Šta je novo?

7600gs problem

Trebao si da promenis za Gainward BA7600GS-256-GS-TV-DVI, GeForce 7600GS Golden Sample, 256MB/128bit, GDDR3, 1.6ns, DVI, TV-out, AGP.

ta karta nije postojala u decembru kad sam ja kupovao, uopste nije bilo ddr3 za agp.
ako ce neko da se trampi moze :)

Nisam znao da si je kupio u decembru. Ja sam je juce video da se pojavila i trenutno je to od 7600GS kartica po meni najbolja kupovina, pa sam je zato spomenuo.

za to si u pravu...

nego ima li neko neku ideju vezanu za gorepomenuti problem koji shareujemo nas nekoliko ponosnih vlasnika gigabajt 7600 ge es?

nemam, al se meni pojavio drugi problem... imam neke senke u 2D, jedva primetne al se vide... videcemo kako ce se dalje odvijati stvari :)

ajde, bas me zanima. mada, ti imas chaintech plocu + asus grafu, mislio sam do sad sa je ovaj problem nekompatibilnost izmedju gigabyte-a i gigabyte-a :)

edit: a, da, zamjenio si za gigabyte, sorry...

i uskoro ce na prodaju... :) ne treba meni "ispravna" karta koja radi na 4x agp...

za to si u pravu...

nego ima li neko neku ideju vezanu za gorepomenuti problem koji shareujemo nas nekoliko ponosnih vlasnika gigabajt 7600 ge es?

nemam ideju, jer moj gigabyte 7600gs agp savrseno radi od samog starta...

EJ ljudi ovako nije problem stvarno ali me zanimaju neki podaci....Znaci imam Gigabyte 7600GS sa pasivnim hladjenjem....e sad meni je temperatura u kako ga vi zovete idle znaci kad nista ne radim samo gledam tv 68-69 stepeni...zanima me jel to normalno...malo mi je to velika temperatura...

Koliko se ja secam meni je Idle temp bila oko 40C, a kada se zaigram dolazila je na te vrednosti od 70-75C. Sve te temperature sam gledao dok je kuciste bilo otvoreno. Mozda je problem ako ti u kucistu nije dobro hladjenje sto je bitno za kartice sa pasivnim hladjenjem.

EJ ljudi ovako nije problem stvarno ali me zanimaju neki podaci....Znaci imam Gigabyte 7600GS sa pasivnim hladjenjem....e sad meni je temperatura u kako ga vi zovete idle znaci kad nista ne radim samo gledam tv 68-69 stepeni...zanima me jel to normalno...malo mi je to velika temperatura...

Ni slucajno ne bi trebala da bude tolika, uz "ispravno" hladjenje, oko 70 stepeni bi trebala da bude u peak-u, sto kod tebe nije slucaj....
Proveri je malo, vent: pasta, naleganje itd.
AGP varijante mogu da se greju malo vise zbog HSI cipa, ali mislim da je previse visoka u tvom slucaju....

O izvinjavam se...evo sad pratim temeperaturu....od kad sam ga upalio ide od 30-45 stepeni....i raste....sad je 48...znaci za 5 min samo rada TV aplikacije doslo je do te temperature
Zaboravio sam da napomenem da sam sinoc igrao Oblivion na high settings sa HDR pa sam izasao iz njega ali isledecih pola sata je temperatura bila oko 70 stepeni...Jel normalno da se temperatura ne spusta....
A sto se tice kucista super je veliko i prostrano...a od hladjenja nemam nista...samo ono sto je na napajanju...sta preporucujete da uzmem posto ce mi ocigledno trebati....evo ga na 52stepena...AUUUUU

A sto se tice kucista super je veliko i prostrano...a od hladjenja nemam nista...samo ono sto je na napajanju...sta preporucujete da uzmem posto ce mi ocigledno trebati....evo ga na 52stepena...AUUUUU

Vidi koje velicine imas otvore na kucistu za ventilatore, trebalo bi da imas pozadi jednu za vent od 120mm i sa strane makar jedan za 80mm. Sa strane stavis taj od 80mm da ti ubacuje vazduh, a pozadi jedan od 120mm da izbacuje, to bi trebalo da ti vrsi dobar posao.

Poslednja izmena:
Hvala ljudi...vidim nisu skupi ventilatori...ali sa strane nemam otvore....tj stranice su zablindirane bukvalne....nazad imam dva ne znam koji su 8 ili 12 posto se bash ne razumem...
E da poslednji update...u ladnoj sobi...znaci u sobi je 10 stepeni evo temperatura kartice(ne radim nista samo visim na benchmarku) je 62 stepena stoji vec 20 minuta tako...moram nesto definitivno da radim...ne smem ni da zamislim kolika je temperatura dok igram Oblivion....sad cu da mu ostavim da prati temperaturu.....Ljudi sledeca investicija neko kuciste ali necu zaliti ni 100e ako treba samo da radi tj hladi

ali sa strane nemam otvore....tj stranice su zablindirane bukvalne....nazad imam dva ne znam koji su 8 ili 12 posto se bash ne razumem...

