Činjenica je da nas nVidia malko farba sa celo serijom 8, ali je to ipak jače od serije 7. Gainward 8500GT sa DDR3 memorijom je kudikamo jače reešenje od 7600GT te ne treba ni pominjati koliko je tek jača 8600GT. Grafičke karte uzimamo u 90% sličajeva da se igramo i ni zbog čega više, treba uzimati novo (zbog garancija pre svega) ili ekstra jeftino polovno, ali kod nas su polovne stvari samo malo jeftinije od novih iako u glavnom imaju usmene garancije. Zato iz principa ne treba uzimati taj 7900 ili x1800 ili x1950 pro, nek smanje cene, nek naprave resprodaju i krvnički popust - zakolju cenu. I ja sam imao do skora x800 256ddr3 256bit vivo (sa mnogo sirove snage), pa sam je prodao za 40€ (po meni čak i preskupo) sa sve kutijom, kablovima fiskalnim računom i garancijom od još 12m. jer to je staro i kraj, džaba što je koštala mnogo, ali došle nove kartice i niko ne pita za njih, a tek za par meseci... Dakle kupovinom 8600GT ili GTS čovek je sebi osigurao lakšu prodaju sutra polovne kartice jer ona je ipak dx10, a budite sigurni - retki su oni koji će kroz pola godine-godinu za iste ili malo manje novce uzeti neku možda i bolju dx9.
Rekoh već više puta - vreme ide....