Šta je novo?

6800GT dual 512MB DDR3...

Bane-Nis

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2000
Poena
660
Imam priliku da nabavim novu sa garancijom Gigabyte 6800GT dual GPU sa 512MB DDR3 memorije. Interesuje me vredi li uloziti 200€ u tako nesto? Ili je bolji pazar 1950PRO isto sa 512MB DDR3? Naravno za iste pare.
Hvala

Posto si fanATIc, a ne valja ti to, onda 1950 PRO ili cekaj da se smisle ovi tvoji dal ce da piske ili nece, pa kupi neku DX10 graficku ;)

Pa iskreno i ja sam vise za 1950... ali 6800GTdual mi je itekako primamljiva ponuda. Mislim da je solidno jaka graf za te pare. I ne patim bas od dx10... :D Dok se oni svi smisle kako ce i kad ce i sta ce da podrzi dx10... do tad ja promenih jos 2 radeona :-devil-:

Pa iskreno i ja sam vise za 1950... ali 6800GTdual mi je itekako primamljiva ponuda. Mislim da je solidno jaka graf za te pare. I ne patim bas od dx10... :D Dok se oni svi smisle kako ce i kad ce i sta ce da podrzi dx10... do tad ja promenih jos 2 radeona :-devil-:

Mozda ti ovaj link pomogne da se odlucis

ja bih uzeo 7900gs/gt ili 7950gt za malo vise novca,
mislim da je to dosta bolja kupovina, manje struje definitivno trose ove kartice, novije su,
tise, brze su, zauzimaju manje mesta u masini, i dobro se OC-uju

ja bih uzeo 7900gs/gt ili 7950gt za malo vise novca,
mislim da je to dosta bolja kupovina, manje struje definitivno trose ove kartice, novije su,
tise, brze su, zauzimaju manje mesta u masini, i dobro se OC-uju

ma kakva 7900gs, 1950pro ga jede za dorucak! uzmi 1950pro bez razmisljanja, sad je ubedljivo najbolja kupovina u smislu cena/performanse. u odnosu na 6800 ima daleko bolju arhitekturu, bolju sliku i bolje sve sto ti padne na pamet

Ako se setimo da je prva 3D1 kartica zahtevala striktno Gigabyte ploču, možemo biti zadovoljni što to ovoga puta nije slučaj. Novi 3D1 će raditi na bilo kojoj nForce 4 SLI ploči. Nažalost, to i ovoga puta mora biti SLI ploča, upravo zbog sistema koji je nVidia kreirala da bi sprečila dovitljive korisnike na “zloupotrebe”. Možda će nekima biti logično da postave pitanje da li 3D1 6800GT može da radi u non-SLI pločama, pošto već drugi PCI-E 16x slot ne može da se koristi zbog glomaznog kulera. Odgovor je negativan – a i zbog čega bi koristili drugi PCI-E 16x slot ako ova kartica ne može da radi sa još jednom takvom? Da bi drajver aktivirao SLI mod, potrebno je da detektuje dva PCI-E x16 slota, odnosno nForce 4 SLI čipset, što znači da će na nForce 4 Ultra pločama, 3D1 raditi kao regularan GeForce 6800 GT i to samo zbog ograničenja u softveru.

Poslednja izmena:
Ajde po ko zna koji put.

7900GS kada se klokuje. Bolji je od 1950Pro!

Ma man´ se ćorava posla prošetaj do HH sobe imaš tamo nove 7900gs za više nego pristojne pare, a usput ko će da ti kupi tu karticu kad rešiš da je menjaš ?

6800GT 3D01 ili kako vec glasi cela oznaka uzmi samo ako zelis da trajno iritiras ukucane i obliznje komsije. To je toliko bucno da sam jedva docekao da zavrsim testove i da je vratim u kutiju, jeste da izgleda super (mada kada bolje razmislim izgleda kao shvapska cigla), ali buka ubija.

@Sajber, pa bas i nije ako evo za mesec dana stizu DX10 nize i srednje klase kartice po ceni od 90-250 eura, zavisno od modela. Ako je mogao do sada sa slabijom grafickom moci ce jos mesec dana. A ova "dvoglava azdaja" bi mu bila bas uvala pred dolazak DX10. :D

Poslednja izmena:
Teska uvala ! Za 2-3 meseca nece moci da je proda ni za trecinu od cene ;) ali ako je bas zapeo...:wall:

@Sajber kakve bre svinje kakava mas ne pominji mi Nis a pogotovo ga ne mesaj sa Vranjem

Ma zezam se malo. Vezano za 1950pro i pojedine clanove, nije globalizovano ;)

Posto je ostalo jos oko mesec dana do izlaska ostatka 8xxx serije naravno da je bolje sacekati ali o tome gore nije ni bilo reci. A tek sada vidim da covek ima i AGP slot tako da sve ovo o cemu pricamo pada u vodu jer mu ne odgovara.

Teska uvala ! Za 2-3 meseca nece moci da je proda ni za trecinu od cene ;) ali ako je bas zapeo...:wall:

To i ja mislim to je vec sad kartica u fazonu rariteta ala voodoo samo za fanove, iako nije tvoja probaj da je prodas pa vidi interesovanje, to ne treba nikom osim tebi.
Sad je vec glupo uzimati DX9 za vise od 100e.
Kad izadju 8600 kartice to ce vredeti oko 120e max. a i onda je nece niko kupiti.....jer nikome nije potrebna.
Zakopavas bez veze svoj novac al ako si resio samo napred, jedva cekam da vidim frejmove.
Jeste to beshtija, al dzaba....

Vrh Dno