dva ventilatora.

Kartica je nova nemam razlog da verujem da je neispravna, ali probacu na nekoj drugoj konfiguraciji. Trenutno sam na poslu pa cu morati da sacekam do veceras

Poslednja izmena:
Ne verujem da je do napajanja jer moje 300W a imam dva DVD Roma,dva hard diska,Gainward 7600GS,Creative live,modem,Sky Star 2 i sve radi bez problema.Napajanje cu svakako promeniti ali ne zbog toga sto mi pravi probleme nego sto nemam slobodnih molex prikljucaka a i staro je tri godine.
poz,Velja

Ej ljudi imam problem...Desava se za vreme igranja Obliviona....Settings su na high sa HDR samo senke smanjene(ne trebaju mi) rez 1024*768...E sad sta se desava...Igram i odjednom se zamraci tj totalni mrak...ne vidim nista ali vidim onaj kompas health i kad stisnem tab imam lepo meni i sve vidim ali znaci ne vidim nishta sem toga...Probao sam sa raznim drajverima i nista...problem ostane...Napominjem da se to desava retko ali se desava...E sad otkrio sam sta je problem...Iskljucim HDR i nije mi pravio probleme od tada...Ali igra mi se sa hdr...Da li je to mozda do Obliviona ili grafe...konam da grafa nije jer jer ipak vidim nesto(ali ne ono glavno)
Ako neko zna sta je ili senekom desavalo....

Probao sam karticu kod druga i sve radi ok.
Nesto je do moje konfe. Uzeo sam drugu maticnu danas abit nf7 v2.0 pa cu videti da li ce to resiti problem.
Ako ne moracu da menjam i napajanje.
Poz i hvala svima koji su odgovorili.

Procitao sam sve poruke sa ovog topica.Treba da kupim upravo spominjanu kartu.
Gigabyte 7600gs agp 256 ddr2.Sigurno necu jer je naj prozivanija.
Koju karticu da uzmem od modela 7600ds.Asus?
Gainward Bliss 7600GS Golden Sample DDR3, AGP?
Supruga mi je obecala da ce da mi kupi karticu za rodjendan 23.marta. E sada ja treba samo da joj kazem sta treba da mi uzme.Pomagajte!:wall: :smackbum:

Poslednja izmena:
Gainward 7600GS Golden Sample DDR3 AGP!

Definitivno Gainward Bliss 7600GS DDR3 Golden Sample :d

Procitao sam sve poruke sa ovog topica.Treba da kupim upravo spominjanu kartu.
Gigabyte 7600gs agp 256 ddr2.Sigurno necu jer je naj ,prozivana.
Koju karticu da uzmem od modela 7600ds.Asus ili na primer Gainward Bliss 7600GS Golden Sample DDR3, AGP?
Supruga mi je obecala da ce da mi kupi karticu za rodjendan 23.marta. E sada ja treba samo da joj kazem sta treba da mi uzme.Pomagajte!:wall: :smackbum:

(Moram samog sebe da citiram jer nema EDIT dugmeta.)

Ovo su primeri, nisu iskljucivo bas Gainward ili ti Asus mozda ima MSI ili neki 4. proizvodjac.
zanima me kupovina zbog koje se necu ceskati po glavi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno