Šta je novo?

6990 crosfire problem

• Začetnik teme Začetnik teme ATI HD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ATI HD

Cenjen
Učlanjen(a)
05.01.2012
Poena
154
Pozdrav svima 🙂

E ovako :

Hteo sam da uparim 4 6990 ali ne ide pa ne ide 🙁

Gigabyte GA-990FX-UD7
rama 6 giga kingston na 1600 mhz
cpu amd
x4 6990 power color
napajanje nitro 85+ 1200w i za 4 600w zasebno

Zadnja verzija biosa u biosu stoji ovako kada se podesava primarni i sekundrni slotovi kada se stave sve cetiiri na podesavnje auto ili x16 a primarni x8 ne dize sistem,a na kombinaciju x16 x16 dize sistem.
Ali ne vidi windows posle 2 grafike,ocitava 4 gpu vidi samo dve .
i kada se poveze na zor krosfajerom prva i treca radi kros i imam kontrolu nad njima 2 i 4 nista . imali ko kakwu ideju ?

To sto ti pokusavas je nemoguce, mogu maksimalno 2x6990 da se stave, znaci ukupno 4 gpu-a...

Bolje da si uzeo dve 7970...

Mada je i 4x6990 skromno.

Gori smo mi koji citamo ovo i jos odgovaramo 🙂

Uzgred, hipoteticki, koji to AMD CPU (napisao je da ima amd cpu) moze da se upregne sa 4 6990 karte a da ne eksplodira ali bukvalno :d Jedna 6990 karta je krupan zalogaj za najjaci AMD procesor, eventualno FX-8150 moze da je gura ali i to samo u novijim dx11 naslovima, u ostalim bi bio manji ili veci bottleneck, sad zamislimo sta bi bilo sa 4 takve, sve i kad bi takav setup teorijski bio moguc.:lupko::happy:

Ma, pali bre neko. Sumnjam da iko ko kupuje 4 6990 ne zna da to tako ne mere, omere. 🙂

Ovo je teska paljevina. Lock pa da predjemo na druge teme.

Ja mislim da je covek dokon otvorio nalog i poceo da se sprda.
Vrlo moguce da je ovo neko ko je aktivan ovde pod drugim nickom.
Zaista glupo. I da je upregao 4 kartice i da ima CPU koji to moze da isprati, sta hoce sa tim ? Da emulira rast pecurki u realnom vremenu?

Nemora znaciti... znam jednog koji radi telefone, pa ima 2x 6990 i slabasni AMD X2 koji tu i onako nista ne radi.

Nemora znaciti... znam jednog koji radi telefone, pa ima 2x 6990 i slabasni AMD X2 koji tu i onako nista ne radi.

Da, verovatno koristi grafe za dekodiranje i sl. preko gpu-a...

A ovo definitivno jeste *******cija, jer je neverovatno da neko može uzeti takav hardware a da ne zna da takvo vezivanje nije izvodljivo. Sa druge strane 4 dvoglave grafičke fizički ne mogu stati u ploču, so....

DA ja se bavim servisom telefona a ovo mi iskljucivo koristi za dekodiranje ovih novih nokia a imam i isto 990fxud5 na anjoj guraju tri bez problema sem toga sto sae greju a evo sace biti i slicica .
Dobro jutro svima 🙂

Poslednja izmena:
DA ja se bavim servisom telefona a ovo mi iskljucivo koristi za dekodiranje ovih novih nokia a imam i isto 990fxud5 na anjoj guraju tri bez problema sem toga sto sae greju a evo sace biti i slicica .
Dobro jutro svima 🙂

Druze a odakle si, meni treba da se otkljuca jedna Nokia C3 😉

Jedva cekam slike...

Hahahahaha! 😉

Evo vidi se i da je covek slikao telefonom i da su mu se tresle ruke! 😀

E, znaci nasle 6990 kartice primenu u trgovacko-serviserskoj primeni mobilnih telefona, fino, fino.

@ ATI HD, dobar izbor napajanja, ali ovo sto nameravas nije izvodljivo, to cak i da se ne gledaju specifikacije i ostalo, kada graficka ima 2 CF konektora moze ici u Quad CF, kada ima po jedan kao ove ne moze, znaci njih fizicki nikako nije moguce povezati u 4x CF, samo 2xCF.

Poslednja izmena:
A sto ti lepo ne sastavis jos jedan komp i uvezes ih u cluster 🙂

OK bez zezanja 🙂

E ovako 990fxa-ud5 na nju kada zakacim 3 dve rade u krosu nad trecom nemam kontrolu znaci uredno ih windows vidi pokazuje i 6 gpu narvno trecu nemogu ni da povezem kros vidi je windows ali za k .

sto se tice ud7 kao sto se vidi na slici one dve sto su u krosu ono kuciste sto lezi i trecu kacim na zadnji slot ista stvar se desava kao sa ud 5 plocom dve rade u krosu nad trecom nemam kontrolu da napomenem windows 7 64bit. kada stavim sve 4 windows izgubi trecu vidi samo dve one staju fizicki i na ploci stoji da mogu 4 kros 4 sli neznam ni sta da mislim 😀

Ama covece to sto ti hoces je fizicki neizvodljivo. Maksimalno je dozvoljeno 4 graficka jezgra po racunaru, a posto svaka 6990 ima po dva jezgra, automatski ti je maksimum 2x6990. Jedino ti ostaje cluster, i ne zaebavam se.

