Šta je novo?

7600gs + 4000din za 1950pro

solajam

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2007
Poena
375
Imam fraficku GAINWARD 7600GS GLH

Dali je uopste isplativo sada menjati Gainward 7600gs glh za Asus 1950pro 256mb 256 bit uz moju doplatu oko 50evra?

Te neka prognoza za 1950pro za sledecu godinu dali ce biti upotrebljiva za nove igre ili ne.

Pozdrav.

Да сам на твом мјесту то не бих радио, иако и сам имам жељу да пробам исту. А 1950 ће бити употребљив али за сада мислим да немаш потребе. Чекај да цијене падну па да узмеш неку dx10. Бар бих ја тако урадио.

"cekaj da cene padnu..." i kad padnu uvek ti se cini da si mogao bolje proci da si jos malo sacekao.. ako nemas para bar za 8800gts o ostalim dx10 karticama ne razmisljaj mnogo, x1950pro je mnogo brza kartica od 7600gs tu nema price, danasnje naslove dobro gura a sledece godine.. eh, mozda bude smak sveta a ti nisi odigrao FEAR na max :wall:

menjaj obavezno!!! 50evra nije nista, a 1950 je mnogo brza od 7600GS!
budzena ATI arhitektura GPU-a tek sad dolazi do izrazaja, ne brini za sledecu godinu (sa izuzetkom Crysis-a)!

"cekaj da cene padnu..." i kad padnu uvek ti se cini da si mogao bolje proci da si jos malo sacekao.. ako nemas para bar za 8800gts o ostalim dx10 karticama ne razmisljaj mnogo, x1950pro je mnogo brza kartica od 7600gs tu nema price, danasnje naslove dobro gura a sledece godine.. eh, mozda bude smak sveta a ti nisi odigrao FEAR na max :wall:

Мислио сам да сачека док дођу нове ATI графичке из средње класе које ће како се чини бити врло добре и значајно оборити цијене свих модела. А што се тиче уопштеног чекања на нешто неодређено, па и за мене је то глупост. 😀

"ATI графичке из средње класе" su jos vece s*anje od 8600 🙂

Isreno ako je nova stvar sa garancijom onda mu se isplati uzeti. Za god dana cene dx10 grafichkih ce biti u normalnom stanju shto se tiche cena/preformansi.

Ne isplati se ni pod razno. Za tog Gainwarda (imam ga u mašini) i 4000 din kupi 8600GT. 1950 je lepa kartica, ali vreme ide i nosi sve pred sobom.
Pa šta ako vreme ide, sirova snaga je jedno, a DX10 neće skoro biti neophodan.
Ovaj Gainward koji i ja imam je možda malo slabiji od 7600GT, zavisno od OCa može da bude i jači, a 8600GT je samo malo jača od 7600GT tako da bi to bila jako mala dobit. I 8600GTS jedva može da se izbori s X1950PRO, a kamoli 8600GT.

S ove kartice ili treba uzeti nešto polovno tipa 7900GTO ili X1800XT za koji trenutno ima jedna sjajna ponuda u oglasima ovde na benchu ili čekati pad cena 8800.

Pa šta ako vreme ide, sirova snaga je jedno, a DX10 neće skoro biti neophodan.
Ovaj Gainward koji i ja imam je možda malo slabiji od 7600GT, zavisno od OCa može da bude i jači, a 8600GT je samo malo jača od 7600GT tako da bi to bila jako mala dobit. I 8600GTS jedva može da se izbori s X1950PRO, a kamoli 8600GT.

S ove kartice ili treba uzeti nešto polovno tipa 7900GTO ili X1800XT za koji trenutno ima jedna sjajna ponuda u oglasima ovde na benchu ili čekati pad cena 8800.

Činjenica je da nas nVidia malko farba sa celo serijom 8, ali je to ipak jače od serije 7. Gainward 8500GT sa DDR3 memorijom je kudikamo jače reešenje od 7600GT te ne treba ni pominjati koliko je tek jača 8600GT. Grafičke karte uzimamo u 90% sličajeva da se igramo i ni zbog čega više, treba uzimati novo (zbog garancija pre svega) ili ekstra jeftino polovno, ali kod nas su polovne stvari samo malo jeftinije od novih iako u glavnom imaju usmene garancije. Zato iz principa ne treba uzimati taj 7900 ili x1800 ili x1950 pro, nek smanje cene, nek naprave resprodaju i krvnički popust - zakolju cenu. I ja sam imao do skora x800 256ddr3 256bit vivo (sa mnogo sirove snage), pa sam je prodao za 40€ (po meni čak i preskupo) sa sve kutijom, kablovima fiskalnim računom i garancijom od još 12m. jer to je staro i kraj, džaba što je koštala mnogo, ali došle nove kartice i niko ne pita za njih, a tek za par meseci... Dakle kupovinom 8600GT ili GTS čovek je sebi osigurao lakšu prodaju sutra polovne kartice jer ona je ipak dx10, a budite sigurni - retki su oni koji će kroz pola godine-godinu za iste ili malo manje novce uzeti neku možda i bolju dx9.
Rekoh već više puta - vreme ide....

Poslednja izmena:
Činjenica je da nas nVidia malko farba sa celo serijom 8, ali je to ipak jače od serije 7. Gainward 8500GT sa DDR3 memorijom je kudikamo jače reešenje od 7600GT te ne treba ni pominjati koliko je tek jača 8600GT. Grafičke karte uzimamo u 90% sličajeva da se igramo i ni zbog čega više, treba uzimati novo (zbog garancija pre svega) ili ekstra jeftino polovno, ali kod nas su polovne stvari samo malo jeftinije od novih iako u glavnom imaju usmene garancije. Zato iz principa ne treba uzimati taj 7900 ili x1800 ili x1950 pro, nek smanje cene, nek naprave resprodaju i krvnički popust - zakolju cenu. I ja sam imao do skora x800 256ddr3 256bit vivo (sa mnogo sirove snage), pa sam je prodao za 40€ (po meni čak i preskupo) sa sve kutijom, kablovima fiskalnim računom i garancijom od još 12m. jer to je staro i kraj, džaba što je koštala mnogo, ali došle nove kartice i niko ne pita za njih, a tek za par meseci... Dakle kupovinom 8600GT ili GTS čovek je sebi osigurao lakšu prodaju sutra polovne kartice jer ona je ipak dx10, a budite sigurni - retki su oni koji će kroz pola godine-godinu za iste ili malo manje novce uzeti neku možda i bolju dx9.

Nijedna firma il ipojedinac nece smanjiti cenu sami od sebe, na takav potez moraju da ih nateraju konkurencija i/ili kupci. Najopstiji zakon je zakon ponude i traznje, tako da ako je neko spreman da iydvoji neku sumu novca za neki proiyvod to je cena. Neko ce reci nayaalost, ali je tako.
Cesto mnogi daju mnogo novca za polovne, pra/stare komponente (dal je neko reko barton), tu se slazem sa tobom. Ali, cesto kompanije nastupaju bezobrayno na trzistu pa za kvazi nov proizvod (nov u smislu poboljsanja), koji donosi neznatna tehn. poboljsanja udaraju jaku cenu uz, naravno, jak marketing. Pa onda ide prica ma to je sve revolucionarna tehnologija ali softver to ne prati i tako recimo, 5 godina. I tu je kupac kljucna stvar. Ako je dovoljan broj njih spremno da izdvoje tu kolicinu para i ako nema konkurencije eto visoke, nerealne cene. zato je nekome bolje da da pare za dobru kartu iz prethodne generacije nego za novu koja je 2-3x skuplja.

Poslednja izmena:
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13038&oliver=4298
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13038&oliver=4299&quale=9
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13038&oliver=4303
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13038&oliver=4304

U odnosu na 6x00 i 7x00 nVidia, a i AMD.ATI nas u srednoj klasi farba samo tako, a ne mal'ko. K'o što je već nekoliko puta rečeno razlog je što je ranije mainstream bio ''polovina'' high end GPUa, a sad je četvrtina.

Po testovima se vidi da 8500GT može da sanja 7600GT, dok je 8600GT stvarno nedovoljno brži da bi bio vredan upgradea. Tako da je za one koji imaju 7600GT, neki minimum na koji bi trebalo da idu 8600GTS, a ako stvarno žele da osete boost i to je malo.

