Šta je novo?

6800GS Overclocking

Nek me ispravi neko od pravnika, ali mislim da nisi duzan da platis nista ako nemaju dokaz protiv tebe. Lepo objasnis na sudu da te crveno uhvatilo na pola trake i da si logicno pretrcao drugu polovinu, a da se panduru to nije moglo objasniti!!!

Mislim da ce mu to malo pomoci ali je bih probao... Inace zezao sam se za lezanje! Nemoj Djole da ti pada na pamet. Ima da te upregnu i da deeeebeeelo odradis tih 3 soma.
Inace jel probao neko 2006? Sta se dogadja sa vasim skorovima? Jel napredujete? Ima li neka nova ideja? Otisli smo skroz off. Veliko HVALA Aci za naslov!

Ma ja imam neku ne kombatibilnost sa memorijom i DFI plocom tako da sam se sad batalio klokovanja dok ne dobijem na stabilnosti sistema... kasnije vam se pridruzujem.

Ma zezam se i ja, al ko zna.. 😉
Nema nishta novo josh uvek, sve je po starom, nisam se zezao ovih dana s tim vishe.. Cekam da se vidim sa gx-om pa cemo da vidimo shta moze da se uradi, za sada sam dostigo max..
Nego bre, neshto mi je sumnjivo, tamo na topicu tomb rider mi niko ne odgovara, al neki bagovi shto liche na artifakte mi se pojavljuju u igri a ne znam dal su bagovi u igri il meni kartica zeza neshto. Inache ima ih i kad vratim klokove na default pa me to brine.. Nisam je valjda neshto sprzio sa onih 63C! 🙂
Bem li ga, pa ne moze valjda sa tom temp da se zezne a? Ajd javi kad nabavish igru dal i tebi zeza.

Ja mislim da su to driveri uzrok problema. Probaj neke druge. Hoce nekada to da rade... Meni je Far Cry sa 61.77, Splinter sa 76.xx itd. Ima gomile primera a ti ne brini i nemoj da te mrzi nego probaj neke druge

Probao ja 83.90 i 84.26, al ajd probacu sutra josh neke, mada nije ni do toga izgleda.. Ma ko zna mozda je bagovita igra, mozda treba patch... Ima josh bagova, npr kanapi koji vise sa plafona znaju da se pomeraju iz svog lezishta po prostoru u odnosu na kako se krecesh i pomerash kameru. Itd..
Al niko da mi kaze dal ima slichne gluposti...

Nisam jos probao igru a necu moci ni da ti pomognem jer je sigurno NECU ni igrati. Ne privlaci me da gubim vreme na to.
Inace bio je update (samo) za top 10 za 2005 :d Ne znam sta bi s ostalim... :S:

De ste ljudi! 🙂
Nisam imao neko vreme net, pa sam se malko odmarao od cyber sveta.. Bavio se nekim drugim testiranjima - "Da li sam internet zavisnik"! 😀
Otkrice je pozitivno (po mene), NISAM, ali asocijalizacija koju ovo nosi sa sobom nije zanemarljiva.
U medjuvremenu sam uzeo nov hdd i neshto se iznjakao oko spajanja povezivanja starog i novog, i ladno greshko FORMATIRAM stari....... :zgran: :wall:
Osecaj je na prvi momenat losh, kao smrt prijatelja, ali kasnije ti nekako dodje oslobadjajuce tako da sam posle dva dana sve preboleo! :bottle:
Stari bios na svu srecu josh uvek imam na onoj disketi tako da bar to nije frka.

A shto se tiche ovih bagova koje imam, primetio sam ih i u drugim igrama.. Definitivno nije do drajvera pa cu probati sa opushtanjem latencija, poshto sam ovih dana bio u nemogucnosti da to uradim (prazan hard, bez neta... strashno).
Izgleda da je do toga ipak.. Javljam kad istesiram. Samo da nije neko trajno oshtecenje... :trust:

EDIT: Pade mi na pamet josh neshto.. Poshto sam menjao pastu i skidao one teflone sa memorije, da nije mozda do toga neshto?
Shto se tiche grejanja sve se vratilo na staro, opet ide do 63C... Jel moguce da je pasta delovala samo nekoliko prvih dana?