99% da su ta dva otvora pozadi 80mm, ali bre najlakse ces da saznas ako uzmes lenjir u ruke i izmeris, toliko se razumes sigurno. Mada se i okom vidi razlika izmedju 80 i 120mm.
Za pocetak ne treba ti da bacas 100e na kuciste, kupi ta dva ventilatora, na donji otvor koji ti se verovatno nalazi u pravcu graficke, stavi da ubacuje vazduh, a ovaj gornji da izbacuje. To ti je investicija od 800din.

Jesu 80mm...Znaci trazim kulere za kuciste...A da kako cu ih napajati posto sam pobadao sve one molex cuda tj napajanja...nemam ih vise...E da...kako da izbacuje vazduh...kontam da ga samo okrenem...ili ono +/- da obrnem....verujte mi totalan sam duduk sto se toga tice...
E da idle mi je 68 zvanicno...bez igranja znaci samo pustim da radi komp...i net...uzas...

E da...kako da izbacuje vazduh...kontam da ga samo okrenem...ili ono +/- da obrnem....verujte mi totalan sam duduk sto se toga tice...

Pogledaj sa strane na svakom ventilatoru imas strelice koje oznacavaju u kom smeru se okrece ventilator i na koju stranu duva. Tako je najlakse da provalis.

Hvala ljudi na svemu uzet je obican chieftec cooler 8 koji cak duva pored kartice a njena idle temp. je sa 70 stepeni spustena na 54stepena max(kad je u sobi toplo)...hmmm samo 230 din....Eto kad si neupoznat sa materijom

meni je isla u idle do 75
sad sa kulerom sa strane stoji na 47-50

mada, nisam primjetio neke razlike u performansama ni u stabilnosti sistema

sigurno ce se vidjeti posle duzeg igranja

mozda je ono sto ne moze na 8x agp vezano za visoku temperaturu...

cisto sumnjam, ali sacu da probam pa javljam

nema to nikakve veze. agp 8x ne radi.
jos jedino nisam probao da flashujem biose ploce i/ili graficke

koja je uopste optimalna temperatura ovakve graficke sa pasivnim hladjenjem.

da li su proizvodjaci racunali na to da ce ljudi da budze jos coolera zbog nje ili ona moze da radi normalno na visim temperaturama (70*c)?

meni je onaj cooler sa strane bio prilicno bucan, pa sam ga spustio na 7v, (fino se vade oni pinovi iz molexa) i sad je temp dok ovo kucam oko 54 u everestu. to je valjda ok

Uzeh pre neki dan za komsiju Gigabyte 7600gs silent. Temp u idleu je bila oko 70C. Stavio sam na levu stranu kucista jedan 80x80mm fan i sada je u leru oko 45C. U 3Dmarku 2006 sa P4 541 ima oko 3005 poena u 1024x768.

meni je u 3dmarku imala 750.

koju plocu imash?

odnosno komsija :)

Poslednja izmena:
AUUU ono za 3DMark 06....3000 poena...da nije malo optimisticno...mislim ja imam u 03 oko 8250 a u 05 imam blizu 4000...ne verujem da P4 ima prednost nad sempronom u rezovima od cirka 2000 poena...nisam pokretao 06(ne bih da se razocaram) ali kontam da ne bi presao 2000poena...mada ako je covek stvarno odradio 3000 svaka cast

Malo poena u 3dm imash zbog socket A .Dok sam imao tu platformu,isto nisam mogao vise,a sad sa istom kartom posle svih munjenja/navijanja imam oko 10200 u 3dm03 i 4700 3dm5.Soket A je za penziju.

Sledeca investicija je sigurno neki 754 toliko hvaljeni sempron 2800+ (daje mnogo vise nego sto kosta)....Plocu dobijam za dz od buraza koji upgrade-uje komp...Ima losh primerak 2600+ koji ga zeza vec neko vreme dok je ploca ok Asus neznam tacno koji model...A i procesor imam ponudu za 35e polovan neki Athlon za 754 mislim da je 3000+(nisam ni znao da postoji) ali posto ne volim sporete(grejace)....Sve u svemu za nekih 35e bice upgrade...A stara ploca i procesor ostaju za neku makinicu...

napisao sam mail gigabajtu i poslao ga u tajvan :)
sad cekam da vidim sta ce da mi kazu.

Nazad
Vrh Dno