Šta je novo?

6990 crosfire problem

• Začetnik teme Začetnik teme ATI HD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma to je za mene prijatelj sklapao da me pomogne 🙂

Doduse onja adapter kabel u tvom slucaju sa 2x6990 i nije neophodan. Inace 4x6990 necete naterati da radi, ne verujem. Jedno vreme je bilo jeftinih (pre 6 meseci) 5850 karti iz HU, pa su lepo isle po 4 kom na plocu, a karte na "dasku" preko adapter kablova, da se ne pregreva i da nemoras svakih par dana dizati drajvere, sto ATi inace zna da mrlja. 🙂

@ATI HD
Ne moras da koristis mostice ako pravis GPU farmu, mostici samo sluze kod renderovanja grafike. (vazi i za nvidiju i za ATI) Postoji nekoliko mainstream ploca na trzistu koje fizicki mogu da prime 4 deblje (dual-slot) kartice, sto intel sto AMD, ali sa kojom ce to zaista i da proradi veliko je pitanje.
Sigurno to moze da se natera da radi i sa ovom "mainstream" desktop opremom, ali koju tacno plocu da kupis koja radi provereno, moze samo neki "kolega" da ti kaze. Ovde na forumu ima par clanova koji se bave GPGPU programiranjem i problematikom mozda ce videti temu pa uskociti ako imaju konkretnih predloga. 🙂
Kao sto ti gore GoranM napisa, ovako to obicno ljudi prave sa sto manje troskova:
s1tcoy.jpg

Ovo na slici je:
Intel I7 920 CPU i ASUS P6T6 WS Revolution Motherboard, a kartice su nesto starije 6X nvidia 9800GX2

Poslednja izmena:
Slazem se sa tobom ali problem je sto sa 2 x 6990 telefon da bi naso kod i plus overkolovana sa 830 na 925 mhz i plus 10+ power telefon racuna 1 dana 22 sata kad ga tera do 100%

posto vinodws vidi 3 uredno postojili nacin da ih nekao soft povezem bez catalista jeli probao ko nesto ?

Poslednja izmena:
SAmo da se zahvalim svima koji su se trudili da mi pomognu problem je uspesno resen . Hvala svima

Kao što je neko spomenuo, za OpenCL nisu potrebni mostići. Takođe, čisto sumnjam da AMD-ov čipset nije podržan na Linux-u. Ja bih osobno koristio CentOS ili Scientific Linux (što se vodi kao RHEL). Treba obratiti pozornost i na sam driver. S nekim driverima nisu bili uposleni svi GPU-ovi. Odnedavno AMD pakira APP SDK s Linux driverima, što nekad nije bio slučaj, već je trebalo instalirati posebno.

Poslednja izmena:
E ovako znaci moralo je na ploci da se svi usb portovi mreza bolje receno sve sto vuce struju da se ugasi, to je bila fora u celoj ovoj prici.

Msi afterburn sa njime kontrolise m sve 4 mada sto je kolega u prethodnom postu spomenuo trenutno ne rade mi bas svi 100% gpu jer sa 4 bi treba o da imam 16Gs a sada imam 14 🙁

DA napomenem windows 7 64 bita njega koristim i morao sam da zamenim cpu jer ova x4 nije mogao da potera sa 4 pa sam ubacio FX8150 🙂

@ATI HD, izvini, a zashta ti treba taj monster PC? 🙂
Da ne radish mozhda za nuklearno-istrazhivachko odeljenje? 🙂

Nazad
Vrh Dno