Poslednja izmena:
Tesko da je moguce osim ako nije pasta za zube :d
Meni ono fabricki na memoriji uopste ne izgleda obecavajuce nimalo ali izgleda da ipak radi nesto. Mislim da je i to bolje nego nista. Meni makar Zalman duva preko memarama pa ne razmisljam o njima. A i nista se ne dobija ako se extra hladi. U tvom slucaju mislim da je do timinga a to sto se temp popela... Paaaa i napolju je mnogo toplije vreme nego pre 10-15 dana. Kanda normalna pojava :eyebrows:
Ortaku drugi ortak isto tako oborio pogresnu particiju pa je ovaj kukao 2 dana za tim "2-3 godine biranim stvarima" :bottle: :wall: Toliko mi bilo zao da sam morao da odem i da mu spasavam sto moze. Ali posto si ti prezalio posle 2 dana onda ti i nije problem

Je li bre, shta bi sa onim vashim premeravanjem voltaze? Evo malko smo se odmorili svi, pa bi mogli konachno da vidimo kako stvari stoje oko toga a? 😉
Ja se josh nisam pomirio sa 510MHz... :d

EDIT: Bagovi su mi za sada ostali misterija, opustio latencije, smanjio klok, i ne nestaju... Mislim nema ih puno al pojave se tu i tamo. Pojma ne znam shta je..
Nisam josh probao da spustim klok CPU-a sad mi pade na pamet.... Probacu bash i to. Ko zna..

Poslednja izmena:
Ja sam se malo batalio toga,mogu ti objasniti na pm zasto...
Djole ako imas te bugove,cudne linije probaj da je drzis za svaki dan npr na 450-480 nesto izmedju toga,nece sve na silu da radi,i memoriju stavi na 1100,nesto osrednje i pogledaj kako se ponasa u igrama.

Djole, jel mi verujes da me mrzi da izvadim multimetar iz fijoke i upalim baterijsku da izmerim to za sec.
U frci sam sa poslom, velika guzva jos par dana, pa nemam vremena. Kad imam vremena onda izadjem iz kuce i odsunjam se negde. Toliko i od onog moda... Sve sam uklopio u makinu po mom ukusu i sad mi se vise ne cacka nista.
I daj bre spusti malkice taj clock da ne kukas vise, nemoj da si terorista :d

Hahah ma opushteno bre, spushten mi je, nisam bre terorista.. Stoji mi na 500/1200 ko i tebi u potpisu.
Zadovoljan sam i ja, al znash... Mami me, kad pomislim da sigurno moze josh neki djavo mi ne da mira... :d
Nije frka tolko naravno.. Pa svi mi mozemo kad josh malo padnu cene da koknemo josh po jednu 6800gs (polovnu) kad tad za male pare i da razduvamo makinu. Ako sam dobro skapirao i to shto nemamo drugi sli pcx 16x slot vec 4x i nema neke razlike za sadashnje kartice tako da...... 🙂
Jel to stoji?

@Jerry, ma ti bagovi su misterija... Nije ni do kloka ni do tajminga, sve sam istestirao, nema ih puno al neshto zeza. Ma videcu kad ponovo premazem pastu a i josh nisam probao sa spushtanjem CPU-a, kad probam javim..

Poslednja izmena:
e sto bi bilo extra kad bi se ti GS-ovi otkljucavali na 16 pipa i sa tim klokovima koje imate :d

gx-x ja verujem da bi mozda dobili 10%,tek onda bi bila kao 7600GT 😀

pffff....ne bi 😛 SM3.0 su drugaciji i brzi dosta na 7xxx seriji.