Posto je sad jasno da covek pravi GPGPU zver za dekodiranje telefona u OpenCL-u, a ne Crossfire igracku nema mesta sprdnji. Ploce koje imaju povoljan raspored pci-e slotova i reklamiranu 4-way SLI i 4-way Crossfire kompatibilnost mogu da se upotrebe za multi-gpu projekat mada prema pisanjima entuzijasta koji su posli tim putem cesto tu ima neocekivanih problema. Na jednom MSI forumu sam video coveka koji je probao isto (4X HD6990) ali sa MSI 890FXGD70 i cetvrta karta nikako nije htela da proradi. Takodje Linux je mnogo bolji OS za takve primene od Windowsa.
Evo ovde jedan takav GPU cluster za phone decoding sa 5970 karticama i sa zasebnim daughterboard plocama koje povecavaju broj pci-e linija i slotova. Npr. firma Lucid nudi takve ploce na svom sajtu. U svakom slucaju kod nas su te teme prilicno neobradjene osim mozda kod nekih pojedinaca koji se uglavnom ne eksponiraju po ovakvim forumima tako da ces tesko naci neku konkretniju pomoc. 🙂
http://blog.zorinaq.com/?e=45
http://www.lucidlogix.com/product-adventure.htm

EDit: Da pojasnim malo, tebi ne treba Crossfire jer je to multi-gpu sistem namenjen renderovanju grafike i 4 gpu-a je limit pod bilo kojim OS-om. Za tvoje primene moze mnogo veci broj gpu-a da se uposli, ali hardver koji si krenuo da koristis (vecina desktop ploca) nije za to primarno namenjen pa je upitno dal ces uspeti da napravis funkcionalnim taj gpu cluster koji hoces. (4X 6990 na Gigabyte 990FX UD7)

Poslednja izmena:
ne znam sto je ljudima ovo nelogicno. Odmah po naslovu teme je bilo jasno da nije za igre i sl. Dekodiranje ili neki mining(bit coin). ALi s ozbirom da je mining sada ne isplativ ostaje ovo prvo. Znam coveka koji je uzeo 8 x 6990 i stavio ih na neke ploce sa celeron procesorima,jer cpu nije bitan (cini mi se da je dobar deo 6990 grafika i odlazio ne neku od ovih primena a ne za gamer racunare)

Za pomoc oko ovakvih stvari ce ti trebati pre neki specijalizovani forum za dekodiranje i sl. Ili ce se mozda pojaviti i ovde neko ko ima iskustva a voljan je da posavetuje

OVo ke program preko koga radimo dekod

http://hashcat.net/oclhashcat-lite/

aovo je covek testirao
PC1: Windows7, 64 bit
Catalyst 11.11
1x ATI hd5970
stock core clock

PC2: Windows7, 64 bit
ForceWare 285.62
1x NVidia gtx570
1600Mhz core clock

PC3: Ubuntu 10.10, 64 bit
Catalyst 11.6 + Stream SDK v2.4
8x ATI hd6970 ovo je ploca bigbeng msi
stock core clock

PC4: Ubuntu 10.10, 64 bit
ForceWare 280.13
7x NVidia gtx580
1594Mhz core clock

Ali stvar je u tome sto ja nemogu ni u buntu da instaliram linux jer kolko sam nasao na netu amd 9seria cipseta nije podrzana navodno .

jer uz plocu mi je doslo dva velika krosa znaci sa kojima sam povezao 1-3 2-4 na zor ali zakacio i doslo za nvidia plocica sli koja moze da poveze 4 odjedamput i jedna manja 3 . e sad pitanje je dali to stvarno radi ili ne ! Jer ja nigde nisam mogao da najdjem neki test nesto sa ud7 i sl..

i 3 6990 windows vidi uredno samo sto trecu nemogu da kontrolisem ona radi po fabrickim podesavanjima postojili neki soft kao ono tipa msi afterburn.
hteo bi da rascistim pa da menjam da kupim drugu plocu koja moze da zavrsi posao 🙂

Poslednja izmena:
OVo ke program preko koga radimo dekod

http://hashcat.net/oclhashcat-lite/

aovo je covek testirao
PC1: Windows7, 64 bit
Catalyst 11.11
1x ATI hd5970
stock core clock

PC2: Windows7, 64 bit
ForceWare 285.62
1x NVidia gtx570
1600Mhz core clock

PC3: Ubuntu 10.10, 64 bit
Catalyst 11.6 + Stream SDK v2.4
8x ATI hd6970 ovo je ploca bigbeng msi
stock core clock

PC4: Ubuntu 10.10, 64 bit
ForceWare 280.13
7x NVidia gtx580
1594Mhz core clock

Ali stvar je u tome sto ja nemogu ni u buntu da instaliram linux jer kolko sam nasao na netu amd 9seria cipseta nije podrzana navodno .

jer uz plocu mi je doslo dva velika krosa znaci sa kojima sam povezao 1-3 2-4 na zor ali zakacio i doslo za nvidia plocica sli koja moze da poveze 4 odjedamput i jedna manja 3 . e sad pitanje je dali to stvarno radi ili ne ! Jer ja nigde nisam mogao da najdjem neki test nesto sa ud7 i sl..

i 3 6990 windows vidi uredno samo sto trecu nemogu da kontrolisem ona radi po fabrickim podesavanjima postojili neki soft kao ono tipa msi afterburn.
hteo bi da rascistim pa da menjam da kupim drugu plocu koja moze da zavrsi posao 🙂

Cudi me da ne koristis ovako nesto. Drugar koristi slicno, a omogucava ti da udaljis grafiku od ploce zbog boljeg hladjenja.

http://www.ebay.de/itm/x8-PCI-E-PCI...97?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item20bb37bf39

Da li taj softver podrzava vise racunara? Posto na jednom provereno neces moci sve cetri da namestis da rade. Znaci lepo uvezes dva kompa sa po dve graficke u gigabitni lan, i pod uslovom da taj softver podrzava vise racunara za farming, a verujem da podrzava, lepo pustis da zajedno rade racunari i resen posao.

Nazad
Vrh Dno