Nećeš valjda reći da si prodao X800e za 40e 😀 eno neki lik u oglasima prodaje dobru staru meni dragu Ti4200 za 35e :d jes' da ga je on preter'o, ali... i šta si dobio tim ''upgradeom'' osim SM3 naravo 😀

Poslednja izmena:
Po testovima se vidi da 8500GT može da sanja 7600GT, dok je 8600GT stvarno nedovoljno brži da bi bio vredan upgradea. Tako da je za one koji imaju 7600GT, neki minimum na koji bi trebalo da idu 8600GTS, a ako stvarno žele da osete boost i to je malo.

u potpunosti se slazem. 8500GT je zamena 7600GS ili 7300GT DDDR3.

procesor

Moj racunar:

MSI k8n neo4 fi
AMD A64 3000+ venice (oc 3500+)
4x512 ddr00 kingmax
80gb Hdd WD
Audigy 2ZS - zvuk creative 7.1
Gainward 7600gs glh
samsung 731bf

Znaci nista posebno od kompa ali brate skupo je i bio placen.

Obradovao sam se izlasku serije 8 kao i mnogi drugi, očekivao sam nešto novo, ali sem dx10 podrške ništa. Sada su i po ceni u isti koš svrtane 7600GS i 8500GT. Izgleda da će tek u oktobru biti nečeg novog kada je nVidia najavila lansiranje serije 9, ali me ujedno i plaši najava serije 10 oko nove godine. Tako da dokle god te lepo služi grafika koju imaš - koristi je i naravno iskoristi svaku mogućnost da sam isprobaš nove proizvode gde je to moguće, a za ove starije modele - ako proizvođači tvrde da su novi daleko iznad predhodnika, nek im smanje cenu.
Eto.

Adam K;Nećeš valjda reći da si prodao [COLOR="Red" je napisao(la):
X800e za 40e[/COLOR] 😀 eno neki lik u oglasima prodaje dobru staru meni dragu Ti4200 za 35e :d jes' da ga je on preter'o, ali... i šta si dobio tim ''upgradeom'' osim SM3 naravo 😀

Da, šta da radim kad mu je to cena, a ovi što stavljaju neke nebuloze od cena.... Gledam krajnje prosto: kupimo nešto novo, koristimo više od 14 dana koliko je sada zakonski rok da ga možemo vratiti i -30% od cene. Tako i sa tom grafikom, odradila je svoje i bilo koji novci su bolji od bacanja. A za tog sa 4200ti - ha ha.
Ah da upgrade, pa ipak sam dobio karticu sa 3 god. garancije i zaista mi igre idu bolje. Izgubio sam kvalitet tekstura u NFS Carbon-u ali i on mi ide bolje, a da ne pričam o STALKER-u.

Poz.

Poslednja izmena:
Da, šta da radim kad mu je to cena, a ovi što stavljaju neke nebuloze od cena.... Gledam krajnje prosto: kupimo nešto novo, koristimo više od 14 dana koliko je sada zakonski rok da ga možemo vratiti i -30% od cene. Tako i sa tom grafikom, odradila je svoje i bilo koji novci su bolji od bacanja. A za tog sa 4200ti - ha ha.
Ah da upgrade, pa ipak sam dobio karticu sa 3 god. garancije i zaista mi igre idu bolje. Izgubio sam kvalitet tekstura u NFS Carbon-u ali i on mi ide bolje, a da ne pričam o STALKER-u.

Poz.
Super ako si ti zadovoljan 🙂 al' ipak smatram da si mog'o da dobiješ možda i 50% veću cenu 😉

Poslednja izmena:
:zgran:

Super ako si ti zadovoljan 🙂 al' ipak smatram da si mog'o da dobiješ možda i 50% veću cenu 😉

Kako radim sa ovim stvarima - ne. Treba biti realan.
Sada se sprema (u narednih par dana) velika AMD akcija. AMD procesor + Foxconn ploča sa AMD chipsetom + Saphire grafika sa extra popustom (preko 25%). To se ne propušta, a kad krene polovne stvari totalno gube vrednost jer za 40€ ćemo kupovati 1650pro.
Kuckaću ovde kad to krene.

Poz.

Nazad
Vrh Dno