Ajde benchuj ih bash da vidimo! 😉
Evo na primer, uzmi onu igru CONDEMNED, namesti sva ista podeshavanja na kojim sam ja tamo naveo da mi stoje u igri i uchitaj prvi nivo pochetak mape tamo kad izadjesh iz kola i reci nam min fps, pa ti ja kazem nash? Zhemo? 😀
Da vidimo dal cesh da imash vishe od 2fps vishe od nas.. 🙂

Poslednja izmena:
uuu..to dosta zavisi od kolicine RAM-a i dostupne slobodne kolicine istog. ja tu imam 1fps, zato sto komp nesto swapuje, kad prestane druga prica. Razumemo li se ? 🙂

Pa razumemo normalno, al probaj onaj vsync shto sam rekao, izgleda da manje swapuje sa njim.. I kolko imash tu na pochetku mape (kad ne swapuje)?
Josh neshto, napishi samo kako ti stoji image quality da i ja tako namestim pa da uporedimo. 🙂

e nemam pojma, daleko sam odmakao od pocetka, a ja sam sve stavio na MAX (bukvalno) i bilo je nekih mozda 15-16fps, quality u drajverima, 8xAF forsovan, bez AA, a mozda je i bio AA, ne secam se, brzo sam uleteo u meni i quitovo da bi smanjio AF na 4x, pa zatim spustio rezoluciju sa 1280x1024 na 1280x960 i shadows na medium, pa sam posle iskljucio i FS FX. Ostatak na maks. sa takvim namestanjem u vecini slucajeva ne pada ispod 25fps, ali ni ne prelazi 35fps cesto.

vsync mi je UVEK force OFF posto imam TFT i 60hz osvezavanje.

edit: ako ti je bas toliko vazno, uradicu SS pa cemo uporediti, samo upravo sam reinstalirao windows pa ces se strpeti malo da dodjem do toga...

Poslednja izmena:
Ljudi ja sve neshto kontam, ova nasha kartica, mislim okej je (da ne budem neskroman sad).. ali, ono, kad vidim kolki fps gx-x pravi sa 7600gt skenjam se! 😛
Moramo neshto preduzeti, evo nadolaze novi naslovi, sve ce nam loshije i loshije raditi... Ja sam na granici da pochnem da smanjujem rezolucije vec ispod 1024x768. :trust:
Oblivion sam igrao u 960x680, Condemned u 1152x864, TRL u 1088x612... Znachi budzim ga bash.....
Dugo nisam gledao po netu ima li nekih novih poduhvata oko bios voltmoda.. Ma mora biti neki nachin! :smoke:

Poslednja izmena:
Ma daj Djole... 3pujes se lose. Oblivion radi 1024 sa podesenim .ini-jem 2xAA kako hoces. Nije uopste losa grafika i daleko od toga da lose radi... Daleko smo iznad proseka! Svi bi frafiku od 350e a ljudi za te pare kupuju cele konfe. Vecina sad progleda sa 6600GT ako imaju i to. Malo smo se i mi razmazili. Imam trenutno pare za grafu ali necu da dam iz principa. Kupicu TFT pa tek onda grafiku ako bas bude trebalo. Miran sam za sada. Kad mi bude dunulo iskesiracu sebi "novog kucnog ljubimca" neku zver i. (citaj: tacka)

Ma znam da sam se razmazio, al tako ti je i u zivotu - ako ne zelish bolje necesh nikad ni dobiti bolje. Razmazeni bre bolje prolaze.. Znam da nije losha grafika, al je na granici vec da sa max detaljima radi igrivo. Ja bez max detalja necu ni da chujem ***, volim da vidim kako je igra full osmishljena i kakav dozivljaj kao takva pruza, a ne polovichno.
Aj ti ukljuchi hdr malo u Oblivionu chisto da se potsetish koliko lepo izgleda svet kad "skinesh cvikere za sunce i progledash", pa te onda pitam za 1024... 😛
Meni podeshen ini nije doneo nije doneo nishta! Mozda 2fps. Sad vishe nisam siguran ni za tolko. Reinstalirao sam win u medjuvremenu pa mi sada stoji na default ini-ju...
Aj shibni mi bash tvoj ako mozesh da probam bash, mada chisto sumnjam da ce raditi ako je sve na max... Nema shanse. Prezahtevno je..

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ma daj Djole... 3pujes se lose. Oblivion radi 1024 sa podesenim .ini-jem 2xAA kako hoces. Nije uopste losa grafika i daleko od toga da lose radi... Daleko smo iznad proseka! Svi bi frafiku od 350e a ljudi za te pare kupuju cele konfe. Vecina sad progleda sa 6600GT ako imaju i to. Malo smo se i mi razmazili. Imam trenutno pare za grafu ali necu da dam iz principa. Kupicu TFT pa tek onda grafiku ako bas bude trebalo. Miran sam za sada. Kad mi bude dunulo iskesiracu sebi "novog kucnog ljubimca" neku zver i. (citaj: tacka)

Hehehe, cim kupis TFT ima da kukas za novom grafikom, kad budes video da ces igre morati da igras u 1280x1024 😛

DjoleNS je napisao(la):
Aj ti ukljuchi hdr malo u Oblivionu chisto da se potsetish koliko lepo izgleda svet kad "skinesh cvikere za sunce i progledash", pa te onda pitam za 1024...

Ja bez naocara za sunce ne izlazim iz kuce :smoke: zato mi HDR tako "neprirorodno" izgleda i nikad ga ne ukljucujem 😉 Bloom takodje! 😉 😉
Po meni samo prikrivanje nedostataka u igri. Ni u najludjim snovima nisam imao takve boje, sto bih se 3povao u igrama :d

Inace, i ja sam nesto razmisljao da predjem na 7600GT, ali kad vidim koliko cimanja zbog par stotina poena u 3DMarku... I'll pass! Cekam da mi se sloze neke kockice pa onda lepo 7900GT :guitar: Ako dobitak nije bar 20% u performansama, ne isplati se upgrade, po meni...

skoro pa isto i isto nije isto if you know what I mean 😉

@Falcon, a najbolje da ti hdr i bloom deluju neprirodno?? Pa ne znam ja bash suprotno gledam na to, meni ti efekti bash dodaju realniji izgled boja i svetlosti, pogotovo bljeshtanje i zaslepljivanje.. 😛
I ne mislim da se sa njima prikrivaju nedostatci vec da oni upotpunjuju konachnu sliku i ako se iskljuche onda je normalno da cesh videti nedostatke, mislim isto kao i kad senke iskljuchish pa ti sve deluje kao da neshto nedostaje..

pa naravno da deluju ne prirodno, to su efekti koji se javljaju kroz optiku kamere, a ne ljudsko oko. HDR je i smisljen kao "movie effect"

Bas lepo, srednji vek a ja gledam kroz optiku kamere :d
Cemu bre to. Dugo mi je bio ukljucen HDR dok nisam skapirao da mi sve izgleda prirodnije bez i da mi je prijatnije za gledanje. Onako su mi i boje prejake nekako.
@Falcon Znas me, znam te! 😉 Odmah za monitirom ide i grafa! Cak sta vise ujedno mada ce trebati malo vise para za to putovanje :S: Eto, toliko patim za novom grafikom da cu i monitor da kupim samo da ispostujem to sto sam rekao. Mozda malo padnu i cene?

Blago vama kad vam se ne svidja... Meni se svidja! Meni izgleda realnije i lepshe.:S: Za bloom vazi isto...
Shteta po mene ***.. Imacu manje fps al shta da radim.

Ali chudno mi je zashto ochekujete da kroz monitor vidite igru kao shto se vidi ochima. Ipak gledate kroz ekran, a ekran prenosi shta JEDNA kamera vidi, a ne DVE - ochi. Mislim zashto se onda ne zalite shto filmovi na tv-u nisu realni i ne izgledaju kao kad se gleda golim okom, i imaju sve te efekte s kamerom koji se ne vide okom i blabla..
Mislim da je normalno da se ti efekti vide i u igrama...
Osecam da ce uskoro pocheti i da ubacuju i fokusiranje slike u smislu blizu-daleko u neke igre.
*** nikad nece izgledati kao da se gleda ochima kada se gleda preko ekrana, eventualno sa 3d cvikama mozda bude lichilo. Zashto ne naprave neku igru u Ajkula3D fazonu.... Ne razumem se bash neshto u to, al kontam da je moguce, kad je moglo na platnu shto ne bi moglo na monitoru..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno